Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hombember

csendes tag

Sziasztok, új vagyok még ebben a topicban (ill. eddig csak olvastam), de látva, hogy itt milyen összetartó kközösség alakult ki, lenne egy kérdésem: látom, hogy akik barkácsolgatnak, azok a legtöbb esetben a GPIO lábakon keresztül vezérelnek külső eszközöket.

Hasonlót szeretnék, de nekem ez kevés lesz: hobbiprojektnek szabadidőmben szeretnék egy minél teljesebb intelligens otthon vezérlést összehozni, itt pl. csak a kerti öntözésnél 8db mégnesszelepet kell vezérelni és akkor még sehol nincs a világítás, fűtés, kapu, kertvilágítás.... :-)

Találtam ilyet: http://www.ebay.com/itm/USB-8-RELAY-CARD-BOARD-MODULE-DIGITAL-INPUTS-ANALOG-INPUTS-DS1820-INPUT-/260881091798?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbdb98cd6

Kommunikáció USB-n, táp 5V USB-n vagy külső tápról, 8db 10A-os relé, 6 digitális és három analóg input és egy hőmérő input. Természetesen ebből több lenne, aktív USB hub-ra kötve.

A hosszú távú terv szerint (ahogy lesz rá időm és pénzem) egy kéne az öntözésre, egy a kapu + kertvilágítás automatizálására és a lakásban helyiségenként egy (fűtés, világítás, redőny). Szóval nem lesz rövid projekt :-)
    Idén annak is örülök, ha az öntözést és a kert + kapu dolgot meg tudom oldani.

Kérdésem:

1.) Mivel a relékártya linuxról is programozható (még példakódot is adnak mellé), ezzel együtt tud működni a Raspberry?
    2.) Tudtok esetleg más alternatívát, amivel meg lehetne oldani egy családi ház vezérlését és nem kell hozzá sok ilyen kártya? Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, ami nem jut eszembe?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák