Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Nemrég lettem tulajdonosa egy Panasonic TX-P42G20 plazmatévének.
Tökéletesen meg vagyok elégedve a képminőségével, és a szolgáltatásaival. Főleg HD filmeket nézek rajta, de sajnos nem tudom közelebbről ezt megtenni, mint 3 méter, ezért mivel most az anyagiak is megengedik talán, lecserélném egy ugyanilyen 50-es-re.
Ha van érdeklődő cserére vagy vételre, akkor privátban várom az üzeneteket.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz DM-Fan #32202 üzenetére
"Mondjuk lehet, hogy már nem sokáig fogod tudni elérni ezen modelleket, úgyhogy az új modellév lehet keresztülhúzza a számításod."
Ezt meg tudom erősíteni. Mint már írtam, kissé elszámoltam a nézési távolságot a Panasonic TX-P42G20E plazmánál, mert 3 méterről nézem a hd filmeket. Próbáltam ezért váltani, eladni ezt a 42'-est, és helyette beszerezni egy 50'-est. Az eladás sem ment jól, mert 175 körül akartak csak adni a 2 hónapos tévémért, amit keveslek.
Az Edigitalnál mai nap meg is rendeltem azért az 50'-es tv-t, hogy le ne csússzak az 5 éves pana garanciáról, a megrendelést vissza is igazolták, majd pár órával később láttam a weboldalon, hogy már nem rendelhető a készülék.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és ott közölték, hogy törlik is a már visszaigazolt !! megrendelésemet, mert a beszállító nem szállítja nekik már továbbá ezt a típust.
Másik webáruházban is azt az információt kaptam, hogy max a héten vesznek fel rá megrendelést....
Úgyhogy letettem a cseréről..... Majd 5 év múlva valami mást....
Hozzá kell tennem, hogy a G20 képe elkápráztat nap, mint nap, mindenkinek csak ajánlani tudom ! -
Bodor
veterán
válasz gyuromoj #32301 üzenetére
Én is olvastam ezt az ajánlást, és kíváncsivá is tett, lévén nemrég tettem szert egy Pana G20-as plazmára, elötte csak crt tv-m volt.
BD verzióban én sem találtam, viszont 1080p mkv.-ban le tudtam tölteni.
Hát annyit mondhatok, hogy lehet tesztelgetni vele a plazmát rendesen, nem egy avatar grafika. Tényleg gyönyörű a képi világa, és mellesleg nekem még a történet is tetszett. -
Bodor
veterán
válasz Johnny Cage #32441 üzenetére
Azt gondolom, hogy ha G20-hoz keresel kalibrációs értékeket, akkor itt és itt érdemes olvasgatni. Én így állítottam be a G20-asomat, az volt az alap, és hozzáigazítottam a képet az ízlésemhez.
Ezen kívül, ha számítógépről nézel filmeket, és WIN7-ed van akkor lehet kalibrálni a második kijelzőt( plazmát) és a létrehozott színprofil-lal tudod majd nézni a filmeket.
3. variáció, hogy bérkalibrálást veszel igénybe, én mivel fotózok is, a monitoromat így kalibráltattam színhelyesre, de a tv-t még nem kalibráltattam, mert szerintem felesleges.
Aki nekem kalibrált, az is a proradveres cikkben alkalmazott eszközzel teszi, ezért nem fogok kalibráltatni, megbízom a cikk szerzőjében.
Ha valakit érdekel, megadom a bérkalibráló elérhetőségét.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz DM-Fan #32468 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy márpedig pontosan az említett cikkek szerint kell beállítania mindenkinek a tv-jét, hanem hogy az az alap, aztán mindenki a saját szeme/ízlése után mehet.
Ha Te jobban tudod, a teszt cikkek írójánál, sokat mértél ilyen hardverekkel, akkor az biztos jobb, ki kell ide írni....
Mivel topic gazda vagy, amikor a kalibrálással kapcsolatban felvetődött (#32441) Johnny Cage
a kérdés, ajánlhattál volna 1-2 okos dolgot, mivel úgy is jobban tudod.
De nem,nem segítettél.
Megvártad,amíg jóindulatúan valaki belinkeli azt a két magyar nyelvű tesztet, ahol erről van szó, és utána szépen leteremted, hogy azokat ne ajánlgassa már...Hát bocsika...
Itt csak Te segíthetsz mindenkinek, és csak az a jó.
Akkor tedd is meg, és kicsit szállj le a magas lóról !
Lehet, sőt biztos, hogy ezen a téren nagyobb nálam a tapasztalatod, hozzáértésed, de attól még lehet normális hangnemben is írni és segíteni is...Kalibrálással kapcsolatban csak annyit, hogy arra gondoltam, amikor azt írtam : "de a tv-t még nem kalibráltattam, mert szerintem felesleges." , hogy hardverrel ( pl. Eye One Display ) nem állítottam be a tv-t, és szerintem azért felesleges, mert a thx vagy professzionális profilból kiindulva elég jól meg lehet tenni saját kézzel is, és nem kell 10 ezer forintot fizetni érte....
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz DM-Fan #32495 üzenetére
Szia megmondóember!
A #32493 számú hozzászólásban azokat szólították meg akiknek Pana G20 és UPC-s HD-s felvevős boxuk van, tőlük várva tapasztalaton alapuló választ.
Neked nem ez van és Te is csak annyit tudsz, mint a kérdező, hogy van valami baj, valahol olvastál róla, de érdemi információt nem adtál, ahhoz, hogy meg tudja oldani a problémáját.
Akkor minek hozzászólni?
Közölted vele, hogy keressen utána.Hm... nesze semmi fogd meg jól !Gondolom nem azért írt a topicba, hogy erre felszólítást kapjon.....
Látod erről beszélek, osztod az észt kéretlenül, ömlesz kifelé, mint pillanatragasztó a tubusból, ha kell, ha nem.
Azért írtam, hogy sajnállak, mert az elismerésre méltó szakmai tudásodat nem úgy használod fel, hogy szívvel segítesz az embereknek, és csak akkor írsz, ha tényleg tudsz segíteni, hanem mindentudóan lesöpörsz másokat, és ha kell ,ha nem, szinte minden hozzászólásra reagálsz.
Mert szerepelhetsz, mert ebben a témában itt elismernek, mert itt fontos vagy, és ezt látod itt visszaigazolni.
Igen, sajnállak, hogy így kell összeszedned kiskanállal, így kell összekoldulnod az önbecsülésedet.
Ez nekem visszataszító, ezért mertem és merem leírni a véleményemet.
Persze ezt az egészet nem fogod beismerni, nem is várom....Tudom, ez egy szakmai fórum, topic, ahol rideg elektronikai dolgokról kell hogy szó essen, de szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen formában történik meg!
Azért mert sok információt összegyűjtött, birtokol valaki, nem kell azt hinnie, úgy viselkednie, hogy mások felett áll, vagy különb tőlük. Azt is mondják, hogy a tudás hatalom, és hogy a hatalom alázatos. Benned nem sok maradt ez utóbbiból.
Mindegy, hogy milyen módon, hol , vagy mikor nyilvánulunk meg, szerintem alapvető cél kell hogy legyen az, hogy ezt önzetlenül, jó szívvel tegyük meg, és közben emberek, emberségesek maradjunk.
A sorok mögött mindig emberek, érző személyek vannak, hát hogyan is ne lenne minden személyes, ami itt történik, akármennyire is nem divat !
Van aki már nem a divat után megy!
Üdv: Kishaver
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Ezen a héten szeretnék még venni egy új Pana TX-P50G20 fekete plazma tv-t, max 350.000K áron. Tud valaki ilyet Budapesten? Nem baj, ha nincs meg az 5 év garancia.. . .[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
snefftamas : Már megtörtént, sehol semmi biztató. Azért érdeklődtem itt mert kifogytam a szokásos módszerekből... Arra gondoltam ,hogy ha valaki látott egy olyan üzletben ilyen tv-t, melyik nem hirdeti az interneten magát, akkor esetleg ossza meg velem.
ZEN1TH: Igen, arra én is emlékeztem, fel is hívtam őket, de sajna csak bemutató darab van és annak is 389K az ára....
Tuya : Igen, van rá vevő. A probléma most már az, hogy én nem tudok venni helyette 50-est...[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz snefftamas #32974 üzenetére
Sajnos ragaszkodom a 50G20-hoz.V20 az már más árkategória, legalsó ára 398K, a G20 meg 332K, szóval van árkülömbség rendesen.
Nem szeretnék várni fél évet, mert a mostani majdnem új 42G20-ra most van vevő.
Mivel cserélni szeretnék, azt most kéne megtennem, később rosszabbak lesznek a feltételek.
Mintadarabot nem vennék sehol, főleg nem MM-ban, vagy hasonló helyen, már csak az ár miatt sem.....Esetleg még alig használt készülék jöhetne szóba, de az sem mindegy kitől, és ilyen jó plazmát nem nagyon ad el senki.... -
Bodor
veterán
Találtam egy helyen jó áron 50G20-as tv-t, igaz hogy ezüstben....
Egy bajom van vele, hogy a típusszáma más. TX-PF50G20S . Tud valaki arról valamit, hogy mit jelent az a plusz F betű benne? Vajon milyen mostohagyereke ez a Panának ? Fél órát keresgettem a neten, de nem sokat találtam. -
Bodor
veterán
válasz GeneraL_XTX #32988 üzenetére
Köszi, azzal én is tisztában voltam , írtam is hogy "ezüstben" , és azért kérdeztem rá csak az F betűre.
-
Bodor
veterán
válasz rayman2006 #32990 üzenetére
Köszönöm szépen !
-
Bodor
veterán
válasz snefftamas #32981 üzenetére
Találtam 50'-est, igaz, hogy nem a sima, hanem a TX-P50GW20, de mivel szinte semmi külömbség, csak annyi, hogy német, ezért megéri a 335K-t.
-
Bodor
veterán
válasz nightshadow #35028 üzenetére
Köszi, most már ezt is tudom.
-
Bodor
veterán
válasz fajkis #35259 üzenetére
Azért lehet kapni 50GW20-at jó áron....
-
Bodor
veterán
válasz zonusz #36709 üzenetére
Szerintem képminőséget nézve nagy különbség nem lehet a 50G20 és G30 között, ha van rá lehetőség, tényleg érdemes saját szemmel meggyőződni róla. Árban a 50GW20 ( ez szinte uaz. mint a G30, csak van még benne DVB-S tuner is, ) és a G30 között (amiben ugyan már az új G14-es panel van, de nem biztos, hogy szemmel látható a különbség) pl.itt csak 13.500.Ft. a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz metron #36740 üzenetére
Sajnos csak csatlakozni tudok a hozzászólásodhoz, nekem is GW20-am van, és próbáltam több bluray-t lejátszani a pc-ről, szintén HDMI kábellel összekötve,de ugyanaz az eredmény mint nálad.
Én bluray-hoz az ArcSoft TotalMedia Theatre 5 lejátszót használom, ott már minden beállítást kipróbáltam, de nem segített semmi sem.
12-17 gb-os mkv-k nagyon szépen és rezzenéstelenül mennek a KM Playerrel, a BD50-es bluray-ok meg 24p-re állítva nem.
Lehet hogy, az ATI Catalyst Control Centerben kéne még keresgélnem a beállításokban.Persze, szívesen kipróbálnék egy jó minőségű mediaplayert, tesztelve így a 24p-t a tévén, de egyelőre nincs a közelben senkinek akitől kölcsön kérhetnék, bár ezért az egy képességért nem venném meg, mert egyébként tökéletesen megfelel pc adta képminőség és rugalmasság, de azért hajt a kíváncsiság....
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LED világítás a lakásban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest