Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
cooldmann
üzenetére
Üdv cooldmann!
"Kísérleteztem, hogy menet közben változtatom az időt, ezt PC ről tettem. Azt tapasztaltam, hogy 15 óráig szépen követi a visszaolvasott időt, aztán logikátlanul ugrálni kezd. 22 ora visszaolvasáskor 34 lesz, ami ugye irreális a percekről másodpercekről nem is beszélve."
Nos szerintem itt csak annyi a gond, hogy decimális alakban nézed VB-ket. Pont ezért hangsúlyoztam, hogy BCD formátumban adja vissza az időt. Ha decimálisan nézed, hülyeségeket fogsz látni, mivel a szám BCD! A VB-ket Hexában jelenítsd meg és máris jó lesz.
De előbb-utóbb az lesz, hogy át kell konvertálnod a BCD-t egész számmá, ha pl. összehasonlításokat akarsz végezni rajzuk (úgy egyszerűbb). Szerintem konvertáld át őket. (Van erre is utasítás).A 22 óra ezért lesz 34, mert BCD-ben ábrázolva a decimális 22 hexában is 22, de decimálisan a hexa 22 már 34! Az 59 perc pl. 89 lesz emiatt, stb
Javaslom átnézni az alábbi linkeket:
BCD számábrázolás
Binárisan kódolt decimális számok
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozilla Firefox
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen autót vegyek?
- Suzuki topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest