Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Milyen egeret válasszak?
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Autós kamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
Enclave
üzenetére
nem volt időm teljesen végigolvasni a problémád, pár gondolat, lehet, h már mindet próbáltad:
Nem egészen tiszta nekem az, h RAID1-et emlegetsz, holott az a tükörraid, ahol a szektorméret jelentősége kisebb, máshol pedig csíkozottságról beszélsz, ami a RAID0 tömb jellegzetessége (meg az 5, 10 stb, de azok sok winyóból állnak). Akkor most mi is van? vagy csak én nem olvastam elég alaposan?
fontos az összhang a szektorméret és a fileok mérete között. Adatfileok (video, adatbázisok stb) tárolására minél nagyobb szektorméret, sok kis file (windows, internet temp file) a minél kisebb szektorméret a jó. de ez főleg RAID0-ban számít.
Az Adv. form. hatását nem ismerem, de az "emulált" 512-es szektorméret nem ér sokat.
Érdekes, h a RAID tömb maga dönti el, h épp hogyan olvas. Van, h "csikozottan" olvas (tehát mindkét winyót használja), van, h csak az egyiket (hiszen tükörről van szó).
Nanmost, ha ő csíkozottan olvas, de kicsi a szektorméret, akkor igenis számít!
Szerintem ez lehet a titka annak, h LANból simán megoldja, tömbök között meg nem. Sajnos nem tudom, mi alapján dől ez el. Ha pl azonos vezérlőről megy a két tömb, akkor simán lehet, hogy egyszerűen nem bírja (a proci használat nyilván alacsony, hiszen nem szoftveres tömbökről van szó, ha jól értem) a melót.
Amit még szerintem érdemes lenne megnézni, az a "lassú" tömb tagjainak egészségi állapota - nem lehet, h az egyik beteg?
Új hozzászólás Aktív témák
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- Dell XPS 13 9333,13.3",FHD,i5-4210U,8GB RAM, 128GB SSD,WIN10,TOUCH
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest