Hirdetés
Aktív témák
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Kornel #43098 üzenetére
Ez tényleg érdekes, bár a Panasonic-ét nem láttam még. Egy biztos muterral egyöntetűen az LG mellett voksoltunk a boltban, de az is lehet hogy az LG-n épp jobb demó videó futott... Nem tudni, ahogy azt sem hogy pár percig oké de hogy 2óra múlva se fájna a fejem tőle azt sem fogom megtudni csak ha megveszem ugye...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
rb26dett #43097 üzenetére
Jól látod a helyzetet.
Szerintem ha az extrák nem érdekelnek, akkor érdemesebb lehet a Pana-t választani, képminőséget tekintve egyértelműen jobb. A méretbeli difi ugyebár 5", ami nem kevés, de nem is annyira sok. Én anno 42"-ról váltottam 50"-ra és hát simán elmaradt a "wow"-effektus, abszolút nem érződik annyival nagyobbnak, de persze simán elviselem és már nem tudnék 42"-t nézni.
Nem sokkal butább amúgy a Samsung sem, ezért is írtam, hogy nézd meg élőben mindkettőt és az alapján dönts, úgyis az a mérvadó, amit magad látsz és nem az, amit én leírok neked. Lehet más az ízlésünk, láthatjuk máshogy a dolgokat. -
rb26dett
aktív tag
válasz
DM-Fan #43095 üzenetére
Hát ez az.. média lejátszó annyira nem lényeges, úgyis asus o!play-el játszok mindent, méret lenne igazából ami fontos tényező, a jelenlegi az 37colos, a 46-51col között pedig nem elhanyagolható a méretbeli különbség szerintem... A 3D- érdekelne, de azt például néztem juronicsba, és a samsung 3d-je közel sem volt olyan jó mint az ott kiállított LG passzív 3d-je kicsi könnyű vékony szemüvegekkel nem olyan bumszli töltős vacakkal.(de az LG-ktől óckodom ) Szóval megint csak nem igazán tudok dönteni, Panába méretben a következő lépcső meg már esélytelen a pénztárcát tekintve...
Panel tekintetében ez a samsung sokkal "butább" a panasonic-étól vagy közel azonos tudású? -
erdoke
titán
válasz
DM-Fan #43088 üzenetére
Az én 42PA55E típusú SD plazmámon ugyan van 1 db HDMI, de attól félek, sokat ettől nem fog érni.
Re (#43091)
Pár évvel korábban Fiat Punto-t adtak egy plazmához, amikor a MM nyitott Debrecenben.
Btw, az SD plazma felbontása FWVGA, azaz 854x480.2005 őszi a fenti SD plazma, azóta működik teljesen hibátlanul. Akkor 390 ezer Ft-ot adtam érte, és szürkeimportos volt, tehát baráti áron jutottam hozzá. 20e volt mellé a talp (!), amit lecseréltem egy 40e Ft-os gyári Pana állványra, amit rejtélyes okból féláron kínáltak ennyiért.
Ehhez képest a 290-ért házhoz szállított 50-es G30 szinte ingyen van. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
rb26dett #43094 üzenetére
Egyszerű a dolog: menj be egy üzletbe és nézd meg magad a különbséget a két modell között. Van köztük! Az, hogy neked ez megéri-e az azt, hogy emiatt áldozz a méretből, azt már neked kell tudni. Árban nagyjából ugyanott vannak. A G30 mélyebb feketékkel bír, alapból picit természetesebb a színvilága, a Samsung-ot elég sokat kell piszkálni (akár szervizmenüből is), hogy olyan képet adjon. A G30 viszont nem tud 3D-t és a médialejátszója sem olyan jól használható, mint a Samsung-é, ha ez szempont.
-
rb26dett
aktív tag
Hali! A következő kérdésem lenne, melyik tv érné meg jobban az árát, illetve jót / rosszat tud-e valaki ezekről a termékekről mondani, nekem most pana lcd-m van, és szeretnék egy nagyobbat de ekkora méretben csak plazma van, bár ettől a beégéstől eléggé tartok...
szóval a 2 kiszemelt ez lenne:
Samsung PS51D550
Panasonic TX-P46G30ETudom hogy a pana drágább jóval, de azt szeretném tudni hogy azt a töbletet meg-e éri főleg, hogy az általam említett samu 51colos a pana meg csak 46.
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
s7evcsenko #43086 üzenetére
Ég és föld a két TV! Márcsak azért is, mert az egyik egy 3 éves LCD, a másik meg egy idei plazma.
Ha a kép ricegése zavar, akkor viszont inkább érdemes lenne a Panasonic 42S30-at megnézned. Árban közel ugyanennyi, viszont jobb a mozgásmegjelenítése.
Mit értesz az alatt, hogy durva a fogyasztása? A 42"-os plazmák átlag 100-150 Wh-t esznek, szerintem az az ért elég korrekt manapság.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gabort #43089 üzenetére
Plazmáknál nem érdemes mérni sem az értékcsökkenést, mert beleőrülsz. Én még emlékszem, amikor a Westend nyitási akciójában 3-4 millió forint között lehetett megvenni egy talán 640x480 felbontású plazmát és egy Suzuki Swift-et adtak a TV mellé ajándékba! Nem vicc! Ma már elhánynád magad annak a TV-nek a képétől, még ha csak egy HD-Ready-t teszel mellé is. Pedig az is csak 10 éve volt. Na, az milyen értékcsökkenés?
De ne menjünk ilyen messzire: 2008-ban egy 42"-os Pana HD-Ready plazma 300 eFt-ba került a maga 1024x768-as felbontásával. Most, 3 évvel később ugyanazt megkapod harmadáért, újonnan.
-
gabort
csendes tag
válasz
burgatshow #43087 üzenetére
Szólj nyugodtan, ha nem szabad vitatkozni. Azt hittem, ez egy fórum, nem audencia.
Ettől még lehet, hogy csak húszezret ér, ami hét év alatt nem több mint 980,000 HUF érték csőkkenés, de ettől még furcsa, nem kicsit.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gabort #43085 üzenetére
Az a legkisebb baj vele, hogy mennyit eszik. A panelja elavult, nem fogad 1080p felbontást, kadenciahelyesen nem tud 24p-t megjeleníteni, nincs rajta egy darab HDMI-bemenet sem, a tunerje semmire nem jó, rég nem garanciális. Minden szempontból őskövület. Egy Pana 42C3 már 100 eFt alatt megkapható, 3 év garanciával. Ehhez képest ez a Philips maximum a harmadát éri. Ezért írtam, hogy nem tudnád annyiért eladni, amennyit kapni szeretnél érte, maximum egy baleknak, de mást átverni meg ugye nem szép dolog.
-
burgatshow
veterán
válasz
gabort #43085 üzenetére
Akkor minek kérdezed meg, ha nem fogadod el mások véleményét. Lehet, hogy a fogyasztás tekintetében kicsit többet mondtak mint ami valójában, de attól még se HDMI, se tuner csak egy 42-es HD ready panel, ami ráadásul használt és régi technológia.
Én most vettem egy TV-t, de azon gondolkodok, hogy hosszabb távon elég lesz-e a rajta lévő 3 HDMI csatlakozó, nem hogy olyat használtan, amin egy sincs.
Szóval, 20-30-nál valóban nem ér többet. Tudom, fáj az igazság de ez van.
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Szeretném a tanácsotokat kérni...
Lenne most ez a tv-m.
Nézegetem ezt a tv-t.
Az lenne a kérdésem, hogy képminőségben éreznék-e javulást, ha váltanék?
A bajom az, hogy a mostani 50Hz-es, és elég zavaró néha a kép remegése, mikor oldalirányba megy a kamera.
Valamint a fogyasztása az összes plazmának hasonló, vagy csak ezé ilyen durva? -
gabort
csendes tag
válasz
DM-Fan #43072 üzenetére
Hát, köszi a válaszokat. Részben megértem a véleményt, de ez akkor is egy HD Ready 42 colos lapos TV! Nem létezik, hogy 20K legyen az értéke... Tény, hogy negyven kiló, és kétszer olyan vastag mint a mai modellek, de egyltalán nem 450W a fogyasztása.
Korábban lemértem, mert van itthon pillanatnyi fogyasztás mérőm, és érdekelt, hogy milyen határok között változhat, illetve hogyan aránylik az LCD TV-hez.
37"C650 LCD: kb. 105-106W
ST51D8000 Plazma: Kb 150 és 200W között, de láttam már 250-es csúcsot is rövid időre.
42PF9966 Philips plazma 180 és 250W között. Most mértem újra.Szóval láthatólag annyit fogyaszt a 42-es, mint ma egy 51-es, vagy még picit többet is talán, de egyáltalán nem 450W-ot.
-
DM-Fan
nagyúr
Pixelhiba garancia mint olyan a Pana-nál nincs, viszont 3 napon belül emiatt cserélniük kell a TV-t. 3 napon túl másik gyártó sem cseréli, ha van pixelhiba garancia, ha nincs. Pixelhiba a plazmánál ugyanúgy előfordulhat és sajnos gyakran elő is fordul, úgyanúgy, mint az LCD-nél, ilyen téren nincs különbség.
-
törölt tag
válasz
DM-Fan #43073 üzenetére
Az ár nem számít jelen pillanatban, mindkettő ugyanannyiba kerül, de egyre jobban hajlok a Panasonic felé, aztán azt majd kiegészítem egy normális médialejátszóval.
kurtz : nem csak TV -t, hanem általában műszaki cikkeket én biztos nem vennék gyártói garancia nélkül, de ez szigorúan csak szvsz
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest