Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

válasz DrojDtroll #8018 üzenetére

Bootolni nem tudnád, magát a fájlrendszert lehet elérnéd, és konfig fájlokban lehetne matatni. De ahogy olvasom, ez nem neked való.
    De nem is értem, mit szeretnél - ha a notidra van kötve, akkor vagy kap a gépedtől IP-t, vagy nem. Normál esetben, nincs DHCP kiszolgáló a windowson, így nem ad a Pi-nek, és biztos nem tudod elérni (hacsak nem drótozol be egyet egy konfig fájlba, ha tudod esetleg valahogy olvasni a mem kártyát a notiról, de ez nem tudom, mennyire körülményes).
    A legegyszerűbb szerintem jelen helyzetben, hogy letöltesz valami dhcp kiszolgálót a winre, az majd ad neki IP-t, és ezt a program felületén úgyis látni fogod, hogy milyen címet osztott ki, és akkor azzal elérheted a Pi-t.

Én használtam aksiról, a raspberry mellett 5db saját Arduino Uno volt még rajta, két kis kétsoros lcd (háttérvilágítás nélkül), meg pár kis mozgásérzékelő. Az RPi egy kis kapcsüzemű dc-dc konverterről kapott 5V-ot, a többi cucc egy-egy 7805-ös fesz. szabályzóról. Az egész rendszert egy MeanWell AD-55A táp vezérli, ami van hálózati áramról megy, vagy a rákötött 12V-os Yuasa aksiről, ami talán 7-8Ah.

Az egészet 10 órán át üzemeltettem, addig az aksin a fesz 13.3V-ról 11.3V-ra esett, ekkor inkább visszakötöttem a hálózati betápot (megjegyzem, a tápegység védelme lekapcsolta volna a rendszert, ha nagyon lemerítettem volna az aksit, de ezt nem akartam megvárni).

Új hozzászólás Aktív témák