Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iron Funeral
őstag
válasz
proof88 #3499 üzenetére
2007-ben volt, 2008-ra valamit az autó szélességével variáltak, ellensúlyozva a tengelytávot, tudniillik a hosszabb autóra jobb aero-t tudtak építeni(248F1->F2007)
Egyébként meg elég ciki lenne, ha a Renault motorokat erősebbnek szimulálná a játék, mivel köztudottan(?) a Type056 volt a legerősebb 2006-2007-2008-as szezonban (idén már talán a Mercedes motorja a legerősebb)
szerintem -
proof88
addikt
válasz
Farkas23 #3498 üzenetére
rémlett ilyen, de nem volt biztos benne, hogy ez 2007-ben vagy 2008-ban volt-e
Sub-S: megnéztem a fájlokat és valóban mindegyiknél ugyanaz a fájl van, külön a motorhoz és külön a többihez... viszont tuti máshogy viselkednek az autók, mert más volt a Meki! Úgyhogy még nézelődök.
-
Stirlitz
senior tag
Nehogy összeveszetek ezen! Ki-ki a maga hitében gyakoroljon, és kész. A lényeg, hogy gyorsak legyetek. Hogy most ez egyen fizika vagy sem, nem lényeg. A lényeg a jó kedv.
-
proof88
addikt
Szerintem majd egy jól begyakorolt pályán és setuppal azért próbálj ki másik autót is. Tuti, hogy nem másik setuppal próbálkoztam. Ez még a VB előtt volt. Macy-nak próbáltam segíteni, akkoriban Suzukára gyakoroltunk. Már sok tapasztalatom volt a BMW-vel azon a pályán és már jól belőtt setupom is volt. Egy pénteki napon úgy gondoltam, hogy kipróbálom a McLarent, elkezdem beállítani a pályára, viszont állítgatás helyett próbaképp betöltöttem a BMW-s setupot és meglepődve tapasztaltam, hogy ez az autó akkor is élesebben kanyarodik, mint az enyém! Emlékeim szerint ez nem csak a gyors kanyarokban volt észrevehető, hanem a lassú kanyarokban is, ahol 1-ig vagy 2-ig váltunk vissza. Ez már az első körben észrevehető volt, a felvezető körön. Aztán mentem vele mért időt és egyből 1 tizeddel megközelítettem a bömbis rekordomat. Úgy éreztem, hogy a mekivel jobbat is tudnék menni, csak abban a mért körben nem használtam ki eléggé a szokatlan éles kanyarodást, meg nem erőltettem tovább, hiszen úgysem azzal versenyzek és jó időt is elértem vele.
Én simán elképzelhetőnek tartom, amit JColee írt. Feltételezem, hogy nem a Red Bullban lévő Renault motor van erősebbnek szimulálva a Ferrari motornál, hanem jobb a hátsó tapadás RB-nél ugyanazon setuppal. Most ez aztán bármitől lehet közvetlenül, rugók, dugattyúk, differenciálmű, vagy közvetetten, pl. gumi optimálisabb hőmérsékleten tartása, bármi, amitől ő észre is vette, hogy előbb válthatott fel.
-
-
JColee
őstag
El akartam kerülni, de a gyengébbek kedvéért kifejtem:
Jelöljük s1-gyel azt az utat, amit Ferrarival megtéve a motor eléri a kritikus n=18000 1/s fordulatszámot, és szükségessé válik a váltás.
Ugyanilyen meggondolással legyen ez a távolság Red Bullra s2.
Ekkor s1>s2.
Valószínűleg azonban arra célzol, hogy a "köbö" pontatlan kifejezés ilyen környezetben, és legyen az érvelés egzakt. Bizonyára feltűnt, hogy a versenypályák környezetében vannak táblák. Jelöljük ezeknek a tábláknak a halmazát H-val. H halmaz elemei között van csodálatos módon olyan is, ami keresztbe a pálya felett van, és amikor elhaladok alatta, észreveszem. És megjegyzem, hogy elhaladtam alatta. És bizonyos kanyarok után Ferrarival akkor váltok, amikor elhaladok alatta. És Red Bullal hamarabb váltottam.
Vége
/Remélem így világos./ -
Sub-S
senior tag
válasz
proof88 #3486 üzenetére
Nem viselkednek másképp csak úgy érzed valamiért, talán különböző beálltásokkal próbálkoztál.
Minden autóhoz van egy file ahol le vannak írva az autó különböző paraméterei.
Ennek egyik sora hivatkozik az autó fizikai viselkedésének leírására szolgáló állományra, ami minden autó esetében ugyanaz (leszámítva a pace cart). -
proof88
addikt
Akkor mit jelent az, hogy egyen fizika? És akkor miért viselkednek máshogy az autók?
-
Iron Funeral
őstag
válasz
proof88 #3482 üzenetére
Pont azért amiért hallatszik, hogy nézne az ki pl., ha stratégiában 2 atombomba nem ugyanakkorát ütne?
Itt ráadásul egy csapatban csak 2 hely van, hogy nézne már ki az, ha valaki amiatt sz*pna, mert Force Indiával kell mennie ami azért kicsit gyengébb mint egy (, hogy ne Ferrarit írjak) BMW
szerintem -
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral #3480 üzenetére
De ha MP játék, akkor miért csak egyen fizika lehetne benne?
-
Farkas23
aktív tag
válasz
Iron Funeral #3480 üzenetére
Üdv.
Lehet egyen fizika van benne, de viszont belehet állitani az egységes beállitást, meg még vmit, ami viszont nincs! -
proof88
addikt
Szerintem nincs egyen fizika, ezért is szokott külön "Liga-mód" lenni, ami egyenlővé varázsolja az autókat. Mi ezt nem használjuk. Nyilván akkor lehet leginkább észrevenni az autók közti különbséget, ha a saját autóddal hozzászoktál egy pályához, jó sokat mentél rajta, és utána átülsz ugyanarra a pályára egy másik kocsiba.
Én Suzukában próbáltam ki a McLarent, miután már sokat teszteltem a Bömbivel, és bizony máshogy kanyarodik, szerintem élesebben tud kanyarodni, mint a Bömbi, vagy jobban tapad ugyanazokkal a beállításokkal elöl, mint a Bömbi. Tehát vagy rövidebb a tengelytáv, vagy hátrébb lehet az első tengely, mint a Bömbinél, vagy egyszerűen a fejlettebb aeroja/rugózása miatt éreztem jobban kanyarodónak, mint a Bömbit.
Mindazonáltal én úgy vélem, hogy az ilyen apró különbségeket egy jó pilóta el tudja fedni. Ha megtetszik neki egy másik autó viselkedése, akkor törekednie kell rá, hogy a sajátja is úgy viselkedjen adott helyzetben. Ez nem csak a setupról szól, hanem a pilóta kormány- és pedálmozdulatairól is. Sőt, pont alátámasztja a véleményemet az a cikk, amit a napokban olvastam, most vagy a Ross Brawnosnál, ahol Jensonról is beszél, vagy a Domenicalisnál, ahol a jelenlegi Ferrariról beszélnek, de a lényeg az, hogy MSc képes volt arra, hogy elfedje az autó 1-2 hibáját, amit meg is próbáltak eltussolni a nagyközönség elől. Például Button nagyon gyors, ha optimális az autó, viszont nem tud felülkerekedni azon, ha pl menet közben hátul veszít a tapadásából. Elvileg MSc-ben az volt az egyik legzseniálisabb dolog, hogy képes volt a negatív irányba megváltozott autót is arra bírni, amire kellett. Persze most nem azt mondom, hogy egy fostalicskába ültetve is első lenne, de jobban tudta kezelni a rakoncátlankodóvá vált autót, mint mondjuk Button. Hú, de elmentünk a sűrűbe. -
Sub-S
senior tag
válasz
Iron Funeral #3476 üzenetére
Érdekeseket írtok, másnak is vannak hasonló tapasztalatai?
A játékban ugyanis egyenfizika van... -
Stirlitz
senior tag
válasz
Iron Funeral #3473 üzenetére
Legyél sikeres vele! Jobban tetszik a festése, mint a Red Bullnak, de egyelőre úgytünik, a csapattárs is számít. (Red Bull egy kicsit azért más. Máskép gyorsít ki a kanyarokbol mint a Torro Rosso) Van kivel megbeszélni a dolgokat, és ott egyedül voltam.
-
Iron Funeral
őstag
-
Dyno
veterán
Macy megint mért nem jött a versenyre
-
Szabesz
őstag
válasz
proof88 #3466 üzenetére
zh, pfhuj, hnap hnapután két szivatásZH lesz. alig várom. BME, én így szeretlek...
-
Stirlitz
senior tag
Kifagytam szerveröl és nem enged vissza, így mára befejeztem. Jó kis aero pálya ez
Jó tanulást a zh.-ra!
-
proof88
addikt
szeretnék ezentúl és visszamenőleg is a futam összefoglalókhoz ilyen dobogót rakni, rajta legalább az első 3 helyezett sisakjával. ez ilyen rajzolt dolog lenne. mit szóltok?
na megyek vissza zh-ra tanulni -
Farkas23
aktív tag
Üdv.
Itt van előzetesen a következő futam időpontjai és a gyakorló futamok!Én kitűzném akkor a következő futam időpontját, persze ha nem jó akkor módosulni fog! De ha valakinek nem jó, akkor időben jelezze, szerintem legalább 3-4 nappal előtte!
Következő ( Catalunya ) futam időpontja: 2009.11.01.(Vasárnap)
Időpont eddigi megállapodás szerint 19:00 vagy 20:00!
Innentől kezdődik a 45-60 perces szabadedzés, utána jön a 20-30 perces időmérő edzés, majd utána a 20 körös verseny, amit egy felvezető kör vezet fel!Mai naptól kezdve a VB. futamokra készülünk, ha mindenkinek jó!
Ha lesz rá lehetőség és meglesz annyi fő (5) akkor a minden futam előtti napon lesz előzetes/gyakorló futam! Ugyan azokkal a szabályokkal!Gyakorló futamok időpontja:
2009.11.22.
2009.11.23.
2009.11.24.
2009.11.25.
2009.11.26.
2009.11.27.
2009.11.28.
2009.11.29.
2009.11.30.
2009.11.31. -
Szabesz
őstag
válasz
ervin33 #3459 üzenetére
Őszintén: fogalmam sincs. Az én notim is fogta magát és péntek este beadta az unalmast (kettéfagyott rFezés közben, és olyan lassú lett mint egy 286os; volt minden winyó, ram csere, megszámlálhatatlan reinstallok, 2 nap értelmetlen szenvedés, majd tegnap elvittem haveromhoz megmutatni, mert ilyet még nem láttam, és lám azonnal bootolt. Rezzenésmentesen megy azóta is (koppkoppkopp)
-
ervin33
tag
ha tudtok páran olyan 8 körül feljöhetnétek a szervere,probálni hogy ha többen vagyunk kint a pályán hogy fut a játék.mert most a menüket is meg ugy mindent gyosabban tölt be meg offline versenyen is jobban fut a kép mint pár napja.
-
ervin33
tag
válasz
Stirlitz #3445 üzenetére
xp profesional sp 3,2 napja telepitetem ujar a gépet. versenyen volt több akadozás,csak nem olyan nagyok,kb 1-2 masodpercesek. minden minden progit kikapcsoltam,tüzfalat virus irtot,msn,szinte semmi nem ment. biosban hol kell állitani? néztem már ma de én nem találtam,nem is nagyon vágom mit kell keresni?
-
Stirlitz
senior tag
válasz
ervin33 #3444 üzenetére
Szeva!
Az integrált vga-nak az alaplap bios-ában tudsz több memóriát lefoglalni a rendszer memóriából. Sajnos az intel chipszetbe integrált vga-i roppant gyengék 3d-ben. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni. De ha 10körön át ment valahogy mégis csak, és utána így megakad, ott más baj is van a vga gyengeségén kivül. Op. rendszer milyen és mikori telepítés? (arra gyanakszom, hogy elindul egy háttérben futó program, például automatikus lemeztöredezetség mentesités, vagy file indexelés, esetleg virusírtó automatikus ellenőrzése, ilyesmi)
-
ervin33
tag
a powerstrip progirol tudsz valamit? meg van egy olyan hogy gamegain. ezek valami optimalizálo,meg tuning állitolag. az x3100 nak nem lehet több memoriát adni? mert 1.5-1.6 gh szabad memom van.
-
ervin33
tag
intel core2duo 1500mh
-
ervin33
tag
csao proof. 71-72 fokos volt mind a 2 mag. 4 kört mentem.
-
ervin33
tag
csao.köszi az infot,kiprobáloma progit.addig mig garis a gép addig nem szedhetem szét. decemberben jár le a gar.esetleg másik chipset-et felrakni rá nem lehet? ebben 965 express chpiset van.
-
proof88
addikt
válasz
ervin33 #3438 üzenetére
hát nem nem tudok róla, hogy lehetne-e húzni, sajnos ezek nem igazán valóak játékra... ha egy alsó kategóriás ati vagy nvidia kártya lenne benne, akkor több esély lenne rá szerintem. De ha beakadt hosszabb időre visítva, akkor szerintem csináld azt, hogy letöltöd a RealTemp nevű progit, indítsd el és menj jó pár kört a játékban (a realtemp fusson a háttérben), aztán lépj ki a játékból és a progi megmutatja, hogy mekkora max hőmérsékletet ért el a proci játék közben. Lehet, hogy ki kéne takarítani a laptopot, mert sok a por benne!
-
ervin33
tag
csao,igen általában,akkor offline ban jol fut a kép. köcsög laptop,ilyen fos video kártyát raknak bele,intel x 3100 256 mega. minden a legalacsonyabban van a kép 800szor 600 on 7 a dx árnyék kikapcs meg full letekerve minden. 10 kört tudtam menni,kisseb akadásokal.azt 11 kör elején be akadt ugy hoy 3 percig visitot a gép. amugy élveztem a futamot,csak igy hogy nem fut a kép rendesen szar vezetni. nem tudod hogy ezt a video karit nem lehet feltekerni?
-
proof88
addikt
-
Stirlitz
senior tag
Ervin csak akkor szagatt amikor több autó van a pályán? Ha egyedül mész, mondjuk amikor gyakorlás van a szerveren, akkor nem?
-
Farkas23
aktív tag
Gyertek mer időmérő van!!!!!!!!
Jöjjön most már mindenki! -
JColee
őstag
proof te meg hol vagy?
-
LaCeeN
tag
Lehet nem tudok indulni a ma esti versenyen. Kiderült hogy a kábel modembe menő UTP kábel elvan törve és emiatt megszakad a net 4-5 percenként
Elindulni elfogok de nem akarom más versenyét esetleg azzal tönkretenni hogy szakadozom vagy esetleg nagy a pingem és ebből baleset lesz :S
-
Tomax_89
csendes tag
Szép Estét!!
Bocsánatot kérek mindenkitől,de én kiszálltam.Nem hiszem hogy lenne a továbbiakban időm és kedvem erre az egészre...Majd esetleg még visszatérek a kővetkezőre.
Előre is jó futamot kivánok mindenkinek!! Jó csatákat!! -
Stirlitz
senior tag
Akkor szeretném bejelenteni, hogy hivatalosan is átigazoltam a Red Bull csapathoz. (Sebastian Vettel helyett) Köszönöm, hogy megengedtétek a váltást.
-
Szabesz
őstag
Emberek, szerver beállítva, lehet menni (ha valami még nem jó, itt jelezzétek)
-
proof88
addikt
ja hát mondjuk ezen a pályán jól jön ha jól gyorsít az ember, mert az 1., 4., 8., 10., 11., 13., 14. kanyaroknál viszonylag alacsony sebességből kell kigyorsítani, ez pont ilyen pálya, ahol ennyi kigyorsító rész van lassú sebességből és viszonylag hosszan profitálsz a jó kigyorsításból.
-
-
proof88
addikt
Mentél már 32.240-nél jobbat emlékeim szerint a Ferkával...
egyébként erre most mit mondjak? Amikor Suzukában segíteni akartam a macynak, akkor a BMW-s setupomat töltöttem be a McLarenhez és elsőre 1 tizeddel rosszabb kört mentem vele. Szerintem meg kell figyelni, hogy miben más a Red Bull és azt rá kell erőszakolni a Ferkára. -
proof88
addikt
nem tudom, de pl Brazíliában is simán rá szoktak menni a csíkra a bejáratnál... szerintem azt nem kéne figyelembe venni... sőt máskor is rámennek a bejáratnál, utolsó pillanatban kanyarodnak rá a box felé és keresztezik a csíkot, szóval szerintem a bejáratnál nem kéne ezt figyelni... tehát ha ott meccselnek, akkor ott meccselnek, ez van
Farkas: ok, de ez csak ajánlás legyen a kijáratnál, a szűken tartás... ha csatt lesz belőle, akkor viszont az lesz a bűnös, aki kijött a boxból... de ha úgy ítélem meg, akkor inkább ideálisan veszem az ívet...
amúgy szép idő! -
Stirlitz
senior tag
Proof88 és Speedg is köszönöm, ez ha azt nézem megvan a többség, de azért még várok, hátha van ellenvetés.
-
Farkas23
aktív tag
-
proof88
addikt
válasz
Stirlitz #3406 üzenetére
Nyugodtan!
Amúgy behoztam a modemet a szobámba, most először faragom életemben ezeket a koaxiális kábeleket és próbálom összehozni őket a csatlakozókkal.
A TV-m képe bizonyos csatornákon még nem tökéletes, de a net tökéletes, pedig egy elosztóról jön mindkettő, na még faragok rajta.
Routerrel eddig a speedtest.net szerint ilyen volt a kapcsolatom:
le: 11 Mbps
fel: 2 Mbps
ping: 7 ms
Most router nélkül:
le: 30 Mbps
fel: 3 Mbps
ping: 5 msTalán a weblapok is gyorsabban jönnek be egy leheletnyivel...
Na megyek vissza dolgozni, mert össze-vissza lóg minden.Ja a mai versennyel kapcsolatban annyit, hogy szerintem nyilvánítsuk veszélyesnek a box kijáratot, azaz 10 másodperces büntetést kapjon az, aki a boxból kijövetelkor ráhajt a fehér vonalra! Ugye Malajziában 5 mp-et ért, mert ott nem volt ennyire veszélyes.
-
Stirlitz
senior tag
Többiek belegyezését is várom. Jcolle, Laceen, Szabesz thx!
-
Stirlitz
senior tag
Tisztelt Piloták!
Kérésel fordulok hozzátok. Torro Rosso-t adtam meg a nevezésben csapatnak, de sajna továbbra sem aktív a csapattársam. Én viszont egyedül rosszul érzem magam, ezért szeretnék átigazolni másik csapatba. A Red Bullnál indulhatnék, ha belegyeztek Ti is. VB futamon még nem vettem részt, így pontjaim nincsenek amit vihetnék, vagy változtatna a pontversenyen bármit is. Természetesen, ha nem lehetséges az átigazolásom idényközben másik csapatba, tudomásul veszem, és részt veszek továbbra is a futamokon a Torro Rosso-val.
-
Farkas23
aktív tag
Jó Reggelt!
Akik indulhatnak a VB futamon:
Proof
Jcolee
Farkas23
Szabesz
Dyno
Stirlitz
Laceen
Speed
Sub-S
Ervin33
MacytMiután értesitettek, h macy részt vett multhéten a gyakorló futamon, igy javitom, macy biztosan indulhat a mai VB futamon!!!
Akik sajnos nem indulhatnak a futamon ma este:
Tomax89
Kacsa
Reméljük a következő futamon mind 2-en részt vesznek! -
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral #3401 üzenetére
sosem javul, de vb-futamon szoktunk figyelni jobban
-
Iron Funeral
őstag
Gyakfutamnak nem volt olyan rossz, bár azthiszem a rajtnál jobban oda kell figyelni a másikra mert cinkes helyzetek tudnak kialakulni
Na de majd a következő pályára javul majd a mezőny
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest