- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- High-end GPU natív AGP-támogatással?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
És most külön a relékről egy hsz röviden.
Szal szerintem már köztudott (aki olvasta az egészet),hogy a gépeket itt mindenki áramtalanítja a kikapcsolás után és azis nagyon gyakori,hogy ups van a gépek előtt.
A lényeg,hogy ha már egyszer jól be van építve,akkor nem jelent veszélyt.
(két pészmékörös barátom is van és nekik csináltam igazából legelősször ilyesféle indítást és egyebet.) (és még élnek)
A tekercses relékkel pedig csak azt tudom mondani,hogy akkor is machanikusak és nekem nem tetszik a működésük. Találtam már rettenetesen gyors reléket is,de azok meg iszinyat drágák voltak,meg ott is volt javító és stabilizáló kezdetleges elektronika.
És még mindig az a lényeg,hogy a főtápot a legkisebb terheléssel járassuk és a ''veszélyesebben'' elromolható modding cuccokat pedig különtápról,vagy megfelelő leválasztással járassuk.
Amúgy lemértem jelenleg használatban lévő szilárdtest relém áramfelvételét a használt 5V-on és mindössze 4.45 mA-t vett fel. Ez nálam maximalitást jelent a tekercses melegedő relékkel szemben. (hisz melegednek vagy nem?)
Ráadásul,ha gyors kapcsolást akarunk előidézni velük,akkor igencsak meg kell közelíteni az adott működési feszültségét és sőt még fölé is kell menni.
(lásd a hangszórók esetében a gyorsaságot)
És ha már tökéletes akarnál lenni akkor három szilárdtest relét mondanál,hogy teljes legyen a leválasztás. Sőt legyen inkább 12 és akkor nincs vita.
Vagy legyen processzoros (digitféle) rendszerű az áramforrás kapcsolgatónk és akkor mindjárt bítzosak lehetünk a dolgunkban. És ott még programozni is lehetne,hopgy mikor induljon el és álljon le.
Erre van kis-száz megoldás. Én felvázoltam egyet és te javítottad az elképzelésemet. Én meg cáfoltam a mechanikus részét és most ott tartunk,hogy majdnem mindenkit eltántorítottunk a szereléstől az adott témában.
UPP a topiknak!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- High-end GPU natív AGP-támogatással?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Elindult a One UI 8 frissítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- E-roller topik
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest