Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Játszik itt valaki közületek 2009-es Modern Warfare 2 multiplayert? Megy még az a játék? (Pár éve a cheaterek miatt hagytam abba.)
-
válasz
Ice&Lime #80397 üzenetére
miért felezné meg? a ps3 hátulján az optikai kimenet csak egy plusz digitális hangkimenet.... ez a kis d/a átalakító pedig a fülhallgatót számára értelmezhető analóg hangá konvertálja a ps3-ból jövő digitális jelent.
hangerőcsökkenés akkor van/lehet, ha analog hangot osztasz Y kábellel kétfelé
-
Dinomano
őstag
válasz
Kendek #80388 üzenetére
Én is TV-n játszom.Volt itt egy szerencsétlen monitorvásárlásom hardveraprón. Megvettem, de 5 perc után kiégett a monitor lapján egy ellenállás, és azóta se kép , se hang. (Munkahelyemen próbál valamit kezdeni vele egy kolléga.)
Azóta egy régi, apuméktól kért 60 cm-s Samsung Tv-n játszom. Energiatakarékosság miatt be szeretnék újítani egy monitorra én is.
-
Ice&Lime
veterán
Köszönöm a válaszokat srácok!
-
EmThor
addikt
válasz
Ice&Lime #80391 üzenetére
Vagy vezetêk nélküli fejes vagy ott a multi audio video kimenet a ps3on, azt a kábelt bedugod a ps3ba, arra veszel egy átalakítót, és a piros/fehér rca kábelen az átalakítóval kihozod a hangot a hdmi mellett (ps3 menüben át kell állítani hol jöjjön ki a hang). Ezek a megoldások vannak csak, minap néztem én is.
-
EmThor
addikt
válasz
Ice&Lime #80386 üzenetére
Nekem anno maradt ps3 wireless stereo headset fejhallgatom + ps4-es gold wireless fejhallgato is jó hozzá.
(+ Szerencsére a monitoron van jack kimenet). Van még egy bonyolult módszer az a/v kimenettel meg piros/fehér rca kábellel, átalakítóval de azzal nem akartam kínlódni.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Ti hogyan oldottátok meg, aki ugyan ilyen helyzetben van, hogy ps3 és monitorral összekötve, aminek nincs jack bemenete sem speakere, hogyan csináltatok hangot pl. hogy egy fejhallgatóval lehessen használni? -
EmThor
addikt
-
EmThor
addikt
PS3 magyar store-ból nem ment a demó letöltés, mert a megadott bankkártya kódját kérte mindig és mire megadtam azt mondta nem jó, így nem is próbálkoztam.
Viszont most megy minden ahogy mennie kell, 60+ demóból lehet válogatni, van resistance, killzone, uncharted, folklore, genji.
-
szika87
aktív tag
-
Dinomano
őstag
-
Lement a Ghost of Sparta is. Élveztem, még mai szemmel is jó játék, kicsit kopottas, de szórakoztató. Rögtön be is tettem a 3. részt és WOW, ez azért brutális ugrás a 2db ps2-es meg 2db psp-s rész után. Rögtön brutálisan nyit, alig bírtam lettenni...
-
-
Dinomano
őstag
Néha picit tudott bekavarós lenni, főleg mikor egyik karakter átkerült a másik oldalra, mint ahogy a gombkiosztása volt, de abszolválható volt a mechanika szerintem. Ami nagyon tetszett, hogy továbbjutós feladványok jók voltak és elsőre logikus volt, hogy mit kell csinálni.
-
Dinomano
őstag
válasz
szika87 #80369 üzenetére
Én is hasonlóképpen vagyok, folyamatosan nő a backlog, ráadásul az engem érdeklő nagy címek mellé mindig becsúszik a múltból vagy éppen akár aktuális jó indie cucc is.
Jelenleg Journey pörög.
Még a PS4 és PS3 érából is van jópár játék, amit ki akarok játszani.Ninja Gaiden: Próbáltam anno, de engem az idegbeteg vizualítása illetve a protagonista turbo sebességgel ugrálása, az eltúlzott anime hatású "villódzás" játékban nem jön be. (Anime-ben elviselem.)
-
szika87
aktív tag
válasz
Dinomano #80368 üzenetére
Meglesem majd köszi, szeretem az ilyen jellegű játékokat.
Én meg nemrég szereztem be a Ninja Gaiden 1-3 részét ps3-ra, ez kimaradt anno. De hát nem tudom mikor lesz idő rájuk. Rengeteg 10/10-es cím van még elrakva ps3, wii u-ra, és Pc-re is jöttek most egészen jók. Néha azt érzem amiket begyűjtök, lehet majd csak 5 év múlva kerülök oda hogy játszak is velükIgaz legalább már vadászni nem kell rájuk.
-
Dinomano
őstag
Brothers-Tale of two sons-t ajánlom, ha valakinek kimaradt anno. Nemrég játszottam ki, de élmény volt. Picit nyomokban az ICO ugrott be, amit nagyon szerettem PS2-ön (Alulértékelt, örök gyöngyszem).
-
Bogyi007
veterán
válasz
tboy93 #80363 üzenetére
Mi meg múlt héten a Balcsin épp a PS3 Superslim gépemet is használtuk.
Több család volt együtt egy nagy apartmanházban ahol volt egy nagy társalgó - na ott a Start The Party és a Dance Star játékok hatalmas köröket futottak. Mind a gyerekek és az idősebb korosztály is jókat játszott velük a Move kontrollert és a kamerát használva.
-
Dinomano
őstag
válasz
tboy93 #80365 üzenetére
God of War 3 technikailag mindenképpen újít, meg vannak gondolkodós részek is bent, szemben a PSP részekkel. Az Ascension inkább a kiegészítő részekre hajaz, bár technikaliag kb. egyik legszebb PS3 játék. A fizika durva bent. Az Ascension-ből anno a demot toltam, a 3 meg félbehagyva. Valószínű, újrakezdem majd.
-
válasz
Dinomano #80364 üzenetére
Igen, jóval akció orientáltabb mindkét psp-s rész. Meg eléggé az az érzésem, hogy a gow1-2, ill. s psp-s rész az totál egy kaptafára készült. Ugyan az a grafika, ugyan azok a játék elemek, nagyon nagy az átfedés az enemyk között is. Az váltázik hogy Kratos miért és hol és mivel írtja a népet.
Kíváncsi leszek a 3. részre, meg az Ascension-re, azok hoztak-e be valami újat.
-
Dinomano
őstag
válasz
tboy93 #80363 üzenetére
Annp még PSP-n játszottam öket, 5 órás játékokra emlékszem. A kis PSP-n is tudta hozni a grandiózus élményt a játék, annak ellenére, hogy néha a "nagytotáloknál" kb. 2 pixel lehetett Kratos... A PS2-ös részekhez képest picit kiherélt volt, a platform- és gondolkodós részek hiányoztak.
-
Dinomano
őstag
válasz
tboy93 #80359 üzenetére
Valami frissítés volt X év után pár hónapja, ha jól emlékszem, hír is volt belőle.
Jah, igen, meg is találtam:
https://www.gamesradar.com/surprise-ps3-update-shocks-fans-but-it-probably-shouldnt/ -
Dinomano
őstag
válasz
tboy93 #80350 üzenetére
Én is hasonlóképpen vagyok a témával. Helyszűke miatt is adogatom el a dobozos címeimet, valamint én sem akarok túl sokat áldozni erre a hobbira.
5000 Ft a max. összeg, amit játékért hajlandó vagyok adni, de leginkább 1000-3000 Ft közötti összeg megy erre a célra, pár hetenként. Mióta vettem XSS-t, azóta csak arra veszek olcsón akciós digitális terméket, az meg ugye nem foglal helyet a polcon. :-) -
szika87
aktív tag
válasz
tboy93 #80350 üzenetére
Én is hasonlóan voltam vele mint te, és eladtam anno a ps3 cuccaimat, volt közte több ritkább cím is.
Majd kaptam egy képet hogy de hülye voltam, én még szeretnék ezekkel játszani a jövőben...
Mondanom se kell sokkal több pénz és idő volt újra vadásznom ezekre a címekre mint régen és már csak jóval drágábban jutottam hozzájuk....mostmár maradni is fognak.Egy tipp, jó a switch, de ha rám hallgatsz én egy percre se bántam meg hogy Wii u-t vettem helyette
a switch játékok fele Wii u átirat, plusz a wii u visszafelé kompatibilis a sima Wii-vel. Mondanom se kell szarrakásnyi jó játékkal tudsz játszani így
sokkal többel mintha csak egy switchet vennél.
-
cross56
senior tag
válasz
tboy93 #80352 üzenetére
Igazad van. De ps2-es játéknál nekem ez kényelmesebb megoldás mint átalakítóval szórakozni. Viszont van még egy fat, azt elszeretném adni. Lehet akkor helyette én is eg slimet v superslimet beszerzek…esetleg okosítva, hogy ps2 azon is menjen.
Ez meg megmarad az utókornak. -
cross56
senior tag
-
-
Dinomano
őstag
válasz
tboy93 #80348 üzenetére
Nálam megmarad szerintem a PS3, még jó pár játékot ki akarok tolni rajt, igaz van PS4, PC és XSS is, és mindhármon játszom néha-néha...
Olcsóságos anyaghasználata van a PS3 Superslimnek, meg szappantartó műanyag, de teszi a dolgát becsülettel... A GPU pedig "kisujjamkörme" méretű...Ha jól emlékszem, a FAT-nál akkora volt GPU mint CPU... :-) -
Hja, szerintem sem a legszebb a 3 gép közül. Nekem a fat tetszik a legjobban, de abba en nem merte beleugrani. 2021-ben a superslim tűnt a legjobb dontesnek es nem is bantam meg, sikerült belőle egy alig hasznalt karcmentes darabot vadaszni. Vegig is nyomtam rajta par tucat jatekot
Mondjuk egy ideje mar nem volt bekapcsolva, tavaly novemberben jatszottam rajta utoljára. Filozom is rajta, hogy felszamolom a ps3 szekciomat, eladom a switch lite-om is es veszek belole egy oled switchet.
-
válasz
szika87 #80346 üzenetére
nem mondtam, hogy nem mondtad
a jól működik mit takar?
eleve puha hatású, ahogy benyomom, ez elhúzódás rugós és nem elektronikus, ergo van h megakad. 2 sslimem van, ill. ez már a harmadik példány itthon és mind ilyen "meh" volt
viszont nekem is azért ez a fő gépem, mert ... halkabb sokkal, mint a korábbiak (a frisebb slim sem rossz, de melegben az bedurran azért, a FAT meg.... még a delidelt is tud szólni, nyáron, klímátlan helyiségben)sajna minden sslim ami nálam járt, 3000 széria, egy 4000 nagy álmom még
-
szika87
aktív tag
Hahaha én nem mondtam hogy nem olcsósítottak rajta, volt slimem és FAT is, és tényleg dizájnban a slim a legjobb. DE szerintem teljesen élhető a super slim, és ne felejtsük el hogy a legújabb az összes kivitel közül (ergo több olyan van belőle amit kevesebbet használtak mint a régieket már a korukból fakadólag is) plusz számomra ez volt a leghallkabb mind közül.
Nekem egyébként teljesen jól működik a nyitó része, pedig van/volt használva rendesen, igaz nincs még gyerek a háznál aki tönkre tegye mert huzgiálja ki be mint süket az ajtót -
-
cross56
senior tag
válasz
Guitar14 #80339 üzenetére
Nos a mai napon megtörtént a takarítás és paszta. Nem lett egy ps5, de sokkal halkabb a gép még 1 óra után is. Ráadásul nem klimatizált szobában nyomom neki
Szóval most elégedett vagyok, így már normálisan lehet vele játszani. Úgyhogy a másik fat-et valszeg eladom, arra már nem lesz szükség
-
szika87
aktív tag
válasz
Guitar14 #80339 üzenetére
Egyébként szerintem túl vannak árazva a CECHC modellek. Csak szoftveresen támogatják a ps2-es játékokat (mivel a ps2-ből csak a grafikus egység maradt benne), a kompatibilitás kb olyan lehet mint egy moddolt bármilyen ps3 esetén. Ha már kuriózom amit érdemes elrakni, rendbe tenni és delidelni az a CECHA vagy CECHB modellek, ezek ugye natívan ps2-es hardverrel is rendelkeznek. De ezeknek meg szerintem olyan hangja van még tisztítás után is mint egy ikarusznak.
Tudom hogy nagyon meg vannak köpködve a super slim modellek, és igen sokat olcsósítottak rajta, de a leghallkabb modell az összes közül, bluray filmnézés közbe nem is hallom, játékok közbe egyszer felpörög utána pedig semmi. Én nagyon bírom ezt a retro felülről betöltős módszert is, szerelni is egyszerűbb, valamint ezeknek a legkevesebb a meghibásodási aránya. Ja és tökjó funkció hogy be lehet kapcsolni sony távirányítóval is (bár lehet a többi modellnél is, ebben nem vagyok 100%-ig biztos)
-
cross56
senior tag
Pont most teszelgetem megint a gépet. Ps3-as játéknál semmi gond, ps2-esnél meg eldobálja. Itt már sejtettem, hogy olyan nagy gond akkor nem lehet, de akkor ez tényleg csak ilyen emulátor hiba. Köszi
Egyébként találtam egy szervizt itt a közelben, szerdán megy hozzájuk takarításra és pasztázásra. A delidelést bemerjen dobni nekik?
-
válasz
cross56 #80333 üzenetére
"Más kérdés: Amikor ps2-es játékot indítok akkor többször eldobálja a kontrollert és újra kell csatlakoztatnom."
igen, a "ps2 on ps3" játékok indulásakor a wireless kontroller lekapcsol és ujra be kell kapcsolni.... emulátor bug, amibe a szoni sz*rt bele (csak a szokásos...)
-
cross56
senior tag
válasz
Guitar14 #80332 üzenetére
A csavar benne van szerencsére. Arra is gondoltam hátha vissza lehetne ragasztani a letört fület, bár valszeg nem lenne vmi tartós.
Vagy a másik gépemről tudnám még átrakni, az szebb állapotban is van.Közben én is rákerestem a delidre, és köszönöm neked is a leírást róla. Úgy látom ide tényleg vmi szaki fog kelleni, mert ott is mindenképp cserélni kéne a pasztát. Találtam fehérváron egy üzletet, ők foglalkoznak ilyennel. Megpróbálom náluk
Más kérdés: Amikor ps2-es játékot indítok akkor többször eldobálja a kontrollert és újra kell csatlakoztatnom.
Ez normális?
Illetve egyszer Gta 4 közben is megtette. Attól tartok a bluetooth modullal is lehet vmi… -
Guitar14
senior tag
válasz
cross56 #80331 üzenetére
A fedlap kb mindegyiken karcos, sima portörlögetésre is karcolódik hosszútávon mikrométerekben.
Csavar is beletört vagy csak a fül a fedőbe? Mert olyat tudok adni neked ami karcos de ép minden fül része.Delid: Írd be youtube ra PS3 Delid hogy hogy is néz ki.
Igazából van a proci és a videóchip "dióda" (maga a szilikonchip) azokon van paszta és rá van téve a "heatspreader" vagyis a "lid" (fedő magyarul de innentől "IHS"-nek írom ami a rendes rövidítése) a procinál még körbe is van ragasztva, tehát az IHS alatt van paszta és még rajta is és arra kerül rá a hűtőborda amit rossz esetben te szedsz le ha nem találsz embert és cseréled.
Borda simán lejön az IHS-ről, kérdés mennyire ragadt oda a pasztára ha sikerül akkor raksz rá újat és boldog vagy ha nem visít, viszont az IHS alatt és a dióda közti paszta is annyi idős már mint a gép, azt is cserélni kéne hisz ha az a paszta nagyon gyatra már, akkor hiába cseréljük az IHS feletti pasztát ha az IHS-re se tudja leadni a hőt a chip az elöregedett/kiszorított paszta miatt.Jogos felvetés: "miért ne cseréld akkor már azt is?"
Válasz: Irtózatosan nehéz leszedni, ha még nem csináltunk ilyet proci ragasztva van körbe és le kell vágni a videóchip pedig nagyon oda van tapadva, ha jol tudom vegyítve van ragasztóval ott a paszta, itt írták a fórumon hogy az első gép majdnem garantált kinyírás mivel nagyon könnyű ott bármit felsérteni/leverni és akkor annyi volt.
Én vettem direkt erre a célra egy YLOD-os filléres nemvisszafelé kompatibilis gépet, 2 órán át szenvedtem a CPU-val egy kiélezett körömreszelővel mire lejött és ahogy lejött láttam felsértettem a nyomtatott áramkört két apró helyen és 2 szálat el is vágtam. Így nem mertem nekiállni a másik működő gépemnek.
Azt bízd szakira ha találsz, de nem lesz egyszerű. Utána viszont borzasztó nagy lesz a különbség ha delidelik és új paszta kerül mindenhová. -
cross56
senior tag
-
-
Dinomano
őstag
válasz
Guitar14 #80323 üzenetére
Ami picit a dolog hátulütője, hogy ennyi idős műanyagnál, ha van pattintós rész, akkor (lehetsz akármilyen óvatos) törni fognak a műanyagok. A Superslimen az alsó/felső takaró műanyag nekem néha már feljön sajnos, a szétszedésnél pattanak el a kis pöckök, amik odafogják.
-
Guitar14
senior tag
-
Guitar14
senior tag
válasz
cross56 #80322 üzenetére
Lemaradt a 60 gigás sorozatszámából az egy betű ami a lényeg.
Nézz videókat a szétszerelésről, ha azt szépen és óvatosan (TÜRELMESEN) megcsinálod (és van hozzá mindened) akkor állj neki.
Mikor a hűtőbordát tartó csavarokat tekered le akkor nagyon figyelj, hogy egyenletesen tedd + biztosan oda van ragadva a pasztára az alaplap, azt kell megfeszegetni több oldalról de nagyon óvatosan, jobb videókban ezt mutatják is.
Utána portalanítasz mindent, proci (CELL) és a videóchip (RSX) et tisztára pucolod (pl. körömlakklemosóval) meg a hűtóbordát is és szépen ráviszel a chipek "heatspreader"-jére megfelelő mennyiségű JÓ hűtőpasztát amit kenj el szépen a teljes felületen pl. egy régi személyivel/kártyával.
Összerakod ugyan úgy és teszteled. Javulnia kell mindenképpen (az, hogy mennyire az attól függ milyen a "heatspreader" alatt a gyári paszta. De azt te nem akarod cserélni..
Ha rosszabb lett/nem nagyon javult akkor lehetséges valamit rosszul raktál össze/nem jól kented rá a pasztát. -
Dinomano
őstag
Igen, az ember már nem fog úgy örülni soha, mint annak idején a C64-es, Amiga-s, PS1-es vagy kezdő PC-s időkben! :-)
Hol vagyok már attól, mikor pici "búra" tv-n (volt egy kisTV-nk, kb. akkora volt a görbülete, mint egy focilabdának :-) ) ment a Silent Hill, Resi 2 és MGS1, FF IX... És milyen jó volt... :-) -
válasz
nincsnév007 #80315 üzenetére
leginkább igen, öregszünk
nyilván megéltünk már mindenféle játékot, nekünk nehezebb újat mutatni.... és a gyermeki én is szépen lassan halványul, aligha fogok úgy elmerülni bármiben, ahogyan anno (vagy most a fiam) -
Guitar14
senior tag
válasz
cross56 #80317 üzenetére
Tud az halk is lenni ha ki van takarítva és pasztázva is. Ha egyik se volt kitakarítva még, gondolj bele: mindegyik FAT 15 éves már legalább, egy konzol akár 5 év alatt képes rengeteg port összeszedni, pasztacseréről nem is beszélve. Ha süvít akkor érdemes lenne megcsináltatni mivel hamar elhalálozhatnak.
Milyen verziók vannak nálad? Sorozatszám "CECH" után szereplő betű a lényeg. -
cross56
senior tag
Sziasztok!
A fat ps3-mak alapból is hangosabbak voltak viszonylag már megjelenéskor is?
Most vettem a második fat gépemet, de ez is egész hangos. Bár kitakarítva egyik sem volt, sőt lehet még soha nem is voltak szétszedve de én nem merek neki állni. -
Dinomano
őstag
válasz
nincsnév007 #80315 üzenetére
Sok téren el vagyunk kényeztetve, én például annak örülök, hogy viszonylag komplett világokat tudnak lemodellezni már, a fejlett szoftvereknek, hardvereknek hála.
(Mondjuk hozzátartozik, hogy régen meg a hardver limit késztette kreativításra az alkotókat.)Én erre vártam, hogy ne az legyen, mint régen, hogy kb. 100 méter egy 3D játék pályája és látod a pixeles skyboxot. De közben meg azt érezni, hogy olyan folytatások jönnek, amik korábban kiegészítő néven futottak. Nem egy játéknál ugyanaz a grafika, motor, minden. Pálya változik, és ennyi.
Mostanában a Destiny 2 (free) része varázsolt el picit. Ha másért nem, a pályatervezés végett. Valahogy nagyon szépre és egyedire meg tudják csinálni a mapeket. Mindig van valami monumentális építmény/fekete lyuk vagy egyéb fura néznivaló a háttérben.
-
nincsnév007
addikt
válasz
Dinomano #80314 üzenetére
amúgy igen. nézegetem a ps5 árakat már nem olyan rosszak, főleg ahól van egy kettő akció, de mindig mondom magamnak hogy most azért vegyek ps5-t hogy úgyan úgy ps4-es játékokat játszak? plusz még fizetni is kell ha kiakarom használni a ps5 grafikai előnyeit. És egyedül eddig a spider man 2 ami érdekel ps5-re de ez még édes kevés. És az új játékokon én is megfigyeltem magamon hogy fogom végigszaladok és utána már a címére se emlékszem
vannak kivételek de nagyon kevés. Valahogy a játékipar is megrakadt egy szinten, nem akarnak nagyon fejlődni semmit, egy kaptafára épül minden csak a környezet más. Vagy lehet csak öregszek.
-
Dinomano
őstag
Sajnos annyira "menők" lettek a játékok, meg annyira milliárdos nagyságrendű a piac, hogy teljesen elüzletiesedtek a kiadók/gyártók, és nagyon megy a "minimális költségen maximalizált haszon" elv.
Nagy game-k piacán meg szinte csak bejáratott IP-k mennek.Ha az indie címeket nem számolom, akkor a 2000. években jóval változatosabb volt a játékpaletta, úgy, hogy kevesebb cím jelent meg! :-)
-
válasz
Dinomano #80312 üzenetére
"content" ... 1-1 ilyen küldetést + pár assetet én nehezen nevezek tartalomnak... pláne, hogy csak multiban értelmezhető. és jah, nyilván filléres tétel a meglévő világba beeszkábálni ilyeneket, ellenben sokan játszák, veszik a fizetős pakkokat, a kiadónak ennyi a lényeg
sajna így nincs nyomás a kiadón VALÓDI tartalomra (folytatásra)
-
Dinomano
őstag
-
-
Dinomano
őstag
Több játék is fut nálam szimultán, nekikezdtem Red Dead Redemption-nek. Régi játék, grafika is picit kopottas, de durva, hogy járásnál "terhelődik" a ló izomzata, és kidudorodnak az izmai... Az apróságokra figyelés már régen is megvolt.
-
vm93hun
aktív tag
Sikerült egy gyári dobozt szereznem a daginak. Kb, minden rendben van vele, egyedül a két oldalsó kitámasztó karton nem járt hozzá.
Valahol lehet találni ilyen kartonhoz mintát, hogy ki tudjam hajtogatni saját magam?
-
válasz
Kendek #80303 üzenetére
így van - ps3 esetén még volt lehetőség felülbírálni az elcseszett hardvereket, ps4-től ez már nem él
tehát manuálisan be kell állítani a DD/DTS kimenet lehetőségét a ps3 audio output menüben és ha az a hdmi switch jó, ennek mennie kell
szerk: közben látom ez müködik is
-
szika87
aktív tag
válasz
Kendek #80303 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül ezzel a módszerrel sikerült:
1, Sound settings ---> HDMI (Csak Dolby digital és a DTS van kiválasztva)
2, Video settings -----> BD/DVD Audio Output----> HDMI (Bitstream)
3, Video settings -----> BD Audio Output Format ----> Optical Digital ---> Bitstream (Mix)Mostmár végre kijelzi a házimozi hogy Dolby Digital 5.1 vagy DTS attól függően milyen jelet küldök, és végre nem csak sztereot érzékel.
-
válasz
szika87 #80302 üzenetére
Én ezt találtam. Tehát Settings > Sound Settings, itt az Audio Multi-Output az legyen kikapcsolva, majd az Audio Output Settings-nél válaszd a HDMI-t, és a method for selecting output format-nál tudod kiválasztani a formátumot, amit szeretnél. Plusz lejátszásnál is tudsz választani audió formátumot.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy tudnék kicsikarni Dolby vagy DTS-t hangot HDMI-n keresztül (amennyiben ez lehetséges) bluray mozizáshoz.
Az a helyzet áll fenn hogy a TV-n kevés HDMI bemenet van ezért HDMI switchert használok (aminek van optikai kimenete) erre van rádugva az optikai kábel és ez megy az 5.1-be. Viszont bármit csinálok a Ps3 csak sima PCM sztereo kimenetet érzékel. (Biztos bekavarja a switcher)
Tehát röviden: PS3--->HDMI---->HDMI Switcher--->Toslink Optikai kimenet---> 5.1-es szett.
Probléma: Csak PCM sztereot érzékel a PS3, ezért csak sima sztereoba, esetleg pro logic 2-be tudok filmet nézni.
Ha nem fogom tudni direktbe rákötni az optikai kábelt a Ps-re, akkor sehogy se fogom tudni "becsapni" hogy kiküldje HDMI-n keresztül a digitális hangot, és a switcher az optikain keresztül ne sztereoba küldje tovább a házimoziba?Köszi előre is,
-
Dinomano
őstag
válasz
Darth_Revan #80300 üzenetére
https://gamefaqs.gamespot.com/boards/604155-dirt-3/59237877
Én ezt találtam, ha esetleg a Dirt 3-ról van szó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Nintendo switch OLED
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest