- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
Cybertrone #9998 üzenetére
[link] Írja is hogy belekerült a vram monitorozás.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone #9998 üzenetére
sztem hiábasan jelzi ki, afterburner meg semelyik program sem tud szerintem atin vram kihasználtságot nézni tudtommal
-
SzlobiG
félisten
válasz
Cybertrone #9995 üzenetére
Legújabb beta 7-es.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #9995 üzenetére
Biztos az Afterburner CrossfireX edition
[link] topicban madgie kérdezett tőled valamit, Cyber
-
Cybertrone
veterán
válasz
Whit3Rav3n #9992 üzenetére
Melyk afterburner ez? Slit nem adja ossze...
-
gurubefree
senior tag
Bios mahina nelkul hogy tudom a feszt csokkenteni ? Most olvasom hogy hajtjak 1.100V es 1.125V-on is stabilan. Ha jol tudom a DCII-nek is 1.100V
-
Gery15
addikt
Egyébként hány cm hosszú ez a Sapphire 6950 2GB Dirt 3 Edition?
-
BotaN
senior tag
válasz
gurubefree #9986 üzenetére
Azt nem tudom hogy ott látszik-e a két bios, de lényeg hogy azután kell átkapcsolni hogy betöltött a program, mert ha előtte akkor nagy fagyás/omlás/kékhalál és társai a vége
-
BotaN
senior tag
Nem lehet elkúrni az benne a szép, lemented a biost hogy az eredeti minden körülmény között meg legyen, hiába van ott a kapcsoló nem árt még egy backup. Ha moddolod és nem adna képet, akkor átkapcsolod a bios kapcsolót hogy az eredetit használja, windows alatt elindítod mondjuk a winflash-t, visszakapcsolod a kapcsolót a szar bios állásába (igen menet közbe) és visszateszed oda az eredetit. Géprestart és minden rendben van.
Moddolásnál ha sikerül nem az órajel szokott a hibaforrás lenni hanem a vram időzítése, mert ugye a 6970 mást használ és azt sokszor a 6950 nem tudja hozni vagy csak hibásan.
Amúgy én sem moddolnék a helyedben, mert sokkal többet fog fogyasztani és melegedni is azért a pár %-ért.
-
zack
nagyúr
válasz
gurubefree #9981 üzenetére
Sztem hallgatok rátok, és hagyom a pöcsbe a módosítást...
Nem azért mert félek hogy gond lesz, csak nem ér nekem ennyit +5% többlet.
15%-ért megérné mókolni, de bőven elég lesz nekem az órajel tuning, és lemondok arról a pár százalék többletről.
Lehet jobban is fog menni a GPU alapfeszen, mint egy alap 6970...akkor meg aztán pláne nincs érteleme a bios-szal variálni. -
SzlobiG
félisten
White: Vram kihasználtságot csak Crysis 2 esetében adja össze, nem?
Mert ahogy nézem más gémekbe irreálisan kevés lenne szvsz ha ott is duplán írná.
-
gurubefree
senior tag
Sehogy ..... bar meg nem olvastam olyat hogy barki is tonkre vagta volna. Egyszeruen nem fog mukodni a flash . Ennyi . De Murphy sosem alszik
#szerk : mint emlitettem nem nyulj a VDDC-hez. Csinalj bios-t magadnak vagy hasznald a modositott sapphire 6970-est. Megkapod a shardereket es mellette megadnak tudod allitani az orajeleket HD6950 fesz.-el. Hidd el jobban jarsz. En azert hasznalok arctic extrem plus II. mert a gyari XFX HD6970 bios van a kartyan.
-
zack
nagyúr
válasz
gurubefree #9975 üzenetére
Tehát ha esetleg a mostani állásban elqúródik, csak átkapcsolom és menni fog.
Hogy tudok majd ezek után életet lehelni az elqúrt bios állásba? Vagy az kuka lett? -
gurubefree
senior tag
válasz
Arrol nem is beszelve hogy mind ho es fogyasztasban is horrorisztikus. Van a neten egy sapphire modositott 6970 bios amiben a VDDC-hez nincs nyulva kvazi alulfesz. van a kartya . Ezzel tudsz jatszani bar ez kartya fuggo. Lattam mar asus DCII-t 1.075 szaguldott 900/1400
-
SzlobiG
félisten
válasz
Cybertrone #9976 üzenetére
Kb 5-10% között hoz a shader, de inkább az 5%-hoz közelít.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #9976 üzenetére
2-5% körül hoznak a shaderek.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Ez igaz... aszondjak a feloldott shaderek nem nyomnak annyit a latba mint az emelt órajelek!
-
gurubefree
senior tag
A kapcsolohoz nem kell nyulni csak akkor ha valami gond van. 2 bios van a kartyan amibol az egyiket amit eppen hasznalsz fogsz modositani. Ha ez nem sikerul vagy ne adja isten nincs kep egyszeruen atkapcsolod a masik bios-ra es a kartya mukodni fog.
En nem tennem ha megfelelo teljesitmenyt kapsz es kello keppen stabil emelt orajelekkel.
#szerk: mar ha ez a dupla bios-os verzio.
-
zack
nagyúr
válasz
Cybertrone #9971 üzenetére
Ez még nem moddingolt. Csak az órajeleket tesztelem. Eddig köszöni, jól van.
Hát igen...2560-ban egy megfelelő háttérkép nagyot üt látványban.Alapból melyik állásban vannak a BIOS kapcsolók?
Csak azért kérdezem, át kell e kapcsolni előtte, vagy nem? -
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #9971 üzenetére
Szerintem még nem próbálkozott a moddal. Arról lenne gpu-z kép. Ez csak tuning.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Valaki le tudná írni érthetően hogy csináljam a 6970 moddingot? Nem akarom elkúrni.
-
Gery15
addikt
-
Gery15
addikt
Fuuu akkor valamit benéztem volna... pedig azt olvastam, hogy a 2GB Sapphire verziot lehet moddolni.
K*rva életbe már mind1 leadtam a rendelést... akkor bukta pedig csak azért szerettem volna. Van különbség amúgy az 1gb verzio és a 2gb verzio között? Mármint fontos a 2GB-os...?
-
Gery15
addikt
Jaja,
Nekem nagyon megtetszett csak most egy ideig a vga-m lesz a legerősebb a gépbe így nem fogom átmoddolni, mert felesleges szerintem ehhez a cpu-hoz. Aztán majd később i5 2500k-t tolok alá és akkor lesz ne mulass.
Mondanál nekem hőfokokat, hogy nálad mennyi idle illetve load?
-
Gery15
addikt
Szerdán megjön a kis szerény Sapphire 6950 2GB Disrt 3 Edition.
Utána jelentkezek.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #9952 üzenetére
Mondjuk olcsóbb, az tény. A pontosság meg ilyen szinten, amire nekünk kell, teljesen mindegy. Mindegyik pontos annnyira hogy irányadó legyen a gép fogyasztását tekintve.
De az ár mindenképpen lehet fontos tényező, és a 3k különbség az sok, főleg ha pontosabb is. -
zack
nagyúr
válasz
gurubefree #9928 üzenetére
Gagyit ne vegyél.
Én ezt vettem: Voltcraft Energy Check 3000Van rá jó sok gari, de a Voltcraft egyébbként is minőségi cuccokat csinál.
Én ennél gyengébbet nem vennék. -
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #9948 üzenetére
Igen, az egy SATA RAID kártya, amire 2db optikai eszköz csatlakozik. Van belőle még egy darab, de azt ki kellett vennem, és a rajta levő optikait külső házba pateroltam át.
Azt hittem te is igényt tartanál a játékra és arra céloztál.KAMELOT:
Azt hiszem BIOS 1.24375 CPU-Z 1,224V (LLC on)
-
Petyyyyy
addikt
-
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #9942 üzenetére
Abu lecsapott rá, rögtön másnap.
Megvárom, mit mondd, aztán az egyikre te leszel a No.2...
Bár nem vagyok nagy "DIRT fan", de a másik kupont szvsz. megtartom.
Azt néztem Steam-en is 40€...Kénytelen leszek valamennyit visszahozni a vételárból, mert a 2x50k nettó ár volt amit kifizettem, és mivel ismerőstől volt, másnap szólt, hogy elqúrta, és 60k az az 50. Még így is jó, mert boltban 66k környéke a DIRT3 Edition. Majd amikor hozta a házat, kicsengettem a fennmaradó 20k-t is.
Így most GTX 580 +23k lett a vége.
A lényegen nem változtat, továbbra is azt mondom, nagyon megérte még így is!Ebbe a házikóba került: Cooler Master HAF 932 Advanced
Eddig nem sokra mentem a kuponommal, ezt írja napok óta
:
"Thank you for choosing AMD.
Dirt3 Promo Site is temporarily shutdown.
The site will be up and running as soon as possible.
Sorry for any inconvenience" -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem hagyhattam ki.
Amúgy lehet több game-et egyszerre futtatni.
PCI Express 2.1 supports a large proportion of the management, support, and troubleshooting systems planned for full implementation in PCI Express 3.0. However, the speed is the same as PCI Express 2.0. Most motherboards sold currently come with PCI Express 2.1 connectors. [link]
-
st0ff
tag
Errol a verziorol valakinek valami tapasztalat?
HIS Radeon HD6950 IceQ X Turbo 2GB PCIe
jokat olvasok rola, de nem tunik tul eltejredtnek.
ha valakinek van/volt ilyen, akkor megoszthatna a tapasztalatait!
Koszi -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #9931 üzenetére
Szerény véleményem szerint 400 USD fölött kezdődnek a mérőműszerek.
Ettől függetlenül ki lehet fogni olyat, ami pontosan mér egy PC-t, de mondjuk pontatlanul egy másik fajta fogyasztót. -
gurubefree
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #9931 üzenetére
Koszontem ..... be is szerzek egyet izibe.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
gurubefree #9928 üzenetére
KD 302, itt 10€-ba kerül is kifejezetten pontosan mér, gyakran pontosabb mint a drágább 30€-s modellek.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Whit3Rav3n #9929 üzenetére
Jól gondoltam akkor.
-
zack
nagyúr
válasz
gurubefree #9925 üzenetére
Crysis 2-öt még azért ki fogom vesézni alaposan.
Ott szinte 100% hogy át fogom lépni az 500W-ot.radi8tor1
De azért nem ez az általános. Ezért jobb talán a játék. Én is ki tudnék hozni 700W a konfigomból. Csak éppen valóságban kicsi az esélye egy ilyen fogyasztásnak a mindennapokban.
-
zack
nagyúr
Azt elfelejtettem nézni hogy mennyit fogyaszt a gép Homefront alatt.
A max. az 480W volt konnektorból.
Mindeképpen irányadó lehet annak, aki hasonló rendszert építene. -
SzlobiG
félisten
Hohó valóban a beta 7-es verzió már mutatja AMD kártyával is, végre.
Akkor kiderült nem hardveres a kijelzés...
Jó is ez a ház, nekem a híd a nagy melegbe 60fok körül is volt mióta a CF van az 5970 helyett.
Mod: Lehet hogy még bugosan méri ez Crysis 2 alatt 3.1giga vram használat...
most nem tudom, hogy össze adja-e és azért, vagy bugos, megnéznéd Crysis 2 alatt, ha fent van?
-
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #9918 üzenetére
Nekem sosem volt gondom piros oldalon, ami meg volt, azt megoldottam.
Viszont a GTX 580 Phantom3 az kifogott rajtam. Szerintem sosem jöttem volna rá, mi volt a nyűgje.
Akinek gondja van az AMD-vel, az 80-90% user error, a többi meg esetleg lehet a nem 100% kompatibilitás a többi hardverrel.
De ezek a 6950 kártyák, bárki bármit mondhat nagyon jól muzsikálnak CF-ben.SzlobiG:
MSI Afterburner
Jól megy. Örülök is neki így pár héttel BF3 előtt.
A ház meg nagyon királyságos. 50 fok alatt még sosem láttam az északi hidat 1.5V mellett. A vinyók 30 fok alatt...Szóval egy álom. Nagyon megérte a 38k-t.Cybertrone
Azért céloztam a 30%-ra, mert több tesztben is ennyit láttam különbségnek 2560-ban, és itt is utaltak rá korábban.
Ezért mondtam, hogy ez nem 30%. -
zack
nagyúr
Homefront Multiplayer 2560x1440 full noAA
1. GPU max. 72 fok
2. GPU max 64 fokGPU kihasználtság 75-99%
1. GPU Fan max. 59%
2. GPU Fan max. 45%VRAM kihasználtság 930-1070Mb
Elégedett vagyok, bár a friss telepítés még várat magára.
GTX 580 ezeken a beállításokon 40fps környéke volt, ez meg kiakasztja a limitet...90fps!
Ez se 30% többlet. -
Petyyyyy
addikt
-
emer
csendes tag
válasz
Petyyyyy #9913 üzenetére
A fogyasztása az igaz. Az én gépemben Idle: 130w körüli, terhelve(BC2) 400w fölött egy kicsivel.A hűtése az jó, nekem még nem ment 70c fölé, a ventik ha rendesen beindulnak nem mondható csendesnek/ez nem azt jelenti hogy hangos/ de engem nem zavar.Szerintem a procim kevés hozzá
, ezért is várom már nagyon a Bullt.
-
Donbb87
csendes tag
válasz
Cybertrone #9872 üzenetére
Nem nyúltam semmihez, de már működik. A ramokat kivettem beraktam újra, és minden megy. De lehet az áramtalanítás kellett neki nem tudom.
Furcsa, mert a ramok néha sípolnak. Néhány játékot amikor elindítok így cirregnek a ramok, de aztán enyhül. Ezt sem tudom miért. Ballistix Crucial ramok.
-
Cybertrone
veterán
válasz
gurubefree #9908 üzenetére
Megesik!
-
gurubefree
senior tag
válasz
Cybertrone #9902 üzenetére
Igazad van . Valamit elneztem . Lehet egy oc.-s single performance eredmeny.
-
Cybertrone
veterán
-
zack
nagyúr
válasz
Cybertrone #9894 üzenetére
Köszi.
Ahogy gondoltam. itt már azért nem akkora az előnye az 580 SLI-nek.
-
gurubefree
senior tag
válasz
Cybertrone #9902 üzenetére
Mondtam hogy nem vagyok benne biztos egy mini review valamelyik forumon. Most keresem . Elkepzelheto hogy oltari baromsagot irtam .
-
Wukiwo
senior tag
Ha lenne pénzem feleslegesen akkor 580 SLI-m lenne már csak azért is és leszarnám ,hogy nem éri meg
De nincs annyi így vélhetően még egy 6950 lesz
Jelzem az utóbbi is teljesen rendben van,sőt .... -
Cybertrone
veterán
válasz
gurubefree #9901 üzenetére
Természetesen!
Hmmm kicsit sántít nekem az a 6800 pont extreme beállításoknál de mind1 -
gurubefree
senior tag
válasz
Cybertrone #9899 üzenetére
Elnezest de nem azt mondtam hogy a GTX580 szar csak egyszeruen tularazott foleg ha az SLI reszet nezzuk. Azert batorkodtam ezt megjegyezni mert volt szerencsem hasznalni a single modolt XFX HD6950 2GB kartyam 3x 24" monitorral problema nelkul. Megkeresem a tesztet de ha jol emlekszem a HD6950 CF 6800 pont kurul produkalt 3Dmark 11 extreme.
E z nem flame
csak egyszeru teny masokkal ellentetben en nem akarok senkit meggyozni semmirol ... csak beszelgetunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest