- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- eGPU tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Akkor neked bizonyára jobb a szemed az átlagnál vagy nagyon közelről nézted ... kollegám most vett egy 106-os full hd lcd-t, volt pár vendége az ünnepek alatt, senki, mondom, senki nem tudta megkülönböztetni a 720p-t a 1080p-től 3 méter fölött, de 4-5 méterről már a sima dvd-től is sem (pedig blueray volt a 1080p source, nem agyontömörített mkv).
Én magam haverom 1080p plazmáján néztem a Planet Earth 720p és 1080p változatát, ő kapcsolgatta a sourceot, aztán csere ... az eredmény ugyanaz... amikor itt a fórumon ezt a cikket belinkeltem, vki másnak 106 centis full hd lcd-n pontosan ugyanez volt a szubjektív tapasztalata. Te meg ahogy látom, egy Pana full hd tévét hasonlítottál egy LG-vel, ráadásul a minőségre és a színmélységre panaszkodtál ... ezek közül melyiknek van köze a felbontáshoz? Sztem nézz meg egy full hd tv-t 720p és 1080p soruce-szal és próbáld észrevenni a különbséget 3 méterről, ha igazán objektív összehasonlítást akarsz. (persze a 1080p tv-n a 720p kiscivel jobb lesz, mint a 720p tévén lenne, mert ugyi felskálázgatja magának, de még mindig közelebb leszel az igazsághoz, mint két totál különböző tévét összehasonlítva, amik nagy valószínűséggel beállítva sem egyformán voltak)̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