-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
A nappaliban az utóbbi hónapban a tv feszültség ingadozás miatt újraindult pár alkalommal. A mennyezeti lámpa is villódzott. Namármost. A falban van egy APC surge arrest túlfeszvédős elosztó. Ez ellátja a PC -t és perifériákat. Majd ebből tovább megy egy másik APC elosztó és abba van bekötve a tv. Az ingadozást a pc tápja ezek szerint kivédi, mert ott semmi gond nem látható. A plazma viszont újraindul, fél max 1 másodperces kimaradásról van szó.Gondolom ez nem használ neki, érdemes az egyik elosztót lecserélnem egy szünetmentesre?
köszi
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
tobias40 #80297 üzenetére
A rew live tv, más néven timeshift, az épp nézett műsort rögzíti folyamatosan, hogy megállíthasd, visszatekerhesd, ha épp akarod. Ahogy elkapcsolsz az adott programhelyről, vagy kikapcsolod a tévét a felvett anyagot eldobja. Semmi köze az időzített, vagy egygombos felvételhez
Amúgy ajánlom, a tévéd dokumentációját, kézikönyvét olvasd el!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
tobias40 #80294 üzenetére
Azonnali rögzítés a Rec gomb megnyomásával megy, ami, egy előre beállított ideig (Egy gombnyomásos felvétel) vesz. A másik, ha a Guide-ból az épp futó műsoron nyomsz Rec-et, ekkor a műsorszám végéig vesz, aztán megáll.
A vinyót felesleges mindig leválasztani, úgyis kikapcsol egy idő múlva, kivéve ha be van kapcsolva a timeshift (rew live tv), amit viszont érdemes használni. Sokszor jól jön. -
tobias40
veterán
Hi all!
Vettem 3,5-es külső vinyót műsor rögzítésre.(külső tápos)
Hogyan tudom vissza nézni a felvételt?(időzítővel felvettem,elvileg)
Azonnali rögzítés mivel megy?A vinyót be lehet állítani automatikus készenlétre(kikapcsolásra) ha nem vesz fel?
Van esetleg amire érdemes odafigyelni?(tapasztalat,észrevétel)
Köszi,előre is a helpet!
-
Pazolini
senior tag
válasz
sambenez #80283 üzenetére
Képtesztre - azon túl, hogy tetszik meg szép és jó a szemnek, - mit ajánlotok, amit pendrive-on oda vihetnék?
Amúgy nem vagyok jó plazmavásárló, "tudatos"is módjával vagyok csak, mert el tud ragadni a szenvedély... De nem veszem meg még ma, az biztos. Holnap bemegyek, alkuszom, lecsekkolom az üzemidőt... Szóval nem sietem el...
Suzuki - HIHHETETLEN... Micsoda idők voltak?
-
lemmy9
őstag
válasz
Pazolini #80278 üzenetére
Nem vicc, így volt, a tv-ben is reklámozták.
Viszont továbbra is gondolkodj el, hogy 3 kilóért egy újabb használt tv egy polgártól, nem-e jobb megoldás.
Eleve egy plazma vásárló átgondolt döntést hozott annó, valószínű tisztában van a plazma rejtelmeivel. Szóval biztonságosabb vásárlás, mint egy outletes ki tudja milyen szutyok. -
Pazolini
senior tag
válasz
szabolcs.sz #80270 üzenetére
Ingyen sör + örök élet, vagy la. vmelyik...
320-ról mentünk le 3-ra, kicsit dekkolok még ott, lássák, hogy komoly a vételi szándék, majd benyögöm indulás előtt, hogy 250-ért feltétlenül elvinném.
3500-4000 órát tolerálok, többet nem szeretnék. (Ez kettő év teljes üzemet jelentene nyitvatartási időben.)Egyébként nem tűnnek annyira átverősnek, inkább csak hozzá nem értőnek.
Amúgy ők becsomagolják, s 3E-ért le is szállítják címre bárhova. -
peti_s
addikt
De teljesen egyetértek, nekem is 82s Philips CRT-im vannak, az LCD-t nagyon elveri. Közben kaptam egy 82s Sony CRT-t is, annak olyan feketéje van, hogy a koromsötét szobában nem mondod meg hogy be van kapcsolva. Szüleimnél szintén 82s Philips megy egész nap, zokszó nélkül.
Amúgy köszönöm, az kb látszik hogy papírforma alapján még sokáig kéne bírnia. Az első Philips plazmák 97ben jelentek meg tudtommal, azóta azért telt el idő.
Norbi, Turbobacsi köszönöm!
-
szabolcs.sz
tag
válasz
szabolcs.sz #80269 üzenetére
vagy ha nem engednek, és tuti jó a tévé, akkor alkudj bele soundbart, házimozit, fali konzolt, bármit. azok is súlyos tízezrek...
-
szabolcs.sz
tag
válasz
Pazolini #80268 üzenetére
Én a helyedben, tudva, mik voltak a piacon, és miket vettem (4 db egy év alatt) 1000-2000 üzemóra közötti darabokat, a következőt tenném: olvasd ki az üzemórát (samunál nullázható, ezt vedd figyelembe), ajánlanék érte 100-150 eft között. A bolti garanciával nem biztos hogy sokra mégy, lehet, félévente megváltoztatják a bolt mögött álló céget, könyvelési trükkök miatt, az előző mindig megy a levesbe, vagy egy hómlesz ukrán nevére.
Ha tényleg ez a tévé kell, megalkudtok. Az eladók is tudják, hogy akinek van 150-200-300-a egy használt tévére, az már elgondolkodik, hogy használt samut, vagy panát vagy pio-t vegyen.Szánj rá a szállításra nem kevés időt, meg keríts egy autót, amiben állítva rögzítve tudod vinni. sima kombi nem lesz elég, nekem egy 63b680-hoz egy peugeot 807 kellett, éppen becsusszant talppal együtt, és kb fél óráig csomagoltam, rögzítettem, mert annak se volt doboza.
-
Pazolini
senior tag
válasz
erik365 #80264 üzenetére
Értem én, hidd el, örülök minden hozzászólásnak, s hálás is vagyok nektek érte.
És igazad van! Várnom kellene. De olyan gyönyörű képe van ennek a plazmának. Igaz, nem sok plazmát láttam életemben. 2006-os Ready LCD-m van 32"-os. Ez 63"-os plazma, s ott vannak mellette az lcd-k, oled-ek, s ez valaghogy természetesebb, visszafogottabb, kevésbé tolakodó. Jó volt nézni. Megvallom, bele is szerettem kicsit.
No, holnap még kiolvasom az üzemidőt. Teszteléshez nem értek, de néztem a beállításokat, s LCD-k mellett soványnak éreztem a fényerőt, ugyanakkor semmiképp sem elégtelennek. Az üveghiba nem szól bele e képbe. Színek nagyon szépek, minden beállításon. 100-ra állítva sem bántóak, 50-es értéken és lejjebb is harmonikusak.
Hezitálok, de ha nem vitték el egy hónap alatt ennyiért, talán el van egy darabig ez a brutális, falnyi tévé egy hétig még, míg kiokkumulálom, mitévő legyek... -
Ijk
nagyúr
válasz
peti_s #80262 üzenetére
Fene tudja, azért egy CRT-nek volt rá 10-20 éve, a legöregebb plazmák sem biztos hogy 10 évnél sokkal idősebbek. Még hirdettek Kurokat is, azok 2006-osak ha jól rémlik.
Igazából nem értek hozzá, nyilván elég nagy a szórás. Mindenesetre szerintem érdemes kímélni őket, nem hímestojásként, de napi 12 óra kereskedelmi csatornára sajnálnék egy jó plazmát. Én speciel szinte csak filmekhez és néhány sorozathoz használom. Volt olyan hét hogy be sem kapcsoltam. Ismerősöm meg kérdezte hogy ilyen kevés használathoz minek ilyen drága tv. Nyilván ő nem érti a minőség a mennyiség felett elvemet.Nagyszüleimnek mai napig crt-jük van, mindkét helyen. Dunán és m1-en néznek általában régi filmeket, azt kell hogy mondjam inkább nézném 100x azokon ezeket a műsorokat mint egy olcsóbb LCD-n. A vicc hogy az utóbbi években értékelődött fel számomra a CRT-k képe, hiába a 4k LCD.
Na kicsit eloffoltam, de sajnos üzemidő-élettartamban nem tudok okosat mondani. -
erik365
senior tag
válasz
szabolcs.sz #80263 üzenetére
Én sem a Plazma tv vásárlásról akartam lebeszélni a kollégát.(még, ha úgy is tűnt
)
Csak arra akartam célozni, hogy várjon még egy kicsit, ne siesse el. -
szabolcs.sz
tag
válasz
erik365 #80257 üzenetére
Nagyjából 1 éve követem ezt a piacot.
300 max. árért lakásból, első tulajtól, eredeti számlával, kiolvasható üzemórával az elmúlt fél évben több darab samu és pana volt hirdetve itt és a jófogáson. én várnék egy jó darabra. Néha kíváncsiságból felhívok 1-1 eladót (én már vettem), és általában a jó áron kínált darabok még vidéken is órák alatt lekoppannak, aznap mennek is értük.
Ergo pörög a piac, és keresleti. A kínálati oldal tele van 2010 előtti, 42-es HD ready készülékekkel. 4-5 éves 50+ FHD max 10% lehet, 60+ meg alig 1-2 % -
peti_s
addikt
Értem a viccet, és azt is tudom hogy nem lehet előre egy tv-ről sem megmondani. Mégis, van egy nagy átlag, amire kíváncsi lennék. CRT-nél 20000 órát a nagy átlag a felsőbb kategóriás tv-kből gond nélkül elment. LCD-nél, a családban van egy Philips 27000 órával. Úgy tenném akkor inkább fel a kérdést, melyik a legnagyobb üzemóra amit már láttatok?
-
peti_s
addikt
Üdv, kicsit visszaolvasgattam, egy üzemidő engem is érdekelne.
Mennyit bír a plazma?Az enyémben eddig 6600 üzemóra van.
-
válasz
Ren Hoek #80255 üzenetére
"az elektronika állapotát nem tudod lecsekkolni."
És úgy őszintén. Melyik használt műszaki eszköznél tudod lecsekkolni? Autónál le tudod csekkolni? Szétszeded a motort, hogy belenézz a valós állapotába? És hogy állapítanád meg, hogy milyen állapotban van? Ezek HASZNÁLT eszközök, ennek megfelelő árképzéssel, ennek megfelelő kockázattal.
"Az se mindegy azért, hogy napi 14 órát ment bele az az érték full kontraszttal, fényerővel üzletben, vagy 2-4 órákat naponta diszkréten beállítva."
A képminőségen és a képernyő jelenlegi állapotán jól le lehet mérni, hogy van-e gond a tévével, és hogy "megfelelően" használták-e. A nem megfelelő használat, vagy hibás tévé jelei a beégés, a pixelhiba, az inhomogenitás, a fényerő csökkenés, az extrém nagy üzemidő, a tápzaj, cicergés, nem működő be és kimenetek, külsérelmi nyomok. Ha ezek rendben vannak, akkor már csak egy jó árat kell kialkudni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
liszi70 #80253 üzenetére
"A jelenlegi képminőség-állapota fontos"
Nekem ez a bajom kicsit a használt plazma kereséssel. Értem, lecsekkolható 15 perc alatt... viszont az elektronika állapotát nem tudod lecsekkolni. Az se mindegy azért, hogy napi 14 órát ment bele az az érték full kontraszttal, fényerővel üzletben, vagy 2-4 órákat naponta diszkréten beállítva.
-
válasz
erik365 #80252 üzenetére
"sok bosszúságtól kíméled meg magad, ha veszel egy új gyártói garis tv-t."
Ez a PLAZMA topik. És mint tudjuk, nincs már új, gyártói garis plazma tv. Tehát a használtak között kell kutakodni, mindenkinek pénztárcája szerint, akit érdekel a megfelelő ár-érték arányon beszerzett jó képminőség.
Még kifogható egyébként garis plazma, némelyikre 5 év volt. De új biztosan nem lesz."Nem tudni, hogy volt bejáratva ez a tv, nem tudni milyen tartalom ment rajta 3 évig"
Tökéletesen mindegy, "hogy volt bejáratva", tökéletesen mindegy, "milyen tartalom ment rajta". A jelenlegi képminőség-állapota fontos, az megmutat minden anomáliát, ha van. És ezt nem túl nehéz felmérni, kb. 15 perc. Természetesen mint minden használtban, ebben is benne van a meghibásodás kockázata, de a 2 év bolti gari sokkal több, mint a semmi!
-
Pazolini
senior tag
válasz
liszi70 #80248 üzenetére
Amúgy menni üzemidő tolerálható még, ha egy ilyen demo készülékről beszélünk?
Holnap beadom neki a kulcsot... azt hittem, hogy mute és a power együtt kell lenyomva legyenek, hogy ilyen suépen fejezzem ki magamat... ezért nem jött, csak egyszer össze. Eladók semennyire nincsenek képben. Azt mondták, hogy ehhez gyári kódra és speciális távirányítóra lenne szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest