- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hombember
csendes tag
Sziasztok, új vagyok még ebben a topicban (ill. eddig csak olvastam), de látva, hogy itt milyen összetartó kközösség alakult ki, lenne egy kérdésem: látom, hogy akik barkácsolgatnak, azok a legtöbb esetben a GPIO lábakon keresztül vezérelnek külső eszközöket.
Hasonlót szeretnék, de nekem ez kevés lesz: hobbiprojektnek szabadidőmben szeretnék egy minél teljesebb intelligens otthon vezérlést összehozni, itt pl. csak a kerti öntözésnél 8db mégnesszelepet kell vezérelni és akkor még sehol nincs a világítás, fűtés, kapu, kertvilágítás.... :-)
Találtam ilyet: http://www.ebay.com/itm/USB-8-RELAY-CARD-BOARD-MODULE-DIGITAL-INPUTS-ANALOG-INPUTS-DS1820-INPUT-/260881091798?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbdb98cd6
Kommunikáció USB-n, táp 5V USB-n vagy külső tápról, 8db 10A-os relé, 6 digitális és három analóg input és egy hőmérő input. Természetesen ebből több lenne, aktív USB hub-ra kötve.
A hosszú távú terv szerint (ahogy lesz rá időm és pénzem) egy kéne az öntözésre, egy a kapu + kertvilágítás automatizálására és a lakásban helyiségenként egy (fűtés, világítás, redőny). Szóval nem lesz rövid projekt :-)
Idén annak is örülök, ha az öntözést és a kert + kapu dolgot meg tudom oldani.Kérdésem:
1.) Mivel a relékártya linuxról is programozható (még példakódot is adnak mellé), ezzel együtt tud működni a Raspberry?
2.) Tudtok esetleg más alternatívát, amivel meg lehetne oldani egy családi ház vezérlését és nem kell hozzá sok ilyen kártya? Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, ami nem jut eszembe?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dying Light: The Beast
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest