-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence008
tag
Üdv! Kifogott rajtam az RPi 3 B+ és egy DVBSky S960 DVB-S2 tuner. Röviden: bármit csinálok, szétesik a kép a HD adókon, óránként körülbelül 100-200 continuity counter error-t dobál, néha még ilyen hiba is becsúszik: tbl-pass: pass-eit: -: invalid checksum (len 919, errors 4). Hozzáteszem, az SD csatornák hibátlanok, csak HD adókon van gond.
Bővebben: két holdat nézek, az egyik az Astra 19.2E, a másik a Thor 0.8W. Inverto quattro LNB és multiswitch van a rendszerben, a Tvheadend ennek megfelelően van beállítva. Az Astra hibátlan, a HD és az SD adók is működnek (kódolt és kódolatlan egyaránt). A hibakódok és a képtörések a Thoron (UPC) jönnek csak elő. Az Astrát egy 60-as tükörrel nézem, a Thort 80-assal.
-Kivettem a rendszerből a multiswitchet (gondolván hátha elromlott) és felraktam egy single LNB-t a Thorra, direktbe rákötöttem a tunerre. Ugyanúgy szétesett a kép, tehát nem a multiswitch vagy az LNB volt a ludas.
-Lecseréltem a kábelt tri-shielded koaxra, újraszereltem az F csatlakozókat, de nem segített.
-Kipróbáltam másik RPi-vel, szintén hasztalanul.
-Áramtalanítottam a MindigTV erősítő osztót, hátha annak a közelsége okozza a hibát, de nem.
-Oscamot használok, arra gondoltam, hogy akár ezzel is lehet gond, viszont kértem kölcsön kipróbálni valakitől egy newcamd hozzáférést és nem oldotta meg. Sajnos a Thoron nincs FTA HD csatorna, hogy tesztelni tudjam Oscam nélkül.
-Ezt a firmware-t telepítettem a /lib/firmware/ mappába: dvb-demod-m88ds3103.fw
-Legújabb stable Raspbian (4.19.42-v7+) és Tvheadend (4.2.8-23~g74cdf3f16) fut.
-Jelszinttel nem lehet gond, asztali set-top-boxon régóta jól működik mindkét hold, a Thoron a nagyobb tányér miatt még erősebb is a jelszint.
-Nincs sárga villám a Pi-n.Ami külön érdekes, hogy az Astrán lévő HD csatornák jól működnek. Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest