Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali Pato7!
"A PC-n jelzi is hogy megvan a kapcsolat, viszont ha a plc kezelő szoftverében rákattizok a csatlakozás gombra, rövid vacillálás után kiírja, hogy nem tud csatlakozni!"
TCP/IP alapú a kommunikáció?
Ha igen, akkor alapvető hogy:
- A PLC IP címe ismert legyen
- A PC és a PLC egy alhálózatba tartozzon
- A PING-e a PLC válaszoljon (tűzfal beleszólhat!)Ezek megvannak?
-
Pato7
csendes tag
Sziasztok!
LG plc-ben lenne szükségem segítségre!Átolvastam elég sok dokumentációt, mégsem találom a megoldást!Konkrétan azon szenvedek, hogy nem tudok az ethernet modulon keresztül csatlakozni a plc-hez!PC-ből hálókábellal switch-be, majd onnan a plc ethernet moduljába!A PC-n jelzi is hogy megvan a kapcsolat, viszont ha a plc kezelő szoftverében rákattizok a csatlakozás gombra, rövid vacillálás után kiírja, hogy nem tud csatlakozni!Valaki esetleg tud segíteni?
Előre is nagyon köszi!
És mégvalami!
Ha valaki foglalkozik közületek Delta plc-kel, az kérem jelezzen nekem!Köszi -
Szirty
őstag
-
Szirty
őstag
Hali bizi990!
"Nem akarom visszafejteni a protokollt, csak a parancsokat szeretném tesztelni."
Ahh értem. Arra jó lehet a terminál. Bár én a hyperterminált gyűlölöm, ezért a ZOC nevűt használtam, ami szerintem igen jó, de az ügy szempontjából lényegtelen. Én is tesztelésre használtam...
A SCADA fizetős igen. Legalábbis nem tudok ingyenesről, de attól még lehet. Sokfajta van.
"Az előbbi szoftverekből lehet adatbázisba menteni (pl odbc-n keresztül)?"
Sajnos az Omron dolgait nem ismerem, már nagyon rég foglalkoztam vele. De az biztos, hogy egy valamire való SCADA tudja ezt, viszont arra a feladatra amire neked kell erős túlzás egy SCADA rendszer.
Talán az OPC irányában lehet még szétnézni. Kell egy OPC szerver, amihez van Omronra való protocol driver, és akkor neked programban (pl. C) már csak az OPC szervert kell kérdezgetned. -
bizi990
senior tag
Ha a protkót is te akarod visszafejteni, akkor még tovább fog tartani :>
Nem akarom visszafejteni a protokollt, csak a parancsokat szeretném tesztelni. Egyrést azért, hogy lássam hogyan megy illetve hogy kizárjam a programom kapcsolatkezelési hibáját.Nem egy nagy kaland az egész, 6-8 típusú elemből van összesen 40. HMI-t és SCADA-t sajnos nem ismerem (azt sem tudom fizetős-e) és idő sincs rá, mert már szerződés után szóltak, hogy meg kellene csinálni, de gyorsan.
Az előbbi szoftverekből lehet adatbázisba menteni (pl odbc-n keresztül)? -
Szirty
őstag
Hali!
"A feladat a vezérlendő elemek állapotának mutatása, illetve ezen elemek vezérlése kézi vezérlése lenne PC-ről (pl.: megadott regiszterbe beírok és plc megcsinálja).
Sajna tapasztalatom plc-vel, soros porttal 0 és a plc programozójának is."Akkor inkább használj valamilyen HMI vagy SCADA szoftvert. Pl. CX-Designer.
Összedobod a megfelelő ábrát, az objektumoknak megadod a megfelelő tulajdonságot, mit jelezzen, stb. Ezzel a megoldással nem kell programozni a PC-t.Ha mindenképp magadnak kell megírni, az sokkal nehezebb lesz, sokkal tovább fog tartani és valószínűleg kevésbé lesz hatékony.
Ebben az esetben be kell szerezni valamelyik protocoll leírását. A jó öreg Host-Link vagy Fins protokolét."Milyen ingyenes programot javasoltok, amiben kézzel beírhatom a parancsokat és utána mutatja a választ."
Ha a protkót is te akarod visszafejteni, akkor még tovább fog tartani :>
-
bizi990
senior tag
Omron PLC-hez kellene PC-s felületet csinálnom. A feladat a vezérlendő elemek állapotának mutatása, illetve ezen elemek vezérlése kézi vezérlése lenne PC-ről (pl.: megadott regiszterbe beírok és plc megcsinálja).
Sajna tapasztalatom plc-vel, soros porttal 0 és a plc programozójának is. Mielőtt nekivágnék ki szeretném próbálni, hogy pc-t összedugva plc-vel hogyan tudok olvasni, írni. Milyen ingyenes programot javasoltok, amiben kézzel beírhatom a parancsokat és utána mutatja a választ. Tanulmányaimból rémlik a hiperterminál, jól emlékszem, ez van még xp-hez?
Sokat segítene, ha segítenétek -
GergoT
csendes tag
Hello!
Valakinek van tapasztalata a Siemens paraM szoftverével kapcsolatban (vicos RTU)?(paraméterező eszköz "sima" Siemens PLC -hez, hogy VICOS RTU -s telekontrolt lehessen vele megvalósítani. Elsődlegesen villamos energetikában és zárt pályás közlekedésnél használják. Az alábbi kommunikációs protokolokat tudja prarméterezni:SINAUT 8-FW DPDM,
SINAUT 8-FW PCM,IEC 870-5-101 , IEC 870-5-104 . Nekem az utolsó kettő lenne érdekes.)Esetleg megvan valakinek?
Köszi!
-
marci72
csendes tag
Sziasztok,
Van itt valaki aki ért a saia plc-khez? Azt írja a doksi, hogy step7-el is lehet programozni. gondolom az s7-es mpi kábel az nem jó hozzá. van ehhez is valami spéci kábel vagy sima rs232-vel el lehet érni a cpu-t?
Üdvözlet. -
Szirty
őstag
Helló bodnarg!
"S 7 314-es PLC hez csatlakozó TP 270-es panelen megjelenő technológiai paramétereket szeretném "regisztrálni". Az aktuális értékeke jelenleg is ki vannak jelezve grafikus és numerikus formában is, de nem tudom azt visszamenőleg megnézni. Azt szeretném megtudni hogy megoldható e hogy a praméterek értékét kb. 1 precenként le lehessen menteni az OP CF kártyájára, valami olyan formátumban amit aztán PC-n kezelhető lenne?"
TP270-nél van erre megoldás.
De nem ítad, hogy ProTool, vagy WinCC Flexible...1. Hozz létre egy data log-ot
Állítsd be, hogy file-ba mentsen, adj meg egy flash kártyára mutató útvonalat. Adj egy nevet a datalognak.2. A menteni (log-olni) kívánt változót keresd meg a TAG listában.
A "Data log" oszlopban az <undefined> jelzés helyett állítsd be a annak a lognak a nevét, amelyiket az imént létrehoztad. A "Logging cycle"-t állítsd 1 percre.Ezzel kész is.
A log bellításainál meghatározhatod, hogy milyen módon duzassza a file-t (hány bejegyzés legyen benne maximum, ciklikus legyen, szegmentált, a HMI indításakor újrakezdje-e a rögzítést, stb).Egy szöveges CVS file-t fog létrehozni, amit egy az egyben be tudsz olvasni pl. táblázatkezelővel.
Azt nem árt tudni, hogy a flash memória nem írható végtelen sokszor, így a flash-re irányított log tulajdonképpen rongálja a kártyát, hosszú távon pedig tönkreteszi, de ez persze elég hosszú idő alatt következik be remélhetőleg. -
attila_nagy
csendes tag
Olyan fiatal (pályakezdő) PLC programozókat (SIEMENS S7-200) keresünk gyakornoki állásra, akik élvezik a programozást, de nem szeretnék, hogy a munkájuk és kreativitásuk a „nagy semmiben” elvesszen. Továbbiakban szakmai tapasztalatot szeretnének szerezni egy olyan összetett projektben, ahol egy fiatal és dinamikus csapatban dolgoznak.
Ha te is része szeretnél lenni ennek a nemzetközi iparban RENDKÍVÜLIT nyújtó termék fejlesztésében, akkor kérlek jelentkezz az attila.nagy@hacona.com -on.
Ha érdekel, akkor szívesen adunk bővebb tájékoztatást a projekttel kapcsolatosan!Üdv.
Nagy Attila -
bodnarg
csendes tag
Sziasztok!
A következő broblémára keresek valami egyszerű megoldást (már amernnyiben létezik).
S 7 314-es PLC hez csatlakozó TP 270-es panelen megjelenő technológiai paramétereket szeretném "regisztrálni". Az aktuális értékeke jelenleg is ki vannak jelezve grafikus és numerikus formában is, de nem tudom azt visszamenőleg megnézni. Azt szeretném megtudni hogy megoldható e hogy a praméterek értékét kb. 1 precenként le lehessen menteni az OP CF kártyájára, valami olyan formátumban amit aztán PC-n kezelhető lenne? -
Szirty
őstag
Hali GergoT!
"Akkor az ethernetnél a fordított kábel témát csesztem el ,mert a többi úgy csináltam."
Ezért jó ha TCP/IP-nél az ember először teszteli a kapcsolatot PING-gel, mert ha van ping válasz, akkor a kapcsolat legalábbis valamilyen módon fennál. Ha nincs válasz, akkor gond lehet.
Persze lehet az ICMP ECHO-val is variálni (szűrők, tűzfal, miegymás) de általában a ping nagy segítség, hiszen pontosan erre találták ki: a kapcsolat tesztelésére... -
Szirty
őstag
Hali GergoT!
"Igen én is ezzel próbálkoztam , meg a support- os is megmutatta step by step ,de nem akarta beadni a derekát mindig hiba üzenet és nem ment a letöltés."
Etherneten keresztül való letöltésnek van pár feltétele. Pl. ha közvetlenül dugod az S7 ethernet portjára a PC-det, akkor fordított kábel kell.
Ha a PLC-nek fix IP címe van, akkor a gépedet is be kell állítanod egy fix IP-re, ami: Nem lehet 255 végződésű, azonos alhálózatba kell hogy tartozzon a két IP cím, és nem lehet azonos sem természetesen. Tűzfalat (ha van) nem elfelejteni!
Ha ez megvan, akkor a összakapcsolva őket a PLC-nek a ping patrancsra válaszolnia kell.
Ha ez megvan, az már fél siker (amíg nincs ping válaszod, addig mindenféle kommunikáció gykorlatilag esélytelen).Ha eddig ok, akkor a simatic manager options menüjében a Set PG/PC interface-t átállítod arra az ethernet adapterre, amelyikbe bedugtad a PLC-t. Ezt is meg lehet szívni, ha van wireless a gépben, és/vagy bluetooth, akkor egynél több dapter is v an!
Ha a PLC-n lévő project nincs meg a PC-n, akkor letöltéskor neked kell kézzel megadni a PLC IP címét ahonnan tölteni akarsz!
Innentől elvileg minden ugyanaz mint MPI-n át..."Viszont beszerztünk egy Siemens usb-s mpi/profibus adaptert...Még nem próbáltam."
Én is ilyet használok most.
Két dologra kell vigyázni (amivel szívni lehet nem kicsit).
Az egyik, hogy a legnagyobb sebesség amit tud, 1.5 Mbps. 3 és 12 Mbps profibuszra tehát NEM lehet vele csatlakozni!! Ez akkor gyönyörű, ha olyan PLC-hez akarsz nyúlni, amelyiken nincs MPI, csak profibus. (Vagy olyanhoz, aminek az MPI sebessége fel lett tolva 1.5 Mbps fölé)A másik az, hogy az adapter a PLC-ről nyeri a tápfeszültséget és nem a PC USB portjáról!
Ebből meg akkor lesz hoppá, amikor kialakul az a helyzet, hogy az adaptert nem a CPU-ra akarod rádugni, hanem attól távolabb valamelyik perifériára ami rajta van a buszon. (pl. egy OP, vagy valamilyen profibuszos eszköz). Nem fog tápfeszt kapni.
Ez a probléma áthidalható egy hálózati adapterrel és egy csináld magad MPI/DP kábeltoldóval amin külön beviszed a tápfeszt... -
Szirty
őstag
válasz
#95904256 #428 üzenetére
Hali akosf!
"Legfeljebb a stílusoddal."
Pedig nem gúnyból írtam, ez tény. Csak érzékeltetni akartam mire gondolok.
Tényleg volt már olyan, hogy (tévedésből) 6-os anyát rendeltünk 10 darabot az olaszoktól. Ez jutott eszembe...
Igaz nem a siemens volt a cég, de az a lényeg szempontjából nem számít szerintem.Persze ezen a módon anyát venni (vagy alátlétet) nem gazdaságos... :>
-
GergoT
csendes tag
Illetve 104 -ről 101 -re a IEC -t nem csak a címet?
-
GergoT
csendes tag
Igen én is ezzel próbálkoztam , meg a support- os is megmutatta step by step ,de nem akarta beadni a derekát mindig hiba üzenet és nem ment a letöltés.
Viszont beszerztünk egy Siemens usb-s mpi/profibus adaptert...Még nem próbáltam.
Egészen emészthető áron mennek (persze Siemens viszonylatban), némi utánajárás és kiderült, hogy a hivatalos Siemens disztributorok (nincs sok) azonos áron mérik. A Siemens Zrt. néhány darabot direktben nem értékesít, de pl. 100 db-nál már szívesen kiszolgálnak. -
törölt tag
"Hol itt a probléma?"
Párszor végigolvasva rájöttem hogy mindössze egy kicsit másképp értelmeztem az egyik, az árakra vonatkozó mondatod mint ahogy azt szántad. Szóval nincs probléma.
"A Siemens azt ad, amit rendelsz. Ha 1db 6-os alátétet rendelsz azt kapsz."
Legfeljebb a stílusoddal.
-
Szirty
őstag
Hali GergoT!
"De ennek ellenére az ilyen módon történő kiolvasással nem jártam sikerrel, ha ennek mikéntjéről lenne valamilyen információ (esetleg link is jó, ahol ezt leírják) , akkor újból nagyon hálás lennék."
Step7-ben a PG/PC Interface-t Ethernetre állítod. Aztán mehet az upload station to PG menüpont. Kb ennyi...
MPI jobb megoldás, mert MPI minden S7-300/400-on van (már amíg el nem állítják)...
-
Szirty
őstag
válasz
#95904256 #424 üzenetére
Hali!
"A Siemens azért adja 200 egységért az amúgy nagykereskedőknek 120 egységért adott dolgokat hogy a kisebb tételekkel ne őket keressék direktbe. Azt hittem ez egyértelmű..."
A Siemens azt ad, amit rendelsz. Ha 1db 6-os alátétet rendelsz azt kapsz.
Másrészről meg mindenki vegy ott a siemens dolgokat ahol olcsóbb. Hol itt a probléma? -
GergoT
csendes tag
Hello!
Igen ez a konfiguráció ebben a formában már egy ideje működött valahol, most kisebb módosításokat kell csak rajta végrehajtani, de ehhez le kell töltenem a benne lévő programot, lehetőleg a hardver konfiggal együtt. Tudom az ethernet címét, azt megadták. ( Ezt le is ellenőriztem, böngészőbe beírva a címet kiolvas néhány alap adatot.)
De ennek ellenére az ilyen módon történő kiolvasással nem jártam sikerrel, ha ennek mikéntjéről lenne valamilyen információ (esetleg link is jó, ahol ezt leírják) , akkor újból nagyon hálás lennék.
(Bár ennek ellenére hosszútávon én továbbra is a az MPI -s megoldást látom a legpraktikusabbnak, mivel ezzel a munkával szorít az idő ethernet -el kellene megoldani.) -
törölt tag
"Ha a siemens 200 egységért árul valamit, azt más cégek sem fogják 150 egységért adni, mert ezek a cégek egyike sem jótékonysági egylet, hogy bukjon az üzleten."
A Siemens azért adja 200 egységért az amúgy nagykereskedőknek 120 egységért adott dolgokat hogy a kisebb tételekkel ne őket keressék direktbe. Azt hittem ez egyértelmű...
-
Szirty
őstag
válasz
#95904256 #422 üzenetére
Hali akosf!
"Ezt nem egészen értem. Elmagyaráznád?"
Ha a siemens 200 egységért árul valamit, azt más cégek sem fogják 150 egységért adni, mert ezek a cégek egyike sem jótékonysági egylet, hogy bukjon az üzleten.
"Nekem a Siemens csak milliós megrendeléseknél ad akkora kedvezményt hogy megérje tőlük rendelnem. Kíváncsi vagyok mit csinálok rosszul..."
A Siemens-nek csak ilyen megrendelések esetén éri meg kedvezményt adni, gondolom ez egyértelmű.
-
törölt tag
"De hiába veszed más cégtől a siemens cuccot, az sem fogja olcsóbban adni mint a siemens (teljesen érthető okokból). Legfeljebb pár százalékkal lehet olcsóbb, ha az illető cégnek van kedvetményes joga a siemensnél, de nyilván ők is haszonra törekszenek..."
Ezt nem egészen értem. Elmagyaráznád?
Nekem a Siemens csak milliós megrendeléseknél ad akkora kedvezményt hogy megérje tőlük rendelnem. Kíváncsi vagyok mit csinálok rosszul...
-
Szirty
őstag
Helló GergoT!
"Igazad van maga a plc alapból nem tud ethernetet, de ehhez van még egy ethernentes bővitő modul is (többek között). Gondolom azon keresztül csak bajosan menne a program letöltés , ha megy egyáltalán?"
Ha van rajta ethernetes CP, akkor azon keresztül is zavartalanul programozhatod.
Egy trükk van csak, amíg a HW config nincs feltöltve rá (tehát pl. egy teljesen új PLC esetében) addig a CPU nem tud az ethernetes interfészről és ezért addig nem lehet elérni etherneten keresztül. Ezért a HW config sem tölthető így fel.Erre MPI kell.
De ha már be van konfigolva, és tudod az IP címét, akkor etherneten keresztül mindent megtehetsz amit MPI-n keresztül is. -
GergoT
csendes tag
Hello Szirty!
Igazad van maga a plc alapból nem tud ethernetet, de ehhez van még egy ethernentes bővitő modul is (többek között). Gondolom azon keresztül csak bajosan menne a program letöltés , ha megy egyáltalán? (konkrét típust most nem tudok, ha érdekes lehet , akkor hétfőn reggel megnézem)
A képeid közüli usb -s eszközt már ismerem és nagyon meg voltam vele elégedve.
Mivel nem hobbi célra kell, gondolom egy használható eszköz picit drágábban jobb beruházás ,mint egy esetlegessen bizonytalan működésű , amivel csak a szívás van.Neked is köszönöm kimerítő válaszod!
-
GergoT
csendes tag
válasz
#95904256 #417 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Magyarázatként csak annyit fűznák hozzá, hogy a suliban több plc -t is programoztunk , a Siemensekhez pedig pont a fenti képen is látható usb -s cuccot használtuk. A cég ahol most dolgozom, pedig eddig is ipari alkalmazásokat fejlesztet,de nem kifejezetten PLC -s alapokon, ezért lehet az , hogy az egyik kollégám neve elött Dr. -el az S7-es mellé egy sima RS232 és egy ethernet kábelt adott (mivel én közvetelen diploma elötti kooperaív képzésen vagyok nem nagyon ellenkeztem, kicsit fura volt ,de ha ő mondja...) -
Szirty
őstag
válasz
#95904256 #417 üzenetére
Hali!
"Persze hogy lehet kapni. Bár közvetlenül a Siemens-től nem érdemes beszerezni, mert elég nagy haszonréssel dolgoznak."
Jah. Drága.
De hiába veszed más cégtől a siemens cuccot, az sem fogja olcsóbban adni mint a siemens (teljesen érthető okokból). Legfeljebb pár százalékkal lehet olcsóbb, ha az illető cégnek van kedvetményes joga a siemensnél, de nyilván ők is haszonra törekszenek...Szerintem használtan kell keríteni ha olcsót akar az ember. Sajnos az viszont nem szokott egyik napról a másikra menni, mert eléggé alkalmi a dolog, de ki lehet fogni (vettem már CP5611-et 20e Ft-ért kéz alól).
A másik megoldás a 3rdparty stuff beszerzése. Ilyen pl. a Helmholz MPI dolgai.
Netlink Pro ethernet
NETLink USB Highspeed USB Gateway
NETLink Llite, Ethernet Gateway for MPI/PROFIBUS
SSW7, MPI-Programming Adapter
SSW7-USB, MPI-Programming AdapterVagy ott az IBH
IBH Link S7, IBH Link S7++, IBH Link S7 Plus, USB-S7 Adaptor MPI, DP, PPI -
törölt tag
Persze hogy lehet kapni. Bár közvetlenül a Siemens-től nem érdemes beszerezni, mert elég nagy haszonréssel dolgoznak. Olcsóbb egy ipari nagykereskedést felkeresni. Pl.: Mile Kft.. De arra számíts hogy cserébe akár 1-2 hét is lehet mire meghozzák. De ha jól látom innen rendelve 33,55EUR + postaköltség (~5EUR) az MPI kábel (cikkszám:421224).
Szerk. Ja igen, a Distrelec-esek szinte tuti hogy a polcról veszik le és 1-2 napon belül kopogtat a futár.
-
Szirty
őstag
Hali GergoT!
"Kérdés a PLC -ben tárolt program kiolvasása sima RS-232 kábellel vagy Ethernet-en keresztül kapcsolódva a PC-hez lehetséges-e? Ha igen sacc/kb. hogyan?"
Nos közvetlenül se etherneten, (mivel a CPU315-2 DP-n nincs ethernet, a CPU 315-2 PN/DP-n van) se RS232-n nem tudod kiolvasni, mivel RS232 sincs ezen a CPU-n.
Marad az MPI vagy a profibus DP.
Ehhez azonban nem elég egy kábel, egy interfész is kell.
Az RS 232-t messze kerüld el, ha rám hallgatsz, bár egyszeri alkalomra elmegy, de ha rendszeresen akarsz ilyesmit csinálni, akkor felejtős (ethernet, USB, vagy spec kártya kell).Itt az RS232 megoldás:
Vagy PCMCIA CP adapter, ha van pl. olyan notebook ami fogadja:
anapság már express card járja, abba ez nem jó.Esetleg PC adapter USB:
De vannak más megoldások is, pl. MPI/Ethernet gateway:
Vagy valamilyen CP (kommunikációs proc kártya) kell a gépbe.
Netlinket, USB PC adaptert és PCMCIA CP-t, meg PCI MPI CP-t már használtam, azok jók.Az áruk 50000-nél kezdődik kb, és 100 fölött ér véget.
A legolcsóbb az RS232 PC adapter, de azt ajánlom a legkevésbé (szörnyű!). -
GergoT
csendes tag
válasz
#95904256 #413 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ezzel a beállítási lehetőséggel probálkoztam, de MPI konveter hiányában ez elég reménytelen ügy volt!
Köszönöm a verzió számot! Ez gondolom gyári Siemens cucc.
Nálunk lehet ezt kapni?
Esetleg használható "utángyártottal" találkozott valaki?
Privátban is jöhet forgalmazó, esetleg ár! -
törölt tag
-
GergoT
csendes tag
Ez a " [B][/B] " téma elég jól sikerült !
Illetve így visszaolvasva a mondandóm eleje se túl egyértelmű, de azért remélem érthető.
-
GergoT
csendes tag
Hello!
Viszonylag új vagyok a fórumon és lenne egy PLC -s problémám.
Alapvetően nem PLC -vel foglalkozom és tanultam ,nem is olyan régen. De az élet nem mindig egy jól felszerelt labor, így monentán nekem az is gondot jelent, hogy egy S7-300 (CPU315-2 DP) kiolvassam a benn elévő programokat. Simatic Manager -t használok (hardver kulcsos, teljesen tiszta verzió) ,de nincs hozzá gyári kábelem.[/B][/B]Kérdés[/B][/B] a PLC -ben tárolt program kiolvasása sima RS-232 kábellel vagy Ethernet-en keresztül kapcsolódva a PC-hez lehetséges-e? Ha igen sacc/kb. hogyan?
Hol, mit kellene beállítani?Az esetleges válaszokat előre köszönöm!
-
zoltan_30
csendes tag
-
törölt tag
válasz
zoltan_30 #406 üzenetére
Ha nem számít hogy pénzbe kerül, akkor a legegyszerűbb ha felhívod a pesti Omron képviseletet. Valószínűleg raktárról adnak kábelt, programot, kézikönyvet ( magyar nyelvűt ), de az is lehet hogy ha beviszed hozzájuk a kütyüt és veszel egy másikat akkor demonstráció gyanánt, ingyen áttöltik bele a programot...
-
Pelmo
csendes tag
válasz
zoltan_30 #406 üzenetére
Így már világos!
Igen kitudod menteni a programot ha van kábel+pc szoftver. És át tudod másolni a másik készülékre. DE ezeket a programozható reléket a saját gombjaival is át lehet szerkeszteni! Tehát ha veszel egy ugyanilyet akkor fel tudod programozni. Nem egy kényelmes és egyszerű dolog de ez a legolcsóbb megoldás!
Én csak fejlettebb Omron PLC-kel foglalkozok azokhoz van kábelem és szoftverem ehhez sajna nincs, amúgy segítettem volna neked.Most elégé el vagyok havazva ezért nem akarok(tudok) most neked folyamatábráról programot írni...Bocs
-
zoltan_30
csendes tag
Hello
Koszi a segitseget.
Az a helyzet, hogy nem ertek a dolgokhoz.
Adott egy szodaviz tolto gep amit egy omron vezerel.
Szeretnek egy hasonlo gepet csinalni es azert szeretnem a meglevobol letolteni a programot.
Ha jol tudom akor a kimentet programot be tudom tolteni egy masik omron-ba es a rendszernek mukodnei kell.
A kerdeses meg a letoltes mert nem tudom, hogy nem e van passwordal levedve a program.
Ha igen akkor szivok egy nagyot.
Teszem fel a kerdest, ha esetleg megadnam a folyamatabrat akkor megtudna e irni valaki nekem a programot szorakozasbol ?
Mivel nem ertem a dolgokat ezert ugy kell elmondani nekem mind a gyermeknek.
PLd. ezt toltsd le innen, vegyel egy ilyen kabelt, azt dugd be az omron-ba es stb.........
Aki benne van az a felszavakbol is erti , hogy mit is kell csinalni.
Ez van. Akarok valamit de nem tudom, hogy hol kezdjem el. -
Pelmo
csendes tag
válasz
zoltan_30 #404 üzenetére
Szia!
[link]A fenti link megadja a választ. A fenti Program+egy RS-232C kábel, de az valami speckó csatival legyen a végén(gondolom) mert a FAQ a következőeket írja:
Q3 What cable do I need to connect the ZEN with my personal computer?
A3 Use the ZEN-CIF01 Computer Connecting Cable. Other commercially available connecting cables cannot be used.
Ennyi! Ja és mindezt Google segítségével...Előbb nézz körül aztán kérdez...
-
zoltan_30
csendes tag
Adott egy Omrom zen 10c1dr-d-v2 -es plc.
Mi szukseges ahoz,hogy letoltsem a programjat?? -
boca55
csendes tag
Hi! mindenkinek, aki érdekes PLC gyakorló feladatokat akar megoldani, a legjobb gyakorlófelület, a softver letöltése ingyenes! (Berendezések, feladatok emulációja PLC programozók számára)
http://www.easyveep.com/index.php
-
crxsky
csendes tag
Sziasztok!
Segítsére lenne szükségem, Siemens S7-400 PLC leírás kellene magyar nyelven. Aki tud ilyet az kérem üzenjen. nagyon fontos lenne.
Köszi sziasztok -
crxsky
csendes tag
Sziasztok!
Segítsére lenne szükségem, Siemens S7-400 PLC leírás kellene magyar nyelven. Aki tud ilyet az kérem üzenjen. nagyon fontos lenne.
Köszi sziasztok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest