Új hozzászólás Aktív témák

• klepto

addikt

Sziasztok!

Először is elnézést, ha a következő kérdésemet már hosszan kitárgyaltátok, de nincs kedvem 4530hsz-t elolvasni.
    Tényleg bocsi érte…
    Szeretném gyorsítani a gépem, és a szűk keresztmetszet a vinyó, ha jól tudom.
    Ma bementem egy boltba, és tanácsot kértem, hogy lehetne gyorsabb a gépem. Az eredeti elképzelés az volt, hogy raptor rendszernek és telepített alkalmazások futtatására, illetve 1 Tb vinyó adattárolásnak. A boltos erre azt mondta, hogy szerinte a Raptor irreálisan drága, ő a RAID 0-t ajánlja, mert az tényleg gyorsít a rendszeren. Szerinte gyorsabb, mint a Raptor. Ő úgy magyarázta, hogy a 0-s RAID nem tükröz, hanem az 1-eseket az egyik, a 0-s adatokat a másik vinyóra írja, így a program egyik felét innen, másik felét onnan húzza be, ezáltal gyorsabban tölt be minden adatot, és jelentősen gyorsítja az egész rendszert.
    Nekem ez picit fura, de mivel nem értek hozzá, ezért inkább titeket is megkérdezlek.
    Ez valóban így van?
    Ha nem, akkor mi az a megoldás, aminél nem lesz szűk keresztmetszet a vinyó, és amitől ténylegesen gyorsulhat a gép általános működése?
    A válaszokat előre is köszönöm, és elnézést, ha erről már sokszor volt szó :B

Új hozzászólás Aktív témák