Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Google Home/Nest
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
cog777
üzenetére
Régebben C/C++ programozó voltam, QT Creator alatt dolgoztunk csak nem Rpi-re fejlesztettünk, hanem másik ARM-es kínai cuccra, arra külön lefordított és felmásolt QT-t használtunk.
Pythonnal csak annyi tapasztalatom van, hogy pár soros nagyon egyszerű szkripteket már használtam a terminálban, de semmi több. Néztem a PySimple dolgokat, de elég barátságtalannak tűnt meg a végeredmény se nagyon tetszett.
Igaz nem kell sok minden, egy ablak lenne az egész program pár gombbal (de annak igényesnek kell lennie, hogy aztán meg is rendeljék nagyobb számban
), egyszerűbb kiírásokkal meg inifájl kezeléssel, a háttérben pedig SPI-s rádió adóvevő és vezetékes vagy BT-s joystick kezeléssel. - az SPI-s rádió kezeléséhez már van C++ forrásom.Szóval azt mondod, hogy a legjobb megoldás, ha a QT Creator a PI-n fut, én meg távoli asztalról lépek be rá ssh-n és úgy vagy helyileg a PI-n dolgozom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Trollok komolyan
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Budget Gamer - i5-3570 / GTX 1050 2GB / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Budget Gamer - i5-3570K / RX470 4GB / 16GB DDR3 / 256GB SSD
- Titan Forge Gamer - Xeon E5-2689 / RX570 4GB / 32GB DDR3 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 3600 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), egyszerűbb kiírásokkal meg inifájl kezeléssel, a háttérben pedig SPI-s rádió adóvevő és vezetékes vagy BT-s joystick kezeléssel. - az SPI-s rádió kezeléséhez már van C++ forrásom.
wassermann