Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• birno

addikt

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet/szokás viszonylag egyszerűen s gyorsan egy algoritmus lehetséges állapotait megtervezni, úgy, hogy a végén lehetőleg minél átláthatóbb legyen az egész?
    Kezdő vagyok, eddig nagyobbrészt olyasmi feladatokat kaptam amiket azért fejben át lehetett gondolni, de most egy olyasmi layout kezelő algoritmust kellene írni mint amilyen az androidban is van, a kétlépcsős measure/layout rendszer s pl. egy LinearLayout szerű megoldásnál is már elég sok lehetséges állapot van ahhoz, hogy ne lehessen mindet fejben tartani s úgy tervezgetni.

Gondolom legtöbben azt mondanák, hogy valami diagram szerkesztő progival dobjak össze egy ilyesmi ábrát, de egyrészt az ilyenek általában egy osztály vagy teljes folyamat leírására vannak, nem pedig egy függvényen belüli lehetséges állapotok kielemzésére, másrészt mikor sulihoz kellett ilyeneket csinálni a hajam kihullott tőle olyan nehézkes volt a használata(persze lehet csak rossz progit használtam), harmadrészt meg sajna egy tipikusan olyan cégnél vagyok, ahol kiadnak egy feladatot s tegnap a határidő, szóval nem tudok napokat eltölteni egy ilyen diagram összerakásával.

Tudom, ez így sok mindent kizár, de hátha valakinek van valami jól bevált módszere ami segíthet vagy esetleg tudna példát linkelni/mutatni amin el tudok indulni. :)
    Már nekiálltam megírni, de annyira belezavarodok egy idő után így hogy nem látom az összes lehetőséget s nem tudom, hogy mikor mire kellene odafigyelni, meg nem látom, hogy egy lehetséges állapot hogyan befolyásol egy másikat s miként kellene ezeket kezelnem, úgy hogy ne is legyen kód duplikáció, meg ne is legyen lassú, mivel ezek a függvények nagyon sokszor lesznek meghívva, de minden esetben jó eredményt is adjon, hogy azt se tudom a végén fiú vagyok-e vagy lány. :D

Új hozzászólás Aktív témák