- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lkristóf #34117 üzenetére
Nincs, de én a legnehezebb utat választottam: libreelec alá akartam vpn szervert telepíteni
(mert van egy bejáratott, megbízható libreelec teljesítésem, amit emiatt nem akartam lecserélni raspbian-ra).
Erre van a docker, mint megoldás, ez alá tettem fel vagy 6 féle image-et, végül ez az image működött és működik azóta is stabilan.
Normál raspbian telepítés alá egyszerűbb rögtön a pivpn-t telepíteni, ez kulcsrakész megoldást ad, semmit nem kell konfigolni. Egy hátránya van, hogy nem jelszóval kell rá csatlakozni, hanem egy konfigurációs fájlt generál indulás után, amit fel kell tölteni a kliens gépre/telefonra, és ez sajnos (szerver)újraindítás után már nem működik. Viszont nálam a libreelec 0-24-ben fut (ezért is tettem erre a szervert), néhány hetente újra generálok egy konfigurációs fájlt, ha áramszünet vagy bármi miatt újraindul és kész. Openvpn kliens program kell hozzá. Így csak egyetlen portot kellett forwardolnom a routeren, a 443-ast, ezen keresztül mindent elérek, mintha itthon lennék, smb megosztás, torrentkliens, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Tesla topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest