- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
gajdikuka #8103 üzenetére
Én örülök hogy egy 15 éves srác így gondolkodik, tudja mit akar és próbál már most felkészülni az egyetemre!
Szerintem jó az út amin jársz. Programozgatsz, érdeklődsz a fórumokon, ez mind-mind segíteni fog. Amikor az egyetemen az első félévben fognak kipotyogni azok az emberek akik tojtak rá hogy ők majd infóra fognak járni az egyetemre és azt sem tudják hogy mi az hogy programozás, te vígan fogod venni az akadályokat.
Ez az érdeklődés az alapja annak hogy sikeresen el tudd végezni az egyetemet és jó szakember legyél.
Én azt mondom hogy programozás szempontjából továbbra is olvasgass, csináld a codeacademy-t és társait. Mellette feküdj rá a matekra keményen és szigorúan. Próbáld meg a matematikai problémákat programozással megoldani.
Tudom te most a világ legjobb játékprogramját akarod elkészíteni, és ez rendben is van. Próbálgass, olvasgass a téma után.Én amit még javaslok hogy próbálj megismerni valamilyen unix szerű oprendszert (Linux, FreeBSD) és próbáld használni a mindennapokban. Ebből is sokat tudsz majd profitálni. A Linux megengedi hoyg átlásd, hogyan is működik egy operációs rendszer. Először nagyon bonyolultnak fog tűnni, majd átlátod, megérted és rájössz hogy mennyire logikus és csodálatos a un*x világ. Rendszerszemlélet kialakítását tudod így fejleszteni, ami szintén elengedhetetlen.
Nézegess kisebb opensource projekteket. Híreseket, vagy ismeretleneket, teljesen mindegy. Ha pl megismered hogyan működik a levélküldés, majd megismered a megfelelő RFC-t ami leírja a protokoll működését és utána előveszed a sendmail forráskódját.... "csodát fogsz látni fiú"
Amit még javaslok (nem tudom hogy állsz vele) tanuld az idegen nyelvet. Ezerrel az angolt, mert a szakirodalom ebben a szakmában angolul van.
Sok sikert kívánok neked és jó tanulást! Keress bátran ha kérdésed van, szívesen elmondom a véleményemet, tapasztalatomat.
Az egyik blogom talán ide vág: http://programozz.blogspot.com
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asztali PC R5 4500 1080 8GB 16GB RAM 256GB m.2 750GB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest