Új hozzászólás Aktív témák

• djyuri

őstag

És most külön a relékről egy hsz röviden.
    Szal szerintem már köztudott (aki olvasta az egészet),hogy a gépeket itt mindenki áramtalanítja a kikapcsolás után és azis nagyon gyakori,hogy ups van a gépek előtt.
    A lényeg,hogy ha már egyszer jól be van építve,akkor nem jelent veszélyt.
    (két pészmékörös barátom is van és nekik csináltam igazából legelősször ilyesféle indítást és egyebet.) (és még élnek:Y )

A tekercses relékkel pedig csak azt tudom mondani,hogy akkor is machanikusak és nekem nem tetszik a működésük. Találtam már rettenetesen gyors reléket is,de azok meg iszinyat drágák voltak,meg ott is volt javító és stabilizáló kezdetleges elektronika.
    És még mindig az a lényeg,hogy a főtápot a legkisebb terheléssel járassuk és a ''veszélyesebben'' elromolható modding cuccokat pedig különtápról,vagy megfelelő leválasztással járassuk.
    Amúgy lemértem jelenleg használatban lévő szilárdtest relém áramfelvételét a használt 5V-on és mindössze 4.45 mA-t vett fel. Ez nálam maximalitást jelent a tekercses melegedő relékkel szemben. (hisz melegednek vagy nem?)
    Ráadásul,ha gyors kapcsolást akarunk előidézni velük,akkor igencsak meg kell közelíteni az adott működési feszültségét és sőt még fölé is kell menni.
    (lásd a hangszórók esetében a gyorsaságot)

És ha már tökéletes akarnál lenni akkor három szilárdtest relét mondanál,hogy teljes legyen a leválasztás. Sőt legyen inkább 12 és akkor nincs vita.
    Vagy legyen processzoros (digitféle) rendszerű az áramforrás kapcsolgatónk és akkor mindjárt bítzosak lehetünk a dolgunkban. És ott még programozni is lehetne,hopgy mikor induljon el és álljon le.
    Erre van kis-száz megoldás. Én felvázoltam egyet és te javítottad az elképzelésemet. Én meg cáfoltam a mechanikus részét és most ott tartunk,hogy majdnem mindenkit eltántorítottunk a szereléstől az adott témában.
    UPP a topiknak!

Új hozzászólás Aktív témák