Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TanisG

csendes tag

Sziasztok!

A következő problémára keresek valamilyen megoldást.
    Van egy berendezés, mely különféle termékeket tesztel. A tesztelés során mérésadatgyűjtés történik. Jelenleg a méréskiértékelés végeredménye ledek és 7szegmentes kijelzők segítségével zajlik le, amit lelkes munkatársak órákon keresztül irogatnak papirra, majd excel táblába, hogy grafikonok készüljenek belöle. Jelenleg egy S5-ös rendszer a lelke az adott gépnek.

Szeretnék egy vezérlés cserét csinálni, a PLC programot újrairni és megoldani azt, hogy hálózatról elérhetők legyenek az adatok automatikusan.
    A gondom az, hogy ezidáig csak olyan zárt rendszerekkel dolgoztam, amiknél nem kellett külön gondoskodnom az adatok ilyen jelleggű konverziójáról.
    A kezdeti gondolat, hogy egy S7-es PLC-t megfelelő OP-val alkalmazok.
    STEP7-ben megírom a gép működtetését, WINCC Flexible -el pedig a kivánt kezelői felületet kialakítom. Ezidáig eddig kellett mindig gondolkodnom. :)
    Most azonban nem tudom pontosan, hogy minek is kellene lenni a következő lépésnek.
    Ami nem világos, hogy a DB-kben összegyűtött mérési adatok, hogy kerüljenek
    bele egy excel fájlba.
    Van esetleg a SIEMENS-nek erre is valamilyen rendszer FB,FC-je amivel az adatok egy megadott helyre és formátumban kerülnek? Esetleg ez már egy külön szoftver, vagy rendszereszköz hatásköre?

Remélem érthetően körül irtam a számomra homályos területet.

Üdvözlettel:
    TanisG

Új hozzászólás Aktív témák