- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Probléma DVD/CD íróval
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepizoli
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket, illetve tanácsotokat kérném az alábbi kérdésben:
Eddig nem használtam RAID tömböket, azonban most elgondolkoztam rajta, ugyanis a négy darab különböző típusú és méretű merevlemezeimből a rendszer hdd tönkre ment. Jelentősebb adatokat nem vesztettem, mert munkámból kifolyólag hetente archiválok, viszont a gépen tárolt adataimat szeretném biztonságosabb környezetben tudni. Arra gondoltam, hogy a legnagyobb 1.5 TB-os Samsung hdd mellé vásárolok egy ugyanolyat és csak ezt a két lemezt RAID1 tömbbe kötöm, a többi lemez marad „normál” módban. Az újratelepítendő windows7 maradna egy darab lemezen, vagy ide is vennék egy ugyanolyan lemezt és RAID0 tömbön futna a operációs rendszer.
A kérdésem, hogy ezt a vegyes (RAID0 + normál hdd-k + RAID1)rendszert egy ICH10R alaplapi vezérlő meg tudja-e oldani? A BIOS-ban AHCI vagy RAID beállítást kell alkalmaznom?A segítségetek előre is köszönöm, illetve szívesen fogadom, ha van más javaslatotok is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Alienware 17r4 olvass
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi