Új hozzászólás Aktív témák

• djyuri

őstag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna,hogy van 6-8 sata csati a lapomon (1-6 normál sata...7-8 esata,de alaplapi)
    Elvileg raid matrixtól kezde mindent tud az alaplap...nekem raid 0 kéne,hogy a nagy fájlos kódolás zökkenőmentesen működjön.
    Ami a fontos,hogy nekem a fővinyó egy SSD lesz...a sata 2-3(esetleg 4 is) 1-1 forrásvinyó,amin a nyers avi-k vannak. A sata 5-6 lenne 1-1 azonos vinyó raid 0-ba kötve. És azt az egyet nem látom világosan,hogy ha én beállítom raid-ra az utsolsó(5-6) két vinyót(ha egyáltalán ez ilyen egyszerű),akkor változik-e annyit a logikai sorrend,hogy esetleg a már meglévő oprendszerem ne bootoljon,vagy kékhalálba zuhanjon.

Köszönöm :R
    ui.: számomra feltétlen szükséges kifejezetten raid vinyókat venni,vagy egy kb 100ezres írásra használva elég két hagyományos új sata vinyó? Mert a jelenlegi is tud 60-65 ezerrel írni magára másik vinyóról(totalcommander szerint),de digitalizálásnál másként dolgozik a program és csak 35ezer körüli sebességet tud elérni és fullon ki van akadva mégis a hdd led. és néha az egér is beakad miatta. (quad proci 50-60%,mind a 4 mag) Szóval egy 100ezres stabil fájlmentésre lenne szükségem.

Köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák