Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
Aktív témák
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem egy 50-es Pana plazma vásárlását, esti film/sorozat nézéshez otthonra. Kb 3,5-4 méterről nézem majd.
Egyszerűen nem találok indokot, hogy miért ne a sokkal olcsóbb P50C10Y-t vegyem pl. a P50X10Y mellett.
http://www.videoexpert.hu/osszehasonlitas/?vids=415870,417728,419422,421390
Egyel kevesebb HDMI csati (csak 2), de ez nekem elég. Ezen kívül mi rosszabb még benne?
Ja igen, a DVBT tuner asszem ebben is benne van: http://www.avplanet.hu/TX-P50C10Y#.Vélemények?
In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy mostanában "csomagolás-sérült"-ként lehet olcsóbban (175-200e) kapni Samsung PS50A457 TV-t. Itt a speckója: [link]. Tud valaki róla bővebbet? (Sajnos a magyar Samsung oldalon (már?) nincs fent...)
Megéri vajon, mondjuk 175e-ért?
Kösz: Balázs
In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Ma tervezem egy Pana P50X10Y vásárlását, de van egy kérdésem amiben talán tudtok segíteni.
A HD anyagokat a nappaliban levő gépemről nyomnám át HDMI-HDMI kábelen (MKV fileok). Ugyebár ez a TV-be megy be, a kérdés csak az, hogy az audio jelet hogyan tudom továbbvezetni az házimozi erősítőbe, hogy szép 5.1 hangzás legyen?Nem találtam még meg a TV készülék manual-ját a neten, és a specifikációból nem egyértelmű, hogy digital audio out csati van-e a TV-n. SPDIF nem feltétlenül jó, mert tegnap belefutottam abba, hogy azon csak két csatornányi tömörítetlen hang mehet egyszerre, így hát nem mindig jó (pl. most szenvedek hogy a gépem SPDIF kábelen nyomja át a DTS vagy egyéb 5.1-es hangot az erőlködőnek direkt módon, de egyelőre nem megy)
Kösz: Balázs
-
BaliTHC
tag
Sziasztok,
Használ valaki 50-es Panasonic plazmát (50X10Y-t) PC-re kötve HDMI-HDMI kábellel?
Én így használom (videokártya: Ati Radeon 4830), de nem biztos hogy jól van beállítva, ugyanis van egy vékony ujjnyi fekete sáv a Tv szélénél minden irányban, és a feketék sem teljesen feketék, inkább sötét szürkék.Az aktuális beállításaim: WinXP, a TV a második monitor, kiterjesztett desktoppal, aminek a felbontása nagyon közeli a TV-éhez, de nem biztos hogy pont annyi (most fejből nem emlékszem), és a frissítése 60Hz.
Pl kérdéseim: milyen frekit kéne megadni? rá lehet venni a videókarit hogy pont a natív felbontást nyomja ki? Fontos, hogy első vagy második monitorról van szó? Kell valamit turkálni az overlay körül?
Köszönöm: Balázs
-
BaliTHC
tag
válasz ziggi_zug #8347 üzenetére
Azért ezzel vitatkoznék. Nem azért mert annyira értek hozzá, hanem inkább azért, mert ellenkező véleményt olvastam itt: [link], és az számomra elég hihetőnek és alaposnak tűnik.
Cheers!
-
BaliTHC
tag
válasz ziggi_zug #8352 üzenetére
Itt [link] azt írják, hogy nincs szükség hibakezelésre a TMDS-nél.
Továbbá, első átnézésre úgy tűnik, hogy HDMI-n egy kódolt (tömörített) jelfolyam áramlik:
" HDMI uses the same unique TMDS encoding protocol used in DVI, to transport video and audio information over the same interconnect. TMDS stands for transition minimized differential signaling; it conveys data by transitioning between 'on' and 'off' states while utilizing an advanced encoding algorithm to minimize the transitions necessary to transport data between the HDMI 'source' e.g. an HDMI-enabled digital satellite TV set-top box, and an HDMI-enabled 'sink' or monitor e.g. a digital television.
Minimizing the required transitions avoids excessive electromagnetic interference (EMI) levels on the interconnecting HDMI cable. At the same time, additional operation is performed to minimize long strings of '1' and '0' which otherwise can cause detection errors. In this process, incoming 8-bit data is encoded into a 10-bit transition-minimized, DC-balanced word."
Logikusnak tűnik azt gondolni, hogy ha valahol a folyamon belül egy vagy több bit elvesztett vagy megváltozott, akkor vagy kiküszöböli azt a hibajavító algoritmus (mondjuk a CRC-ből), vagy ha erre nem képes, akkor egy egész szegmens elromlik (kérdés hogy ez mekkora). Ez mondjuk okozhat zavart/széteső képet, de azt (még?) nem látom, hogy alig észrevehető minőségromlást hogyan okozna....
(Ja és még valami: egyáltalán nem vagyok összeesküvés elmélet hívő, de az is logikus gondolatnak tűnik, hogy a drága kábelek gyártói igyekezni ködösíteni a témában, hisz sokan gondolkodnak úgy, hogy ami drágább, az jobb. Ha nem lenne valamiféle hibajavítás a digitális jelfolyam fogadó oldalán, akkor az majdhogynem továbbra is analógnak tekinthető, hm?...)
[ Szerkesztve ]
-
BaliTHC
tag
Én mostanában vettem egy Pana 50x10y-t, és maximálisan meg vagyok elégedve az SD anyagokkal, mint pl. egy-egy sorozatepizód DVD vagy HDTV rip-jével. _Sokkal_ jobb, mint amire számítottam, és megkockáztatom, hogy a régi 32"-es CRT-m képénél is jobb Ugyanúgy, a sima DVD filmek képe is messze felülmúlta az elvárásaimat.
Persze fontos, hogy a DivX DVD lejátszód okosan fel tudjon skálázni, és jó minőségű legyen a rip, de hát ezek manapság már könnyen elérhető dolgok.
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Egy rövid kérdés a Panasonic 50x10y-al kapcsolatban:
Eddig tudtam zoomolni a HDMI2-re kötött (PC-ből jövő) képet, pl. szuperszélesvásznú filmek esetén. Most hiába nyomom meg a távirányító zoom gombját, villan a TV ledje, de nem jön fel a menü (és nem zoomol). Mi lehet az oka?
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
BaliTHC
tag
Szia,
Még egy voks a 50"-es mellett: én általában 320 cm-ről nézem, 50"-esem van. Először bazi nagynak tűnt, de pár nap alatt magszoktuk Nem nagy. Ha egydül vagyok otthon, akkor előfordul, hogy a mozihatás miatt kb 2 méterről nézem egy fotelből a 720p-s filmeket.....
Bali
[ Szerkesztve ]
-
BaliTHC
tag
válasz BaliTHC #9947 üzenetére
Hali!
Kösz mindenkinek a válaszokat erre a kérdésemre:
"Eddig tudtam zoomolni a HDMI2-re kötött (PC-ből jövő) képet, pl. szuperszélesvásznú filmek esetén. Most hiába nyomom meg a távirányító zoom gombját, villan a TV ledje, de nem jön fel a menü (és nem zoomol). Mi lehet az oka?"A megoldás annyi volt, hogy JÁTÉK üzemmódban felejtettem a bemenetet, ahol nincs zoom (úgy látszik). Amint visszaraktam MOZI vagy XYZ üzemmódra, működött a zoom.
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Hozzáértők tanácsát kérném:
Jelenség: ha fekete alapon fehér betűk jelennek meg egy filmben, a fekete háttér kivilágosodik egy kicsit, ha a fehér betűk eltűnnek, a fekete újra fekete lesz. Ez zavaró pl. filmek végén a stáblistánál, de a feliratos filmeknél is, ahol jön-megy a felirat sötét jelenetekben.
Kérdés: hogyan tudom a rendszert rávenni, hogy ez ne történjen meg, a fekete mindig fekete maradjon. Ez TV beállítás, vagy valami szabályozza szoftveresen a PC oldalon?
A rendszer:
TV: Panasonic TX-P50X10Y
Kábel: HDMI
Videoforrás: PC, Win7, K-Lite codec pack, Media Player Classic
Videokártya: Sapphire ATI Radeon HD 4830 512M PCI-E
Általában este, sötétben nézek filmeket - értékelném, ha nem változna a fekete intenzitása.Kösz minden válaszadónak!
BaliIn the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
BaliTHC
tag
válasz Majstor #37473 üzenetére
A módszer működik: nem árt lekapcsolni a dynamic contrastot a Catalyst Control Center-ben:
Start->Video->Video Quality->Other Video Settings->Enable Dynamic Contrast checkboxKösz!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest