Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
válasz Pazolini #89215 üzenetére
Sajnálom, tobias40! Mondta is axlrose32, hogy lehet gond, de ha már egy pár napig oké, akkor nemigen fog egyhamar elengedni.
Időközben megtaláltam a belépési protokollt és magát a vsust is. Ha lehet, kérlek, igazoljátok vissza (aki járt már odaát...), hogy jó leírásokat találtam. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Pazolini #88850 üzenetére
Amikor tönkrement az én VT60 TV-m alaplapja, én is az eBay-en vettem egyet használtan. Érdemes nézegetni mind a német, mind az angol eBay-t.
A VT60-hez az alábbi alaplap típusok a jók: TNPH1044 TXN - ez a fő típus. Az EU-s alaplap kódja: TNPH1044 TXN/A1YZUE (ez volt az én TV-m eredeti, tönkrement alaplapja), de jó bele az angoloknak gyártott TV-k TNPH 1044 TXN/A1WXUB (ez lett beépítve).Amúgy a hazai Panasonic (Videopart) talán még tud új alaplapot, nekem 1 éve felajánlották a cserét új alaplapra, de több mint 100 eFt lett volna.
-
-
Viktor81
senior tag
válasz Pazolini #88533 üzenetére
Miért, a sz@r autókat nem a hasznaltauton árulják ?
Szerinted mi más lenne a magyarázat ?
Adott egy kényes technológia és egy csomó nemtörődöm felhasználó. Az is lehet, hogy nem elsőkézből van felrakva a PH-ra... Ezek az emberek a "plazmákat" ugyanúgy kinyírták, majd utána "nagypofával" hangoztatták, hogy a plazma fos. Hidd el, a világ egyre felszínesebb, igénytelenebb, a termékek egyre kiforratlanabbak és rövidebb időre tervezettek. Ezek azt eredményezik, hogy egyre hamarabb döglik meg minden holmi. -
Viktor81
senior tag
válasz Pazolini #88530 üzenetére
Hasznaltauton egy csomo turbos autót turbo hibával árulnak - csak azért nem, mert letagadják, vagy még nem derült ki...
Minden tulaj hülye, vagy ennyire szarok a mai motorok ?
Érzed a párhuzamot ?
Attól, hogy valakinek van pénze, még nem lesz egyből agya, értékrendje, ízlése, de még józan paraszti logikája sem. Semmi nem elpusztíthatatlan - és még csak nem is tökéletes.
A "különleges" technológiák "különleges" bánásmódot igényelnek. Ezt az esetek 90%-ában nem fogják megkapni, mert aki újként megvette, vagy nem ismeri a "játékszabályokat", vagy van pénz és sz@rik rá.
Sokan megveszik az OLED-et és megy rajta az "Éjjel-nappal Budapest" éjjel, nappal, vagy a Youtube, vagy a zenelejátszó ?, vagy a konzol menüje. Ugyanezek megveszik a turbomotort és miután beülnek, már rúgják is neki, hazafelé meghajták, mert olyankor már siet az ember és már a kapun úgy gurulnak be, hogy "kezükben a kulcs". Ezek a finom dolgok ezt hamar "meghálálják"... - persze kit érdekel, ha 3 évente van új ?
Kb. ennyire egyszerű a magyarázat. -
-
sambenez
addikt
válasz Pazolini #88482 üzenetére
Ott a grafikon.
Egyébként nem hihetetlen mert a Samsung 64F8500 is 1,1M+ volt.
Ráadásul annak a kifutásakor is annyi volt az ára. -
BBéci
legenda
válasz Pazolini #88179 üzenetére
Ha ugyanannyiba kerülnének és ingyenes szállítással, magyarországi garanciával adnák a VT60-at, akkor azt választanám. Itthon kifutóként kevesebbe került, 800000 alatt meg lehetett kapni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szazbolha
addikt
válasz Pazolini #88144 üzenetére
Esetleg a "diler" elérhetőségét megkaphatnám? (jöhet magánban is)
Vennék egy nagyobb panát, de a régit is megtartom tartaléknak.
Öcsém vett egy LG 65-ös 4K-s OLED-et, pár óra filmezés után eldöntöttem, hogy inkább használt plazma. Pedig jó a képe az OLED-nek, de mégis...
Talán a filmszerűség. -
BBéci
legenda
válasz Pazolini #88031 üzenetére
A laptopom kijelzőjét sem vagyok hajlandó kalibrálatlanul nézni, pláne tévét, ami csak az élvezetet szolgálja.
Aki nem kalibráltat, az kevés, mint sünben a dauer.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
M@trixfan
addikt
válasz Pazolini #88019 üzenetére
Az első pár száz, de még az első ezer órában is kopik be a panel. 4000 fölött azért már bőven érdemes kalibrálni. Nem mindegy mi volt az első ezer órában. Lehet ez adott paneltől is függ, de ahogy nálam bejáratódott hihetetlenül nincs ghost, de még retention hajlama sem a készüléknek.
Meg fogom nézni hány óránál jár a VT60. Nekem kb. mostanra állandósult, mert csak program szerűen nézem és nem szeretem a nagy fényerőt. Eszméletlen amúgy mennyit finomodik. A mozgásmegjelenítés és kép filmszerűsége miatt nem vitt még rá a lélek az OLED váltásra.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz Pazolini #88019 üzenetére
"Szakértő kolléga tanácsára (egyelőre) nem kalibráltattam."
öööööÖÖ.
Ezt kifejtenéd? Nem kötekedés, tényleg érdekel.Nekem 50GT60@65VT60 is kalibrálva lett és csoda minőségi ugrást, értsd fekete szint, színhűség, hozott.
Köszi
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Pazolini #87846 üzenetére
Valamit kihagytál a számításból! A frontsugárzók magassugárzóinak fülmagasságban kell lenniük, akárcsak a tv középvonalának, akkor jön onnan a hang, ahonnan a kép. Ha a tévét kiemeled a frontsugárzók közül, bachatod a jó hangzást.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Pazolini #87840 üzenetére
Nem kötelező egy vonalban lenniük, némi eltérést még a legszigorúbb ajánlás is megenged: az 15 fok.
Tapasztalatom szerint annál valamivel több sem okoz semmiféle élményfaktor csökkenést.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Pazolini #87305 üzenetére
Mindenkinek más a fontos.
4 éve nem rögzítettem semmit, pedig a tévém képes rá és fel sem merült, hogy bárhová streamelni akarnám. Ott a net, bármit, bármikor meg tudok nézni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pazolini #86935 üzenetére
Az én pár HSZ-szel feljebb említett Harmantrade-em is dönthető, de soha az életben nem döntöttem meg a TV-imet, se anno a 42”-ost, de később az 50”-ost sem, most meg a 65”-osnál egyesesen istenkísértés volna, mert annyira nagy, hogy simán beleérne a falba alul, ha vadul elkezdeném dönteni. Jó, mondjuk 10 fokos döntésnél még biztos nem, de annak meg mi értelme van?! Az első percben fixre betekertem és jól meghúztam a feloldócsapokat kétoldalt, hogy még véletlenül se billenthessen a konzol.
Nálam a 65VT60 alja konkrétan 62 cm-re van a padlószinttől, a teteje meg 150 cm-re. Namost ezt hova döntsem, meg minek? Így a kanapén az ülőpozíóban a TV középvonala egybeesik a szemmagassággal, tehát tökéletes az elhelyezés. Fölösleges döntögetni akár csak pár fokot is. Ilyen súlyú TV-nél az erőkar növelése (a kihúzható konzolokra gondolok) meg aztán tényleg abszolút istenkísértés. Szépen szereld fel fixen az ideális magasságba, aztán hagyd békén![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Piftuka
veterán
válasz Pazolini #84652 üzenetére
Világos. Mondjuk a plazma diszkont nevéből már sejthető volt, hogy valószínűleg évekkel korábban befejezték a tevékenységüket.
A GRX-ről mindezt nem tudtam; feltételeztem, hogy csomagolássérült, hiányos, stb. új készülékeket árulnak, mint a legtöbb outlet.
Viszont ennek függvényében még inkább arcpirítóan drága áron adják a tévéket.
A "Ledtvplaza" oldalán kapható Samsung viszont elvileg új. Felhívtam őket...
A készletüket kiárusítják, nem lesz már náluk újabb termék, és a tevékenységet is befejezik. Viszont csak az outlet termékeik (ezek az elmúlt hetekben el is fogytak) lehetnek használt, egyben saját garanciás termékek.
Az egyéb kategóriában található pár készülék mellett elvileg a gyári garancialevél található. Gondolkodtam, hogy megrendelem ezt a Samsung PS-51E550 plazma televíziót, de miután beszéltem Ijk fórumtársunkkal, elvetettem az ötletet.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Dave567
addikt
válasz Pazolini #84628 üzenetére
Most is van fent itt hirdetése, de Jófogáson több van.
Hát köszönöm, remélem jó darabig kiszolgál.
Más kérdés még.
Most jött meg a konzolom, még nem volt dolgom fali konzollal.
Milyen magasságra kell fel rakni a tévét?
Szemmagasság közepe legyen a tévének, vagy a teteje?[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz Pazolini #84613 üzenetére
Igen tőle vettem.
Korrekt srác volt, 260000 FT
Eddig megvagyok vele elégedve, mondjuk sokat nem használtam, mert nem volt hozzá talp, így csak két szivacsszerűségen áll.
Ha minden jól megy akkor lesz konzol nemsokára, és megy fel a falra.Egy körkérdésem lenne. Van egy ilyen tisztító kendőm, merjem használni rá?
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz Pazolini #84537 üzenetére
Koràbban volt egy GT-m amit eladtam kb 3 hónap hasznàlat utàn. Foci meccsek alatt nagyon zavart a függőleges csîkok megléte.
Tesóm ST50-én semmi csîk nincs. A mostani ST60-on szintén nincs. Ha elmegyek és megnézem a tv-t mindenképp tesztelem mert a méret növekedés nem ér annyit,hogy utàna folyton a hibàt nézzem.
Hogy mennyi? 180,de alkudható. -
Ispy
veterán
válasz Pazolini #84366 üzenetére
Legalább őszinte, és nem te pislogsz, mint hal a szatyorban, amikor mész tesztelni a "hibátlan" tévét. Szerintem ez így teljesen korrekt.
Ha én elakarnám adni az ST50-et, akkor leírnám, hogy sávosodik, mert semmi kedvem vitatkozni valakivel 2 hét után, hogy vegyem vissza.
Amikor eladtam a régi Accordomat, akkor az adás-vételi szerződés külön mellékelte volt az ismert hibák felsorolása, így később nincsen panasz.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
balisz
senior tag
válasz Pazolini #84360 üzenetére
Egyszerűen nem elég érzékeny a műszerük a fekete-szint pontos méréséhez. A HDTVtest teszteket érdemes olvasni a pontos adatokért. Egyébként szerintem kb. olyan 0.005 cd/m2 az a szint, amikor már a nem vakító fényerő esetén a fekete sötétben is egybeolvad a kávával a normál képtartalmak túlnyomó többségénél. Ezt a Pana a 60-as szériától tudja, szerintem az 50-es még kicsit kevés ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
wrbbt2
csendes tag
válasz Pazolini #84129 üzenetére
Persze , nem titok , eleve úgy hirdettem , hogy max 500.- eur tudok adni egy ilyen tv-ért , a tv árában ( 450.- eur .- ) már e-mail-ben megegyeztünk , nem is alkudoztam , főleg hogy láttam milyen top állapotú , még a távirányítókat is befóliázva használták , hogy ne piszkolódjanak ( ha nagyon erősködök , szerintem 400 - 420.- ért odaadták volna ) , de ekkor került szóba a lejátszó , még volt nálam pluszba 400.- eur ,azt tudtam az lx91-ért felajánlani , amit egy kis rábeszélésre ( baseball ütő és kalasnyikov ) elfogadtak . Szóval így 850.- eur volt komplett , blu-rayből nem akartam ilyen drágát - ( az lx71-sekre licitálgattam , azok olyan 100.- eur körül mennek ) , de mindegy , nem üzletelni vettem , hanem magamnak , hosszabb távra , nekem így ennyit megért . Persze most gondolkodhatok , egy hozzájuk , - minőségben ,tudásban ,design-ban - passzoló erősítőn . Ja , Erdingben ( müncheni reptér közelében ) volt a cucc , tőlem kb 40 km .
[ Szerkesztve ]
Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
balisz
senior tag
válasz Pazolini #84131 üzenetére
A közvélekedés szerint az 500-asnak mélyebb a feketéje, én nem láttam még pontos méréseket róla, egymás mellett meg főleg nem láttam őket, de például a 2013-as TV Shootout-on is megemlítik (érdemes végignézni a videót, sok érdekes dologról esik benne szó), ahol elég hozzáértő szakemberek beszélgetnek, szóval elég biztos forrás. De ez a különbség még sokkal jelentéktelenebb lehet, mint pl. a fentebb is említett VT60 és KRP-500 közötti.
[ Szerkesztve ]
-
-
wrbbt2
csendes tag
válasz Pazolini #83826 üzenetére
Hogyha ez eladó, és a szerviz szerint csak túlmelegedés és simán javítható , egyből adódik a kérdés , hogy akkor miért nem javítatja meg ? ( ilyet - persze hibátlant - szeretnék én is venni , v.KRP-500 -at , ezért figyelgetem az árakat , most volt fenn (ebay.de) , egy KRP-600 - as , hibátlan , 10.000 üzemórával , 999.- eurért - nem vitte el senki .( tőlem -bayern - túl messze volt ). Szerintem egy hibás , 8 éves plazmáért ( mégha KRP is ) sok a 200 .
Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
CheGhost
aktív tag
válasz Pazolini #83826 üzenetére
Szia!
Esetleg egy kérdést megér [link], hogy javítható-e, és mennyi talicska pénzért.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Dave567
addikt
válasz Pazolini #83775 üzenetére
Hát nem tudom, lehet nekem is Samu lesz, ha még se lesz nála Vt20, nekem akarok többet rá költeni mint 200000 ft.
(#83781) mtamasl: Nekem sincs alternatíva, hogy miért költsek LCD-re, egyszerűen nem tetszik, marad használtan a Plazma.
(#83790) pataslogeza: Ez az Ő döntése mennyiért adja, max 290000-et adnék érte, de ha Ő nem adja, akkor az Ő dolga.
Van fent 50GT60-as is, a srác azt hiszem 400000-ról indult, jól le is savazták, már 290000-ért adja, de így sem akarják elvinni, amit nem is csodálok, azt hiszem 320000 volt újkorába.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Igen ez piaci tendencia hogy a hasznalt dolgok ara csokken, plazma tv eseteben meg fokozottan. Evek ota nincs plazma gyartas, ezert plazmat venni nagyon rizikos az alkatreszhiany es garanciahiany miatt.
Azt a 65st50-et mar kozel fel eve hirdetik es egyetlen arajanlatot sem kapott mert annyira magas a kezdo ar. En ajanlottam erte 200-at mult heten es utanam meg tobben szoltak hozza hogy 200-nal tobbet nem adnanak erte.
Van ott 620-ert egy vt60 is honapok ota, de az is olyan irrealisan magas hogy arra sem jott meg egyetlen ajanlat sem.
Tudomasul kene venni hogy a plazmanak mar nem nagyon van ara, barmilyen jo is a kepe. Aki ezt nem tudja megemeszteni, az inkabb tartsa meg. Nekem 4 plazmam van, es epp az elobb emlitettek miatt nem adom el egyiket sem, nekem tobbet er mint amennyiert el tudnam adni. -
nagyúr
"Érdekes, mennyit tud esni a plazmák ára egy-egy év alatt..."
Nem csak a plazmák ára esik "ennyit" egy-egy év alatt, ráadásul pl. az a Kuro 850-ért irreálisan drága volt, nem érdemes ahhoz mérni a piaci értéket, meg ahhoz képest számítani a "leértékelést".
Irreálisan nagy, és irreálisan kis árak is előfordulnak a használt piacon, ezek szerintem nem adnak reprezentatív jellemzést a piaci értékről.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz Pazolini #83728 üzenetére
A 36 bit a Deep Color megoldással érhető el, amit támogatnia kell a forrásnak is, a Blu-ray-ek viszont csak 8 bit-esek, szóval tulajdonképpen ebből a szempontból mindegy is. De ha még a Kuro esetleg úgy is dolgozná fel a jelet és a forrás is olyan lenne, dither nélkül biztos nem tudja megjeleníteni az összes árnyalatot, ez az egész plazma technológia korláta.
Alapvetően egy majdnem 10 éves tévéért az nagyon sok, persze minőséget kapsz érte, de kérdés, hogy például mennyire öregedett a panel. Előfordul például, hogy idővel pirosas lesz a fekete, azt nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e korrigálni. Alig merem ide leírni, de én már lehet, hogy inkább OLED-et vennék, ha a mozgásmegjelenítés nem első számú prioritás. Az új panelek uniformitása már sokkal jobb mint a régebbieké, az új Rec. 2020 színteret is sokkal jobban lefedik, garancia is van rájuk, szóval jövőbiztosabbak, már amennyire mostanában bármi is az. Persze ha fő szempont a mozgásmegjelenítés, akkor borul minden, akkor neked kell eldöntened, hogy megéri-e a rizikót. Hosszútávra én mindenesetre nem vennék egy ilyen öreg tévét ennyi pénzért, ki tudja, az értékét is meddig tartja, lehet, hogy a plazmák is majd zuhannak egy nagyot ha lesz BFI-s OLED. Persze biztos lesz ellenvélemény is, ez csak az én egyéni meglátásom.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pazolini #83685 üzenetére
Nem érte volna meg, ez ténykérdés, ne hasonlítsd össze a két dolgot! A 3D nem egy önmagában vett termék, hanem egy olyan feature, amelyet mellesleg tudhatnak azon termékek, amelyekre egyébként igény van (jelen cikk esetében a high-end vetítők, stb.). A plazma mint olyan sajnos annyira rétegtermék lett (3D-vel vagy anélkül is), hogy egyszerűen nem volt rentábilis a fejlesztése és a gyártása. Ráadásul az olyan plazma-élharcos gyártók, mint a Panasonic, a TV-palettájuk jelentős hányadát a plazmára építették akkoron, ergo a cég bedőlését kockáztatták volna, ha fenntartják a terméket. Kis számú termék mellett meg annyira nem gazdaságos a gyártósor fenntartása, hogy a megfizethetetlen kategóriába került volna be, ha meg is tartanak egy évi pár tízezres darabszámú termelést.
Szóval nem, ez a hajó elment, ismét egy életképesebb technológiával lettünk szegényebbek, amelyet azóta sem sikerült pótolni és hatalmas az űr a megjelenítőpiacon azóta is, ezt minden valamire való szakember megerősíti azóta is. Lehet hálálkodni az emberi hülyeségnek, tudatlanságnak, megvezethetőségnek és a kiváló gyártói marketing-gépezeteknek.
Nekem az otthoni 3D-vel amúgy semmi bajom, simán kellemes élményt nyújt a 65"-os panelemen, de az tény, hogy a felhasználásom 1%-át sem teszi ki az ilyen tartalmak fogyasztása, pedig van minimum 25 db 3DBD a polcomon és a rendszerem is jóval átlag fölötti, ergo elismerem, hogy eléggé életképtelen a dolog. Leginkább egyébként a tartalmak minősége a probléma, sok esetben baromi mesterkélt a 3D, kb. egy kezemen meg tudom számolni azon filemeket, amelyek értelmesen és kreatívan használják ki a 3D adta lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pazolini #82837 üzenetére
Láttam. Gyanúsan olcsó. Simán elkérhető érte a duplája, vagy kis túlzással akár a háromszorosa is, ha tényleg dobozában fóliázott, ahogy írja. Szerintem valami bibi lehet vele. Aki anno ilyet vett és nincs hibája, az nem gondolnám, hogy ennyiért elkótyavetyélné, tekintve, hogy közel másfélszeres volt az ára, mint anno a Panasonic 65VT60 utolsó ára. Pont ezért nem is lett olyan sikeres a Samsung, mert aránytalanul többet kértek érte, mint a sok szempontból jobb (és még egy collal nagyobb) Panasoninc 65VT60-ért. Itt van az utolsó forgalmazáskori ára is: 1.118.900 Ft. Szóval én szkeptikus lennék. Baromi nagy kereslet van ilyen készülékek iránt, ennyiért pillanatok alatt el kéne menjen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
válasz Pazolini #82827 üzenetére
Az Oppo tud olyat, hogy egy időben különböző forrást jelenít meg a két HDMI kimenetén? Ha nem, akkor értelmetlen a dupla kábelezés az erősítődre.
Én úgy kötném a helyedben, hogy a fő megjelenítőre HDMI1 kimenetet, az AVR-re meg a HDMI2-t, amit zónázhatsz további helyekre.
-
őstag
válasz Pazolini #82815 üzenetére
Értjük, hogy hogyan kötötted be, de csatlakoznék BBéci értetlenségéhez, mert fölöslegesen járatod át a képjelet az AVR-en.
Magam részéről pont azért vettem Oppo-t, hogy a képet a legrövidebb úton juttassam el a tévé készülékhez, a legkevesebb romlási jelnek kitéve. Csak akkor van hang a televízión, ha nem kapcsolom be az AVR-t. A lejátszó érzékeli, hogy melyik kimenetén van aktív eszköz, ennek megfelelően, illetve a beállítások alapján kezeli a kimeneti jelek típusát.
-
robi-k
őstag
válasz Pazolini #82803 üzenetére
Az OPPO-ban alapbeállításként ki van kapcsolva a HDMI vezérlés, tehát nem avatkozhat a TV működésébe. Az AVR már annál inkább, ott alapban be van kapcsolva a CEC. Az erősítőben is kapcsold ki a CEC-t, meg a TV-n is. Esetleg próbáld meg rádugni a HDMI bemenő kábelt a TV egy másik HDMI bemenetére (volt már olyan esetem, amikor meghibásodott a TV egyik HDMI bemenete).
-
Pazolini
senior tag
válasz Pazolini #82802 üzenetére
Magában, egyéb eszközökhöz való csatlakozás nélkül nem csinálja. Még mielőtt elkiabálnám, hogy ez jót jelent a tv-re nézve, félő talán, hogy a hdmi porton maradt valamennyi kóboráram (?), ami kisebb zárlatot okozott...
Talán az Oppo csinálja, ami két HDMI-vel kapcsolódik az AVR-hez, s onnan pass-trough-val a Samsung tv-hez.
-
Kernel
nagyúr
válasz Pazolini #82617 üzenetére
Üzemelt a számítógép, persze ha nem működik, de be van dugva a konnektorba, az már elég, hogy a föld felé záródni tudjon. Nem beszélve a többi kapcsolódó szerkezetről. Ezeket mind ki kellene húzni, akkor nem arra keresne utat az ív, hanem mondjuk a modem dugasztápja felé.
Meg az sem mindegy, hogy telefonvonalas vagy koax. kábeles szolgáltatás. A központi antennát direktben lehet kötni a védőföldre (ahogy jobbfajta villámvédős elosztók ezt meg is teszik), úgy nehezebben alakul ki káros feszültségkülönbség.
Az áramtalanított készülékek felé nem tud záródni az áramkör, legfeljebb extrém esetben, ha nagyon közel csap be, a vezetékekben indukálódó feszültség érdekes dolgokra képes.
Mindamellett a villámkárok zömét az képezi, amikor készülékek tápegységei mennek tönkre (jobb esetben ennyi, de terjedhet tovább is a kár), vagyis a 230 V hálózaton keresztül kapják a túlfeszt. A dugó kihúzása ezt nyilván kivédi.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
janos666
nagyúr
válasz Pazolini #82307 üzenetére
Abból a mondatból véletlenül kimaradt a *nem*: "miért nem ...?"
Másik érv: tehát foglalt volt már a szellemkép kifejezés valami másra.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
peti_s
addikt
válasz Pazolini #81903 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de nekem soknak tűnik egy gari nélküli tv-ért, amihez szvsz nagyon nehéz lesz alkatrészt találni ha tönkremegy. De, ilyen képminőséget, ekkora méretben a Panasonicnál is nagyon meg kell fizetni használtan, így tudja a fene, nálam ez a gondolkodás a most 13-19 év közötti Philips csúcs tv-knél volt, egyet láttam halottként, de az akkor temetve is volt, beszerezhetetlen alkatrész hiány miatt, a többi szépen megy már 20000 óra felett, megbontás nélkül.
-
FerNandor
őstag
válasz Pazolini #81594 üzenetére
Előtte mindenképp kipróbálnám, de amúgy mint tv milyen digitális adással és full hd filmekkel? LG 50PV350-em van, ahhoz képest és úgy általában milyen, nem panasonic plazmákhoz viszonyítva
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Kernel
nagyúr
válasz Pazolini #81542 üzenetére
Nem biztos, hogy illegális téma:
http://www.aqua.hu/hirek/refurbished-mi-az.html
Inkább arról lehet szó, hogy a gyártó elveszi a jogot az eredeti gyári szám használatára. Akár ő maga távolítja el.
Olcsón lepasszolja a kereskedőnek, de ennek fejében minden jogviszonyt és jótállási kötelezettséget megszakít a készülékkel, innen kezdve az eladó sara minden.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pazolini #81537 üzenetére
Igen, az a ragasztónyom a gyári címke helye. Az leesni sosem szokott, lekaparni is nehéz. Mindenesetre elég érdekes, ki tudja, milyen trükközés (neadj' isten akár orgazdaság) van emögött. Igazából nem tudok sok racionális okot elképzelni, ami miatt azt a címkét valaki leszedje onnan, ha csak nem épp az a cél, hogy a készüléket ne lehessen azonosítani (de miért is?). Te tudod, remélhetőleg tényleg nem hajtanak el, ha bármi gond lenne vele. János szava egy dolog, a készülék aktuális állapotára/képességeire vonatkozóan mindenképp releváns, csak ez a jövőre nézve ugye semmit nem jelent. Legyen vele szerencséd, ne kelljen megtapasztalni a "garanciális ügyintézést". Normálisabb cégeknél pont a számla és az egyéb sallangok megléte a lényegtelen a jótállás érvényesítéséhez és az egyetlen dolog, amit elsőként néznek, az pont a szériaszám, mert abból sokminden kiderül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pazolini #81535 üzenetére
A szériaszámnak pedig szerepelnie kell a készüléken. Keresd csak, ott kell lennie annak! Ha mégsincs, az csomó érdekes kérdést felvet: például az üzlet hogyan fogja azonosítani a TV-t, ha az általuk biztosított garanciális időn belül valami történik vele? Nem tudom, hogy a szervizmenüben található-e bármi is a szériaszámmal kapcsolatban, ez márcsak azért is fura lenne, mert egy esetleges panelcserével akkor az is megváltozik.
Az eredeti kérdésedre pedig: ha nincs meg a szériaszám, gyanítom regisztrálni sem tudsz a Samsung honlapján, illetve ha megvan sem biztos a siker, tekintve, hogy a készüléket az előző tulaja már regisztrálhatta.
Get Moded!
-
Ludovicus
aktív tag
válasz Pazolini #81483 üzenetére
Igen, elfelejtettem írni, hogy elsősorban hd csatornákról vennék fel Gondoltam, elegánsan meg lehet oldani a tv-vel és egy sd kártyával, plusz eszköz nélkül. De ne is menjünk bele jobban, hogy milyen plusz eszközre lesz szükség mégis szükség, mert így off topic üzemmódba váltana a diskurzus...
-
gurabli
őstag
válasz Pazolini #81377 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a gond, miért nem írja ki nálad. ott kell, hogy legyen. A leírás a C 2010-es sorozatra (is) érvényes:
- The TV will turn on with the Service Menu displayed.
-Use the {UP} or {DOWN} buttons to select "SVC"
Then press the {ENTER} button to access it.->"PANEL DISPLAY TIME" will be one of the items listed.
To exit, press the {RETURN} button and/or turn the power off.
Érdekes, amit az oledről írsz. Én megmondom őszintén, nem is foglalkoztam nagyon vele, mert kizárt, hogy valaha is ennyi pénzt adjak ki érte. Biztos valami ultragagyi beállításon volt, dinamikus kontraszt, 50 féle képjavitó (rontó), minden csúszka maximumon... Azért az oled jó kellene, hogy legyen, elvileg a plazmánál is jobb, legalább is a képe.
Az LCD egyetlen "előnye" az alacsonyabb fogyasztás, amitől nagyobb hülyeséget nem tudok elképzelni, ha az bármilyen formában a kép minőségének a rovására megy. Ez van autóknál is, ahol látod, hogy ECO, attól már menekülni kell, mert valami gyengített xar, vagy rosszabb esetben egy méregdrága alkatrész, ami arra hivatott, hogy védi a környezetet, csak éppen rendszeresen elromlik és szinte semmit nem véd. Még az Astrámban is van az a nyavalyás EGR-szelep, aminek a cseréje 40e+munkadíj. Helyette inkább nem lenne szabad csalni a gyári kibocsátási és fogyasztási adatokkal. Na, de ez van... Kitomboltam magam...
Jó lenne, ha János nem hagyna fel a kalibrálással, talán egyszer felém is eljut.
Ezúttal meg is ragadnám az alkalmat, valaki Pécs és környékén, aki kalibráltatni szeretne?[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz Pazolini #81372 üzenetére
Az OLED-et lehet, hogy elírtad, LCD lesz az, ami valóban mind gyalázat szinte bármelyik plazma mellett. Kevés helyen történt ekkora minőségbeli visszalépés, mint a tévéknél, a plazmák kivezetésével. Először én is úh LCD-t akartam, arra gondoltam, hogy amikor 2008-ban vettem a plazmát, egyértelmű volt, hogy csakis plazma jöhet szóba. Gondoltam azóta eltelt 7-8 év, biztos rengeteget fejlődtek az LCD-k. Majd hatalmas meglepetésemre azt kellett látnom, hogy ha fejlődtek is, nagyon keveset. DSE, gyalázatos a gyors mozgás, a feketék még VA-panel esetén is csak szürkék, de azt meg ha már csak egy kicsit oldalról nézed el sem hiszed, hogy ilyen pocsék lehet. IPS panel ebben egész jó, de a színek meg a "fekete"... Retekre meg storytv-re biztos jó, de filmezni meg ami a legdurvább: focira. Hát, talán annak, aki nem látott még plazmát.
Az oled is elég sok gonddal szenved még, bár annyira nem követtem, úgy rémlik, hogy hajlamos nagyon a pixelhibára, meg volt még egy pár meglepően bosszantó dolog. És persze ott az ára, ami egyenesen röhejes, valószínűleg az is marad, számomra (és a legtöbb ember számára) olyan, mint ha nem is lenne.
Üzemidőhöz be kell lépned a szerviz menübe. Ez nem gond, de nálam, és szinte biztos, hogy a C-n is, elveszíti a beállításokat, így előtte írj fel mindent, főleg, ha kalibrálva van!!! Utána nem nagy ügy visszaállítani. És vigyázz, hogy ne állíts át semmit!
TV standby módban, majd gyorsan beütöd a következőt: INFO MENU MUTE POWER
Ekkor be kell, hogy lépjen a szerviz menübe, menj le az SVC-re, majd OK. A "PANEL DISPLAY TIME" sor lesz az üzemóra.
Utána csak kikapcsolod a távról, semmi mást ne nyomj meg.(#81373) DM-Fan Igen, bár eddig sokkal elégedettebb vagyok, mint amire számítottam. A méretbeli különbség is számomra nagyon érezhető, és a kép minősége is jelentősen jobb. Mondom ezt úgy, hogy szerintem a PX80-as képe ma is jobb, szinte bármelyik LCD-nél és előbb választanám újra, mint egy 200e forintos LCD-t.
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
-
hunspikey
őstag
válasz Pazolini #80911 üzenetére
Nem csak hogy rosszul döntöttél, hanem de facto kijelenthető hogy rosszabb lesz mintha 1: semmit nem csinálnál, 2: szemre tekergetnéd. Minden panel más - nem is értem miért terjednek ilyen beállítások - igazi amatőrizmus.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Delta Force (2024)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen routert?
- Bestbuy játékok
- Milyen notebookot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest