- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz
BeLucZ #10885 üzenetére
Te is gondolkozz el egy kicsit azon, hogy a BF3-ban mi számolja a fizikát és hogy a multiban mennyire van "megtornáztatva" ez által a cpu és akkor esetleg Te sem fogsz "okosságokat" beszélni....
/meg mellesleg nézd meg, hogy mi volt a kiemelt rész az idézetből/
A BF3 ugyanúgy multiban követel többet cpu-ból, mint a BFBC2
szerk:
Mindenhol a cpu számolja /azért nem mindenhol és itt nem a physx-re gondolok, ami nem is fizika/, csak mondjuk itt van is mit /rombolható környezet, úgy mint BFBC2 esetében is/, mondom, nézz utána az adott játék "felépítésének" és csak utána állj neki helyeselni más hülyeségéhez -
KAMELOT
titán
válasz
BeLucZ #10776 üzenetére
Ezek még csak BÉTA testztek. Hiába a sok grafikon majd az otthoni személyes tapasztalatok többet mondanak.
Ez olyasmi mint a haveromnál BFBC2----i7-2600K (4,3GHz)----HD6950 2GB----maxon minden ,AA is, FULL HD
1. tesztben max 60FPS min 30FPS
2. nála otthon max 100FPS min 80FPS
Szóval ennyi a különbség egy teszt és egy teszt között!! -
Cybertrone
veterán
válasz
BeLucZ #10776 üzenetére
Magas felbontason mind1 az hogy 4ghz vagy 4.5... Nincs procilimit!
A gepigeny barati, jol skalazodik a motor ha jobban megfigyeled, viszont a beallitasokban aki jol akar jatszani az belepiszkal kisebb gepeknel... A cayman lemaradasa meg majd lejjeb megy normalis drverrel, igy egyenlore sok a kulombseg, nagyon! -
zack
nagyúr
válasz
BeLucZ #10550 üzenetére
Warez-t próbáltad?
Mert mondják a srácok hogy az xar. Én is a warez alapján ítéltem meg, lehet, hogy hibásan.
A feeling nagyon jó. Realisztikus, és baromi jó a fizika. Jól visszaadja a 2. világháború feelingjét. Nem egy hentelős modern FPS, de nem is ez volt a készítők célja.
-
BotaN
senior tag
Tényleg nem akarok Off-olni de az őrületbe kerget ez a IW-s CoD meg Treyarchos CoD... Az IW 2/3-a kilépett onnan és új stúdiót csináltak, tehát olyan IW-s cod már soha nem lesz többé mint ami volt. A MW3-at vagy 4 studió rakta össze, tessék utána nézni. Ennyit az IW-s cod-ról.
-
-
kasa85
őstag
Alap feszen toltam mindent egyedül a ram voltage volt:1.56v,és a cpu v:1.30v.
Mást nem piszkáltam a gépben.
Szerintem ez is bőven kajálná az 5ghz et de szerintem felesleges.
Lehet egyeseknél el megy egy órát,de érdemes játékok alatt 3órát tesztelni hátha ott is jön a kékhalál. -
kasa85
őstag
BFBC 2 vel toltam nem volt benne különösebben lag mint a Quad nál.
Monitorozó progikat ki lőttem,így nem akadhatott semmivel sem össze.
Sokkal gyorsabb stabilabb FPS kapok,így ki merem jelenteni én is,hogy csúcs vga kombónál igen is sokat számít,hogy milyen proci van alatta.
Lehet lesz egy két hiba,mert most IBT+FurMarkot nyomom egy órája,és nem volt még fagyi érdekes . -
Xaels
félisten
9800GTX-et cseréltem anno 4870-re, mert COD4-ben művelt a kártya érdekességeket. Azóta csak ATI-jaim(5870/5770/6970) voltak és nekem soha nem volt gondom még driverrel azóta(persze ez nem jelenti azt, hogy másnak sem), sem pedig a játékok alatti teljesítménnyel, amúgy meg nVidia esetében is voltak érdekességek driver ügyben
Csendesség terén nem hiszem, hogy egy referencia 580-as sokkal halkabb lenne. Körítésnek nekem járt Dirt3 a kártya mellé, CFX híd, tápkábel, DSUB-DVI átalakító. A körítés meg baromira nem lényeg, ha az embernek nincs kifogyhatatlan kerete, akkor mindenképp azt fogja nézni, hogy a pénzéért melyikkel fog jobban menni az áhított játék.
-
-
SkyS1gn
félisten
Nem összehasonlítani akarom csak optimalizáltságilag! A metro egy nagy kupac mert nembírták optmalizálni, a dirt-eket meg mindíg tudják és csodálatos grafikája van mégis
A lényeg hogy a vietnam jobban lett optimalizálva, de a hitbox is jobb mint az alapban, kicsit finomítottak rajta ezért jobban is fut, de ma megnézem hogy ott mennyi FPS-em van
-
Már letöltöttem, este feldobom. Most alapon kicsit kiakarom próbálni játék közben.
Kicsit benéztem a kimeneteket rajta, azt hittem HDMI-k vannak, még jó hogy adtak DVI-HDMI alakítót, nem tudtam volna rányomni a 15m-es HDMI kábelt a TV miatt. Minden ennyi féle csati... EZ a Display Port ugyanazt tudja mint a HDMI? -
A.tessz
senior tag
Ez teljesen egyén függő, én gtx 580 at használtam eddig, és megvoltam elégedve azzal is , most 6990+6970 et, és ezzel is megvagyok, semmi baj nincs vele, volt 480 sli az is tuti volt.
Multi gpu szerintem már eléggé rendben van, egy dologra kell nagyon figyelni a driverre, eleinte nekem is szarakodott, muszáj volt egy új rendszert feltenni, amin nv driverek fenn voltak, ott nekem se szuperált rendesen.
-
Landon
addikt
Az hát... igazuk van azoknak akik azt mondják, hogy ma játékhoz kell kártyát venni.
Bár nekem ez anno nem ment. Egyszerűen nem voltam képes kiadni ugyanannyi pénzt egy GTX580asért mint 2 6950-ért amikor normális esetben sokkal jobban jár az ember a 2x6950-el. Csak annak 'örülök', hogy azok a játékok amelyek érdemesek is valamire ott azért általában nem ez a helyzet (a Witcher 2 erősíti a szabályt), pl. Codies', Bethesda, Bioware mind képesek normális motort írni... A sok fos konzolportal meg nem lehet mit kezdeni, ez van. Ezt tetőzi még a kenés ide-oda. Teljesen mindegy melyik oldalról. Nekünk nem egy céget kell védenünk hanem a saját érdekeinket nézni.
Most megmondom nektek így előre, hogy a Far Cry 3-nál ugyan ez lesz. Mint ahogy volt a 2-nél is... röpült 100FPS-el az ATi-kon de olyan microstutter volt hogy játszhatatlan volt.
-
kasa85
őstag
Én nem az Nvidiát büntetném hanem a játék gyártókat.
Mi az hogy le lehet fizetni őket.Aki a drogot megveszi,vagy a méreten felüli kést azt sem büntetném,hanem az eladót aki terjeszti így gyökerestül megoldaná a problémát.
Nem lenne az,hogy pénisz növelés szempontjából adok egy kis pénzt Crytekéknek,vagy az érintet játékgyártóknak,és örülnének mint Dankóros kezében a nyalókával,hogy megvan a konzolokról való fejlesztés költsége pc re.
Akkor nem csak bukhatnak hanem nyernek a dolgon,mivel ha meg is vesznek pár lemezt.A fosportjuk már az Nvidia pénzéből megtérült erre jó a Marketing,és sajnos a ki adott összegeknek köszönhetően köszönhető a minőségen aluli portolás . -
Drizzt
nagyúr
Megvan a kártya. Hang szerencsére nem vészes, hőfokok sem. Teljesítmény meg ahogyan számítottam rá, nagyon ingadozó. Witcher2-ben kb. ugyanazt hozza, mint a GTX570. Heavenben sokkal gyengébb. 3dmark11-ben is. Játékokból másra még nem volt idpm. Ha Atiwinflashes moddolási próbálkozás nem megy, hogyan érdemes próbálkozni?
-
kasa85
őstag
Nem tudom miért panaszkodnak hogy minek DX11 lassan már három éve van és jó formán semmire sem használják,és alig jött ki normális játék hozzá.
Én amondó vagyok értékeljük ezt a lehetőséget amit kaptunk a sok repetitív szar konzolportok után.
Még nem teszteltem le és remélem nem lesz Mikrofosos a játék mert akkor bekenem a kártyámat gép olajjal ,hogy jobban csúszón bennük az adatok
Azt a rohadt Magyarítást várom már amit meg ígértek még Májusba,de még az 50% ka sincsen kész -
Landon
addikt
Amit video-t láttam a patchről nekem az tetszett benne leginkább, hogy végre a falakon nem csak egy kifeszített hányadék textúra volt hanem végre a téglák is látszottak ill. a föld textúrák végre élesek és szintén van mélységük. Számomra ez mindenképp fejlődés de gondolom rendesen megeszi majd a teljesítményt.
-
SkyS1gn
félisten
Szebbnek szebb de mi árán? :S Pl a járdán ha mész minden egyes tégla, macskakő le van tesszelálva, ha valahol valami leomlott akkor a törmelékek álltalában tesszelálva vannak!
Másnál nem fagy a játék amióta felrakta ezeket?
Kasa85: párszor úgy fagyott mint bc2 szokott ab-el, de itt minden ki volt lőve...:S -
Cybertrone
veterán
Hát ha azt nézzük a téglák kiállnak a falból a lépcső az lépcső, az árnyékok videón szépen mutatnak... de mindezt harc közben úgy sem látod... van benne HDR gazdagon, van tükröződés gazdagon... csili vili az egész, csak aki már megunta az ez után nemfogja elővenni hogy megint elkezdjen gamelni vele... mert nem minden a grafika sajnos... a single jó lett a multi szar... és csak azért nem fogja senki kijáccani a singlét 5* mert ez dx11-es!
-
Tirexi
addikt
De megnyugtatlak titeket, 1280-ba elég jól megy.
-
SzlobiG
félisten
Érdekes nálam semmi probléma nincs(ccc-el is idén még egyszer nem volt bajom), használom a kártyákat nem szarakodok velük...
Főleg most Crysis 2 multi veszettül hasít.
Fear 3, Dungeon Siege 3, egyikkel sincs bajom.
De kasa kollégának én is azt ajánlom térjen át a zöld oldalra.
-
jezusom ember amit linkeltel azalpjan 480nal jobb a 70 nem beszelve arrol hogy 10 cataval teszteltek... azota a 11.6 al szerintem legalabb 10% javult a 70 megint csak igy aztan elhagyja a 480 t rendesen es akkor meg nem beszeltunk a tuning lehetosegerol ami egyes esetekben eleg szep de min kb 10% tuningot kilehet hozni.
-
Pug
veterán
580as az első kártyám amivel totál elégedett vok, nem tudok belekötni,
Én ennek mind nagyon örülök, de attól, hogy még tényeket nélkülöző sablon fan szöveggel hinted tele a topicot, nem lesz igazad
Én részemről itt ezt a dolgot lezártam, nyugodtan írj erre egy újabb marketing bullshit hsz-t, hogy úgy érezhesd, hogy az utolsó szó jogán neked lett igazad, engem túlzottan nem zavar
de hát természetesen egy atis topikban sosem lesz igazam nem is várom el hogy egyet értsetek
Nem azért nem kapsz tapsvihart a mondandóra, mert "ATI"-s fórumba írod, hanem mert az nem több, mint a tipikus urban legendek és az nv marketing szövegek, de mindenki maga dönti el, hogy objektíven, vagy hithű fanboyként közelíti meg a számítástechnikát
-
Pug
veterán
- Kérdeznék, mikrolagg miért is? Mivel nem kártya vagy gyártó specifikus így ez speciel hülyeség és nem érv, nézz utána javaslom
. - Van kb 4-5 GPU only Physx játék, továbbra sem több, mint parasztvakítás. - Mint már mondotta és mutattam a saját példám is, a tuning erősen darab függő, de látom ezt se sikerült feldolgozni
Tehát a hsz-ed eddig nem több, mint NV marketinggtx 480 atis ellenfele a 6970
Miért? Mert Te azt mondod, ne vicceljünk már. Egyedül az ár és a kínált tartalom mondja meg, hogy melyik terméknek melyik konkurens termék az ellenfele, ha ezt nem tudod, akkor Te nagyon nem a kapitalista piacgazdaság keretein belül élsz...
(#6871) Cris99:
Mert egyik nv másik radeonAzt hiszem megadtad a választ
-
kinghaxor
aktív tag
Na ezzel csak az a baj, hogy a béta DX9-ben fut és annak azért sokkal kisebb szokott lenni a gépigénye mint ha DX11-ben futna. (legalábbis a metro-ból kiindulva) Így valószínű, hogy DX11-ben azért nagyobb lesz a gépigény. Még le is mehet 30-40 fps-re. Pedig azért ez csak egy GTX 580.
-
ffodi
veterán
Szerintem meg csúnya. Az autók egész jól néznek ki ez igaz(kivéve persze a forgalomban lévő autók rajtad kívül), de a táj egyes részletei igen rondák, már az elején ahol kezdesz a kút is nagyon ronda.
Okádék konzolport az egész.Abu85:
Az MLAA rendben van, de én nem szeretem mert nagyon elmossa a textúrákat, illetve az msi ab on-screen display kiírásait is.(ugyan régebbi driverrel próbáltam csak, a 11.1a-val még nem.), Emellett elég sokat kiharap a teljesítményből.
-
ffodi
veterán
Heaven 2.1 alap teszt 1641 pont.
Most jön a ráadás!! Ment szépen a heaven 2.1-es teszt, és bekapcsolva hagytam az afterburner monitorozó részét. A progi fps számlálója rendre mindenhol 10 fps-el többet mutatott, mint az AB mérője. Ha azt a 10 fps-t levonom, akkor kb reális az eredmény. Ezt adjátok össze.
Az a durva viszont, hogyha emelek a bclk-n, akkor egy olyan helyen, ahol alapban van mondjuk 25-26 fps, azt ugye a progi 19-20-nak mutatja mondjuk, az AB viszont 25-26-nak, de ennek ellenére szaggat!!! Ez egy k*/asszott összeesküvés lesz, és mindenki benne van.........még az SSD is.
-
ffodi
veterán
Próbáltam még a vantage alap tesztet, de ott ugye nem jó, mert alacsony a felbontás és procilimit van. Viszont unigine heaven alaptesztben szerintem meglesz a +10 fps. Ebből azt vonom le, hogy ahol nincs procilimit, pl FULL HD felbontásban, esetleg szűrőkkel, ott működik az anomália. Mindjárt csinálok egy Heaven 2.1 alap benchet csak hogy lássátok miről beszélek.
Minden más teszt, ami a procit és a ramot teszteli, pl superpi, azt mutatja, ami a valóság. Alacsonyabb órajel, kisebb teljesítmény.........
-
tka
tag
Ja vágom amit mondasz.Látod nekem nem úgy megy a karim mint amire számítottam.Végülis 6950-nek vettem nem 6970-nek,de ez már csak önnyugtatás.Most leszedtem egy Asus biost,lehet nem olyan mint a Sapphíré nem tom.Játék alatt elég jól megy.Nem tom a Gtx580 meddig megy fel hőfokban,de nekem már volt 100c is de semmi különöset nem tapasztaltam ment rendesen.Mondjuk a szobában volt vagy 30C.Amúgy 85-ig megy ha meleg van a szobában és játszok 1-2 órát.A 4870 70C-nál már szemetelt,ahhoz képest strapabíró kártya.Tényleg hány fokon megy a Gtx580-ad?
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Egymagoshoz képest korrekt.
Kicsit matekoltam itt.
Nos az alap hogy kb +23%-al többet tud az 580gtx mint a 6970. (Heaven alapján)
Proci méret: 6970: 389mm2 és 2.64mrd tranyó, 580gtx: 520mm2 /3mrd. Ami azt jelenti hogy az +33%
Ár: 6970 (6950-ből) kb 70e, 580gtx: 125: vagyis kb.+70%Röviden +23% teljesítményért 78%-al többet fizessek. Anno én ezért nem döntöttem a gtx mellett (meg amúgy se volt semmi bajom a vörös ördögökkel
)
Szerintem a GTX580 tulajok száma majd akkor kezd el gyarapodni jobban ha a jelenlegi 480-as szintjéhez kezd el közelíteni az 580.Na persze egy fair összehasonlítás kedvéért érdemes lett volna venni ha a 6970 árát ami úgy 90e magassága. Akkor már csak 38% a különbség, elgondolkodtató.
-
VGYke
addikt
polonic (másik) fórumban lakó társamon kívül, Te vagy a második ATI/AMD legkedvesebb fórumlakó társam, mert útba indítottál
A Gigabyte GV-R697D5-2G VGA + minden új PC alkatrész (UD7+I7-950..) kb. 1 hét múlva fog összerakás stádiumába kerülni... Nem akarok melléfogni és nulla a tapasztalatom a Catalyst driverekkel. ATI/AMD driver honlapon sem igazodom ki, pl. fogalmam sincs hol kell keresni a drivereket (hidd el megpróbáltam). Megegyszer köszönöm hogy irányt adtál!Jut eszembe: mi az az "application profiles" ?
-
Oliverda
félisten
Nincs mit. Addig mindképpen ameddig az aktuális legfrissebb szériából való kártyád van. Miután kijön egy újabb széria már inkább arra fókuszálnak, így a korábbihoz már nem nagyon várható nagyobb sebességnövekedés az újabb meghajtóktól. Egy 4850-nél pl. tuti, hogy nem lettek volna ilyen nagy különbségek. Persze kivételek mindig lehetnek és vannak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest