Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szirty
őstag
-
Szirty
őstag
Hali bizi990!
"Nem akarom visszafejteni a protokollt, csak a parancsokat szeretném tesztelni."
Ahh értem. Arra jó lehet a terminál. Bár én a hyperterminált gyűlölöm, ezért a ZOC nevűt használtam, ami szerintem igen jó, de az ügy szempontjából lényegtelen. Én is tesztelésre használtam...
A SCADA fizetős igen. Legalábbis nem tudok ingyenesről, de attól még lehet. Sokfajta van.
"Az előbbi szoftverekből lehet adatbázisba menteni (pl odbc-n keresztül)?"
Sajnos az Omron dolgait nem ismerem, már nagyon rég foglalkoztam vele. De az biztos, hogy egy valamire való SCADA tudja ezt, viszont arra a feladatra amire neked kell erős túlzás egy SCADA rendszer.
Talán az OPC irányában lehet még szétnézni. Kell egy OPC szerver, amihez van Omronra való protocol driver, és akkor neked programban (pl. C) már csak az OPC szervert kell kérdezgetned. -
Szirty
őstag
Hali!
"A feladat a vezérlendő elemek állapotának mutatása, illetve ezen elemek vezérlése kézi vezérlése lenne PC-ről (pl.: megadott regiszterbe beírok és plc megcsinálja).
Sajna tapasztalatom plc-vel, soros porttal 0 és a plc programozójának is."Akkor inkább használj valamilyen HMI vagy SCADA szoftvert. Pl. CX-Designer.
Összedobod a megfelelő ábrát, az objektumoknak megadod a megfelelő tulajdonságot, mit jelezzen, stb. Ezzel a megoldással nem kell programozni a PC-t.Ha mindenképp magadnak kell megírni, az sokkal nehezebb lesz, sokkal tovább fog tartani és valószínűleg kevésbé lesz hatékony.
Ebben az esetben be kell szerezni valamelyik protocoll leírását. A jó öreg Host-Link vagy Fins protokolét."Milyen ingyenes programot javasoltok, amiben kézzel beírhatom a parancsokat és utána mutatja a választ."
Ha a protkót is te akarod visszafejteni, akkor még tovább fog tartani :>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Konteó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest