Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Androidos fejegységek
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Persze, ez nem is kérdés volt, csak amolyan blog-jellegű panasz

Anno méricskéltem és egészen vad dolgokat találtam.
Pl. hogy python + egy bizonyos regexp illesztése valamennyi sorra, jóval gyorsabb, mintha ugyanezt C-ben a perl RE könyvtárat használva csinálom.
Gyakorlatilag az adott kifejezéssel a python volt a leggyorsabb valamennyi kipróbált nyelv közül (python, java, C, ruby stb. A mono akkor kimaradt)
Aztán persze kiderült az is, hogy ha a regexp végéről lehagyom a ".*$" mintát, akkor máris nem ennyire egyértelmű a python (cPython) előnye, de összességében még nem találtam olyan eszközt, ami alkalmas lenne szövegfeldolgozásra és elég gyors is ahhoz, hogy több millió soros logokat gyorsan fel tudjak vele dolgozni.
Nemrég belebotlottam ilyenekbe, mint erlang, haskell, rövid ideig azt hittem, hogy ők hozzák az igazi megoldást, de utóbb kiderült, hogy a meglévő python kódom a feldolgozással együtt is gyorsabb, mint az említett, funkcionális nyelveken készített sorszámláló ("wc -l" klón)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- PlayStation 3
- Milyen asztali médialejátszót?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- GTA V
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest