- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Igazából kedvet kaptam IOS porgramozáshoz, egyelőre még csak ismerkedés szintjén vagyok a dologgal, ha megtetszik jobban elmélyülnék benne. Egyből ott akadtam el, hogy nem tudom letölteni a fejlesztőkörnyezetet az Apple oldaláról, mert 99 dollár éves költséget kér érte. Ezt nem lehet sehogy se kikerülni? Én kicsit sokallom, tekintve azt, hogy egyelőre még csak kipróbálnám/tanulnám a dolgot, nem pedig élesben csinálnám
-
Mondjuk az (a && a) pont false, de defined? szempontbol mar nem nil lesz(vagyis if szempontbol true), szoval igazad van.
Egy kicsit meg bonyolitsuk: [link]
Azert ez nekem elegge elmebeteg dolognak tunik, nem eleg, hogy a defined? valoban egy operator, de lehet metoduskent is hivni, csak ugye Rubyban nem kotelezo a zarojeleket kirakni, na ekkor talalja ki az ember, hogy mi van... -
törölt tag
Van jónéhány oldalam Xcode-ban, iPhone app-ról van szó. Viszont bármikor átlépek másik oldalra, majd visszalépek az ott lévő adatok (amiket épp beirtak label-be, textboxba, bármibe) eltűnnek, mintha újból megnyitnák az appot.
Csináltam mentés és töltés gombot, hogy app bezárás után is visszalehessen tölteni az adott helyzetet, de ez igy nem elég.
Szóval, azt mire irom rá, hogy oldalváltások után is megmaradjanak az adatok?
(a hosszú i hiányossága miatt sry) -
atesss
addikt
Igazad van, tényleg kimaradt hogy miért is írtam ezt.
Ha az eszközt kihúzzák a konnektorból, vagy áramszünet van, akkor belső, az AVR-t tápláló akkumulátor nélkül az AVR el fogja felejteni az időt.
Viszont ha rakok bele egy RTC modult, akkor minden inicializálásnál le tudja kérdezni az időt tőle.
És úgy tűnik olcsóbb egy ilyen modul, mint egy Li cella + töltő áramkör (és a Li cella se tudja nagyon hosszú ideig ellátni az AVR-t, max. ha valamilyen energiatakarékos módba kapcsolom szoftverből, de az okozhat problémákat - nem értek ehhez még eléggé, ezért nem vágnék ilyenbe bele).Plusz az AVR-be valahogy bele is kell vinnem a pontos időt egyszer. Külső periféria nélkül ezt felprogramozáskor lehetne maximum. Ezt a modult egyszer beállítom, és onnantól kezdve bármelyik AVR-re rakom is rá (akár csak majd hónapok múlva), nem fogja elfelejteni közben.
(Sőt könnyen lehet hogy úgy szállítják, hogy ha nem szedem ki a gombelemet, alapból tudja a pontos időt.)Ha gyakran lekérdezem a modultól, lehet még külső kvarc sem kéne az AVR-nek (jó a nem annyira pontos belső oszcillátor is), de ez mondjuk már tényleg részletkérdés.
Így tehát az időszinkronizáció biztosan rendben van, tehát onnantól nyugodtan lehet inkrementálisan is tárolni az adatokat.
Biztonság kedvéért lehet bele kellene rakni időnként a teljes idő letárolását, de ez lehet több naponként is.De még így is két lehetőség van:
A.) minden változáskor letárolom a legutóbbi változás óta eltelt időt.
B.) vagy változáskor a pontos időt tárolom le - illetve csak annak a legutóbbi változás óta megváltozott részét (ha a másodperc változott csak, akkor csak azt; ha a perc is, akkor azt is; ha a nap is, akkor azt is).Ha jól számolom az első tárhely-gazdaságosabb lehet.
-
atesss
addikt
Valami olyan megoldás kell, ami gyakorlatilag a kódolást változtatja attól függően, hogy milyen hosszú az állandó jel.
Szerintem ez a 2 perces adat alapvetően megfelelő. Az azért ritka, hogy valaki 1 percben többször is ki-be kapcsoljon egy 230-as fogyasztót .
(Esetleg mikró, ha visszarakod még pár másodpercre a kaját; illetve a főzőlapok. Máshol is elképzelhető egyszer-egyszer, de nem tömegesen.)Viszont olyan esetben, amikor a 2 percnél jóval tovább (leginkább órákig) van egy állapotban a fogyasztó, oda kellene még valami.
15 bit (2 bájt - 1 bit az ON/OFF jelzésére) az 9,1*3600s. 9 óránál jelentősen hosszabb állandó állapot is ritkán fordul azért elő.Még azt nem tudom, hogy a két kódolás "határát" hogyan fogom egymástól megkülönböztetni. Lehet az egyik bitet be kéne áldozni erre.
-
atesss
addikt
Viszont az átláthatóság (úgymond szemmel is fel tudjam "dolgozni") és az utólagos feldolgozhatóság miatt lehet a növelésnek lesz egy korlátja. Főleg, amíg még fejlesztés alatt vagyok.
Pl. 60-ig növelve pont egy percet ad ki. Mondjuk ez nem a leggazdaságosabb.
8 bites az AVR, úgyhogy a legoptimálisabb 255-ig lenne, csak az semminek sem osztója.A nullázás pont emiatt problémás, mert nem tudom egyszerűen eldönteni, hogy éppen 0-n vagy 1-en van-e.
A legjobb lenne kiírni az értéket (0/1) is.
De még gondolkodok, hogy hogyan. -
bbTamas77
aktív tag
Ettől féltem, hogy alaposan felkel kötnöm a gatyámat, mert még nagyon sok minden hiányzik a kódból, és van egy olyan érzésem, hogy a végleges ~ 40 ezer sor lesz, ha elkészül.
Amúgy abban igazad van, rengeteg olyan rész van, ahol // kommenteltem az olyan dolgokat amire napokig tartott mire rájöttem, pontosan hogyan is megy ez.
Köszi a javaslatot.
Esetleg arra gondoltam, hogy az előfordított megpróbálom többet használni. -
bbTamas77
aktív tag
Ezt kicsit elmagyaráznátok bővebben?
http://en.wikipedia.org/wiki/Pawn_(scripting_language) nyelven írom a kódot.notepad++ használok erre a célra, elég sokat segít.
amargo Van egy olyan érzésem, hogy ilyen ez az egész szkirptelés/programozás.
Egy apróbb dolgot nem nehéz megcsinálni, de valami nagy és összetett dolgot megírni már nem könnyű. -
Kicsiit át kellett írnom, de így jó:
import java.util.Scanner;
public class Jokivansag {
public static void main(String[] args) {
// TODO Auto-generated method stub
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.print("Az ön neve: ");
String name = sc.nextLine();
System.out.println("Kedves " +name+ "! Kellemes programozást kivánunk!");
}
} -
Lacces
őstag
Köszi a PaaS jó lesz
Konkrét eszközről még nem tudok
.
Tényleg csak egyelőre az, hogy tudjok PHP, Java EE (esetleg Spring / Play / Grails) futtatása, MySql, MongoDB, PostgreSQL támogatása.
SVN vagy Git kezelés.
Olvasom, amit linkeltél. Az OpenShift nem tűnik rossznak
Köszi
-
martonx
veterán
A hibásan berögzült procedurális szemléletnek mi köze a nyelvhez, amit elsőként megismer?
Nem hiszem, hogy mondjuk C++-al kezdőnek ne tudna pont ugyanúgy bármilyen hibás szemlélete berögzülni.
Ráadásul mondjuk a középiskolák egyébként sem arról híresek, hogy bármilyen programozás szemléletet is értelmesen át tudjanak adni, meg rögtön az OOP, dependency injection, design pattern-ek legmélyebb bugyraival kezdenék az oktatást. -
Lacces
őstag
Aha, köszi. Ez a metás dolog jobban érdekel.
"A különböző szakkörtípusok sémává válnak, ami leírja a propertyket. A sémákat külön tudod tárolni, újakat létrehozni, stb. a Java kódhoz nyúlás nélkül. A séma alapján legyártani az objektumot nem nagy kaland, prototípus és factory minta szerint se." - Ehhez tudnál valami online segédanyagot adni, amiből megérteném a részleteket?
(Nem igazán látom, hogyan kellene ezt implementálni)
Séma alatt a MongoDB sémát érted? Séma alapján objektumot gyártani? Hmmm Ez számomra új.De ez a megközelítés jobb, mint az én erőltetett Factorym.
-
Lacces
őstag
"Szerintem a probléma, amit leírsz, nem a creational design patternek témakörébe tartozik."
Akkor hova tartozik/tartozhat még?
Bónusz kérdés:
Milyen más mintákat lehetne még alkalmazni?
(Igazad van, NoSQL nem SQL, és így valamilyen szinten egyszerűbb dolgom is van.)Legegyszerűbb a hierarchia, de ha már hierarchiáról van szó, akkor mindig nézek úgymond egy tervezési mintát, hogy melyik húzható rá?! Valamilyen szinten különbözik egy közép- és felsőoktatási szakkör, na meg egy nyelvi szakkör is. Ha később az egyiket bővítem akkor jó, hogy így szét van szedve logikailag
.
Például a felsőoktatási szakkör csak 1 féléves, a középiskolai 2 féléves(=1 éves), a nyelvi szakkörnél meg lehet "ideiglenes is", mint nyelvvizsga felkészítő. Későbbi módosításoknál."A gyár implementálásához meg szükséged van valami támpontra, hogy milyen szakköröket lehet létrehozni." - Pontosan mit értesz támppont alatt? (Nekem ez így homályos)
Amúgy köszönöm a segítséget
. Még anno a Builder-en gondolkoztam...
Mindenkinek:
Mennyire hibás ötlet a következő?
Lehetne ugye nyelvszakkört kilistázni, ekkor a gyár tudja, hogy nyelvszakkörök lesznek és már ekkor alapból nyelvszakkörös objektumokkal dolgozna? Adatbázisból lekérdezés és a view-ban megjelenítés lista nézetben. Ilyenkor érdemes-e egy újabb view-t létrehozni erre az osztályt típusra, vagy a régit is elég bővíteni(, amely alkalmazkodik a nyelvszakkör adataihoz)? (Gondolom a régit is lehet bővíteni egy bizonyos mértékig). -
Polemius
senior tag
Ez egy kicsit ágyúval verébre jellegűnek tűnik.
Alapvetően nem bonyolult dolgokat szeretnék megoldani, ezért elsősorban valami script jellegű megoldásban gondolkodom, nem valami komplex megoldásban, vagy "komolyabb" programozási nyelvben. Több energiát fektetni a megtanulásába és a megoldás elkészítésébe, mint mondjuk közepes távon a jelenlegi, félig "kézzel" módszer... Nos, ez nem túl csábító út.Részben ilyesmiket is meg kellene oldanom:
http://www.miniwebtool.com/text-tools/És lehetőleg ingyenes megoldást keresek.
-
wmati
addikt
"title - Debug": The compiler's setup (GNU GCC Compiler) is invalid, so CodeBlocks cannot find/run the compiler.
Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?!
Goto "Settings->Compiler and debugger...->Global compiler settings->GNU GCC Compiler->Toolchain executables" and fix the compiler's setup.
Skipping...
Nothing to be done (all items are up-to-date). -
wmati
addikt
Előre is bocsánatot kérek a program nevek miatt link
visual studio 2010Ez pedig a program kód
#include "SDL/SDL.h"
int main( int argc, char* args[] )
{
//Start SDL
SDL_Init( SDL_INIT_EVERYTHING );//Quit SDL
SDL_Quit();return 0;
}De nem tudom a Codeblocks lehet jobb lenne visual helyett
-
psg5
veterán
Kösz, de olyan végeredmény kell, amit egy mappában átrakhatok másik gépre és ott is mehet, úgy hogy ne kelljen minden gépen állítgatni, telepíteni hozzá.(rendszergazdai jogosultság nem lesz) (Ez egy folyamatábra, válaszlépésekkel html-ben és több gépen is mennie kell majd, ameddig nem lesz tárhely ahová felkerülhet, de a gépek változnak)
Akkor inkább mindenhol javaslom firefoxal nézni oszt kész. Nem nyúlok a kódhoz.
Köszönöm mindkettőtöknek. -
Jim-Y
veterán
Közben próbálkoztam 1-2 dologgal
1: az eredeti
$loc = get-location
$files = get-childitem -Path $loc -Recurse | where {$_.Length -gt 0}
$length = $files.length
$multiples = @()
$rows = 0
$groups = 0
[int]$10n = $length*0.1
[int]$20n = $length*0.2
[int]$30n = $length*0.3
[int]$40n = $length*0.4
[int]$50n = $length*0.5
[int]$60n = $length*0.6
[int]$70n = $length*0.7
[int]$80n = $length*0.8
[int]$90n = $length*0.9
[int]$100n = $length
for($i=0;$i -lt $length;++$i){
$ismultiple = 0
$tempi = $files[$i]
switch($i)
{
$10n { write-host "10%" }
$20n { write-host "20%" }
$30n { write-host "30%" }
$40n { write-host "40%" }
$50n { write-host "50%" }
$60n { write-host "60%" }
$70n { write-host "70%" }
$80n { write-host "80%" }
$90n { write-host "90%" }
$100n { write-host "100%" }
}
if($multiples -contains $tempi.FullName){ } else {
for($j=$i+1;$j -lt $length;++$j){
$tempj = $files[$j]
if($tempj.Name -eq $tempi.Name -and $tempj.Length -eq $tempi.Length){
$multiples += $tempj.FullName
$rows++
$ismultiple = 1
}
}
if($ismultiple){
$multiples += $tempi.FullName
$rows++
$groups++
$multiples += "`n"
}
}
}
$multiples += "$loc folder has $length files, there are $groups files multiplied,`n and you could delete $($rows-$groups) files from the $rows multiplications!"
$multiples > multiples.txtEz a tesztmappán ~21-22mp-ig futott
2: nem tömbbe írós, hanem fileba:
Ebben a verzióban a $multiples tömb helyett amit a végén fájlba írok, egy fájlhozz appendelem szekvenciálisan a dolgokat
$multiples = @() -> New-Item multiples.txt -type file -force
$multiples += $files[$j].FullName ->
Add-Content multiples.txt -value $files[$j].FullName
stb..Ez a tesztmappán 1-2mp-el futott hosszabb ideig mint az első
3: hashmap
Sajnos nem sikerült olyan sszociatív tömböt csinálnom ahol a key-nek megette volna a fájl nevétÍgy egy .NET-es ArrayList-el próbálkoztam. Sajnos ez fut legtovább, a tesztmappán olyan 24mp-ig..
$loc = get-location
$hashTable = New-Object System.Collections.ArrayList(,(get-childitem -Path $loc -Recurse | where {$_.Length -gt 0}))
$duplications = New-Object System.Collections.ArrayList($null)
$rows = 0
$groups = 0
$length = $hashTable.Count
for($i=0;$i -lt $length;++$i){
$ism = 0
if($duplications.Contains($hashTable.Item($i).FullName)){ } else {
$temp = $hashTable.Item($i)
for($j=$i+1;$j -lt $length;++$j){
$tempj = $hashTable.Item($j)
if($tempj.Name -eq $temp.Name -and $tempj.Length -eq $temp.Length){
$duplications.Add($tempj.FullName)
$rows++
$ism = 1
}
}
if($ism) {
$rows++
$groups++
$duplications.Add($temp.FullName)
$duplications.Add("`n")
}
}
}
Write-Host "$length files, there are $groups files multiplied,`n and you could delete $($rows-$groups) files from the $rows multiplications!"
$duplications > multiples.txtMost véletlenül az egész partíció gyökerére futtattam le az első verziót, 10perc alatt csinált meg 10%-ot
-
Jim-Y
veterán
Magát a tömböt összeírni alig pár másodperc, nem az a hosszú, hanem ami a for ciklusban van, csináltam egy olyan kiiratást ami 10 százalékonként kiír a képernyőre, bár ez nem mutatja meg, hogy ténylegesen mi a sok idő...
Ami ötletem még van, az az, hogy ha egy fájlhoz összeszedi a duplikációkat, akkor azokat kitörli a tömbből, így a következő vizsgálandó fájlnál már annyival kevesebb elemet kell végignézni, bár ha kevés a duplikáció a mappában, akkor ez szinte semmit nem segítene. A másik ötletem, hogy az is lassú lehet amikor valamit hozzáadok a $multiples tömbhöz, mert elméletileg ilyenkor mindig készít egy másolatot az aktuális tömbről, legalábbis valami ilyesmit olvastam a neten, tehát lehet ezt a tömbhöz hozzáadok dolgot ki kéne cserélni valamire, például arra, hogy már az elején hozzon létre egy fájlt, majd utána csak appendoljon hozzá, hátha így gyorsabb lesz... majd mindjárt kipróbálom.
-
Nem is erre gondoltam. A rutin, amit a különböző nyelvek használatakor szerzel, mindenhol hasznosítható.
De pont nekem volt nemrég egy példám a language="javascript"-tel. Egyszerűen 6-7 éve nem nagyon szagoltam hozzá a webhez, és totál kimaradt. Bárhol rá lehet keresni, de ha nem célirányosan keresel, nem futsz csak úgy bele.
Én most pl. főleg Progressben dolgozom. Elég dinamikusan fejlődik, aki jó pár éve nem foglalkozott vele, annak sok újdonságot hoz. 1,5 éve még itt kértem infót, hogy kinek van vele tapasztalata.
Jelenleg nagyon élvezem az ERP fejlesztést. Korábban nem dolgoztam ilyen rendszerekkel, és nagyon élvezem a munkát. Kimondottan jónak tartom a Progress DB-t, korábban meg nem is tudtam róla semmit. Ám lehet, hogy a jövőben mást is kipróbálnék. Ha megint váltok, akkor a Progresst nem fogom követni.Szóval csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amiben nem dolgozol éppen, annak fejlődését nem követed annyira, véleményem szerint.
-
Vasinger!
nagyúr
Na most sikerült nagy nehezen megszenvedve, hogy jó legyen.
Most viszont ezt dobja ki:
Persze ez nem baj, mert legalább müxik kop kop.
Most már csak azt kéne kitalálni, hogy mitől romlott el? Még csak a programom elején járok, nem szeretnék minden 10. sorban ezzel szenvedni.
szerk.:
Linkre reagálva:
Próbáljam meg chcp 65001 a CP1250 helyett? Mitől lenne az jobb?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, elvileg megcsináltam, de nem jó.
Tehát az összes .c és .h file-t átalakítottam NPP-ben UTF8 without BOM-ra, ahogyan írtad, de ugyanúgy nem jó.
Viszont azt nem értem, hogy a stringliterálokat amiket én kommentnek hívtam - csak, hogy nehogy félreértés legyen. Komment nálam ezt jelenti: //szöveg vagy /*szöveg*/ - hogy azokkal pontosan mit is akarsz? Egy file-ban van a stringliterál és a kód is, mert ugye pont a kódot magyarázza meg.
-
peter9228
aktív tag
Köszi! Majd estefelé megnézem, jó-e. Közben megnéztem, a netre véletlen egy régebbi verziót töltöttem fel, pedig rámentem a módosításra, de úgy tűnik nem mentette el. Tehát a 200-akat már átírtam.
A váltottsorúságra azt gondoltam, hogy megadok még egy változót (A), és egy if függvénnyel megnézem, hogy A páros (A%2==0) vagy páratlan (A%2!=0) ha páros, akkor a négyzetet a 25-ös koordinátánál kezdi, ha páratlan akkor 75-nél. Csak gondoltam, amíg 1 sort nem tudok kirajzolni, nem foglalkozok a váltottsorúsággal
Köszönöm még egyszer!
-
En mondjuk mindkettoben leginkabb C++-t irok, es baromira kijon, hogy VS-ben gyakorlatilag nulla tamogatas van refaktoringhoz, hogy a find references eredmenyei olyan nagyon nem kulonboznek a sima text searchtol meg egyaltalan, az olyan aprosagok, hogy creatorben eleg mindenhol pontot nyomni, aztan azt magatol eldonti, hogy az . vagy -> lesz vagy magatol formazza a kodot. Persze, a qtcreator sem tokeletes, vannak dolgok, ahol alulmarad a VS-sel szemben, de ha lehetne valasztani, siman azt valasztanam a napi munkahoz, pedig a ket IDE nincs egy sulycsoportban.
-
bambano
titán
miért fordíttatnék vele linux kernelt? pont arról szólt a hsz-em, hogy ne végezzen el olyan munkát, amit más már megcsinált.
Az activemq meg emiatt egy teljes jáva subsystem elindítása az nem is ágyúval verébre, hanem tüzérhadosztály.
ennél már sokkal egyszerűbb, ha felrakna egy postgrest, a postfixes forward egy táblába pakolná az sms-eket, az smsc perl progija meg postgreses triggerekkel működhetne.
-
jeszi
tag
Köszönöm!
A 0.41-es felment.
És most vagyok még nagyobb gondban, le kellene programozni
Ezt lemásoltam, átírtam értékeket, de hibára fut:
http://search.cpan.org/~nemux/Net-UCP-0.40/lib/Net/UCP.pm#EXAMPLEperl ../1.pl
Failed to read from SMSC socket. Never received ETX. Remote end closed? at /usr/lib/perl5/site_perl/5.10.0/Net/UCP.pm line 1966.
Login to SMSC failed. Error nbr: 0, Error txt: Failed to read from SMSC socket. Never received ETX. Remote end closed? -
-
doc
nagyúr
akkor valamit nagyon elturtal
nekem ez volt az egyik legkomolyabb elmenyek kezdo Linuxos koromban (ugy 2002 kornyeken). vettem hasznaltan egy BT chipes tunerkartyat, amivel sokat szenvedtem windows alatt, hiaba tettem fel a hozzaadott cd-n levo, a netrol letoltott hivatalos legujabb, es egy speci, megturkalt drivert, egyikkel sem mukodott igazan jol
aztan mikor a nemreg feltett Linuxot nezegettem, lattam a menuben egy tv-nezo programot, kivancsisagbol ranyomtam, es en lepodtem meg a legjobban, hogy tokeletesen mukodott mindenfele driverezgetes meg allitgatas nelkul minden
kb. akkor dontottem el, hogy innentol nem szopatom magam tovabb a windowszal -
Jester01
veterán
Mert biztos béna voltál
Nekem érdekes mód tíz éve is sikerült 878as kártyát használni amikor kölcsön kaptam egyet. 848-as pedig 12 éve van a gépemben (ugyanaz). Ettől függetlenül a 848/878 chipek doksija ingyenesen elérhető a neten, és ez a fontos mert ez kell ahhoz, hogy bárki tudjon drivert írni ha szükséges. Továbbá egy jól megírt 32 bites driverrel semmi dolog nincs, csak le kell fordítani 64 bitre is - ezért általában nem probléma linuxon a 32/64 bit.
Mondjuk a tv kártyákon más chipek is vannak, tipikusan a tunerrel és a távirányítóval szokott még gond lenni illetve az általános célú lábak (GPIO) különböző bekötésével. Ez megint csak azért van mert a gyártók nem publikálják az információt - rugdosni kellene őket.
-
x123456
aktív tag
Köszi, ez számomra újdonság volt...
Ami a programozást illeti: OOP-ről lehet találni valami használható olvasnivalót a neten? Van egy régi Java könyvem, aminek a 2. kötetében pár oldalt az OOP tervezésnek szenteltek, de úgy érzem, ez édeskevés ahhoz, hogy a lényeg átjöjjön...
Vagy én képzelek túl sokat az objektum orientált szemléletről? -
x123456
aktív tag
Ebben az izgalmas az algoritmusok összehozása, az egész környezet objektumokra bontása lenne. Az, hogy az elképzelt programból lesz-e valaha működőképes játék, az kevéssé izgat. A fizikai alapoktól mentes verzió ott van a mobilomon.
(igaz, azt nem én írtam)
Egyébként ebből is látszik, hogy öregszem: amíg programozóként dolgoztam, még az volt a cél, hogy minél kevesebbet foglalkozzak az elméleti részével és minél hamarabb lássak valami működőképes programkezdeményt. Azóta eltelt egy kis idő... most inkább addig tűnik érdekesnek, amíg a váz összeáll.
-
x123456
aktív tag
Pusztán játék részemről (értsd: nem akarok belőle pénzt csinálni, csak kellene valami relative értelmes cél, amin kipróbálhatom a Java-ról begyűjtött ismereteket
)
És nem akarok 100%-ig élethű modellt, elég a középiskolás szint. (matekot még fel tudom frissíteni, abból viszonylag jó voltam, csak rég használtam - fizikát viszont nagyon utáltam, ebből következően nem is vittem túlzásba a tanulását... Mondjuk beleolvasva a wikibe, rémlenek dolgok, bár én még kicsit más formában találkoztam velük)
-
Jester01
veterán
De az alapkövetelmény, hogy csak egy megoldás legyen.
Amúgy a tippelés a nem megfelelő mértékű előre gondolkodás. Az az eset, amikor már nem tudod fejben tartani a lehetőségeket ezért beírod. (Az agyadból kiswappolod a papírra) Ilyenformán soha nem kell tippelni ha elég mélységben látsz előre, ez pedig valamilyen szinten az adott tábla nehézségi foka. Miután megtippelted, helytelen tipp esetén szükségszerűen ellentmondásra jutsz ha pontosan egy megoldás van. Persze vannak előre legyártott minták amik már ismert állásokra megadják a helyes választ ezért az embernek nem mindig kell újra meg újra mélységi bejárással feltalálni őket. Az, hogy neked tippelned kell valójában ekvivalens azzal, hogy az adott állásra illeszkedő szabályt nem ismerted illetve fejben nem tudtad kidolgozni. Mi lenne, ha egy nagyon buta ember (vagy "favágó" számítógép) nem tudná azt a szabályt, hogy ha egy sorból csak egy szám hiányzik akkor azt nyilván be lehet írni. Ekkor neki sorra meg kellene "tippelnie" a lehetőségeket és megnézni ellentmondásra jut-e.
-
törölt tag
Private Sub szerkkurzor_click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)
label1.Text = "Sor: " + _
textbox1.GetLineFromCharIndex(textbox1.SelectionStart).ToString + " Oszlop: " + _
(textbox1.SelectionStart - textbox1.GetFirstCharIndexOfCurrentLine).ToString + _
" Index: " + textbox1.SelectionStart.ToString
End SubEzt az eseménykezelő eljárást rendeltem hozzá a "textbox1.Click" és a "textbox1.KeyUp"
eseményekhez. Ez azonban csak akkor adja vissza a kurzor valós helyzetét,
ha nincs kijelölt terület. Pl.: a "textbox1" tartalma: "ABCD" és csak a jobbra-balra,
home-end billentyűket használom, akkor valós oszlopot ad. Ha azonban a kurzor a
sor elején van és shift+jobbra billentyűkombinációval kijelölöm az első("A") karaktert,
akkor továbbra is 0-dik sor 0-dik oszlopot mutat.
A
[link] -et nézegettem, azonban sajnos angolból nem állok a helyzet magaslatán,
ezért én ebből sajnos nem tudtam megállapítani, hogy melyik tulajdonság vagy függvény
lenne alkalmas. A "cursor" tulajdonság az egér pozícióját adja vissza. Ilyeneket azonban
nem találok, hogy "currentposition","currentindex" vagy ezekhez hasonló.
Lehet olyan, amit keresek, nincs is? -
-
Knives94
csendes tag
Na igen, ilyennel én is próbálkoztam, ezt is kipróbáltam, csak az a baj, hogy nem úgy müködik mint a readkey. Ahogy eddig megfigyeltem, ha megnyomom a felfele nyilat nem küld 0-t el...:-|; gondolom ennek van 4 külön "index". Fogalmam nincs hol tudnék utánnanézni, a dokumentációban sem találtam, de a rendes gombok viszont ascii szerint vannak bene(a,b,c..enter,space stb.). Ezért mondtam, hogy a legtöbb.
Ha érthetetlenül fogalmaztam előzőleg, vagy most, elnézést, csak mostanában nem tudok figyelek annyira...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Apple iPhone Air Space Black Pehelykönnyű elegancia,100% akku (6 ciklus) Garancia 2026. 09. 25
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Panasonic FZG1-3 Tablet - i5-5G I 4GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest