Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GergoT
csendes tag
Hello!
Valakinek van tapasztalata a Siemens paraM szoftverével kapcsolatban (vicos RTU)?(paraméterező eszköz "sima" Siemens PLC -hez, hogy VICOS RTU -s telekontrolt lehessen vele megvalósítani. Elsődlegesen villamos energetikában és zárt pályás közlekedésnél használják. Az alábbi kommunikációs protokolokat tudja prarméterezni:SINAUT 8-FW DPDM,
SINAUT 8-FW PCM,IEC 870-5-101 , IEC 870-5-104 . Nekem az utolsó kettő lenne érdekes.)Esetleg megvan valakinek?
Köszi!
-
GergoT
csendes tag
Illetve 104 -ről 101 -re a IEC -t nem csak a címet?
-
GergoT
csendes tag
Igen én is ezzel próbálkoztam , meg a support- os is megmutatta step by step ,de nem akarta beadni a derekát mindig hiba üzenet és nem ment a letöltés.
Viszont beszerztünk egy Siemens usb-s mpi/profibus adaptert...Még nem próbáltam.
Egészen emészthető áron mennek (persze Siemens viszonylatban), némi utánajárás és kiderült, hogy a hivatalos Siemens disztributorok (nincs sok) azonos áron mérik. A Siemens Zrt. néhány darabot direktben nem értékesít, de pl. 100 db-nál már szívesen kiszolgálnak. -
GergoT
csendes tag
Hello!
Igen ez a konfiguráció ebben a formában már egy ideje működött valahol, most kisebb módosításokat kell csak rajta végrehajtani, de ehhez le kell töltenem a benne lévő programot, lehetőleg a hardver konfiggal együtt. Tudom az ethernet címét, azt megadták. ( Ezt le is ellenőriztem, böngészőbe beírva a címet kiolvas néhány alap adatot.)
De ennek ellenére az ilyen módon történő kiolvasással nem jártam sikerrel, ha ennek mikéntjéről lenne valamilyen információ (esetleg link is jó, ahol ezt leírják) , akkor újból nagyon hálás lennék.
(Bár ennek ellenére hosszútávon én továbbra is a az MPI -s megoldást látom a legpraktikusabbnak, mivel ezzel a munkával szorít az idő ethernet -el kellene megoldani.) -
GergoT
csendes tag
Hello Szirty!
Igazad van maga a plc alapból nem tud ethernetet, de ehhez van még egy ethernentes bővitő modul is (többek között). Gondolom azon keresztül csak bajosan menne a program letöltés , ha megy egyáltalán? (konkrét típust most nem tudok, ha érdekes lehet , akkor hétfőn reggel megnézem)
A képeid közüli usb -s eszközt már ismerem és nagyon meg voltam vele elégedve.
Mivel nem hobbi célra kell, gondolom egy használható eszköz picit drágábban jobb beruházás ,mint egy esetlegessen bizonytalan működésű , amivel csak a szívás van.Neked is köszönöm kimerítő válaszod!
-
GergoT
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Magyarázatként csak annyit fűznák hozzá, hogy a suliban több plc -t is programoztunk , a Siemensekhez pedig pont a fenti képen is látható usb -s cuccot használtuk. A cég ahol most dolgozom, pedig eddig is ipari alkalmazásokat fejlesztet,de nem kifejezetten PLC -s alapokon, ezért lehet az , hogy az egyik kollégám neve elött Dr. -el az S7-es mellé egy sima RS232 és egy ethernet kábelt adott (mivel én közvetelen diploma elötti kooperaív képzésen vagyok nem nagyon ellenkeztem, kicsit fura volt ,de ha ő mondja...) -
GergoT
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ezzel a beállítási lehetőséggel probálkoztam, de MPI konveter hiányában ez elég reménytelen ügy volt!
Köszönöm a verzió számot! Ez gondolom gyári Siemens cucc.
Nálunk lehet ezt kapni?
Esetleg használható "utángyártottal" találkozott valaki?
Privátban is jöhet forgalmazó, esetleg ár! -
GergoT
csendes tag
Ez a " [B][/B] " téma elég jól sikerült !
Illetve így visszaolvasva a mondandóm eleje se túl egyértelmű, de azért remélem érthető. -
GergoT
csendes tag
Hello!
Viszonylag új vagyok a fórumon és lenne egy PLC -s problémám.
Alapvetően nem PLC -vel foglalkozom és tanultam ,nem is olyan régen. De az élet nem mindig egy jól felszerelt labor, így monentán nekem az is gondot jelent, hogy egy S7-300 (CPU315-2 DP) kiolvassam a benn elévő programokat. Simatic Manager -t használok (hardver kulcsos, teljesen tiszta verzió) ,de nincs hozzá gyári kábelem.[/B][/B]Kérdés[/B][/B] a PLC -ben tárolt program kiolvasása sima RS-232 kábellel vagy Ethernet-en keresztül kapcsolódva a PC-hez lehetséges-e? Ha igen sacc/kb. hogyan?
Hol, mit kellene beállítani?Az esetleges válaszokat előre köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
!
Illetve így visszaolvasva a mondandóm eleje se túl egyértelmű, de azért remélem érthető.