- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szintet lépett "lopakodó" alaplap készül a Colorful műhelyében
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Hamarosan kezdődik az NVIDIA 2026-os GTC előadása
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
válasz
01101010111
üzenetére
Szia!
Interlock: Jól értelmezed, az interlockos utasítások csak az interlock teljesülésekor teljesülnek.
Supervision: A lépést nem szakítja meg, de addig nem engedi tovább, és a lépés aktiv idő megáll, és folytatja a számlálást ha a supervision hamis lesz. Ez akkor érdekes, ha mondjuk egy folyamatot kell egy órán keresztül csinálni. Nyomnak egy szünet gombot fél óra múlva, emberke bemegy, tesz vesz, ezalatt a folyamat nem megy. Újraindítja rendszert, és nem kezdi előről a folyamat időzítését, és nem is ment a ténykedés ideje alatt, így már csak fél óráig fog menni.
A TV (transition valid) akkor igaz, ha az az aktív, tehát ezt figyeli a szekvencer, vagyis ahogy írtad, az előtte lévő step aktív.
A TT (transition satisfied) akkor igaz, ha a benne lévő programozott logika eredménye igaz.
A TS (transition switches) akkor igaz, amikor a szekvencer átlépi a következő lépésre.
Tehát ha pl programozol supervisiont, és az igaz lesz egy ektív lépésnél, akkor annak ellenére, hogy mondjuk a tranzíció eredménye igaz (TT=1) a TS csak akkor lesz igaz, amikor a supervision hamis lesz.
Hogy mire lehet használni, azt nem tudom, de ha jól sejtem ezeket leginkább a szekvencer használja.Soros port: Nekem National Instrumentes USB-soros átalakítóm van. Sehol sem hagyott még cserben, pedig sok helyen használtam, és strapabíró is
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Filmvilág
- Diablo IV
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- HP Victus 16 i5-11400H 16 GB RAM 512SSD RTX 3050 4 GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest