Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

Topikgazda

válasz panada #70174 üzenetére

A plazma mindig is rétegtermék volt, ahogy mondjuk az SACD-lejátszó vagy a projektoros TV, ennek megfelelően vannak is dolgai, amire oda kell figyelni, ha azt szeretnéd, hogy a maximumot nyújtsa. Be lehet állítani tömegcuccnak, de valójában sosem volt az. Szerintem szinte minden termékkel kapcsolatban tudnánk olyan dolgot mondani, amit nem írnak bele az adott eszköz használati utasításába, pedig adott esetben rontja a termék hatásfokát, rövidíti a várható élettartamot.

A plazma gyári beállításainak használatával alapvetően nem teszel kárt a termékben, nézheted Te dinamikus képmódban a TV-t, nem lesz különösebb baja. Ha logó is van az így nézett képen, az be fog égni, de erre meg felhívja a figyelmed. Hogy mi minősül tartósan állandó képelemnek? Ezt pontosan azért nem írja bele, mert ez nagyon sok tényezős: mennyire áttetsző a logó, milyen színű, milyen kontrasztérték mellett van kinn. A rövid megszakítások pedig egy idő után nem elegendőek, mert a hatás kumulálódik. Egyébként hozzátesztem, hogy a beégett panelű plazma nem is minősül hibás terméknek a szerviz vagy a gyártó szempontjából sem, mivel ez a technológia velejárója, ha valaki szélsőségesen használja a TV-t. Márpedig a dinamikus képmód csak annak nem szélsőségek, akinek komoly gondjai vannak a látásával, vagy nagyon nincs tisztában azzal, hogy egy nézett képnek milyennek is kellene lennie.

Ezek mind olyan dolgok, amiket ki kell tapasztalni, oda kell figyelni, ez a technológia ilyen, mint minden high-end cucc: nincs automatizmus, nemcsak annyi, hogy bedugod, oszt megy, ezzel foglalkozni kell. Cserébe olyat nyújt, amiről a konkurens technológiák csak álmodhatnak. Ezt sokan nem tudják elfogadni, nekik nem való a plazma. Szerintem.

Attól, hogy az autókkal kapcsolatban nem írják bele a gépkönyvbe, amit korábban, az nem jelenti azt, hogy nem kéne megcsinálni, ha tudatos vagy. Azért a fizika sem sokat változott abban a 10 évben, amiben az autógyártók hozzáállása és a használatik viszont igen. Korábban egy music centerhez is 400 oldalas gépkönyvet kaptál, most meg van egy egy lapos quick start guide, a többit meg majd kitalálod, vagy lefórumozod.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák