-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
válasz
pataslogeza #85394 üzenetére
A Passattal kicsit sokat kellet foglalkozni mire ilyen lett, de szerintem megére
.
Elvileg az enyémben van HD tuner, de csak az MPEG2-t tudja, szóval kenhetem a hajamra, meg egyébként is ahol a tv van, nincs lehetőség tv adás nézésére, amit cseppet sem bánok.
Én csak filmnézésre használom, a HDMI 1-be van bekötve egy iconBIT XDS73D mk2 oszt jónapot.
A HDMI vezérléshez nem tudok hozzászólni, mert a médialejátszót a saját távirányítójával használom.
-
psg5
veterán
válasz
mayday00 #85386 üzenetére
2013 as 50st60. Mai napig aldom a topikot hogy megvettuk.
Rabsperey pi2 radugva oszt nasrol halozaton nyomjuk a meseszep fullhd filmeket. Szerintem sosem adom el...
Most azon gondolkodom hogy kiprobaljam e ugy a sima tv nezesek adasat hogy ne a megszokott rocogessel menjen -
Csöves
őstag
válasz
pataslogeza #85395 üzenetére
Ha mindet bekapcsolod, fűteni sem kell.
-
pataslogeza
aktív tag
Köszünöm! Úgy lesz
Nem, ez nem a jofogásról van.
Olvastam a sztoridat a tévéddel, jópofa, jó volt olvasni
plusz a passatod is nagyon jó állapotúnak túnik a képen.
Az enyémre 2008 október van írva, szóval épp a napokban lesz a 9. születésnapja. Meg is ünnepeljük hétvégén, megnézünk rajta egy príma full hd filmet, az lesz az ajándék neki
Amúgy két dolog ami csalódás. Egyik hogy nincs benne hd tuner. 2008-ban nem volt divat hd tunert rakni egy pioneer csúcs plazmába? A tiédben sincs hd tuner?
Másik az, amilyen tetü lassú a menü, csatornaváltás, stb. Mint egy reumás csiga. Sokkal lassabb mint a panasonic. A tiéd is lassú?Ja, arra van valami mód, hogy a hdmi vezérlést ne kelljen minden alkalommal bekapcsolni, hanem maradjon bekapcsolva? Egy raspberrry pi3 van rákötve, amit a tv távjával irányítok, de minden alkalommal be kell kapcsolni a hdmi vezérlést a tv-n amikor arra a bemenetre kapsolok ahol a raspberry van.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
janos666 #85391 üzenetére
Avs forumról vannak az értékek
azért kérdeztem hogy nem túl alacsonyak e.
Az rstp micsoda? Az avs forumos fickonak 3 volt a gyári érték, nekem meg 7. Ezen kívül minden más gyári érték ugyanaz volt az övén mint az enyémen.Az X, Y, VSUS, ABL mit jelentenek?
Tippelek, hogy az abl = automatic brightness limiter, ami nekem 122, és a vsus = voltage sustain, ami 128, de ezekben sem vagyok biztos. Ha ez a vsus, akkor azt miért emelni kell? Én azt hitem azt minél lejjebb kell venni. Ezekre van valami általános jó érték, vagy ezeket csak múszerrel lehet jól beállítani? (Az ABL-en kívül, mert azt már írtad hogy az 254-en jobb)Most visszaállítottam a számozottakat a gyári értékre, és az "A" betúst vettem lejjebb, csak most nem látom az eredményt, mert nem tudok annyira besötétíteni
majd este. Viszont a menüben a számozottak nem változtak attól hogy az A betúst állítottam. Azt hittem azok együtt változnak az A betússel.
Kipróbáltam amit mondtál, levettem az FSAD-ot 50-re, és valóban, a képernyő közepén fekete pontok villódznak, mintha hangyás lenne a képernyő.
Találtam az etc. menüben olyat, hogy "backup data", és ez "NO" állásban van most. A másik lehetőség "transfer". Ez az lenne hogy lementi a szerviz menü beállításait? Ha igen, akkor hova menti, és hogyan tudom visszatölteni ha esteleg kellene?
A szerviz menüben semmit nem reset-eltem, és mostmár tuti hogy nem is fogom
mert nincs múszerem, sem tudásom hogy beállítsam utána. Elhiszem hogy múszeres beállítás után még jobb lenne a kép. Egyszer majd megejtjük, ha lesz rá alkalom, meg kedved hozzá
-
Márk
senior tag
válasz
pataslogeza #85390 üzenetére
Ez a Jófogás-féle KRP-500A?
"A vt50 fekete szintje ehhez képest egy éjjeli lámpa, pedig a vt50 feketéje is nagyon jó"
Valahogy én is ugyanezt éreztem az UT50 után, mikor janos666 bekalibrálta a PDP-LX5090-et (illetve megszüntette a pirosas feketét és a magas feketeszintet).
Egyszerűen beszarás, hogy kalibráltan mit tud még a mai napig is ez a tv.
"amikor hazahoztam 9834 óra és 34 perc volt benne, ami nem sok szerintem egy 9 éves tévében."
Valóban nem sok, nekem 2008 májusi gyártású az LX5090, május végén vettem 10900 órával.
Majd meglátod, hogy ugyanaz a film mennyivel másként néz ki ezen a tv-n, mint a VT50-en.
Használd egészséggel!
-
janos666
nagyúr
válasz
pataslogeza #85390 üzenetére
Putty + ControlCAL (de ez igazából felesleges otthoni filmezéshez készülve).
Fogalmam sincs honnan szedted ezeket az értékeket.
Én ezek közt csak az RSTP-t szoktam tekergetni (mindig 1-et célozva, ha lehet), a számozott FS-ek helyett az A-t (ami mint All, együtt húzza a számozottakat, mert elvileg úgy érdemes) csökkenteni, míg lehet, majd az X és Y-t együtt csökkenteni, míg kell (ez visszafelé működik, a nagyobb lenne "jobb"), esetleg néha még a VSUS-t emelni kicsit, miközben két-három beépített tesztábrát nézegetek.
Ja, és "persze" az ABL-t húzom el 254-re (hogy "monitoros" legyen).
Még egy megjegyzés: ha valamit 0-ra teszel, az általában visszaugrik alapértékre (és néha ugyan ez, ha valamit plafonig húzol, ezért 254 az ABL és nem 255).Olyan baj lehet, hogy romlik a képminőség (nem mindig sikerül felvillannia feketéből minden [al]pixelnek). Próbáld ki, hogy letekered az FSAD-t mondjuk 50-re, és biztos azonnal látni fogod, hogy mire gondolok.
A pulse counter-t reset-elted?
Ha nem, akkor inkább ne tedd, mert erősen be fog sárgulni (és műszerrel kéne visszapakolni a fehéret), viszont úgy lenne "igazi" (ha hiszed, ha nem, de még jobb lesz a kép).
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
janos666 #85124 üzenetére
Milyen programot használsz a szertviz menübe lépéshez?
Vettem egy krp-500a tévét, és nekem is pirosas volt a fekete, meg kissé magasnak találtam a fekete szintet is. Aztán megcsináltam az ajánlott beállításokat a szerviz menüben, és most semmi piros árnyalat nincs, plusz a feketeszint is olyan alacsony lett amilyet még nem láttam
A vt50 fekete szintje ehhez képest egy éjjeli lámpa, pedig a vt50 feketéje is nagyon jó
Ja, amikor hazahoztam 9834 óra és 34 perc volt benne, ami nem sok szerintem egy 9 éves tévében.
Az eredeti értékeim ezek voltak:
VOL RST P: 007
VOL YKNOFS1 D: 138
VOL YKNOFS3 D: 128
VOL YKNOFS4 D: 149amiket erre állítottam:
VOL RST P: 1
VOL YKNOFS1 D: 88
VOL YKNOFS3 D: 78
VOL YKNOFS4 D: 99Nem túl alacsonyak ezek az értékek? Lehet valami baja attól ha ilyen alacsonyan hagyom?
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Szép napot mindenkinek. 2013 novemberében volt plazmára 2+2 év garanciás akció. 42ST60, 50ST60 készülékre. Többen vásároltunk ekkor készüléket, főleg a kiterjesztett garancia miatt. Meg ezek voltak az utolsó szériás plazmák. Én is vettem egy 50ST60 készüléket. Lassan 4 év eltelik..Mai napig tökéletesen működik a tv, szervizbe, szerelve nem volt. Hibátlan mint újkorában. Napi rendszerességgel használom.
Akik ekkor vettek készüléket, azoknak hogyan működik? Volt akinek meghibásodott, vagy esetleg eladta és vett másikat? Mai napig használjátok? Kíváncsi lennék.
-
pataslogeza
aktív tag
Venni akartam, de nem fogom mert nagyon sokat akar érte az eladó.
Köszönöm a hozzászólásokat, meg a linket! -
zetecR
addikt
válasz
pataslogeza #85381 üzenetére
Eladni akarod, vagy venni?
-
HUNgabus
senior tag
válasz
Pioneer KRp-500a van fent a jofogas.hu 165 ezerért, passz mennyi órával, a tulaj szerint hibátlan minden ott is, talán kiindulásnak jó
-
Márk
senior tag
válasz
Nem tudom, 200-300 között?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Mennyit ér egy pioneer krp-600a kompletten? Tv, rendszerkábel, médiabox, távirányító, és talp, minden eredeti. Üzemórát nem tudom, állítólag hibátlan. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
MasterMark #85379 üzenetére
"HDMI-n automatikusan sync-eli a hangot. (HDMI Lip-Sync)"
Hozzá kell tenni, hogy csak a megfelelő HDMI verziót (1.3, vagy afelett) implementáló készüléknél
-
HUNgabus
senior tag
sokan írjátok hogy kiemelkedően magas az ST60 input lag-ja más plazmákhoz pl. GT60-hoz képest
( 47ms vs 23ms ezeket találtam több helyen, bár írnak néhol 75ms is )ez csak játéknál lehet zavaró?
vagy pl akkor is ha filmet nézzünk ahol a tv csak monitor és a hang kimegy pl. hangprojektorra?
gondolom ha pl médialejátszóból egy HDMI kábel megy be és kép+hang is tv-ből jön akkor mindez nem jelentkezik, vagyis nem észrevehető, zavaró
köszi
-
Márk
senior tag
Talán annyi, hogy tisztán látszódik, a tv-nek nincs "idling luminance"-e (hülye magyar fordításban üresjárati fénykibocsátás)?
Nem sok plazmám volt előtte (TX-P42G20E, TX-P50UT50E), de azok mind kicsit derengtek sötétben.
Lehet hogy ilyen már a GT60/VT60/ZT60 is, de engem az UT50 után erősen mellbevágott a dolog.
Egyébként erről beszélek, a bácsi szerintem jobban elmondja nálam.
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Van egy kb 7 éves Panasonic hd ready tv-m, amit annak idején fórumos ajánlásra vettem. A készülék jelenleg is problémamentesen üzemel, viszont lassan szeretném lecserélni. Az összefoglalóban olvastam hogy gyakorlatilag befellegzett ennek a technológiának. A kérdésem a következő lenne van-e mégis általatok ajánlott készülék amit lehet kapni. A jelenlegi készülékem 107 cm-es, ennél mindenképp nagyobbat szeretnék, a smart funkciók nem lényegesek mivel médialejátszót használok, viszont jó lenne ha beleférne 200ezerbe. Előre is köszönöm a segítséget. -
Márk
senior tag
válasz
HUNgabus #85367 üzenetére
Erre igazából janos666 tudna válaszolni neked, tudtommal ő már kalibrált mindkét tv-t.
Mikor az én tv-m kalibrálásával végeztünk megkérdeztem tőle, hogy tudnánk-e mérni rajta egy feketeszintet.
Azt mondta nem, mert az ő műszere ilyen alacsony értéket már nem tud mérni.
És mondom szemre milyen?
Azt mondta, hogy szemre alacsonyabb a feketeszint még a VT60-nál is.
Itt van egy pár kép ami tök sötét szobában készült telefonnal, ezért sajnos elég zajos a kép:
Nem lehet megmondani, hogy hol ér véget a képernyő, és hol kezdődik a tv kávája.
Szerintem az OLED fekete is valami ilyen lehet.
Szorítok, hogy sikerüljön a vétel, és tied legyen a tv.
-
HUNgabus
senior tag
értem, olvastam mindent itt vagy 2-3 hónapra visszamenőleg, azért kérdeztem hátha van vki aki ismeri ( volt ) neki mind2 tv-je,
azt gondoltam hogy a pio G9 "jobb" lehet de régebbi is vagy 5 évvel, vagyis amikor a panasonic megszerezte a Pio technológiáját, hátha fejlesztett annyit hogy egy gt/vt 50/60 már "jobb" lehet és fiatalabb is kevéssel,jó lenne tudni azt a fránya üzemórát...
-
Márk
senior tag
válasz
HUNgabus #85364 üzenetére
Itt olvasgass egy kicsit.
Én a Kuro-t választanám, még akkor is, hogyha van egy kicsi hibája (megemelkedett feketeszint, pirosas fekete), mert janos666 fórumtársunk szinte biztos vissza tudja tekerni azokat a számlálókat a szervizmenüben, ami ezeket a jelenségeket okozza.
Én 10900 órával vettem a 2008 májusi gyártású PDP-LX5090-et, amely a fent leírt problémákkal rendelkezett, de janos666 visszatekerte a számlálókat, és műszeres kalibrálással olyan képet tudott kihozni belőle, hogy szinte minden megnézett film után keresem az államat a földön.
Nem tudom hogy most milyen tv-d van, de ez a rettentő mély fekete/alacsony fekete fényerő, amit a tv tud, nem is gondolná az ember, hogy milyen sokat tud hozzáadni egy film kép megjelenítéséhez.
Ja még annyit, hogy a PDP-LX5090 és a KRP-500A elvileg ugyanaz annyi különbséggel, hogy a KRP500A-nál külön médiaboxban vannak a tv csatlakozói, nem pedig a tv hátulján, továbbá "állítólag" még mélyebb feketét tud mint az LX5090.
-
HUNgabus
senior tag
már beszéltem az eladóval, soproni, és elvileg a hétvégén elviszik, ha nem akkor a jövő héten felhozza Pestre és megnézem, az a baj hogy nem nagyon lehet kideríteni mennyi üzemóra van benne, 2. tulaj, és elmondása szerint elég sokat ment az "ismerősénél" amolyan napi dolgokra, ha jól emlékszem kb 3 éve van nála és Ő is használta "párszor", vagyis akár 15 ezer is lehet benne vagy még több,
( remélem nem viszik el, akkor szóban megegyeztünk hogy "Én" jövök a sorban
, már ha... )
szerintetek jobb lenne ez mint egy Pana GT60 13 ezer órával? ár kb. hasonló
-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
Nem szokásom hirdetéseket linkelgetni, de úgy érzem, hogy ez megérdemli a Tisztelt plazmakedvelő társaság figyelmét: Pioneer KRP-500A
-
balisz
senior tag
válasz
pataslogeza #85358 üzenetére
Nem lesz mélyebb a fekete, hanem az egész kép kicsit sötétebb lesz és több szürkeárnyalat információ veszik el és válik feketévé, ami nem igazán jó. Ezért ha feljebb veszed a gammát, akkor a fényerőt is hozzá kell állítani, hogy megmaradjanak a sötét szürkeárnyalatok.
-
BBéci
legenda
válasz
pataslogeza #85358 üzenetére
2,4 az ajánlott érték, de leginkább kalibráltatni kellene!
-
pataslogeza
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Sejtettem hogy nincs nagy különbség köztük, ugyhogy marad a vt50
Eddig egyetlen filmet néztünk rajta, meg egyszer tévét vagy fél óra hosszáig, de máris megszoktam a méretét, sőt lehetne nagyobb isMi az a gamma a beállításokban, és mire kell azt állítani? Azt vettem észre hogy, minél magasabb értékre állítom, annál mélyebb a fekete szint, és fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest