Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fényszórónak is bevethető a Xiaomi új gamer monitora
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RtgLaci
tag
Üdv a Málna-társaknak! Az enyém ma érkezett meg, a Pi2 B 1GB verzió. Mivel nem igazán értek (még) a cucchoz, lenne egy-két láma kérdésem. Ígérem, hogy közben szorgosan olvasok visszafelé a fórumban!

Tehát: a beüzemelés sikerült, egy 32 GB-os SD-ről az Openelec ment fel a Pi-re. El is indult, szépen beállítgattam a nyelvet, billencset, progikat. Ezek után kihúztam a tápot és az egészet arrébb helyeztem, hogy rádughassam a lapos tévére. Akkor ért a meglepi, mert viszonylag hosszú töltögetés után úgy jött elő a KODI, mintha semmit nem állítottam volna be. Újra beállítgattam, majd létrehoztam egy profilt, gondolván abban majd elmentődnek a beállítások. Nyomtam egy rebootot (nem húztam ki a tápot) és megint kezdhettem mindent elölről.
Szóval én nem csinálok jól valamit, vagy ehhez kell hozzászoknom? Másik kérdésem: van-e valamilyen képnézegető program, amivel a mezei jpg-t lehet megnézni, vagy ezt alapból tudja a Pi? Hogyan lehet(ne) divx tömörített filmeket lejátszani?
(Egyébként alig bírtam a kisfiamat levakarni a Youtube-ról, úgy belezúgott, hogy nagy méretben nézhette a kedvenc videóit
)
Megköszönöm, ha segít valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Elektromos autók - motorok
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung kuponkunyeráló
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fényszórónak is bevethető a Xiaomi új gamer monitora
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó használt BenQ SP840 FULL HD projektor / 12 hónap működési jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval én nem csinálok jól valamit, vagy ehhez kell hozzászoknom? Másik kérdésem: van-e valamilyen képnézegető program, amivel a mezei jpg-t lehet megnézni, vagy ezt alapból tudja a Pi? Hogyan lehet(ne) divx tömörített filmeket lejátszani?
wassermann