- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Hűba... Olyant villámlott itt valahol közvetlen közelben, majd besz...tam. Gyorsan kitéptem a falból minden tápkábelt
modflow:
Nincs. Használd ki, hogy épp van eladó alig használt példány.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gabor970
addikt
válasz modflow #70189 üzenetére
úgy kérdezed, mintha nem lenne tiszta mindenkinek, hogy az emberek egy kis részét zavarja a plazma televiziók villódzása. Ő sajna ezek közé tartozik. Örüljünk, hogy van egy eladó 50GT60!
Ez tényleg vicces, aztán beirod, hogy tévét keresel... Hát vedd meg, és meg van oldva a problémád.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
modflow
veterán
Mint írtam pár napja, villámcsapás miatt megfeküdt a P50GT50-em.
Ha nem tudják megjavítani, akkor milyen TV-t javasolnátok helyette, ami min. ugyan olyan minőséget nyújt, mint ez volt?
A kárszakértő, még mindig nem jött. (Ez a 2. nap)
[ Szerkesztve ]
-
István 67
tag
Sziasztok!Lesz egy eladó 50gt60 , nem birom a villogást megszokni.Egyébként kifogástalan 4 hónapos pixelhibamentes felrakom a hardverapróra ha valakit érdekel,irjon.
-
Gyulus76
aktív tag
válasz panada #70186 üzenetére
Én az előző plazmát 2007-ben vettem. Előtte alaposan tájékozódtam. Azt is akkor döntöttem el, hogy nekem plazma kell. Fórumok akkor már javában voltak.
A tévét megvettem, odafigyeltem a bejáratásra, ghosttal soha semmi gondom nem volt.
Most egy GT60-ra váltottam. Erre is nagyon odafigyeltem, de mégis összejött egy tartós ghost, amit csak több száz üzemórával sikerült száműzni.
A NeoPDP plazma a hozzáértő szemek számára alapvetően sokkal szebb képet ad, mint a korábbi panelek. Van pár zavaró betegsége viszont, amikkel cserébe együtt kell tudni élni. Ilyen a foszfor lag, a line bleed, a poszterizáció és a ghostra való erősebb hajlam is.
Általánosságban nézve nagyon elégedett vagyok a tévével, de lenne még hová fejlődni.
Röviden csak annyit akartam ezzel mondani, hogy ne aggódj! El fog múlni a ghostod, csak kicsit jobban oda kell rá figyelni. Ez van.
-
panada
tag
válasz DM-Fan #70185 üzenetére
Egyetértek ezekkel a megállapításokkal.
Annyit teszek hozzá a saját példámból kiindulva, hogy 2004-ben, amikor az első plazmát vettem (akkor még ha jól emlékszem, nem is nagyon volt más technológia 42"-ban) nem néztem utána ilyen részleteknek a neten, talán nem is voltak még ilyen lehetőségek, fórumok (nem is volt annyi tapasztalat még a plazma indulásakor). A ghost-ot, mint velejáró tényezőt elfogadtam, tudtam vele együtt élni. 2008-ban, amikor a második plazmát vettem, továbbra sem kezdtem akkor talán már létező fórumokat böngészni, ez a fajta (néha túlzott) információáramlás az elmúlt években terjedt el ennyire. A ghost továbbra is létező jelenség volt, nem volt vele gondom. Most pedig (2-3 hónapja) csak azért akadtam erre a fórumra, mert bizonyos pana plazmák típusára kerestem rá, teszteket, véleményeket olvasni, és bejött ez az oldal is, így itt is sokat olvasgattam, de természetesen nem az egészet.
A hangrendszernél (hangfalaknál) felhívták vásárláskor a figyelmemet a bejáratásra. A TV-nél soha. (Pedig azokat sem hipermarketekben vagy virágboltban vettem, anélkül hogy bárkit is meg akarnék bántani.)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz panada #70174 üzenetére
A plazma mindig is rétegtermék volt, ahogy mondjuk az SACD-lejátszó vagy a projektoros TV, ennek megfelelően vannak is dolgai, amire oda kell figyelni, ha azt szeretnéd, hogy a maximumot nyújtsa. Be lehet állítani tömegcuccnak, de valójában sosem volt az. Szerintem szinte minden termékkel kapcsolatban tudnánk olyan dolgot mondani, amit nem írnak bele az adott eszköz használati utasításába, pedig adott esetben rontja a termék hatásfokát, rövidíti a várható élettartamot.
A plazma gyári beállításainak használatával alapvetően nem teszel kárt a termékben, nézheted Te dinamikus képmódban a TV-t, nem lesz különösebb baja. Ha logó is van az így nézett képen, az be fog égni, de erre meg felhívja a figyelmed. Hogy mi minősül tartósan állandó képelemnek? Ezt pontosan azért nem írja bele, mert ez nagyon sok tényezős: mennyire áttetsző a logó, milyen színű, milyen kontrasztérték mellett van kinn. A rövid megszakítások pedig egy idő után nem elegendőek, mert a hatás kumulálódik. Egyébként hozzátesztem, hogy a beégett panelű plazma nem is minősül hibás terméknek a szerviz vagy a gyártó szempontjából sem, mivel ez a technológia velejárója, ha valaki szélsőségesen használja a TV-t. Márpedig a dinamikus képmód csak annak nem szélsőségek, akinek komoly gondjai vannak a látásával, vagy nagyon nincs tisztában azzal, hogy egy nézett képnek milyennek is kellene lennie.
Ezek mind olyan dolgok, amiket ki kell tapasztalni, oda kell figyelni, ez a technológia ilyen, mint minden high-end cucc: nincs automatizmus, nemcsak annyi, hogy bedugod, oszt megy, ezzel foglalkozni kell. Cserébe olyat nyújt, amiről a konkurens technológiák csak álmodhatnak. Ezt sokan nem tudják elfogadni, nekik nem való a plazma. Szerintem.
Attól, hogy az autókkal kapcsolatban nem írják bele a gépkönyvbe, amit korábban, az nem jelenti azt, hogy nem kéne megcsinálni, ha tudatos vagy. Azért a fizika sem sokat változott abban a 10 évben, amiben az autógyártók hozzáállása és a használatik viszont igen. Korábban egy music centerhez is 400 oldalas gépkönyvet kaptál, most meg van egy egy lapos quick start guide, a többit meg majd kitalálod, vagy lefórumozod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
StLui
veterán
válasz Dorian #70177 üzenetére
Egyébként teljesen irreális elvárások is ezek. Autót amióta létezik autó mindíg szervizeltetni kellett, tévét pedig amióta létezik tévé, soha nem kellett. Egyszerűen bekapcsolta a felhasználó és használta.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
panada
tag
Valahol azt olvastam, hogy az LCD/LED TV-k előállítása sokkal költséghatékonyabban megy, azaz a gyártó (elsősorban Samsung és LG, akik erősen befolyásolják a piacot a tömegeknél, azaz a nagyobb volumennél) többet keres ilyen TV-k előállításán, ill. nagyobb árréssel tudja eladni ezeket a készülékeket, mint a plazmát, aminek költségesebb az előállítása, de túl nagy árrést meg nem tehet rá, mert végképp eladhatatlanná vált volna. Persze, ez lehet öngerjesztő folyamat is, hogy a plazmát a magasabb árcímke miatt kevesebben vették, így még költségesebb lett az előállítása...
-
johnny111
csendes tag
Kérdésem, hogy miben különbözhet az UK 42ST60B modell az itthon árulthoz képest?
Itthon is alkalmas DVB-C és T vételre? Gondolom ebben nincs különbség?
Egy UK-ban vásárolt kitöltött garancia füzet itthon is érvényes lehet?
Érdemes ilyen használtban gondolkodni? -
Dudee
senior tag
Azért szerintem az utóbbi pár évben igenis úgy alakult a piac, hogy a felsőbb kategóriás panákat azok vették, akik vmit értenek, vagy próbálnak érteni hozzá. Különben minek tették volna bele a promóba is a kalibrálhatóság lehetőségét. Nem Mari nénit célozták meg ezekkel, hanem azokat, akiknek kiemelten fontos a képminőség. Ők meg azért tudják miről szól a plazma. Csak ez a réteg elég vékony, nem tartja el a businesst. Az autós hasonlat szerintem úgy állja meg a helyét, ha Ferrariról beszélünk. Egy ilyen autó tulaja is tudja, hogy mire nem való, de gondolom nem irják le a manualban, hogy ne azzal járjon a sarki boltba
[ Szerkesztve ]
-
panada
tag
-
Gyulus76
aktív tag
Csak halkan jegyzem meg, hogy ha a logós tévéadásoknál lejjebb veszed a kontrasztot, az segít megelőzni a további ghostokat, viszont ha teljes képernyős változó tartalomnál is alacsony a kontraszt, akkor tovább tart, míg kimossa a meglévő ghostot. DVD/BD esetén ezért én inkább magasabb kontrasztot tartanék célravezetőnek. Nyilván a fehérmosás se véletlenül olyan amilyen.
-
panada
tag
válasz DM-Fan #70156 üzenetére
A légpuskán túl a végtelenségig lehetne sorolni azokat az életszerűtlen dolgokat, hogy mire nem való egy TV, vagy mit ne csináljunk vele. Ugyanakkor a gyári képbeállítások kontrasztjai mindenkinél azonosak (dinamikus 100; normál 50; mozi 70; THX 60; THX bright 100). Nincs olyan leírás, vagy megjegyzés a használatiban, hogy valamelyik gyári beállítást ne használjuk az első x órában, vagy egyáltalán ne. A logó tartós megjelenítését szerintem nem meríti ki kb. 15 meccs nézése azok viszonylag rövid időtartama és a köztes szünet miatt, pláne ha a meccsek között más beállítással más tartalom is órákig megy (filmek), és ez az egész nem napok, hanem hetek alatt játszódik le. Mégis bekövetkezik (bekövetkezhet), de ez van. Mivel ez egy szakmai fórum, én a magam részéről – megfogadva az itteni tanácsokat is – lejjebb vettem a kontrasztot már két hete, ill. más beállításokat használok, de ez szerintem túlmutat egy átlagos felhasználón, aki „csak” vesz egy plazmát, és még esetleg arra is veszi a fáradtságot, hogy a használatit végigolvassa (ilyen is egyre kevesebb van), és nem kutat további ismeretlen információk után, hogy van e még valami, amit ne, vagy máshogy csináljon.
OFF-OFF
Az autó bejáratása nem íratlan szabály, korábban a soron kívüli első szerviz benne volt a használatiban, ill. volt jelölt helye a szervizkönyvben is, az első x km-re (korábban még akár 10.000, mostanában már csak 1000-2000) vonatkozó megjegyzésekkel: ne pörgessük y fordulat fölé, kerüljük a hirtelen kigyorsításokat, ill. a tartós, állandó fordulaton járatást. De az évek (évtizedek) előrehaladtával egyre kevesebb a megkötés, ma már az első olajcsere is kezd kikerülni ebből a körből és ez a 4-5-7 éves gyári garanciát sem érinti, sőt erre fel is hívják a figyelmet a márkakereskedésben és a márkaszervizben is. Nem vagyok autószerelő (sem), és ha a technológia ugrásszerűen fejlődik, nem feltétlenül akarok mindenhez érteni és nem bírálom felül ezeket a mondásokat a 10-15 évvel korábbi használatiban leírtak alapján.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Magnat #70172 üzenetére
Ez amolyan sportból eredő öngerjeszett teljesen felesleges para. Amikor jártam üti-rugi edzésre, álmodtam néha, hogy megtámadnak és hiába próbálok akármit, nincs erő az ütéseimben, rúgásaimban
Mióta meg nem járok még sosem álmodtam, hogy vki megtámadott volna.
Tehát konklúzió: Béci túl sokat foglalkozik a tévéjével[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #70169 üzenetére
Sörétesem nincs, viszont légpuskával és légpisztollyal mostanában is szoktam lövöldözni. Korábban 15 évig sportlövőként pufogtattam lőtereken, mindenféle maroklőfegyverrel.
(#70167) ZEN1TH
Nem ellenőriztam, hogy van-e benne lőszer és elsütöttem, mert nem akartam, hogy feszüljön a rugója. Ilyen a valóságban nem fordulhat velem elő. Inkább háromszor ellenőrzöm, mint egyszer sem.(#70168) bucsher
Azt elmulasztottam, ma nem kapcsoltam be a tévét.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Hát, magadnak köszönheted: múltkor Te jöttél itt a nézési távolságból való sörétessel puffogtatással.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #70156 üzenetére
"azt se írják bele, hogy ne lőjj a panelre légpuskával"
Az elmúlt éjjel azt álmodtam, hogy véletlenül rálőttem a tévémre légpuskával. Annyira felzaklatott, hogy - szerencsére - felébredtem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz rappit4 #70162 üzenetére
Biztos, hogy nem, mert őrült összegeket szokta kérni javításért, tekintve, hogy általában nem lehet, csak komplett részegységek cseréjével. Vadássz gyorsan a boltok még meglévő kínálatából, vagy használt 1-2 éves plazmákból, ami vásárlás előtt tesztképekkel szemrevételezhető.
-
hunspikey
őstag
válasz panada #70149 üzenetére
Attól is függ ám, hogy mi történik valóságban a kontraszt csúszka 50 feletti részénél, hogy hogyan áll a panel drive opció. Sötét drive-al 50 felett SEMMI nem történik, azaz 50= 100 akár - míg közép drive esetén már olyan 60-65 ig világosodik, világos panel drive esetén meg még tud egy kicsit feljebb menni amennyiben tolod a kontrasztot. Más kérdés, hogy hulla szar a gradációs görbe high panel drive esetén...
edit: közép drive 48-as értéke = sötét drive 50-es értékével - tehát DM nálad ami 46 közép panelnél (ha jól emlékszem így nézed - de majd kijavítasz ha netán nem) az kvázi egyenlő egy egészséges 48 körüli kontraszttal sötét drive esetére. Ami ugye majdnem a maximum a sötét drive-nál - tehát nincs azzal semmi baj, ha ő 100-ra teszi. Közép drive esetén ne rakja 100-ra- csak max 55-re.
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
rappit4
őstag
Üdv emberek! Újra visszatértem eme topikba, mert elromlott édesanyámék pv7-es tv-je és újat terveznek vásárolni. Ha emlékeztek, nekem még egy UT50-esem van (eddig nagyon boldogan használom, még mindig gyönyörű a képe). A kérdésem az lenne, hogy most milyen Panasonic plazmák vannak a piacon? Nézegettem, de ST60-at nem nagyon lehet már kapni üzletekben. Méretben valahol 55" körül nézelődök, mivel elég nagy a nézési távolság és azért jó lenne a 1080p-t is élvezni. Nem tudjátok, hogy esetleg találok-e még valahol 55-ös ST60-at? Vagy van valami alternatíva most a piacon? Vagy esetleg még az is lehetőség, hogy megvárom a következő szériát (már ha jön). Előre is köszi a válaszokat!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz panada #70149 üzenetére
"Ez a kontraszt dolog érdekes azért, mert kalibrálás után (sötét környezetben) 50 körüli a megfelelő kontraszt érték (legalábbis a mérés szerint), 3D-nél meg konkrétan 100 (persze ott nincsenek logók, meg állandó helyen lévő kijelzések, amik ghostot okozhatnak)."
Nincs ebben semmi érdekes, a 3D-nél egy sötétebb anyagú szemüvegen is át kell lőni a képet. De egyébként halkan jegyzem meg, hogy 2D-nél sem kell 50-es és 3D-nél sem kell 100-as kontraszt, kalibrált állapotban sem. Nálam pl. 46-ban állt meg a kontraszt 2D-ben tökéletesnek.
"Ebből számomra az következik, hogy a kontraszt bizony 50 körül és fölött van jó beállításnál, azaz a színek, fényerő, stb. stb. akkor optimálisak. Így ha lejjebb vesszük (pl. a logók miatt), akkor a kép "tökéletes" beállítását is rontjuk vele, csak hogy ne legyen (vagy kevésbé legyen) ghost."
Ez eleve nem igaz, mivel kalibrálni többféle kontraszt értékhez lehet (és kell is), annak foka alapvetően nem determinálja, hogy nem lesz színhű a képed. Csinálni kell nappali és esti profilt is, nincs ilyen, hogy 50 vagy afölötti kontraszthoz "kell" kalibrálni. Sötét szobában az 50 fölötti kontraszt kiveri a szemed, elviselhetetlen.
"Egyébként nagy (lég)térben van a TV, így nem érzékelem, hogy melegedne, vagy fűtene (persze, ha megfognám, akkor kiderülne)."
Ideje lenne, mielőtt elfűtöd az elektronikát, mert 80-as kontraszton azért nem érzi jól magát, ez egész biztos, ahogy a bejáratós panel sem! Nagyon nem.
"(Azt csak megjegyzem, hogy a használati utasításban pl. nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy a kontrasztot lejjebb kell venni, amíg bejáratós a TV, vagy pl. ne tessék használni a gyárilag hangolt dinamikus névre hallgató képbeállítást, mert az ilyen meg olyan ghostot eredményez.)"
Megjegyzem, azt se írják bele, hogy ne lőjj a panelre légpuskával. Jó, értem, hogy mire gondolsz, de ahogy az autóknál is íratlan ökölszabály a bejáratás és az első olaj idő előtti cseréje, úgy a TV, hangsugárzó, stb. bejáratása is ismert. A tartós képelemek kerülésére viszont felhívja a figyelmed a használati és minimális logikával az is összerakható, hogy ha jobban izzítod a panelt, akkor az amúgy kerülendőnek titulált tartós képelem is jobban izzik és durvább nyomot hagy.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gergelyv
csendes tag
Bocs, hogy erőltetem ezt. Szerintetek ma használt 50-es Samsung C7000-es plazmát venni értelmes dolog 160e körül? Állítólag csak 2 éve vették. Meg tudom nézni, bár nem vagyok egy nagy szaki. NIncs doboza, a szállítás kihívás lehet.
Ha nézem, hogy különböztetek meg egy ghostot egy eseteges rendes beégéstől? Arra gondoltam, megkérem a tulajt, hogy futtassa a tévén a "szellemtelenítőt" (bocs, nem jut eszembe a terminus technicus ), mielőtt jövök megnézni. Ezen kívül? Ha jól sejtem, a tulaj tv-műsort néz vele főleg, nem egy filmes típus.
Az alternatívák:
1. Fél évig használt 51-es f5000, másfél év garival, 130e.
2. Esetleg LG 50PB660V újonnan.
3. Esetleg halasztom a vásárlást, bár így könnyen lehet, soha nem lesz többé plazmám.
(nagyon zárójelben: 4. Árulnak még 8. generációs 50-es Kurót 200-ért valahol, de az sok szempontból nagyon fapad lesz. gondolom. A feleségem kinyírna, hogy még hangszorója sincs... Amúgy ma ez milyen vétel, feltételezve, hogy jó állapotban van?)Az F5000 miben tudhat esetleg többet a C7000-nél? Ha jól látom, a C7000 a maga idejében jóval magasabb kategória volt, máig is csomó mindent tud, amit az F5000 nem (3D, smart funkciók, kevésbé tükrös). Fordítva nem tudom, milyen a helyzet.
-
panada
tag
válasz DM-Fan #70148 üzenetére
Ez a kontraszt dolog érdekes azért, mert kalibrálás után (sötét környezetben) 50 körüli a megfelelő kontraszt érték (legalábbis a mérés szerint), 3D-nél meg konkrétan 100 (persze ott nincsenek logók, meg állandó helyen lévő kijelzések, amik ghostot okozhatnak).
Ebből számomra az következik, hogy a kontraszt bizony 50 körül és fölött van jó beállításnál, azaz a színek, fényerő, stb. stb. akkor optimálisak. Így ha lejjebb vesszük (pl. a logók miatt), akkor a kép "tökéletes" beállítását is rontjuk vele, csak hogy ne legyen (vagy kevésbé legyen) ghost. Lehet, hogy ez a valamit valamiért?
Egyébként nagy (lég)térben van a TV, így nem érzékelem, hogy melegedne, vagy fűtene (persze, ha megfognám, akkor kiderülne).
A beállítás meg szerintem gyönyörű képet eredményez, amihez nyilván az adott kontraszt is hozzá tartozik, így nem, nem érzem, hogy magas lenne a kontraszt értéke (ahogy bármi más egyéb beállított értéket sem próbálgatok tovább állítgatni, hogy min változtat).
(Azt csak megjegyzem, hogy a használati utasításban pl. nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy a kontrasztot lejjebb kell venni, amíg bejáratós a TV, vagy pl. ne tessék használni a gyárilag hangolt dinamikus névre hallgató képbeállítást, mert az ilyen meg olyan ghostot eredményez.)
-
panada
tag
De, nyilván féltem, de tévézni nem is nagyon szoktunk, inkább filmezni. A meccsek miatt ment most az M1 jóval többet a megszokottnál, de nagyjából ennyi.
Ugyanakkor ahogy írtam, ilyen megszakításokkal, vegyes használatban (és a filmeknél prof. beállítás van kisebb kontraszttal, bár az is 50 körül van, szóval sötétben sem 30-40 közötti érték nálunk) nem érzem, hogy ez akkora tragédia lenne a TV-nek. A ghost elszáll, ... (legalábbis remélem, de nagyon nem dühít a dolog, mert alapvetően a TV van értem, és nem fordítva - ettől még persze megbecsülöm, csak nem esek át a ló másik oldalára)
-
Dudee
senior tag
válasz panada #70144 üzenetére
Értem, köszi.
Ez akkor magyarázhatja a dolgot. Úgyértem elhiszem, hogy a panelek szórnak, de akkor ez több, mint kétszerese a DM-Fan által említett értéknek. 80as kontrasztnál elképzelhető, hogy nála is történnének ilyenek.
És nem akarok beleszólni a tv-zési szokásaidba, de 100 óra környékén nem sok az egy picit? Nem félted?G.
-
panada
tag
Alapvetően normál üzemmód volt választva a TV adásokhoz (az talán 50-es kontraszt), de a 18 órakor kezdődő meccseknél még világos volt a nappaliban, akkor ez emelve lett talán 70-80 környékére is (vagy átállítottuk dinamikus alapbeállításra, aminek szintén magas a kontrasztja). Az első 100 üzemórában játszódott le a történet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Na, akkor meg pláne fura."
Melyik a fura? Az, hogy az egyik kevésbé, vagy az, hogy a másik jobban ghostol? Ez tök természetes, eddig is így volt, vannak érzékenyebb és ellenállóbb panelek. Ráadás egyáltalán nem ghostoló plazma nincs, a VT60 sem az. Többen számoltak már be VT60 esetén is ghostról, nincs ebben semmi fura. Annak, hogy DMFan nem látja, több oka lehet, a visszafogott beállítás lehet az egyik.
-
akisbandi
aktív tag
válasz modflow #70136 üzenetére
Biztosítója válogatja, hozzám ki sem jöttek. Emailben küldtem be a szakvéleményeket és annak a számláit. Amiről nem volt, azt nem fizették. Ha javítható volt, akkor annak a díját, ha gazdaságosan nem, akkor a bevizsgálás díját és a szakvéleményben szereplő értéket. A készülékek fotóit a szériaszámmal együtt utólag beküldtem, elvileg azt nekik kellett volna fotózni, a helyszínen.
Egy 5000 Ft-os kacatról nem kértem szakvéleményt, mondván többe kerül a leves, mint a hús és szerintem nem gazdaságos, de közölték, hogy azzal ne foglalkozzak, kérjem. Nem kértem, ki sem fizették.
-
DM-Fan
Topikgazda
"Fura, hogy te ilyen ghostosodásról beszélsz -főleg 15 perces logómentes szünetekkel- míg DM-Fan azt szokta írni, hogy nagyon riktán találkozik vele."
