Keresés

Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz Kobe #4895 üzenetére

1ébként az a blokkosodás, amit említesz lejjebb, valszeg pont nem a felbontásból hanem az eltérő kontrasztból adódik (nomeg az mpeg sajátosságából). Nézz meg egy kis kontrasztú lcd-t, azon lesz csak überbrutál a blokkosodás!

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

• Magnat

veterán

válasz Kobe #4895 üzenetére

Akkor neked bizonyára jobb a szemed az átlagnál vagy nagyon közelről nézted ... kollegám most vett egy 106-os full hd lcd-t, volt pár vendége az ünnepek alatt, senki, mondom, senki nem tudta megkülönböztetni a 720p-t a 1080p-től 3 méter fölött, de 4-5 méterről már a sima dvd-től is sem (pedig blueray volt a 1080p source, nem agyontömörített mkv).
    Én magam haverom 1080p plazmáján néztem a Planet Earth 720p és 1080p változatát, ő kapcsolgatta a sourceot, aztán csere ... az eredmény ugyanaz... amikor itt a fórumon ezt a cikket belinkeltem, vki másnak 106 centis full hd lcd-n pontosan ugyanez volt a szubjektív tapasztalata. Te meg ahogy látom, egy Pana full hd tévét hasonlítottál egy LG-vel, ráadásul a minőségre és a színmélységre panaszkodtál ... ezek közül melyiknek van köze a felbontáshoz? Sztem nézz meg egy full hd tv-t 720p és 1080p soruce-szal és próbáld észrevenni a különbséget 3 méterről, ha igazán objektív összehasonlítást akarsz. (persze a 1080p tv-n a 720p kiscivel jobb lesz, mint a 720p tévén lenne, mert ugyi felskálázgatja magának, de még mindig közelebb leszel az igazsághoz, mint két totál különböző tévét összehasonlítva, amik nagy valószínűséggel beállítva sem egyformán voltak)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Aktív témák