Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mh197

    senior tag

    válasz HUfantom #10187 üzenetére

    Szia!

    Köszi a választ!

    Az adatlapomon mindjárt frissítem a gépem, nem nagy változás, de volt már. A 775 platform bár nagyon jó volt, de már tény, hogy nem mai darab, bár nálam még mindent hiba nélkül kiszolgál, igaz nagyobb proci van már azóta, meg több ram, stb..

    RAID csak azért, hogy ha a többi adatom is, ami fontos számomra, akkor azokat se kelljen folyamatosan bemásolgatni minden egyes winyóra. :) Jelenleg több winyó van a gépben, és néha elfelejtem az új adatokat mindegyikre ugyanúgy felmásolni. Szóval emiatt RAID1. Amúgy pedig a biztonságos tárolás lenne a legfontosabb cél. Adatban ez úgy saccolom olyan 2-300 Gb, ami tényleg nagyon fontos, de lehet akár 500 is meglesz, ha maradok a RAID1 megoldásnál. Jut eszembe, miért nincs két vagy akár több chippel rendelkező pendrive? Valami extra safe verziós? Vagy van, és csak én nem hallottam még róla... :F Mondjuk RAID1 pendrive. :D

    A backup az oké, de ha a winyó áll igen sokáig, akkor az sem a halálbiztos megoldás. Én jobb szeretem, ha gépben vannak, és legalább forognak, de lehet ezzel tévedek, és ez a rosszabb... Így olyan érzetem van, hogy használom őket, és ha valamelyikben az idő múlásával gyengélkedés állna be, akkor csere. Amúgy meg a mágnestányéros cucc csak állna a szekrényben, és ki tudja mikor kapcsolom be újra. Az SSD, pendrive stb-ről ugyanez a véleményem, hogy ha épp kellene, bekapcs, és nem fog működni, akkor megint ott ahol a part szakad..

    Itt jött a képbe a RAID1. Ugye tükrözi, és akkor elvileg a két winyó egyszerre remélhetőleg nem megy haza.. Persze nem tudtam, hogy egy RAID1 tömb állhat akár három winyóból is úgy, hogy három winyóra mind külön felírja egy másolással ugyanazt az adatot. Így a három 2TB winyóból lenne egy darab 2 TB tömb, amiben háromszor megvan ugyanaz az adat. Talán ez lenne a legjobb. Sebesség itt most annyira nem játszik mint írtam. A RAID5 szerintem ezért esne ki.

    Az mondjuk tény, hogy ha villám, vagy bármi van, akkor lehet viszi így az összes winyót... Talán ez a kockázat benne, ha folyamatos üzemben van a winyó. Ehhez mondjuk egy külső winyóm is van, max azon is lesz egy másolat :D :D

Új hozzászólás Aktív témák