Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Szeretnék (WebGL-ben) összeszórni egy ilyet. Nagyjából arról van szó, hogy van egy csillagrendszer, amiben ha gondolok egyet be tudom görbíteni a teret, és eljutni a-ból b-be egy alagúton keresztül instant (kb 1 sec alatt, hogy legyen ideje betölteni az ottani csillagtérképet). Úgy szeretném, hogy az alagút másik végén már látszana a hely, ahova menni akarok. Nincs tapasztalatom animációk terén, szeretnék tanácsot kérni, hogy egy ilyen effektet hogyan lehet lemodellezni?

Agyaltam rajta pár napot, nézegettem pár tutorialt webgl-ről meg three.js-ról, de nem jutottam semmire ezzel kapcsolatban. Egyébként nem kritikus feature, inkább csak gyakorolgatás, de azért érdekelne, hogy egy animációk terén jártasabb fejlesztő hogyan futna neki... Magát a logikát nem értem, ami szerint ezek a tunnel effektek működnek, pl ez ez első ránézésre (az én limitált tudásommal) valami 2d dolognak tűnik, aminek nincs a térben szerkezete, nem tudok átmenni rajta. Egy ilyenből hogyan lehet egy rendes 3d alagútat csinálni, amibe ha belemegyek, akkor nagyon nagy sebességgel mozgok a csillagtérképen? Eleve az nem fér a fejembe, hogy van az alagútban egy pozícióm, meg van a csillagtérképen is egy pozícióm, és mindkettő ugyanabban a 3d koordináta rendszerben. Egyszerre vagyok két helyen... :F

Új hozzászólás Aktív témák