Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepizoli
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket, illetve tanácsotokat kérném az alábbi kérdésben:
Eddig nem használtam RAID tömböket, azonban most elgondolkoztam rajta, ugyanis a négy darab különböző típusú és méretű merevlemezeimből a rendszer hdd tönkre ment. Jelentősebb adatokat nem vesztettem, mert munkámból kifolyólag hetente archiválok, viszont a gépen tárolt adataimat szeretném biztonságosabb környezetben tudni. Arra gondoltam, hogy a legnagyobb 1.5 TB-os Samsung hdd mellé vásárolok egy ugyanolyat és csak ezt a két lemezt RAID1 tömbbe kötöm, a többi lemez marad „normál” módban. Az újratelepítendő windows7 maradna egy darab lemezen, vagy ide is vennék egy ugyanolyan lemezt és RAID0 tömbön futna a operációs rendszer.
A kérdésem, hogy ezt a vegyes (RAID0 + normál hdd-k + RAID1)rendszert egy ICH10R alaplapi vezérlő meg tudja-e oldani? A BIOS-ban AHCI vagy RAID beállítást kell alkalmaznom?A segítségetek előre is köszönöm, illetve szívesen fogadom, ha van más javaslatotok is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest