Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• korcsi

veterán

Sziasztok!

Van egy Ubuntu 16.04-es szerverem, a rendszert leszámítva 8db 4TB-os merevlemezzel, ebből építenék egy szoftveres (mdadm) raid 6 tömböt. A probléma, hogy sikerült most összehoznom hogy 4 lemez üres legyen, ebből kreálnám meg a tömböt majd ha áthúztam az adatok egy részét, egyre több lemezt tudnék hozzáadni.
    A "chunk" méretével kapcsolatban nem találtam iránymutatást, mire kellene beállítani, van e köze a tárolt adatok jellegétől (vegyes).
    Illetve a fájlrendszer létrehozásakor ugyebár meg kell adni a "stripe-width" értéket aminek optimális értéke összefüggésben van a lemezek számával ami nálam változik. Ez esetben a nyolc lemezes felálláshoz beállítom és a végeredmény jó lesz, míg az odavezető út döcögősebb?
    Kevésbé raid kérdés: resize opció, mivel nőni fog a fájl rendszer így ennek lesz szerepe, de a leírás nem tiszta nekem:
    "resize=max-online-resizeReserve enough space so that the block group descriptor table can grow to support a filesystem that has max-online-resize blocks."
    a paraméter értéke akkor a 24TB-nak megfelelő blokk szám? Körülbelül 6x10^9-en?

Memória igénye milyen egy ilyen felállásnak?

Válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!

Új hozzászólás Aktív témák