Keresés

Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz ny.janos #44510 üzenetére

Gratulálok az új TV-dhez! Nagyon jól jártál, megkaptad a mai csúcs 2D plazmát a 2008-as modell helyett! Igazán gáláns a Panasonic-tól is. Érik még ezek szerint kellemes meglepetések az embert.

Get Moded!

• TCr

veterán

Kb. pont ugyan így jártam korábban a Samsung-gal, korrektségből 10/10. :)

https://flickr.com/photos/norbertkassai/

• Skillet

addikt

válasz ny.janos #44514 üzenetére

a hírnév még úgy is kötelezhetne, hogy tartósabb termékeket gyártanak :)
    de amúgy igen, korrekt hozzáállás egy ilyen nagy cégtől. ennek így kell lennie.
    abba bele se merek gondolni, ha nekem szarna be egy ilyen értékű tévé, gari idő után ...brrrrr

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

• Cha-b

senior tag

válasz ny.janos #44514 üzenetére

Gratula, jól jártál... , és grat a Panának is , hogy nem koptattak le vmi indokkal ilyen közel a gari vége elött. :)

CSAKAKISPEST!!!!

• Hsanyika1

senior tag

minden jó ha vége jó :DD ez korrekt ennek igy kellene működnie.

• BaLee

addikt

Gratulálok! :)

Gondolom, milyen "nagy duzzogva" fogadtad el a felajánlást... :DD

• Skillet

addikt

pffff :) visszaolvastam a sikersztoridat... hát nem semmi. akkor most gondolom egy új tévé, újabb 3 év garival? szerencsés ember vagy.
    bár alakulhatott volna szarabbul is. elég necces, hogy pár év alatt megadhatja magát egy ilyen drága masina :F
    erről az jut eszembe, hogy pár hónapja anyámnak úgy segítettem mosógépet választani, hogy az egyikre az volt kiírva : 5 év teljes körű garancia. ennyi. semmilyen más szempont nem volt érdekes. de azért ez gáz.
    ha veszek tévét, akkor én is megpróbálom inkább 5 év garival. hátha sikerül.

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

• ny.janos

tag

válasz ny.janos #44239 üzenetére

Nos a helyzet sokkal jobban végződött, mint reméltem.

Az ok tulajdonképpen abban keresendő, hogy a 2 év teljeskörű jótállás +1 év (azaz összesen 3 év) szavatossággal jár együtt. A kijelző tönkremenetele, mint nagy értékű hiba pedig belefér a szavatossági igénybe.

Fentiek alapján a szervizben hétfőn az ügyintéző lemásolta a papírokat, s tájékoztatott, hogy ilyen esetekben egy másik készüléket szokott felajánlani a Pana. Így azt mondta nekem semmi teendőm, ő intézi a dolgokat, s hív, ha a Panától visszaszólnak neki.

Kb. 1 órája hívott, hogy a Pana a tönkrement TH-46PY80P készülékem helyett egy új TX-P46G30E készüléket ajánl fel számomra. :R

Sokat nem gondolkodtam a válaszon és elfogadtam ajánlatukat. :)

• DM-Fan

nagyúr

válasz ny.janos #44239 üzenetére

Hát, sajnálattal hallom. Sajnos ez benne van, garanciális idő lejártát követően a legtöbb mai TV időzített bomba. Még nagyon benne van az emberekben, hogy a CRT elmegy akár 20 évet is és ha ezalatt meg is járja a szervizt, akkor is megúszható a dolog pár ezer forintból. Ez ma már nem jellemző. Persze nálad még egy extra adag balszerencse is társult a dologhoz. Azért tényleg fusd le még azt a kört és esetleg érdeklődj, hogy alkatrésznek beszámítják-e valamennyiért.

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz ny.janos #44042 üzenetére

Sajnálattal hallom. Sajnos ez mindig benne van a pakliban. Az is köztudott, ha egy mai TV-ben elpukkan valami (legyen az alaplap, segédpanel, vagy maga a kijelző), annak garanciális időn túli javítása minden esetben horrorisztikus összegbe kerül, gyártótól függetlenül. Ezért nem győzzük hangsúlyozni, hogy célszerű minél hosszabb garanciális idővel vásárolni a készüléket - persze erre neked 2008. karácsonyán nyilván csak extra felár fizetése mellett lett volna lehetőséged.

A védelmi elektronika sajnos nem minden esetben valósítható meg.

Szerintem 60-70 eFt-ot megérhet a javítás azon esetben, ha egyébként elégedett vagy a készülék képével és amúgy nincs igényed cserére, mert ilyenkor mindig azt kell vizsgálni, hogy a javítás összegével szemben mennyibe kerülne egy új, garanciális készülék beszerzése. Hasonló kategóriájú és méretű plazmát jelenleg talán az 50U30 személyében kapnál, ami úgy 205 eFt-ból áll meg, tehát nem túlzó a becslésed, hogy a javítás összegének háromszorosa. Mérlegelned kell, hogy számodra mi éri meg jobban.

Ha mégis az új készülék mellett döntenél, akkor rá kellene kérdezni a Pana-szerviznél, hogy mennyit adnának a készülékért, esetleg mennyiért számítanák be - tekintve, hogy nyilván maradtak működőképes alkatrészei. Érdemes lehet rákérdezni a méltányossági dologra, de nem sok esélyt látok rá, hogy sokkal előrébb jutnál.

Sajnos ez a mai készülékek esetében bármikor megeshet.

Get Moded!

• ny.janos

tag

válasz ny.janos #4715 üzenetére

Sziasztok!

Mintegy 2 hete vasárnap este esett meg, hogy a 2008. decemberében vásárolt Panasonic TH-46PY80 TV-m kikapcsolt, s nem lehetett bekapcsolni.

Az előlapi led 7-es hibakódot jelzett. A szerviznek másnap hétfőn jelentettem be, pénteken vitték el javítani. 10 nap után ma közölték velem, hogy a készülék segédpaneljei megadták magukat, de azt még nem tudják, hogy nem a panel maga okozta-e a segédpanel tönkremenetelét. Ez utóbbi lehetőség kiszűrése érdekében a Panasonic-kal egyeztetnek, nehogy a javítás után újra tönkremenjenek a segédpanelek a cserét követően. Visszajelzést pár napon belül ígértek.

Igen drága mulatságnak tartom, hogy egy 2 év teljes körű garanciával rendelkező készülékben 2 év 10 hónap után tönkremenjen a segédpanel, s a szerviz 70eFt körüli összeget emleget. Ha maga a panel a ludas, akkor meg bele sem akarok gondolni, hogy az mennyibe kerülne. Nem beszélve arról, hogy a készülékkel azonos műszaki paraméterű új készülék kapható talán háromszor ennyiért (nem néztem utána, ha tévednék, akkor ne szidjatok le nagyon).

Ezen túlmenően azt sem értem, hogy miért nem lehet védelmi mechanizmussal megoldani, hogy az egyik segédpanel tönkremenetele ne tegye tönkre a másik kettőt is (a szerviz munkatársának tájékoztatása szerint 1 meghibásodása okozza, hogy mindhárom tönkremegy).

Történt valakivel hasonló sajnálatos esemény? Volt valakinek a Panasonic-nál eredményes méltányossági eljárása garancián túli készülékre? Egyáltalán az adott estben van valami ésszerű javaslatotok?

Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.

• DM-Fan

nagyúr

válasz ny.janos #4820 üzenetére

A jelenség normális, a plexilapon látod tükröződni a képjelet. Ez csak rendkívül közelről és éles szögből látható.

Nem hinném, hogy bármelyik LG is kevésbé ghostolna, maximum nem volt ráküldve statikus képelem.

A ghosting-nak amúgy sincs semmi köze az általad látott tükröződéshez, mert előbbi egy technológiai sajátosság, utóbbi pedig csak egy optikai vetítődés.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• Lacusch69

tag

válasz ny.janos #4817 üzenetére

42PV80: ugyanez a jelenség. Normális.

Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...

• DEW3yl

tag

válasz ny.janos #4817 üzenetére

Az a 4-5 centi csak úgy tűnik, hogy annyi. Igazából szerintem te a védő üvegen tükröződő képet látod. Ez sajnos velejáró.

Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

• DM-Fan

nagyúr

válasz ny.janos #4715 üzenetére

Gratulálok az összeállításhoz, jó ízlésre vall. :) Használd őket sokáig, egészséggel!

A segítségért meg nincs mit! Ezért van a fórum.

Get Moded!

• DEW3yl

tag

válasz ny.janos #4548 üzenetére

Annyira nem néztem az árait az 50PY80 és a 46PY85-nek, de ha nem számít a különbség, akkor szerintem nem kérdéses, hogy melyiket vedd meg. Leírás szerint a következő különbségek vannak köztük (mindegyik a 85-ös javára): 24p Real Cinema (de természetesen a 80-as is tudja a 24p Playback-et, és igazából nem tudom, hogy mi a különbség a kettő közt), valami térhangzás, SD-ről lejátszik AVCHD videókat (azt ellenben nem tudom, hogy lejátszik-e valami más formátumú videót) és, hogy digitális audiókimenet is van rajta.
    A következő pusztán subjektív vélemény, de szerintem, ha csak nincs egy Pana vagy Sony HD kamkordered, akkor nincs semmi előnye a 85-ösnek.

Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

• DEW3yl

tag

válasz ny.janos #4540 üzenetére

Az aktív hűtés zaja csak akkor hallható, ha csend van a szobában és is inkább a megmozgatott levegő áramlása, de semmilyen mechanikai zaj.
    Az IFC pedig minden bemenet esetében egyfajta túlélesített képet kreál, mivel két képkockát analizálva készít egy harmadikat. Ez egyfajta továbbfejlesztett 100 Hz-nek foghatjuk fel. Ha nem megfelelő a bemeneti jel, akkor a zajt növeli, ha pedig megfelelően jó minőségű a kép, akkor pedig nincs rá szükség.
    Az input lag pedig, amiatt jelentkezik, hogy ez a procedúra természetesen egy kis időt vesz igénybe. Persze nem másodpercekben, sem tizedmásodpercekben mérhető. Ha nem konzolozol, akkor ez nem is észrevehető, tehát a te esetedben ez nem kritérium.
    Kicsit túlzásnak tűnhet, de az az igazság, hogy csak egy vitathatatlan előnye van az IFC-nek, hogy kikapcsolható.
    Ha esetleg belefér a keretbe, akkor egy 50PY80-at ajánlanák inkább, mivel mindenben megegyezik a 85-el, csak nincs benne IFC és hangszórói nem tudnak térhatást.

• polgcsabi

aktív tag

válasz ny.janos #4540 üzenetére

valamelyik SONY BD lejátszó tudja az mkv-t firmware frisítéssel és 42k-ért vette az egyik haverom

van progi amivel szét lehet vágni az mkv-s filmeket és 2 dvd-re ki lehet írni szerintem így elég olcsó megoldás egy film (2 db dvd-r kb 100 ft ) szerintem ennyit megér

talán még van egy nagyon korrekt megoldás ami százasból ki is jön: veszel egy POPCORN médialejátszót meg egy nas-ot és hálón keresztül már játszod az akár BD lemezekről leripelt 30GB-os filmeket v. akár az iso-kat vagy éppen a szutyok DIV-x-eket

ja még egy a nas bármit letölt a net-röl minimális árfogyasztás mellet a nap 24-órájában (torrent, ftp, stb)

kb ennyit tudtam segiteni

ja a BD és az mkv közti külombseég annyi mint a DVD a DIV-x minőség külömbsége

szerintem vegyél FULL-HD-s tv-t az analóg tv úgy is szutyok lesz

a BD, mkv meg azért csak egyre jobban fog közelíteni a FULL-HD-s felbontáshoz

még 1 nézd meg a samu 7-es és a 9-es sorozatú LCD tv-it is nem fogsz bennük csalódni

ha plazmát veszel akkor mindenképp a panába gondolkodj

• DM-Fan

nagyúr

válasz ny.janos #4538 üzenetére

Nos, én idén év elején jártam ugyanebben a cipőben, mint most Te. Én is sokat vaciláltam a fullHD és a HD-Ready között és végül az utóbbi mellett döntöttem és indokaim a következők voltak:
    - baromi olcsón kapok (990 Ft/hó) nagyon jó minőségű analóg TV-adást (közel 20 csatornát), ami gyönyörűen mutat a HD-Ready-s Pana PX80-amon, ugyanis a Pana plazmák tunerje igencsak jó minőségű. Ezzel szemben a HD-adások képminősége jelenleg még hagy némi kívánnivalót maga után, az ára pedig jóval magasabb. Plusz nem szívesen látnék még egy STB-ot is a TV-m alatt. Szóval MÉG nem ér annyit, amennyivel többet kell rá szánni, ráadásul nincs igazán mit nézni a TV-ben.
    - tele vannak a polcaim DVD-kkel, ellenben Blu-Ray filmem kevés van és ez az arány 2 éven belül nem nagyon fog változni a Blu-Ray lassú áresését figyelve. Egyébként már beindult az áresés: USA-ban már 18-20 $ között nagyon jó lemezeket lehet venni amazon-ról és jövőre be akarják vezetni az átlag 11 $-os ajánlott fogyasztói árat. Itthon újabban már 6.500 Ft-ért lehet kapni minőségi Blu-Ray filmet, úgy 2 év múlva szerintem ez az ár 4 eFt körül fog mozogni, ami már reális lehet. Addig viszont fölösleges a fullHD.
    - PC-vel nem vagyok hajlandó összekötni a TV-met, mert nem akarok PC-t a nappaliba, kábelezni nem fogok, nem bajlódok az .mkv-fájlok TV-re történő áterőszakolásával.
    - PS3-mam van (de lehet bármilyen konzolod) és a játékok 99%-a csak 720p-t tud, 1080p-t nem.
    -jó minőségű DVD-lejátszóm van (Pioneer DV696-AV), ami tökéletes upscaler-chip-pel rendelkezik, ami az 1080-as megjelenítést is tudja HDMI-n keresztül, de teljesen fölösleges, bőven elég ha a 720p-t tudja, DVD-nél nem lesz részletgazdagabb a kép.

Én ezek miatt döntöttem úgy, hogy megveszem az egyik elérhető legjobb minőségű HD-Ready TV-t igen kedvező áron, és 2-3 év múlva lecserélem egy olyan fullHD-s TV-re, ami már magasan ráver a mai technológiára (itt elsődlegesen az OLED-re gondolok, aminek most még horror ára van). 2 éves várakozás, keresgélés, valamint a témában való rengeteg tájékozódás után döntöttem tehát a Pana PX80-asa mellett és nem bántam meg, ma sem vennék mást, ráadásul már jóval olcsóbb is.

Nálad árnyalja a képet, hogy azóta eltelt 10 hónap, a fullHD-s modellek ára is jelentősen csökkent azóta, valamint az is bonyolítja a dolgot, hogy 46"-os vagy 50"-os méretben gondolkozol: 46"-os méretben nincs is HD-Ready TV-je a Pana-nak, 50"-osban pedig csak gyengébb képességű HD-Ready modelljei vannak (sima 8-asok a 80-asokkal szemben). Ezért a jobb HD-Ready modellek a 42"-os méretűek közül kerülnek ki a Pana-nál, a fullHD-seket megkapod 46" és 50"-os méretben is.

Kérdéseidre válaszolva:

- én is a Pana-t javasolnám a jobb tuner és a ghosting-ra való kisebb hajlamosság miatt. Nem véletlenül drágább, ha megteheted, vedd azt!
    - más gyártók modelljeihez mérten a Samsung és a Pana modelljei is többet nyújtanak. A plazmák között az abszolút favorit ugyebár a Pioneer a Kuro plazmákkal, ezután jön a sorban a Pana, majd a Samsung.
    - a fullHD vs. HD-Ready kérdésben a véleményem fönt leírtam, én ma sem vennék fullHD-t a fenti okok miatt, illetve ehhez még hozzájön, hogy a fullHD kb. másfélszer annyit fogyaszt (átlag 350 W/h, szemben a HD-Ready átlag 250 W/h-jával, ami a legutóbbi drasztikus villamos-energia áremelés miatt nem mindegy), valamint, hogy a fullHD-s modellekben van 4 darab ventillátor a hátlapon, a HD-Ready-k pedig teljesen passzív hűtésűek.
    - a készülék használatával kapcsolatban túlzottan sok mindenre nem kell figyelni: az első 500 órában célszerű kímélni - nem célszerű statikus képtartalmat megjeleníteni rajta ilyenkor (pl. tartós felirat, játékok HUD-jai, csatornalogókra eleinte érdemes figyelni, később már mehet ezerrel). A 4:3 és 2.35:1 arányok nem olyan égető problémák, beégni nem fog neked semmi, csak a panel fekete sávba eső szegmensei kevésbé használódnak, de ahhoz, hogy megváltozzon a képernyő homogenitása nagyon tartósan kéne úgy nézned a TV-t, hogy oda semmi nem esik. Én amúgy a 4:3-as TV-adást is 16:9-re húzva használom, az agyam már abszolút kompenzálja a kép két szélén levő torzítást. A 2.35:1 arányt meg nézheted nyugodtan.

Az említett 46PY85 jó készülék, bár az össz előnyét a magasabb kontrasztban látom, mivel amit pl. a Pana ezen felül hangsúlyoz, és amivel a készüléket jobb(nak mondják) a HD-Ready-s modelleknél, az az IFC (Intelligent Frame Creation), amit viszont a vezető tesztek kifejezetten a készülék negatívumaként említenek, mert inkorrekté teszik a képét, és nem kizárt, hogy ennek tudható be az input-lag növekedése is és a foszforlag is, ami egyébként az én PX80-amon abszolút nem jelentkezik. Még szerencse, hogy az IFC kikapcsolható.

A Digitális TV rákötését nem tudom hogyan gondoltad a DVD-lejátszóra, hisz a legtöbb lejátszón nincs is bemenet (max. az asztali DVD-írókon, de szerintem ott is csak a lemezről lejátszott tartalom kerül felkonvertálásra).

Én különösebben nem favorizálnám az ilyen drága DVD-lejátszó beszerzését, egyrészt, mert a DVD kifutó médium, másrészt, mert annyival jobb képet nem adnak azok a lejátszók sem. Meg lehet nézni a Pio DVD-lejátszómat (kb. 45 eFt volt újonnan) és a Pana TV-met együtt, HDMI-n összekötve úgy, hogy a DVD végzi a felskálázást: tökéletes képet adnak a DVD-k, annál sokkal jobbat nem nagyon lehet kihozni belőlük. Egyébként meg egyes DVD-k minősége olyan gyenge, hogy abból semmivel sem hozol ki Blu-Ray minőséget még nagyon távolról megközelítő képet sem.
    A Blu-Ray (és most nem a videoszabványról, hanem az adathordozóról beszélek) szerény véleményem szerint sem fog olyan karriert befutni, mint a DVD, ugyanis én sokkal inkább az IP-alapú TV-zésben és fizetős filmletöltésben látom a jövőt, mint a korongvásárlásban. Bár sokan vagyunk (és én is ilyen vagyok), aki szeret kézzel is megfogdosni egy kiadványt, de szerintem egyre inkább az lesz a jellemző, hogy adott összegért letöltheted a digitális tékából a fullHD-s anyagokat, amiket aztán otthon akár ki is pörkölhetsz majd lemezre az írásra is képes több terrás HDD-kapacitású Set-Top-Box-oddal. Ugyanis így még olcsóbban hozzá lehet jutni majd a filmekhez, mert a nyersanyag árát sem kell megfizetned és ráadásul ki sem kell mozdulnod otthonról. A PlayStationOnline-on már most is vásárolok így játékot: átutalás megy a kártyaszámról és már jön is le a játék. Szóval szerintem ez a jövő és nem a korong.

Get Moded!

Aktív témák