Helyesbítenék: én ghost-tal még egyáltalán nem találkoztam a VT60-amon. Amivel ritkán ugyan, de azért találkozok, az a poszterizáció, illetve a line-bleeding.
modflow: biztos lehetsz a másodlagos hatásban is. Én egyszer éltem át családi házban olyat, hogy kb. harminc méterre a háztól csapott be egy kerítésoszlopba a villám. A házban lerepültek a plafon alatti elektromos szerelékdobozok fedelei, a kismegszakítók rögtön leoldottak és több, az elektromos hálózatról leválasztott készülék még így is tönkrement. Na, most akkor gondolj bele, hogy nálad mi játszódhatott le, ha eleve oda csapott be és ráadásul be is volt dugva minden a hálózatba. Villámhárító ezek szerint nem is volt? Csakmert az viszont probléma lesz biztosításilag!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz panada #70117 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat a szemüveggel kapcsolatban. Mondjuk én pont azt szeretem, ha érzem a súlyát, engem kifejezetten zavar a könnyű szemüveg. Az, hogy az orrnyerget mennyire viseli meg, az leginkább a papucs kialakításán múlik és nem annyira a súlyán. Szerintem.
A ghost-ot tekintve értetlenül állok az eset előtt, mert én is nézem a meccseket és a leghalványabb ghost-om sincs. Jó, mondjuk nálam a kontraszt TV-nézésnél 36-38 körüli, szóval nem izzítom túl a panelt, de mivel jellemzően amúgy is sötétben TV-zek, ezért tökéletes - de amúgy nappal is kielégítő, mivel nálam közvetlen fény nem éri a panelt.
Játékoknál - ha van lehetőség - kapcsold ki, vagy állítsd transzparensre a HUD-ot, vagy ha nagyon durva, akkor mozgasd időnként túlpásztázással vagy esetleg minimális zoom-mal, ha nincs jobb megoldás. De épp az elmúlt 2-3 hétben toltam végig a Half-Life Orange Box-ot (Half-Life 2, Episode 1, Episode 2, Portal) és ott ugyebár nem kapcsolható ki és nem is szabályozható a HUD. A ghost leghalványabb jelét sem tapasztaltam, pedig ott 46-os kontraszttal megy a panel.Nézési távolságot tekintve én sem igazán értem a sirámot. Én néha azon kapom magam, hogy alig több, mint 1 méterre kuporgok a 65VT60 előtt és olyan szinten tökéletes még ilyen távolságból is a képe, hogy az elképesztő, különösen, ha minőségi BD-t, vagy egyéb HD-anyagot nézek. Egyáltalán nem zavaró, de a jellemző nézési távolságom a 1,8-2 méter, a filmnézési pozícióm, ahová az 5.1 is be van mérve, az pedig olyan 2,5 méterre lehet. Ebből a távolságból egyébként DVD-ről is nagyon szép, plasztikus képet ad a TV. Jó, nyilván rögtön kiszúrod, hogy nem BD és látod, hogy sokkal kevesebb a részlet, de egy jó minőségű DVD-nél az abszolút vállalható kategória a látott kép, néha meg nem mondanád, hogy nem 720p anyagot nézel.
A 2,5 méterről egyébként már azt érzem, hogy lehetne nagyobb is a panel. De a pixelméret még 1 méterről sem zavaró, dither innen már nem igazán látszik, ha jól be van állítva a paneled. De én sem tologatom a fotelt, a 2,5 méter ennél a 65"-nál szerintem abszolút kompromisszummentes, mert látsz minden részletet, és még talán nem is illúziórombolóan kicsi a panel. Nem azt mondom, hogy moziélmény ilyen távolságról, de azt viszont igen, hogy képminőséget tekintve bármelyik mozit lazán agyonveri és vissza. Ha pedig elgurul a gyógyszer, akkor odaülök 1,5 méterre és akkor már a moziélmény is megvan - természetesen ezt csak HD-anyagnál alkalmazom.
A CRT-hez és az ottani nézési távolságokhoz meg fölösleges hasonlítani, mert összevethetetlen, ráadásul ott a készülékek sugárzása és vibrálás miatt is ajánlott volt jóval messzebb ülni, mint az indokolt lenne képméretet tekintve.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nemisfontos
csendes tag
Nem tudom, hogy volt-e már az info, de ha esetleg valakit érdekel: a Corvin Plazaban lévő Euronicsban van kiállítva egy LG60PB660. Lehet nézegetni (meg tesztelgetni is biztos, ha szépen nézel az eladókra).
-
Dorian
félisten
válasz modflow #70136 üzenetére
"Utóbbiról már nincs is meg a számla. Azt be kell mutatni a biztosítónak?"
Nem kell, olyankor becslést ad rá a biztosító. Gondolom a használt 30ezres ára körül lesz."Akkor nálam él a villámcsapás és a másodlagos hatása is?"
Feltételezhető, hogy igen,Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
modflow
veterán
Nem, a konnektorban van áram, szóval nem az a baj.
Bejelentettem a biztosítóban kárt, de most látom, hogy a gépemben - amiről most is írok - elszállt a TV tuner kártya és a Realtek PCIe GBE LAN-om. Ami az alaplapra integrált, szóval ilyenkor mi van? De amúgy a gép az megy.Kíváncsi vagyok, mikor jönnek ki. A TV 1 éves, az Xbox360-om 4 éves volt. Utóbbiról már nincs is meg a számla. Azt be kell mutatni a biztosítónak?
Remélem a 3D-s szemüvegek nem romlanak el. Ugye? Mert azt ki sem tudom próbálni. Pedig van belőle 5 db és 10ezer volt/db.
Nálunk a kéménybe csapott be a villám. Látható is, mert lerepült a "madárvédő" a tetejéről és szétnyomta még a pincében is a kisajtót! És a kémény kb. 8-10 m -es lehet.
Akkor nálam él a villámcsapás és a másodlagos hatása is?[ Szerkesztve ]
-
wdarty
tag
Iyesmit tapasztalok, ha egy részen sötét volt aztán jön rá egy teljes fehér, akkor a pixelek villognak. Lassan megszünik.
Pl. fehérmosásnál a fehér szélén 2 centin ez a villogás tapasztalható.
Itt egy példa(gif)
http://kepfeltoltes.hu/140709/plasma_pixelflickering_on_white_www.kepfeltoltes.hu_.gif -
Magnat
veterán
Ghost témához: most játszottam kb 1.5 órát GT6-tal és közvetlen utána néztem, semmi sem látszik a műszerfalból st60-on.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
viera
őstag
Valakinek van esetleg tapasztalata Dune HD Base 3D lejátszóval?
A Blu-Ray szabvány hiányában a stream mappából indítjuk el a filmeket.Érdekelne,hogy a 3D-s filmeket hogyan indítom el,esetleg az is úgyanúgy?Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Gabor970
addikt
válasz panada #70128 üzenetére
filmeket jellemzően 1080-as MKV-ként "szerzem be" 11-16GB körüli méretben. Nekem ez szebbnek tűnik, mint mikor a 720p-s 6-8 GB verziót nézem. TV saját playere, és ugye a TV is csak ready, 1366X768
Sorozatok is 1080-asok, de az sajna kissé túltömöritett lehet, mert csak 1,6-1,8GB méret jellemzően. Ritka amit ilyen 2,8-körüli verzióban megtalálok. Amúgy a kadenciahelyesség miatt épp a sorozatok jobbak, ha tényleg jó minőségben dolgozott aki rögzitette.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
panada
tag
válasz Gabor970 #70127 üzenetére
Az ajánlott távolságoknál különbséget tesznek a nézett tartalom alapján (feltételezem azért, hogy nagyjából egységes képet lássál, a hibák ne legyenek nagyon látványosak). Tehát pl. egy DVD filmhez majdnem kétszer akkora távolságot javasolnak, mintha ugyanakkora képernyőn HD-t néznél (pláne 3D-t). Így tehát - ha mindig az ajánlott optimális távolságról akarnád nézni a TV-t - az éppen választott anyag minőségétől függően teszed előrébb-hátrébb a fotelt... Vagy kompromisszumot kötsz valamiben.
A Te esetedben ha jól emlékszem simán jó helyen ülsz, ha DVD-ről nézel filmet, a HD anyagnál kellene közelebb ülnöd (hogy jobban lásd a szép pixeleket.)
Amit utólag írtál a végére, teljesen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz panada #70124 üzenetére
nekem a saját helyzetem azt dobja, hogy 3m-re van az ülőgarnitura a TV-től. Nem fogom sem közelebb tenni, és fotelből sem nézem közelebbről. Emiatt szeretnék nagyobb tévét. Nem baj, ha a minősége nem csúcs. Mint sokszor irtam, én a PS50C430-at is örömmel nézem. Kb havi 4-6 filmet nézek meg, max 8 részt valami sorozatból, az meg egyáltalán nem érdekel, hogy reggel a hirműsor, vagy heti egyszer a világpanoráma milyen minőség. Feleségem leginkább aludni szokott a TV adás alatt. Mondjuk, hogy a fentiekhez minek van 83 csatornára előfizetve 20HD-val, azt most végképp nem értem
Mindenkinek valahogy a saját igényeit kell alaposan átgondolni, teljesen mindegy, hogy egyikünk azt mondja a nagy és olcsóbb/gyengébb a követendő, vagy a másikunk, hogy inkább csak 42 de GT60. Azt hiába mondjuk szerintem a kérdezők 90%-ának, hogy szaladj 65VT60-at venni! ....az ára miatt.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
panada
tag
válasz dgabro #70122 üzenetére
Csak annyi, hogy x Ft-ból én nem azt mérlegeltem, hogy mekkora a legnagyobb méretű TV, amit vehetnék, hanem több szempont szerint vizsgáltam a dolgot, figyelemmel a több nézési helyre, a különböző műsor típusokra (SD, HD, 3D), stb. Az elmúlt napokban (is) ment itt a harc, hogy inkább 65" "gyengébb" minőségben, mint (kicsit) kisebb képernyő jobb minőségben.
-
StLui
veterán
válasz panada #70121 üzenetére
Én kábé letojnám a pixeleket, ajánlásokat, olyan távra kell ülni, hogy beleéld magad a filmbe, ezért jó a mozi is, mert elég nagy a kép hozzá. Szóval az a lényeg, hogy kitöltse a látótered. Ez viszont minél nagyobb képméretnél valósítható meg, mert egy, sarkítok, 40cm-es képernyőhöz kényelmetlen 40cm-re ülni, onnan nézni, hangfalakról meg ne is beszéljünk. Szóval ez nem pixel, meg szőrszál számolgatás, hanem elképzelhetetlen, hogy úgy nézz valamit, és éld bele magad, hogy a látótered nagy részét nem az tölti ki. Ha a 40-es tévén elkezdem nézni akár csak a teniszmeccset is, állandóan elmászkálok, nézegetem a telefonom közben, stb, de ha kiteszem vetítőre, akkor odaszegeződök a képernyő, vászon elé. köze nincs egymáshoz a két élménynek.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-
panada
tag
Méret, távolság
Ahogy korábban is írtam, sok tesztet, véleményt, hozzászólást átnéztem, értelmeztem vásárlás előtt. A plazma nem volt kérdés (főleg hogy a pana (és lassan a többiek is) befejezték a fejlesztést, azaz szerintem csúcson vagyunk ebben a technológiában).
A „legyen minél nagyobb a képméret”, akár inkább a minőség rovására is, nálam nem játszott. Különböző nézési távolságokat határoznak meg DVD nézéshez, HD anyag nézéshez, akár 3D-hez is más a javasolt távolság (meg jön a TV adás is). Lehet, hogy ezt matematikai alapon is meg lehet közelíteni, meg a „tökéletes” pixeleket minél közelebbről kell nézni ahhoz, hogy lássa is az ember, milyen tiszta a kép, sőt, messzebbről már nem is látja a különbséget a néző, de a túl nagy képméret közelről nézése akár zavaró is lehet – hangsúlyozom: szerintem. Mert ez bizonyos szempontból megint szubjektív.
Gondolom, az ember szeme, felépítése, működése nem változott az elmúlt 20 évben, csak sok információt kapott az agyunk, ami esetleg befolyásolja a látást. A crt TV használati utasításába 20 éve az ajánlott minimális nézési távolság a képátló négyszerese volt. (Mondjuk a 4:3 képarány miatt a képernyő területe kicsit nagyobb, mint az azonos átmérőjű 16:9 kijelzőjé – ami akkor nem volt még.) Persze, az vibrált, rosszabb volt a kép, videokazettán voltak a filmek, stb. stb. De akkor nem volt jobb, így nem volt mihez hasonlítani.
10 éve egy 42 colos plazma (megjelenítő, mert akkor még TV-ként nem is igazán jött) óriási előrelépés volt méretben, képben, DVD anyagot nézve. Most meg már HD van, a 42 col kicsinek számít, és az 55-60 colos tévéket is 2-2,5 m-ről kellene nézni, mert onnan látni, milyen éles a kép. Nem tudom, kinek van kialakítva úgy a nézési helye, hogy 1 db fotel van a TV előtt teljesen optimálisan elhelyezve, és mindig onnan, egyedül nézi a TV-t. Nálunk nappaliban van (ami egyéb funkciókat is betölt a házi-mozin kívül), többen (is) nézzük a TV-t, különböző helyekről, különböző távolságokról, tehát szempont volt az is, hogy aki közelebb ül, az is lássa szépen az egész képet DVD anyagnál is, stb. stb.
Nálam továbbra is a nézett műsor a lényeg, azt akarom a lehető legjobb minőségben élvezni, de a filmet nézem egyben, és nem a pixeleket külön-külön.
-
panada
tag
válasz MasterMark #70119 üzenetére
Rendben, köszi, akkor megnézem a játékok beállítási lehetőségeit is.
-
panada
tag
válasz DM-Fan #69953 üzenetére
Szellem
Én is így jártam. A vb csoportmérkőzéseiből megnéztem kb. 15-öt, simán ott a ghost a vt60 panelján. Azért érdekes, mert ugye egy meccs kb. 2x45 perc, közte 15 perc szünet, ami változó képtartalom logó meg minden nélkül, és a meccseken kívül filmeket is néztünk rajta, tehát nem érzem jogosnak a bal felső sarokban a kör alakú M1 logót és a durva pirosban fehérrel kiírt „ÉLŐ” felirat nyomát, meg persze a jobb felső részen a folyamatosan kijelzett állás szellemképét.
Nagyon nem zavar, de borzasztó lassan kopik. Amint észrevettem (egy hosszabban tartó világos hátterű jelenetnél egy filmben), zoomoltam az M1 képet, de azért az sem korrekt, mert a 16:9 HD adás logóját és eredménykijelzését csak úgy tudtam fölfelé eltüntetni a képernyőről, ha már nyújtottam a képen, azaz aránytalanul magas alakok rohangálnak a pályán (a labda sem gömbölyű…).
Mondjuk Xbox-ot még nem kapcsoltam be rajta, de attól már tartok erősen. Egy folyamatos 2-3 órás játék után, ahol állandó kijelzések vannak, nem tudom, mit művelne a TV-vel. Erre "vigyázni" nem nagyon lehet, hiszen zoom értelemszerűen nem használható (a meccs állását akkor is tudom, ha nem nézem folyamatosan a kijelzett eredményt, meg azt is megjegyeztem viszonylag hamar, hogy élő adás, köszönöm, de a játékban pl. fps játék esetén térkép, lőszer mennyiség, életerő, stb. az folyamatosan változik).
Mindettől függetlenül a fő prioritás és a többségi felhasználás a filmnézés, ezért fenti „hiba” ellenére is plazma a nyerő választás nekem.
-
panada
tag
válasz DM-Fan #69735 üzenetére
3D szemüveg
Kipróbáltuk szemüvegre rávéve is a samsung szemüvegeket, mindkét szemüveges családtagnak kényelmesebb viselet volt a pana szemüvegnél, tehát ahogy gondoltam, jobban pozícionálhatók.
Egyébként megmértem a súlyukat is, a pana szemüveg pontosan 50%-kal nehezebb a samsung szemüvegnél (bekapcsolt állapotban… ), ez egy hosszabb filmnél érezhető különbség az orrnyereg terhelésénél.
-
gergelyv
csendes tag
http://hardverapro.hu/apro/samsung_ps51f50002013-as_15_ev_gyartoi_garancia
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_samsung_ps50c7000-es_plazma_tv_full_hd_3dÖssze lehet hasonlítani a kettőt? Az utóbbi, gondolom, komolyabb modell volt a maga korában, de azóta a világ is sokat fejlődött. Ilyen árkategóriában, méretben van más tippetek?
-
Dexar007
veterán
válasz gergelyv #70114 üzenetére
Errol van egy fasza storym.Ha beirod a keresobe a nevem, megtalalod.
En azt tanacsolnam,hogy mindenkepp menj el,nezd meg,es hozd el sajat magad.Ugy a legbiztosabb.
En postaztam mar 60"-os tv-t sajat dobozaban ugy,hogy direkt kikotottem,sot ra is irtam 80-as betukkel,hogy csak allva lehet szallitani.Kijott a postaszolgalat ( a nagyobb csomagokat nem neked kell bevinned,hanem autoval a haz ele jonnek) felvettek az adatokat,segitek berakni a kocsiba,erre a postas.: ,,Na akkor fektessuk mar le,ez igy nem tunik tul stabilnak". ( 2 perce mondtam neki,hogy csak allva lehet szallitani). Mindegy,elvittek,vevo megkapta, szerencsere hibatlan allapotban- azota is mukodik.Give me your cum,bull!
-
gergelyv
csendes tag
Ha vettem egy tévét, ami rohadt messze van tőlem, hogyan szállítsam? Látom, a futárszolgálatok egész megfizethetők, garanciát vállalnak. Van, amelyiket inkább ajánljanátok, mint a többit?
A DPD-t néztem, 520 euró értékig a biztosítás benne van az árban. Ez több mint amit a tévéért fizetek.
Elmehetnék érte, csak akkor elmegy majdnem egy napom, és többe is kerül. Azt hiszem, talán felelőtlen módon, de elhiszem az eladónak, hogy minden kóser a tévével, és elhozatom a futárral, benne is vakon megbízva. Egyszer élünk.
Azért a futárból ha van jobb és rosszabb, akkor a jobbat szeretném. Szóval van vagy nincs tipp?
-
őstag
válasz modflow #70097 üzenetére
Szerintem az összeghatár a villámcsapás másodlagos hatására vonatkozik, nem a közvetlen csapásra, de a biztosítód úgyis felhomályosít.
Villámcsapás és másodlagos hatása
Sokat nem értik, hogy mi a különbség a villámcsapás, és a villám másodlagos hatása (indukció) között, és hogy miért kell a másodikat kiegészítő biztosításban szerepeltetni Eredetileg a lakásbiztosítási szerződések csak a villámkárokat tartalmazták. Ez alapján a biztosítók kizárólag a biztosított épületbe (vagy annak közvetlen közelébe) becsapó villám által okozott károkat térítették, és csak úgy, ha a villám becsapódási helyén a mechanikai hatás miatt keletkezett károk is megállapíthatóak voltak. Ha azonban a villám távolabbra csap be (vagy éppen két felhő között keletkezik), akkor ilyen mechanikai hatásról, közeli becsapódási helyről nem beszélhetünk, de az érzékeny elektronikai berendezések (pl. számítógép, video) a keletkező túlfeszültségtől tönkremehetnek. A kiegészítő biztosítás ezekre a károkra nyújt fedezetet.
A tulfeszvédő dobozában kell lenni egy leírásnak a garancia érvényesítésének módjáról. Gyakorlatilag náluk is kárbejelentést kell tenni - ami nem árt 48 órán belül - majd kiküldenek egy kárszakértőt. Ha nincs meg a papirod, valamelyik forgalmazónál próbáld meg lemásoltatmi ugyanolyan eszközéről.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok,
ajánljatok nekem tv-t
-50 (51)"
-sport, 90% film (külső mediaplayer HD)
-árban alsobb kategóriát céloznék meg. (smart, meg csilivili nem kell)A lényeg, hogy most "ledes" tv van, s ennek a betegségeit szeretném kiküszöbölni, elhagyni.
Köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
addikt
Ennek a ma esti meccsnek az eredménye nyugodtan beéghet, legalább jókat fogok vidulni a jövőben is.
-
akisbandi
aktív tag
válasz modflow #70104 üzenetére
Szia,
Gondolom biztosító és biztosítás függő is, de nekem tavaly 1-2 éves készülékeket tulajdonképpen nem is avultatott. Be kellett vizsgáltatni mindent, ennek költségét fizették és a szakvéleményben feltüntetett kárkori értéket kifizették. Mondjuk 3-4 hónapom ráment, de én sem kapkodtam. A bejelentést tedd meg minél előbb, aztán keress egy megbízható számlaképes elektroműszerészt.
Amúgy nálam is elektromos hálózaton, LNB-n és LAN-on röpült minden. Az utcai ~60-80 Amperos biztosítékot is elvitte, MDSL modemet, routert, LNB-t, Diseqc-et, szép lista kerekedett a végén.
Ne aggódj, elég korrektek a biztosítók, bár pont mostanában volt némelyiknél változás, mi szerint neked is meg kell tenned minden tőled telhetőt a kár megelőzése érdekében. -
StLui
veterán
válasz Dexar007 #70101 üzenetére
Nem a töredékét fizette, több mindent fizetett mindkét alkalommal. Az egyik egy Gericom 50"-os plazma volt, kb 5-6 éves. Igaz valami 5-600eFt volt és 100-at kaptam, de akkor egy alap plazmát már újonnan 150-200 körül lehetett kapni 50-es méretben, és ennél a tönkrementnél sokkal jobbnak tűntek ezek az újak már.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #70104 üzenetére
Hát, ez szerintem nagyban biztosító- és biztosításfüggő. Ma egy 50GT60 lehetne a méltó utód, csak nagy eséllyel nem kapsz már 50"-os méretben, vagy legalábbis szerencse kell hozzá. Jó lenne, ha bevizsgálnák a TV-t, lehet, hogy nincs nagy baj, bár erre azért nem alapoznék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz Dexar007 #70101 üzenetére
"Levitalo ST50" volt az utolso kep amire kattintottam,de kozben kiderult,hogy van meg egy. "
Ja, értem! Igen, az elég abszurd látvány volt számomra is, azért is fotóztam le, mert tényleg olyan, mintha lebegne a levegőben, ami egyébként azért van, mert távol van a faltól.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #70094 üzenetére
Nekem mindig szól a meteo-app (nagyon megbízhatóan prognosztizál 2 napra előre) iPhone-on és jelzett tegnap este is és így mindent kihúztam, mielőtt elmentem itthonról (igen, még az antennakábelt és a LAN-t is Popcorn-ból, mert azokon keresztül is szállhat minden), így megúsztam, pedig itt is cikáztak a villámok. Sajnos ez a nyári időszak ilyen, nagyon kell vigyázni. Sajnálom, próbáld meg zaklatni a biztosítót!
liszi70: értem, így már világos!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz liszi70 #70100 üzenetére
Mar semelyik. ,,Levitalo ST50" volt az utolso kep amire kattintottam,de kozben kiderult,hogy van meg egy.
StLui Mire,es mennyit,ha nem titok? Mert en ugy tudom,hogy a biztosito beleszamolja az amortizaciot is,azaz csak a toredeket fogod megkapni annak amit szeretnel,hiaba villogsz elottuk szamlakkal.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Avatar: Frontiers of Pandora teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Suzuki topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- RME ADI-2 Pro AD/DA 2x AKM4490 768kHz 32bit
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- Sennheiser CX 400BT True Wireless fülhallgató
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest