Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hővezető paszták
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Videószerkesztés
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
Ez egy kicsit ágyúval verébre jellegűnek tűnik.
Alapvetően nem bonyolult dolgokat szeretnék megoldani, ezért elsősorban valami script jellegű megoldásban gondolkodom, nem valami komplex megoldásban, vagy "komolyabb" programozási nyelvben. Több energiát fektetni a megtanulásába és a megoldás elkészítésébe, mint mondjuk közepes távon a jelenlegi, félig "kézzel" módszer... Nos, ez nem túl csábító út.Részben ilyesmiket is meg kellene oldanom:
http://www.miniwebtool.com/text-tools/És lehetőleg ingyenes megoldást keresek.
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki okosat mondani.
Arra próbálok választ találni, hogy milyen eszköz lenne a legjobb számomra.
A probléma, amit meg szeretnék oldani, szövegfeldolgozás. Részben xml, xhtml, de sima txt is (amelyekből lesz pl. xml vagy xhtml).
Az eszköznek, amelyet keresek, tudnia kell ezeket:
- reguláris kifejezéseket kezelni (keresés, csere, a találati minta részein is)
- változót használni (például sorszámokat beszúrni a találati minta alapján a szövegbe)
- valamiféle ciklust használni.
- több szöveges állományból egyetlen kimenetet összehozni (a különböző részeikből)
- egy szöveges állományból többet létrehozni (vagyis feldarabolni, adott esetben úgy, hogy az eleje és a vége minden állományba bekerül)
- utf-8 és ANSI kódolás (és egyikből a másikba alakítás) támogatása is jó lenneÍgy első ránézésre talán Bash script vagy hasonló is megtenné. De! Fontos, hogy win alatt (jelenleg win7 64bit) működnie kell. Az persze nem baj, ha más platformon, vagy platformfüggetlenül is menne.
Szóval a kérdés az, hogy a fenti feladatokra mi lenne a legjobb nekem?
Lehetőleg valami egyszerű megoldás, ne azzal kezdjétek, hogy C++
Ha más nem, akkor persze programozási nyelv is szóba jöhet, de pillanatnyilag nem szeretném ennyire beleásni magam ha nem muszáj.
Ráadásul nem árt, ha az összerakott dolgot utólag tudja más is változtatni - aki 'laikus' amúgy.Köszönök minden segítséget!
XSLT majdnem jó, jelenleg részben ezzel oldom meg a dolgokat, de nem mindent tudok megvalósítani vele (persze lehet, hogy én vagyok béna).
Ja, és nem vagyok programozó, ha nem derült volna ki a fentiekből.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gumi és felni topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Hővezető paszták
- Facebook és Messenger
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest