- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #87399 üzenetére
A Pana plazmákkal speciel sosem volt gond, nekem a 11 évvel, a 8 évvel és az 5 évvel ezelőtt vett Pana plazmáim is mind hibátlanul mennek. Más kérdés, hogy egy időben (30-as, 50-es széria) hullámzó volt a panelek minősége, pl. sávosodtak, de működtek azok is gond nélkül.
Apám régi Videoton falait is többször kellett újramembránoztatni, pedig gumírozott volt. Ettől függetlenül mai napig gyönyörű hangjuk van.
Get Moded!
-
Mezga Aladár
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #87397 üzenetére
Az azért kicsit más, a hangfalak kellő odafigyelés mellett évtizedeket elmennek, a régi, egyszerűbb konstrukciójú, túlméretezett bordákkal szerelt erősítők szintén. Nézz bele egy mai átlagos AVR belsejébe! Olyan alkatrésztemető, hogy még a szakember számára is elektronikai rémálom, nagy az esély a meghibásodásra, ami gyakran be is következik náluk. A TV-kről nem is beszélve, a Samsung-ok nagy hányadban hullottak mindig is, de ha nem is romlik el, a panelamortizáció minden mai TV-nél tetten érhető.
Márk: a Sony csúcs LCD-i között érdmes nézelődni, ott már lehet találni elég jót.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Márk
senior tag
válasz salapp #87394 üzenetére
Létezik egyáltalán olyan csúcskategóriás LCD, ami csak megközelíti egy 9. gen Kuro/GT60/VT60 feketeszintjét, illetve kontrasztarányát?
Úgy értve megközelíti, hogy egy esetleges váltás esetén ne érezze úgy az ember hogy "basszus, világít/piszkosszürke a fekete"?
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
salapp
addikt
Jól hangzik az 50 fokos látószög. A tények ezzel szemben egészen makacs dolgok. Volt 55W809C-nk, az az 50 fok, na, az 10-15 fok volt. Két és fél méterre a kanapé a képernyőtől, ha kiültem középről, máris fakult a kép egyharmada, sötét jeleneteknél nekem vállalhatatlan. Szó szerint három anorexiás hering nem fért el a "sweet point"-ban, ami gáz.
Pana 2017-es csúcs lcd-je, az EX780 ugyanilyen botrányosan szar ebben a tekintetben, Sony XE/XF9005 (X900E/F) szintén.
Tudom jól, hogy az én utam (ha kapna valami normális közép európai szervízt a Pana végre) az FZ800 utóda lesz egyszer, addig meg még úgy egy éven belül ha lenne VT/GT60, akkor az még jöhet, de nem görcsölök rá.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Márk
senior tag
válasz salapp #87391 üzenetére
2017 májusában 120-ért vettem a 10900 órát futott mostani PDP-LX5090-et pirosas feketével + megemelkedett feketeszinttel.
Janos666 visszahúzta gyári állapotra a képminőséget tekintve, plusz kapott egy kalibrálást is.
Az előző Pana 50UT50 tévémhez képest zongorázni lehet a különbséget a Kuro javára.
Akkor most én is hülye vagyok?
Szerintem nem, csak csóró.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Márk
senior tag
Van benne valami amit mondasz.
Az hogy időzített bomba-e, majd az idő eldönti, szerintem azért rájuk mondható, hogy ezekbe még "volt anyag", elég masszívak, szerintem ezeket még az örökkévalóságnak csinálták. De hogyha véletlen döglik is egy-egy panel, az eBay-en még lehet hozzá kapni vadonat újat vagy használtat.
Vastag, nehéz, széles kávájú, sokat zabál, fűti a szobát, mind-mind igazad van (szerencsére egyik tulajdonsága sem befolyásolja a kitűnő képminőséget, nálam meg csak az számít).
Napi használósnak (tv műsor) valószínűleg már én sem vennék, de házimozi használatra (esténként 1-2 film) pont megfelel.
-
Ijk
nagyúr
Hát aki közel 100 ezret kifizet egy 10+ éves 50"-os plazmáért az már tényleg fanatikus.
salapp: LCD látószög probléma inkább olyan 40-50° látószögnél jelentkezik, nagyon kevesen nézik ilyen közelről a készüléket. Pedig UHD-nél egyébként onnan kellene. El lehet gondolkodni mennyi létjogosultsága van a nem aranyárban mért LCD-nél mind az UHD-nek mind a HDR-nek.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
Sok az a 4-5 év korkülönbség, majdnem kétszer olyan öregek, mint a Pana 60-as szériája. Időzített bombának tekinthetőek, nem adnék értük 100 forintot sem.
Ráadásul vastagok, nehezek, széles a kávájuk, még magasabb a teljesítményfelvételük, mint az utolsó generációs Panasonicoknak. Azok a Pioneerok tényleg fűtik a szobát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márk
senior tag
Nem akarok meggyőzni senkit, de aki 50 colos GT60/VT60-ra vár, hogy legyen eladó, miért nem próbál meg keresni Pioneer PDP-LX5090-et vagy KRP500-at?
Képminőségileg kb. ugyanazt tudja, mint a GT60/VT60, az igaz, hogy legalább 4 évvel idősebb lesz, de hogyha hibátlan, akkor kit érdekel?
Hogyha meg neadj'isten pirosas fekete/megemelkedett feketeszintben szenved (ami egy idő után tipikus Kuro betegség) szervizmenüből gyönyörűen vissza tudja húzni gyári állapotba aki ért hozzá (pld. janos666), mint az enyémet (legalábbis az 50 colosokat).
Mondjuk az tény és való, az én tv-m nagyon ki van kímélve, heti maximum 2-4 film van rajta nézve esténként, de már volt olyan is, hogy 1 hétig be sem volt kapcsolva.Az egyik legnagyobb apróhirdetési oldalon most is van eladó egy PDP-LX5090 potom 95.000-ért, egy KRP500 ár nélkül, sőt egy KRP600 is szintén ár nélkül.
El kell menni, meg kell nézni, hogyha szimpatikus akkor meg elhozni.
[ Szerkesztve ]
-
B.attila
tag
Sziasztok
keresek eladó P42GT60-at ha esetleg tud valaki ilyet szóljon
Köszi
Cuore Sportivo
-
salapp
addikt
válasz pataslogeza #87381 üzenetére
Ez nettó marhaság, de mindegy. A tények rádcáfolnak. Még nagyobbakat is adtak el az elmúlt hónapokban (három hete éppen egy 50VT60 ment el 130-ért, igaz, 150 lett volna, csak kiderült a pixelhiba), de nekem sajnos csak ez a méret a jó.
És nagyon sok családban egész egyszerűen nem kell egy 50-es "kicsi-régi-sokatfogyaszt-fényárbanfakó-pff nem4K-ez, de batár szar-nemoled-stb-stb" plazma sehova, és a tulaja sem akarja rakosgatni. úgy megvárni azt a legfeljebb két-három évet, amíg elöregszik és már nem indul el.
Amúgy nem sűrgős, jól elvagyok, és akkor se dőlök a kardomba, ha oled lesz a következő.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Joco_77
senior tag
válasz pataslogeza #87381 üzenetére
Nem értek egyet veled. Szerintem pedig igenis legyen türelmes és lesz GT60 / VT60 a, és nem azért mert van aki "ráun" de mindig van aki nagyobbat akar venni, emiatt simán fog találni. Eddigis volt GT60 / VT60 eladó használtan ezután is lesz. Ritkán de lesz.
-
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #87380 üzenetére
Nem kell ehhez Angliában élni. Átlagkereset 4x annyi mint itthon. Itthon is rengeteg a hiteles, rengeteg az albérletes akinek soha nem lesz 100 ezernél drágább tv-je. Felső-középosztály nyugaton sokkal könnyebben megengedhet magának jobb műszaki cikkeket mint itthon. Ebből adódóan nem fognak hónapokig hirdetni régi csúcskészüléket, hanem nyomott áron minél hamarabb el akarják adni, mert nem akarják tárolni. Nem arról beszéltem hogy a miniműlbéres majd évente cserélgeti a 65"-os oled tv-jét.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
válasz salapp #87375 üzenetére
Nem erted a lenyeget annak amit irtam. A 100ezret csak azert irtam, mert annyiert hirdetik az f8500-at, de szerintem 130-ert sem fogsz kapni gt/vt60-at, epp azert amit korabban irtam.
Aki el akarta adni a gt/vt60 plazmajat, az mar megtette, aki meg eddig nem adta el, az mar nem is fogja szerintem, mert nekik (mint ahogy nekem is) tobbet er mint a valos erteke, ezert nem erdemes eladni, inkabb megy majd rokonokhoz.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Hajam eldobom amikor ilyeneket olvasok
Hany evig eltel angliaban, hogy ezt ily hatarozottan kijelented?
Angliaban sem dobjak ki az emberek az erteket, hanem eladjak!
Tobbnyire olyan dolgokat dobnak ki, amik nem mukodnek, vagy nagyon regiek, de azokat meg osszeszedik a niggerciganyok es elviszik a fem felvasarlo telepekre (szoval gyakorlatilag azokat is eladjak).Ja, es persze az atlag angol csalad sem gazdalkodik ki 2-3 honap alatt egy 65-os oled arat (3 ezer font), mert a hitelek (ingatlan, auto, stb.), szamlak, kaja, ruha, szokasos kiadasok ugyanugy elviszik a ftzetes nagy reszet mint magyarorszagon, a maradekot meg nyaralasra gyujtogetik.
Persze angliaban szelesebb az a reteg, akik megengedhetnek maguknak 2-3 evente uj kocsit, uj tv-t, uj macbook-ot, evi 3x2 hetet a maldiv szigeteken, vagy balin, stb., de nem ez az atlag csalad angliaban sem.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Szerintem Angliában élek, és a legtöbben a minimálbér és környékén keresnek... és nem annyi a havi kiadás mint Mo-n. Pl. Egy 40 m2-es lakás havi council tax-a 100 font, és nem Londonban vagyok... A kocsi csak hogy van, havi 100 font felett van (biztosítás és útadó). A többiről nem is beszélve.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
salapp
addikt
válasz pataslogeza #87373 üzenetére
Ja, nem várok 100-ért 50GT60-ra, pláne VT60-ra.
Lehet, félreolvasható a keresés hirdetésnél a 9.999,-, az csak azért van, hogy legyen valami az ár sorban.
Mindjárt átírom 130ezerre inkább, az átlagnak jó talán.
De annyi mindentől függ (GT vagy VT, üzemóra, hibátlanság, távirányító(k), doboz...)Néztem azt a Samsungot, de ha megnézed (pláne az eladott darabszámhoz képest) hihetetlen nagy mennyiségben hibásodnak meg a Samsung plazmák már pár évesen is. A hirdetett példányok nagy része is hibás. Amúgy sem vennék Samsungból, legfeljebb nofrost bűtőt vagy mikrót.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz pataslogeza #87372 üzenetére
Nagyon más az angliai használt műszaki cikk arazas, mint a magyar. Ha nem viszik el két hét alatt inkább kitolja a kuka mellé. Nem foglalkoznak ilyen cuccok tarolasaval. Ott nem pénz egy 65"-os Oled, 2-3 hónap alatt kigazdalkodjak az árát.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pataslogeza
aktív tag
válasz salapp #87354 üzenetére
Hali.
Szazert van most egy ps51f8500 fel ev garanciaval. Ketlem hogy szemmel lathato kulonbseg lenne egy f8500 es egy gt60 kozott. Szerintem vedd meg azt, mert feleslegesen varsz egy 50gt60-ra 100-ert.
Nekem van egy 50gt60, de nem adom el, mert szamomra tobbet er mint a valos erteke, es gyanitom hogy a legtobb gt60 tulaj is igy van ezzel, ezert nincs 50gt60 hirdetes.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz KTTech #87353 üzenetére
Egy-ket hete 65vt65 ment el 650 fontert es legalabb egy heten keresztul lattam a hirdetest, szoval nem kapkodtak erte annyiert sem. Most 850-ert meg 1200-ert van egy-egy (plusz a kijelzohibas 250-ert ami senkinek nem kell mar honapok ota). Az 1200-asra meg valamikor novemberben kuldtem 600-as ajanlatot, szoval az is regota fent van mar.
Tizenhat eve vagyok ebayen, es eladtam mar jo par dolgot (ertektelen vackokat is). Ami ott nem megy el 7-10 nap alatt, az draga, ami egy honap alatt sem megy el, az nagyon draga. -
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #87368 üzenetére
Annyiban igaza van hogy nem nagyon valószínű közeljövőben kepminoseg ugrás. Nyilván olednek is vannak hibái, mint pl. a near black banding, de akármilyen technologiarol van szó, nincs hibátlan kép, legfeljebb az ár tükrében mérlegeli az ember.
Neked is innen feljebb lépés legalább 85" OLED vagy jobb projektor. Szerintem jelentősebb kepatlo növekedés nélkül nincs elorelepes, hacsak nem valami borzasztó gyenge készülékről valtasz. 20 éve elképzelhetetlen volt 65"-os tv, de még talán egy 42"-os is 2-3m-re, most meg 55-65" rohamosan terjed és a 85-100" a túl nagynak tartott méret.
Én is egyre inkább affele hajlok hogy inkább majd lesz egy külön fotelem amit a vt60 elé húzok alkalmanként és addig használom amíg menthetetlenül ki nem leheli a lelkét, vagy már tényleg lesz értelmes alternatíva. Addig meg tomom havonta a házimozi malacperselyt.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem érdekel, hogy milyen az eredmény a visszaskálázásnál, vagy a natív fullHD anyagnál, mert ha 100 embert leültetnék a VT60 elé, 99 közülük garantáltan azt mondaná, hogy ilyen képminőséggel még nem szembesült életében korábban. Sima fullHD anyagból is, nemhogy 4K visszaskálázásból. Az egy dolog, hogy én tudom, hogy mik a gyengéi, tudom, hogy mit mutat a spektrofotométer/koloriméter, másik dolog, hogy a piacon levő TV-k nagy hányadánál még ezzel együtt is mindig sokkal minőségibb ez a csúcsplazma, még ha pl. ilyen téren (is) van nála jobb TV. Ugyanakkor számomra gyszerűen nem ér 1,5-2 millió forintot, hogy egy méretben azonos, DCI-P3 99% színlefedettségű OLED-et tudjak a falamon a jelenlegi plazma helyett, mikor a jelenlegitől is magam alá csinálok a gyönyörtől. Ez már viszont tényleg a tegnap már emlegetett konzumidiotizmus része lenne a dolognak, pedig én videofilnek tartom magam, mégse érzem szükségét ennek a váltásnak, pedig tisztában vagyok, láttam, hogy mit nyújt egy ilyen árú OLED, tudom, hogy mennyire más. De erről már értekeztünk a BD-lejátszó topicban is: nem azért vettem csúcs 4K-lejátszót, mert annyira trendi akarok lenni, hanem azért, mert a forgalmazói döntések belekényszerítenek. Az már egy másik kérdés, hogy hosszú távon egyébként nyerek a dologgal a magasabb felbontás, a nagyobb színtér és nagyobb dinamikatartomány miatt, ergo még inkább archiválási minőségű lesz a gyűjteményem, mégha most egyébként kevésbé is volt kedvem kiadni a pénzt a lejátszóra, vagy a magasabb specifikációjú lemezekre. Az vitathatatlan, hogy a fejlődésnek mennie kell és hogy ez az irány, ezt senki nem vonja kétségbe, ezért is tudom, hogy a megtett lépéseim előre viszik a rendszert és az élményt, de nem kell egyszerre az összes rendszerkomponenst hanyatt-homlok kihajítani, csak azért, mert már van újabb/jobb. Mindig is lesz, de a mai fogyasztói társadalommal pont ez a baj: az emberek fejébe akarják venni, hogy Te maradi vagy, ha 1 évesnél régebbi készüléket használsz, mert az idei már sokkal-sokkal jobb.
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
800k volt a legolcsobb 65"-os oled (tehát pontosan 400-al drágább) amikor vettem a vt60-at még két ev garival, uhd/hdr anyag alig, de legalább 3d-t nem tud egyik sem, pedig az fontos nekem. Jelenleg meg ott tartok hogy majd az új lakásban a 3m-re 100" alatt minden játékszer.
Jelenleg maximum annyit bántam meg hogy nem eleve projektort vettem, de mivel hely nem lett volna, legfeljebb a dobozában nézegetem. 800k-t nekem nem ért volna semmilyen 65"-os tv-t.
Persze most már a plazma sem ér szerintem 200-300- nal többet, még 65vt60 sem.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Joshi
titán
válasz sambenez #87364 üzenetére
Ok, de nekem pl megérne annyival többet az OLED főleg ha sok-sok évre venném. Eddig nem nagyon néztem utána, de pl a VT60/ZT60 plazmák színtérlefedettsége DCI-P3 ~73% míg OLED-nek DCI-P3 99% REC.2020 74%. Azért már itt se gyenge a különbség. Szóval a visszaskálázásnál se lehet sokkal jobb eredmény, habár ez utóbbit inkább DM-Fan-nak szól.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz DM-Fan #87361 üzenetére
Alapvetően nincs semmi gond a 4K felbontással sőt, lassan el kellett rugaszkodni a Full HD-tól. Ha többségében 4K HDR filmek lesznek akkor úgy is az lesz a jobb nem a visszaskálázás. Van pár BD50-es 1080p filmem, de nagyon rendben van 2160p-én is. A csúcstévék nagyon jól skáláznak fel és az 1080-at a legkompromisszummentesebb felskálázni 2160-ra. Véleményem szerint inkább előny a 4k mint hátrány, vagyis hátránya nem nagyon van főleg ahogy telnek múlnak az évek.
-
Joshi
titán
válasz sambenez #87360 üzenetére
Ha képminőség a cél, akkor egy OLED 4K HDR visz mindent plazma ide vagy oda. Az utóbbi időben pont hogy a plazmám volt meg ~4 évig egyébként 2-3 évnél tovább nem maradt meg egy tévé se. Talán most az OLED-em amíg nem lesz valami komolyabb előrelépés, de nem nagyon hinném hogy az elkövetkezendő 5-6 évben lesz bármi megfizethető és jobb. Egyébként kiemeltem hogy saját véleményt írok le, szóval én így gondolkodok más meg másként.
-
DM-Fan
Topikgazda
Azt a 4K felbontás fölöslegességére értettem, amit továbbra is tartok, mert szerintem 85” alatt nem igazán van létjogosultsága, maximum ha valaki 1-1,5 méteren belülről néz mindent. A mostani HSZ-emben is utaltam rá, hogy nem a 4K felbontás maga a nagy szó az új techológiában, hanem a megnövelt színtér és dinamikatartomány, illetve az extrém magas bitráta és az ahhoz tartozó növelt mintavételezés. A HDR-re nemigen írtam olyat, hogy fölösleges lenne.
Váltani biztosan nem fogok OLED-re, amíg megy a 65VT60, egyrészt mert anyagilag ráfizetéses lenne a történet, másrészt meg olyan szinten kielégít a képe még fullHD-anyagból is, nemhogy 4K-ból, hogy teljesen fölösleges lenne. Persze, ha egyszer váltani kell, akkor csakis OLED, semmi más, illetve majd moziszobába vetítő.Ijk: persze, a HDR-lemez még nem garancia, hogy lejön majd a faladról, ahhoz kell a minőségi TV is, nyilván nem egy alsó-középkategóriás LCD-től kell várni, hogy majd HDR-anyaggal lenyomja a plazmát, mert nem fogja, 4K és HDR-képesség ide vagy oda. Ahhoz kell a jó OLED, vagy a felsőkategóriás LCD.
Méretben én is örülnék a 100”-nak, de az projektort leszámítva nem realitás, ott meg a képminőséget nem győzöd megfizetni. Ezért lesz jó kompromisszum egy 75”-os, vagy 85”-os OLED, ha normalizálódik majd az ára és picit reszelnek még a mozgóképfelbontáson, illetve a panelamortizáción is. Addig meg van idő, a VT60-am még nincs 5 éves, az első Pana plazmám meg már 11 lesz és köszöni szépen, gond nélkül üzemel a szülőknél mai napig minden nap, szóval bízok benne, hogy nem holnap kell elköltöztetni a sufniba.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
sambenez
addikt
Azért nem érted, mert lehet nálad hegyekben áll a pénz otthon. Azért a 400k-hoz a +2-300 az 1,5-2x-es különbség. Ha valakinek "csak 400k" van tv-re, és van eladó 65-ös plazma ami megfelel neki akkor ne vegyen semmit vagy vegye meg a plazmát?
Mellesleg nem kell 400k egy 65-ös használt plazmára. Nekem elég volt rá 200 meg egy kicsi is. Igaz nem pana hanem Samsung, de nem hinném, hogy szégyenkeznie kellene még egy Pana VT60 mellett sem. -
Joshi
titán
válasz DM-Fan #87351 üzenetére
Nem olyan rég még azt írtad te is hogy tök fölösleges a 4K HDR. Amúgy nem értek néhány embert, aki használtan képes venni egy 65-ös plazmát akár 400k-ért, de nem képes kiadni +2-300k-t egy 65-ös OLED-ért. Még sok-sok év mire az OLED-et váltja elérhető áron egy jobb technológia, de addig is lehet élvezni a gyönyörű képet. Azt még csak-csak megértem akinek már eleve volt egy plazmája, hogy ő nem akar váltani. Nem trollkodásból írtam ezt, csak leírtam a véleményemet.
ui.: olvastam hogy volt téma az OLED öregedése, itt a szerves anyagokkal van a baj nem a pixel fényerejének csökkenésével. Azzal is, de az összeadódás a szerves anyagok elhasználódásából/öregedéséből adódik. A különbség az, hogy normál használat mellett ez évtizedekben mérhető. Az Rtingses tesztek Stressz tesztek ami nagyon extrém. Annyi, hogy OLED-et 1-2 évente érdemes kalibrálni. Ezt csak azért írtam le, hogy ne úgy kezelje senki az OLED-et hogy az nagyon rossz és pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Legutóbb úgy négy éve vettünk nagyháztartási gépeket nullathm-mel, akkor is utánanéztem alaposan és korrekt volt az ajánlat, 5 év gyártói garikkal. De egy tévé az más. Mondjuk OLED-et tuti nem vennék 5 év hivatalos jótállás nélkül, még ha a videopart-tól a hátamon fel is áll a szőr.
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #87351 üzenetére
Engem inkább 100" érdekelne 3m-re, tv-bol esélytelen jelenleg.
A HDR számomra még mindig kicsit rejtély, oleden oké, de egy 1:4000 natív kontrasztu lcd-n hogy jelenik meg inkább az kérdéses. Persze csúcskategorias lcd egy rakat local dimming zonaval más tészta, de az ára is más dimenzió.salapp: nem vennék tv-t részletre, már rég egy kissé elunt eszköz amikor még fizeted rá a havi részleteket. Ráadásul jó eséllyel 20-30%-kal olcsóbban megveszed kifutokent, persze nyilván akkor nem adnak rá 0% thm-et.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
salapp
addikt
válasz KTTech #87353 üzenetére
Szerintem megoldjátok, ideúton hozod az 55-öst, mehet Joco_77-nek, akitől meg hozom az ő kicsijét (50GT60). Mindenki örül.
Itt annyira nincs mostanában semmi értelmes, hogy már bánni kezdtem, hogy nem hoztam el télelőn a pixelhibás, de keveset futott 50VT60-at 130-ért. Vicc.
Lassan már inkább 24havi0THM-es 55FZ800-on kéne gondolkodnom (de nem jó a méret, pff, talán az OLED nyomtatás hoz újabb méreteket is)[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz pataslogeza #87352 üzenetére
180-ért még Angliából is megéri elmenni érte Mo-ra (pedig itt olcsók a használt cuccok, de egy 65VT65B még így is min. 850 fontba kerül (de inkább 1200 környéke), épp most nézegettem, hogy lecserélem az 55-öst nagyobbra...)
-
DM-Fan
Topikgazda
Jó az a 4K, de nem elsődlegesen a felbontás miatt. Én a nyáron újítottam be egy Cambridge Audio CXUHD 4K BD-lejátszót, mivel sajnos egyes magyarországi forgalmazók rátértek arra, hogy korábban itthon BD-n ki nem adott filmeket 4K-only kiadványokon kezdtek kiadni (pl. Forrest Gump, Ryan közlegény megmentése, Mission: Impossible filmek, stb.), márpedig ezen filmeknek ott a helye a gyűjteményben, így egy kényszerpálya a 4K még anélkül is, hogy előbb-utóbb amúgy sem lesz másfajta megjelenítő.
Azon túl, hogy az új lejásztó a hagyományos BD-kből is még többet hoz ki, a 4K-lemezek esetében több alkalommal seggre ültem és nem elsődlegesen a többletfelbontás nyújtotta többlet okán (hiszen a plazmám natívan továbbra is 1080p-t tud csak, ide skálázza le a 4K anyagot), hanem a még HDR -> SDR konverzió ellenére is tetten érhető dinamika-tartomány növekedés láttán. Durván jobban tud kinézni ugyanaz a film, ráadásul ugye ezen lemezeken már nem 8 bites, hanem 10 bites (Dolby Vision) az anyag (persze, a plazmán ennek megint nincs sok jelentősége, de a jövőben lesz). Pl. a Ryan megvolt már sok-sok éve Angliából, magyar vonatkozás nélküli BD-n: hát, zongorázni tudnám a különbséget az új, 4K verzió javára még így, a nem-HDR, nem-4K plazmán is és akkor mi lenne, ha tudna a VT60 HDR-t, pffff. Ez az egy dolog, ami igazán hiányzik a plazmából, a HDR. A felbontás annyira nem lényeg, de tény, hogy az is elfér. Kemény, hogy míg a fullHD BD-n 35-40 Mbit/s fölé nem nagyon ment a video bitrate, itt bele-belekóstol a 80-90 Mbit/s-be is. Konkrétan olyan a film képe, hogy lejön a falról (jó, jellemzően fullHD lemezről is, de itt még inkább - tehát egyértelműen érezhető a többlet, ez nem pszichológia, nem konzumidiotizmus). Ha lassan normalizálódik is ezen lemezek ára, akkor nem fogom bánni, hogy csak így jönnek egyes megjelenések, az újabb, arra érdemes filmeket már eleve így, 4K+fullHD BD dupla/triplalemezes-kombóban veszem, gondolva a jövőbeli megjelenítőkre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz oil120 #87338 üzenetére
Nálam a 65VT60-on mai napig tökéletesen megy a YouTube app. Használom is gyakran: telefonról/iPad-ről küldöm ki rá az ottani App-ból a videókat. Hasznos feature - de tény, hogy ha egyszer innen is kiirtják, akkor számos más alternatívával lehet pótolni, meglehetősen könnyen. Emiatt vétek lenne a plazmát egy gyengébb készülékre cserélni. Ez pont olyan, mint a zenében a high-end: az mutatja meg, hogy már a high-end szegmensben jár az ember, hogy a parasztvakító feautre-ök, hangzásjavítók, equalizer-ek nem szerepelnek a készülék tulajdonságai között. Az igazán profi megjelenítők még tunert sem tartalmaznak, nemhogy Smart-feature-öket. Tökéletesen megvoltam nélkülük a még nem-okostévé korszakban és most is simán meglennék. Minden okos-funkcióról gondolkodás nélkül lemondanék az összes jövőbeni TV-mben is, ha cserébe kompromisszummentes, makulátlan képet kapnék.
Móncsa: sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a gyárilag implementált dolgoknál az esetek döntő hányadában jobb az a megoldás, ami direkt és csak azt a konkrét célt szolgálja, amit szeretne az ember és igen, ez plusz pénzbe is kerül, mert utólag kell illeszteni a rendszerhez. Viszont sok szentségeléstől és kellemetlen pillanattól kíméli meg az embert. Valaki ezt tudomásul veszi, valaki meg szív a beépített dolgokkal.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
-
Móncsa
aktív tag
válasz MasterMark #87345 üzenetére
Fényévekkel drágább is.
Ne vegyél BB pezsgőt csak franciát az is sokkal jobb élményt nyújt, ne vegyél Suzukit csak Mercedest mert fényévekkel jobb felhasználói élményt nyújt.... -
KTTech
veterán
válasz mixi80 #87334 üzenetére
Nem vicc. Az okok miatt kérdezd a Google-t, mint a youtube tulaját. (Valszeg kódolás és DRM változás miatt a régi kliensek nem támogatottak, az újakat meg nem bírja a hardver... és nincs aki lefejlesztené sem már)
-
kenguru99
senior tag
válasz Mezga Aladár #87337 üzenetére
-
M@trixfan
addikt
válasz MasterMark #87333 üzenetére
Köszönöm! A “friss” kifejezést úgy általában értettem, pl. az utolsó három modellévből a VT60-ig bezárólag Látom Apple TV 4K-n, hogy jó a kadencia, nem 24Hz a 23.976, csak ugyanazt írja ki mint a régi Mac Pro DVI-HDMI átalakítóval, ahol biztos, hogy OS X alatt csak 24Hz van.
mixi80:
Mi a típus? Esetleg firmware frissítés? Nem olyan régen változott a YouTube kinézete, olyankor kikerülhetnek bizonyos modellek a támogatás alól. Amúgy még a VT60-hoz képest is szinte bármilyen Android stick jobb YouTube nézéshez. Alapból nincs 1080p 60fps, szerintem ne bánd ha a Pana most a Te modellednél kivette a támogatást.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
mixi80
aktív tag
válasz MasterMark #87333 üzenetére
-
M@trixfan
addikt
VT60 vagy frissebb generációs Pana tulajokat kérdezem megerősítésként, hogy ugye 23.976Hz esetén is ugyanúgy 24-et ír ki a tv? Köszönöm!
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
tobias40
veterán
válasz pataslogeza #87330 üzenetére
Köszi,tehát ez iptv-re nem alkalmas csak filmek nézésére pl. penről..
Iptv lejátszó ezek szerint nincs a vt50-ben,én legalább is nem találok.
Nem gond megoldjuk külső eszközzel ez csak egy "érdekesség" lestt volna ha van benne... -
tobias40
veterán
Esetleg egy VT50 tulaj megnézné hogy megy-e neki a player?
Köszönöm!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz tobias40 #87327 üzenetére
A vt50-en nem próbáltam, és most nem is tudom, mert nem vagyok otthon, de a gt50-en használtam régen, amikor vettem fel tv műsort, és a gt50-ben ugyanaz az alaplap van mint a vt50-ben, így működni kell a vt50-ben is. Én nem akarlak meggyőzni, hogy csinálj gyári visszaállítást, én csak írtam egy tippet, ami okozhatja az említett hibát nálad, a többi a te dolgod.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz pataslogeza #87326 üzenetére
Mert nálad működik a lejátszó?
Vagy esetleg másnál iptv-re kellene,nem csak filmeket lejátszani pen-ről..Csak emiatt nem variálok,de ha megy másnál lehet megnézem az ünnepek alatt,úgy is ráérek.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz tobias40 #87324 üzenetére
A beállításaid értékeiről csinálsz fényképeket, aztán könnyű visszaállítani, a csatorna hangolás automata, a kedvencek beállítáát csak meg tudod csinálni újra, hiszen a te kedvenceid de ha nincs kedved kinlódni vele, a te dolgod. Amúgy sem biztos hogy ezért nem működik a lejátszó, de nekem ez a tippem.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
-
tobias40
veterán
válasz pataslogeza #87321 üzenetére
Ezt a régió beállítást hol találom?
Nem én üzemeltem be a tv-t hanem az előző gazdája,én csak a csatornákat és a képi beállításokat csináltam.
Végig zongoráztam már korábban is a menüt mert én is gondoltam erre de nem találom.. -
tobias40
veterán
Ebben tud vki segíteni?
Ha nem megy a player akkor csak külső eszközzel tudom ezt megoldani?[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Móncsa #87313 üzenetére
Működni fog, mint bármelyik androidos cucc. Egy másik fajtát használok a konyhai TV-nél, teszi a dolgát. A távirányítóval kicsit nehéz irányítani, egér-billzet páros jobb hozzá (vagy tapipados billzet). A 24p beállítása esetleges (megy, de sokat kell vele vacakolni), de ez igaz a Chromecastra is (ott konkrétan nincs).
-
Móncsa
aktív tag
Erről van valakinek véleménye?
Egy LG506500PN plazmát szeretnék okosítani.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
65VT50-en nem megy a "player" program,lengyelül karattyol vmit hogy licensz probléma van.
Nálatok sem megy vagy csak nekem tiltja vmiért?Iptv-hez kellene a lejátszó ezért kérdem..
-
Móncsa
aktív tag
válasz pataslogeza #87306 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
Mi lett ebből a hdtvtest oldalból is. Mostanában felmentem, mert mocorog a projektor téma megint bennem. Pár éve még tudtam hogy amire ott ráadják a reference level plecsnit az valóban az is. Most meg már Xiaomi UST projektort reklámoz, ami még 24p-t sem tud. Ja meg persze cikkek alig vannak, csak videók.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz IrsaiOlivér #87304 üzenetére
Bármi lehet, mindenesetre érdekes hibajelenség. Mondjuk az elég beszédes, hogy ahogy írod “néhány csatornán elment a hang”, tehát ezek szerint nem az összesen. Innentől kezdve viszont én nem gondolnám, hogy ez hardverhiba. Szerintem ez valamilyen szolgáltatóoldali probléma lesz, még úgy is, hogy a másik szobában minden oké - mondjuk nem írtad, hogy ott milyen készüléken megy a dolog.
Nálam ilyen még soha nem fordult elő 10 év alatt, pedig már a G20-amat is Conax-modulba dugott kártyával használtam, ahogy a VT60-at is. Soha nem váltanék STB-re, annyira kényelmes ez így, a TV tunerje pedig kiváló minőséget prezentál.
Pazolini #87305: az egyébként miért fontos, hogy úgy vegyél fel valamilyen adást, hogy ne csak az adott TV-n legyen visszanézhető? Hurcolod magaddal és mondjuk utazás közben nézed. Mert én pl. nem nagyon nézném sehol máshol a TV-ből felvett tartalmat, csak a konkrét TV-n. Mondjuk nekem igényem sincs arra, hogy bármit is felvegyek a TV-ből, annyira sekélyes ott a tartalom. Az engem érdeklő tematikus csatornákon meg mindig annyiszor ismétlik a kérdéses tartalmakat, hogy ha akarnék se tudnék lemaradni az adott programról még úgy se, hogy szinte semmi időm nincs TV-t nézni soha.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Pazolini #87305 üzenetére
Mindenkinek más a fontos.
4 éve nem rögzítettem semmit, pedig a tévém képes rá és fel sem merült, hogy bárhová streamelni akarnám. Ott a net, bármit, bármikor meg tudok nézni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Végigolvastam becsülettel a topikban a vonatkozó bejegyzéseket, s úgy látszik, a helyzet nem változott: a külső HDD-re felvenni képes plazmák egyedi kulccsal védetik le a tartalmat.
Mindkét plazmám (c7700; vt60) rendelkezik kártyahellyel és s-tunerrel, mégsem éri meg STB-ről kártyásra váltani a UPC-nél. Áááá, bosszantó.
STB-ről cfw-s oppon keresztül ugyanis megy az 1080p-s streamelés felvevőkártyára, s ezt a lehetőséget nem dobnám sutba... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabesz26 #87292 üzenetére
Biztos, hogy nem! Nekem most C6386-on áll a számláló és ez nálam ténylegesen 6.386 órát jelent a 65VT60-amon, ennyi ment bele közel 5 év alatt, ezt tudom. Ha minden igaz, 9999 után már nem fog tovább számolni, onnantól kezdve már tényleg csak a szervizmenü jelent megoldást a tényleges üzemidő kiolvasására.
IrsaiOlivér #87302: nem lehet, hogy a hangsáv állítódott át ezen csatornákon olyanra, ahol nem ad a szolgáltató semmit? Ha a távirányítón rányomsz az Option gombra, feljön egy menü, “Lehetőségek kivál.” felirattal. Ott van egy Hangsávok és egy Kettős hangsáv opció is. Esetleg ott nézd meg, hogy nincs-e másodlagos hangsáv, ami szólhat. Nálam csomó adónál az egyik a magyar hangsáv, a másik a film eredeti hangja. Nem biztos, hogy minden szolgáltató így szór és ha mondjuk az elsődleges hangsáv helyett a másodikon szól a magyar, akkor lehet, hogy ezért néma Nálad az adó. Vagy korábban szólt?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
IrsaiOlivér
tag
Sziasztok!
Erre senkinek nincs ötlete?"Szeretnék kérni egy kis segítséget, hátha valaki már találkozott ilyen jelenséggel.
Adott egy S20-as plazma. Pár héttel ezelőtt néhány csatornán elment a hang. Korábban is előfordult már hangolás után ilyen, de az analógon vissza tudtam állítani, a DVB-C menüben egyszerűen nem találom hol lehetne.
A szolgáltatással nem hiszem, hogy probléma lenne, mert a szomszéd szobában minden ok."Köszönöm!
-
Móncsa
aktív tag
válasz pataslogeza #87290 üzenetére
Hali.
Kell sajnos tető antenna és a mennyezetet is át kell fúrnom , beltéri egység is kell hozzá?
Ezeken is van HD adás vagy csak SD?Milyen tv okosítóval lehetne okossá tenni a plazmát?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest