Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Persze, ez nem is kérdés volt, csak amolyan blog-jellegű panasz

Anno méricskéltem és egészen vad dolgokat találtam.
Pl. hogy python + egy bizonyos regexp illesztése valamennyi sorra, jóval gyorsabb, mintha ugyanezt C-ben a perl RE könyvtárat használva csinálom.
Gyakorlatilag az adott kifejezéssel a python volt a leggyorsabb valamennyi kipróbált nyelv közül (python, java, C, ruby stb. A mono akkor kimaradt)
Aztán persze kiderült az is, hogy ha a regexp végéről lehagyom a ".*$" mintát, akkor máris nem ennyire egyértelmű a python (cPython) előnye, de összességében még nem találtam olyan eszközt, ami alkalmas lenne szövegfeldolgozásra és elég gyors is ahhoz, hogy több millió soros logokat gyorsan fel tudjak vele dolgozni.
Nemrég belebotlottam ilyenekbe, mint erlang, haskell, rövid ideig azt hittem, hogy ők hozzák az igazi megoldást, de utóbb kiderült, hogy a meglévő python kódom a feldolgozással együtt is gyorsabb, mint az említett, funkcionális nyelveken készített sorszámláló ("wc -l" klón)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független megkímélt új akku 0ciklus!
- Legion 5 15IRX10 15.1" QHD+ OLED i9-14900HX RTX 5070 32GB 1TB NVMe gar
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/512GB gyári független 2026.08.10. gyártói jótállás + ajándék
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Cream Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Motorola Edge 50 Neo 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest