Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Kobe #4884 üzenetére

    Ha hosszabb távra tervezel, akkor mindenképpen fullHD-t válassz. A felsorolt modellek közül egyértelműen a Pana 42PY80 a legjobb választás, de ha rám hallgatsz, akkor vársz még a vásárlással 3-4 hónapot, akkor bejönnek a 2009-es Pana modellek (a többi gyártó is akkortájt áll elő az új típusokkal) és akkor várhatóan még lesz egy utolsó áresés a 2008. évi modelleknél, plusz érdemes lehet szétnézni, hátha hoznak valami érdekes újdonságot az új gépek is.

    Méretben szerintem se menj 42" alá, az a minimum, ha a keretbe belefér, akkor az 50" is könnyen elviselhető méret, csak eleinte tűnik nagynak, később bánni fogod, ha kis TV-t veszel, sokan beleesnek ebbe a hibába.

    Ha nem akarsz várni, akkor 42PY80, vagy 46PY80 az esélyes, arra figyelj, hogy a sima 8-as (tehát a nem 80-ra, vagy 85-re, esetleg 800-ra végződő) modellek szerényebb képességűek, alacsonyabb kontraszttal, gyengébb képjavító technológiával (lásd. #1. HSZ-ben a Pana típusjelöléseket).

    A fullHD és HD-Ready között nincs borotvaélen táncolás, a fullHD egy-két éven belül meghonosodik mindenhol, a Blu-Ray-ek elérhető árra normalizálódása után megjelenik a formátum az átlag háztartásokban is. Ezen ne is agyalj, ez már eldőlt, sőt, nem is volt kérdés. Vita a szabvány körül volt: HD-DVD vs. Blu-Ray, de már ez a csata is eldőlt utóbbi javára.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák