Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Azert eleg korulmenyes ketrecben kerulni a fodlezest, vacak dolog ha erre megy ki a jatek. Itt "batrabban" lekerul az ember, mint pl. az utcan !
Utacan, valos harcteri korulmenyek kozott, az ember probalja kerulni, hogy biri legyen a vege ! Eleg egy rossz tortenes, az ember bele is halt, mert szetverte a fejet barmiben. Sajnos serulekenyek vagyunk. Ez nem akcio film.

( Nekem is voltak mar verzo seruleseim, kotozhettem vilagba, mert olyan "szarul" forogtam kemeny talajon, szonyeg nelkul...izuleteket rendre szetvertem. Kozben buli, az embert viszi a szive, aztan meg johet a hetkoznapi kinlodas meg a Realitas )Osszessegeben,
Elobb kerul le az ember, aztan jon a hemperges, a bruszt meg a csephadaras es vedekezes vagy TELJES PASSZIV ( zero minosegi tortenes ) "munka". Johet az utlegeles alkarral meg esetleg konyok. De foldon sokat kivedenek es elviselnek, nehez feltorni a teknosbekat.Vagy mint mikor BJJ ben vagy barmelyik masik Grapp, esetleg Judo iranyzatban megy a passziv. Csodalkoznak, hogy kiveszik a dolgokat az olimpiarol meg elmegy a nezo es a kutyat sem erdekli. Mert lofax sem tortenik, vagy ami igen, az vicc.

Persze, nyernek meccseket, jol kivitelezett, allasbol inditott akciokkal is,

Kell is az allo kuzdelem meg technika ! K1 Kick Box Thai iranyzatok etc... De azert a legjobb, ha az ember itt sem megy elore , esz nelkul. 360 fokban kell gondolkodni, korkorosen mozogni. Sosem szerettem, mikor oszlop modjara , egy helyzetben megy az utes es rugas.En meg regebbi formakat kedveltem,
Matt Hughes, Serra, Anderson Silva, Wanderlei Silva, Cormier is meg Chuck Liddell,
Couture, K. Randleman ( RIP )
A legelso uttoroket kb. -
Amur
addikt
Kell a földharc ebben igazad van, de ha jó vagy állva, és ki tudod védeni hogy földre vigyenek, vannak erre bőven élő példák, akkor azért kevés földharccal is lehet valaki eredményes. De persze teljesen igazad van ebben és a többiben is. Ami sokszor megy az nem egy csúcs sport, pedig a kevert harcművészeteknek annak kellene lenni. Mondjuk ahhoz olyan egyéniségek kellenének mint pl. G. St-Pierre. Én elsősorban birkozó vagyok, de ennek ellenére nekem Nurmagomedov stílusa sosem tetszett. A földharcban ő volt a legjobb, és ha valakit levitt akkor sok menetnyi agonizálást láttunk csak, látványos harcot szinte sosem.. Ellenben egy GSP vagy egy J Bones Jones meg persze McGregor is megkerülhetetlen, bármennyire is balhés az ürge azért vitték a showt, és miattuk lett a legnagyobb cirkusz az MMA, és nem csak az UFC-re értem, mert minden versenysorozatra hatással volt. Láttam már nagyon egyoldalú címmeccset ahol csak 1-1 ágban volt nagyon jó valaki, és thai boxer lett a győztes, de lehet csak azért mondom mert részrehajló vagyok. De tény hogy sokoldalúnak kell lenni, ahhoz pedig a thai és persze a kick box egy nagyon jó alap, ezt a részét tartom. De nagyon rá kell érezni a ketrecre, mert ahogy írtad az azért egy nagyon más világ mint a többi küzdősport. Remélem nem nagyon kúsza lett amit írtam, így utólag azt látom össze vissza csapongtam..bocsi érte!
-
myckey
veterán
Forditva inkabb, a ketrecben elonyosebb a grappl, foldharcos edzes, nem pedig az allo harcos tapasztalat. A vegen a foldon kotnek ki, nem feltetlen az alloharc a dominans.
Az eletkor az sokszor lofaxt sem jelent, a kepessegeket lehet tartani, a rutin pedig rohadt sokat szamit.
En is ismerek 50-60 as "jatekosokat"...akik remeklul festenek, Hala az egnek
Jo peldat is mutatnak !Egyebkent sokszor bazis ( alap ) nelkul is bemennek a ketrecbe a "profik", megfelelo alap nelkul, de ezt latni is, kinek milyen hattere van odabent. Nem altalanos igazsag, hogy mindegyik tobb agazatot uzott, vagy keszseg szinten menne a "dolog". De meg csak nem is mind jartas.
Birni kell a pofonokat es a verre meno kudelmet, ami nem feltetlen a csucsa a kuzdosportoknak vagy a harcmuveszeteknek.
Plane ha latja az ember, hogy milyen " kuzdelmek" mennek sokszor. Mindenhez va koze, csak az ertelmes, minosegi sporthoz, mozgashoz nincs
( mozgaskulturarol ne is beszeljunk )
Viszont, van ver a faxaban odamenni ! Kockaztatja a testi epseget, egeszseget ! Sokszor persze fejben sem okes a dolog.
Respektalni es tisztelni kell ezeket az erenyeket es a Jellemet.
Ebben van penz mostansag, az embereknek pedig kell a cirkusz, a ver, a show es az adrenalin.
Az edzes, az megint mas vilag, hala az egnek.El lehet menni vezetett edzesre, nem feltetlen kell csiribiri hangzatos MMA ehhez, Komplex edzes van mas harcmuveszetben, kuzdosportban is.
Ketto nem egyezik meg
-
Amur
addikt
Figyelj a közel harminc az még javában fiatal. MMAben nagyon jól boldogulnak a thai boxerek, persze kell kiegészítés mellé, a földharcot a klasszikus birkózásban lehet a legjobban elsajátítani, vagy komplex MMA edzőt keresni. Győrben van, pesten nem vagyok képben. Én 50 vagyok, a thai box edzőm 60 plusszos, és végigcsinálja velünk az edzést nem csak dirigál. A lényeg a folyamatosan fenntartott erőnlét. Eddig sportoltál valamit? Milyen alapokkal rendelkezel? Nulláról azért az MMA-be belevágni ugyan nem lehetetlen, de ne 1-2 évben gondolkoj.. akik profik azok gyerekkortól több küzdősportot üznek a legfelsőbb színten. A kevert harcművészet a harművészetek "csúcsa", a legkegyetlenebb is egyben, hiszen a könyök és térd használata is engedélyezett(mint a thai boxban), a földön fekvő ellenfél fejét csak lábbal nem lehet támadni, de pl. könyökkel, ököllel igen.Ez a modernkori véres cirkusz. Imádom. De nem állnék be a ketrecbe, mondom ezt úgy hogy gyerekkorom óta üzők küzdősportokat(birkózás és thai box mellett minimális klasszikus box és mellette hosszútávfutás, de voltak pár hónapos kitérők szinte minden ágon, mert mindent ki akartam próbálni! Gondold jól meg, mibe vágsz bele!
-
myckey
veterán
válasz
PazsitZ
üzenetére
Nem csak a Kempo utja van, ahogy irtam. De igen, ott van ( ott is ) allo meg fold.
De a heti egy edzes...hat, tobb mint a semmi, plane mig az ember nem sajatitja el, utana lehet soloban is gyakorolni, meg el lehet am jarni mindenfele az orszagban, sparringolni is.
De a Kempo is jo, igen. Eleg sokat vettek at, ami a foldet illeti, fejlodtek.
-
PazsitZ
addikt
Hát heti egy az nagyon kevés. Persze ezzel nem akarom elvenni a kedved.
Egy ut lehet kezdesnek kempo. Naluk van allo es foldharc is.
A masik egy mma-s helyet keresni. Ehhez en a fiteclub.hu tudom ajanlani.Amugy Csampar Jani-t is jo edző, bar ő inkabb a folharc iranyba specializalodott.
-
myckey
veterán
Nem javaslom a BJJ-t. Akkor mar JuJutsu, de ertelmes oktatoval, nem olyat, aki csak a bazis meg a formalis dolgokra megy ra, es van neki kuzdopsort & versenytapasztalata is.
Lehetoleg a regebbi idokbol, mikor meg FullKontakt versenyek voltak,csak JudoGI ben, szonyegen, ketrec nelkul. Ez kb. MMA volt, szabalyozva.
A JuDo jo lehet, kiegeszitesnek, de ha ertelmes helyen megy a Jitsu, akkor abban ott van enbloc az egesz JuDo anyag, is !
Esetleg meg a grappling, birkozas is jo lehet.Ami a kevert harcot illeti, eloszor baratkozz a mozgassal es a komplex iranyzattal, a test test elleni edzesekkel, aztan johet az mma edzes es a ketrec.
-
Louro
őstag
Ha MMA, akkor lehet valami judo vagy bjj irányba nézelődnék (kezdésnek). Nézd meg, hogy mi van hozzád közelebb. Szinte mindenhol az első óra ingyenes.
Például őt ismerem és ő nagyon jó oktató is: https://bjjsport.hu
-
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos ahogy látom ez nem egy aktív topik, de hátha valaki még követi

Bele szeretnék vágni valamilyen küzdősportba, legalább kipróbálni milyen.
Ami végcélként érdekel az MMA, és ezért akarok álló és földharcot tanulni.
A gond, hogy fogalmam sincs mégis merre és mivel kéne kezdeni
Számomra a legkényelmesebb az lenne, ha létezik BP-n olyan MMA oktató, aki vállal személyi edzést, és szépen végig tud vezetni az álló és a földharc alapjain is. Hetente egyszer lenne időm elmenni. Tudom, hogy ez így egy hosszú út lesz, de ráérek szerencsére. Fiatal már nem vagyok, lassan 30, ha ez érdekes infó lehet.
Esetleg itt van valaki aki vállal ilyet/ismer ilyen személyt?
Amennyiben nem, bármi tipp, hogy mit és hol lenne érdemes tanulni?
Szerk: véletlen válaszra nyomtam
-
myckey
veterán
válasz
eventus
üzenetére
Krav maga -val is ovatosan...ott is akad parasztvakitas.
Mindenfele halalos tecsnika, meg kutyafule.Illetve lehetoleg olyan mozgasforma kell, ami osszetett, mindenfele elethelyzetben feltalalja magat vele az ember.
Meg azt is erdemes kerulni, ahol valamifele tanfolyam rendszerben probaljak eladni az okossagot, x ora alatt, x osszegert. Az jo mindenre, leginkabb arra, hogy ha eles szituacioba kerul az ember, les mint az a bizonyos borju....
AIKI Jitsu is jo...Ez sem olyan mint az Aikido, kevesbe finom, praktikusabb. Celiranyosabb.
-
myckey
veterán
Jitsu, de ne a "brazil". Meg ne oda menj, ahol szarasig nyomjak a kata/kihon dolgokat. Kell a bazis meg a formaisag, gyakorlatok...de az utcara nem feltetlen.
Hatekonysag legyen, ne szepseg es muveszet.Persze , sok dolog kez a kezben jar, de majd ez kiderul gyorsan.
A Classic JITSU, az Japanbol ered, mikor a Samuraiok oltek egymast, felszerelkezve es testpancellal bevedve. Elet halal kuzdelem. NEM ! a varazslas volt a lenyeg ( persze egy eleten at tokeletesitettek a mozgasformat es a mogottes filozofiat is )
A konnyen kivitelezheto, harcteri hatekonysaggal biro, egyszeru es gyors, funkcionalis mozgaskultura a lenyeg. Barhol barmikor.
DE az is jo, ha elmesz boxolni, azt jol
orrbabaszoda masikat, vagy esetleg K1/KickBox...akkor mar heren is rughatod.
vagy erosre issza magat az ember, es mehet kocsmai bunyo, parasztban
Ne hagyd, hogy megvezessenek, barhova mesz.
-
flash-
veterán
Szerintetek 0 kuzdősport múlttal mit érdemes egy férfinek választani amivel utcai önvédelmet sajátithat el viszonylag konnyen?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
WINGTSUN-nal foglalkozik valaki? -
Vladi
nagyúr
válasz
RetroAnalóg
üzenetére
Akkor íme egy link. A címe: harcművészetben/küzdősportban képzett vs keménycsávó.

de mivel még itt nem jártam, ezért: üdv komáim!

-
RetroAnalóg
kezdő
Eléggé kihalt ez a topic.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Micsurin
üzenetére
Bár én nem ismerem a klubbot és soha sem karatéztam, de szerintem nem kell tartani tőle. A nulla tapasztalat pedig nem probléma. Valahol el kell kezdeni. Mindenki volt kezdő.
A lényeg, hogy az edző/sensei/mester/sifu/oktató... stb. legyen képzett, és tudjon tanítani is. Más stílusokban már tapasztaltam nem egy alkalommal, hogy az edző képzett volt, ergo jó harcos volt. Viszont csapnivalóan pocsék tanár volt, nem tudott magyarázni, tanítani. -
Micsurin
nagyúr
Victory klub-ról pesten tud valaki valamit?
Erősen szemezek a Kyo edzésükkel de nulla tapasztalattal nem tudom mennyire lenne könnyű beilleszkedni.
-
Amur
addikt
Igen, azért írtam hogy teljesen összeszorított ököllel, mert akkor a többi ujj alá, és beljebb kerül a hüvelykujj. ha nem szorítja rendesen ökölbe az ember a kezét akkor a többi ujj előtt van a hüvelykujj, és akkor kap rendesen..
ja hát lábujjakat nem is számolom, az hamar összeforr!
-
Amur
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Én 171 cm-hez vagyok 84 kg. Jelenleg nem aktívan de thai boxolok. Illetve tiniként szabadfogású birkozó voltam. Tehát nagyjából tisztában voltam a testi erőmmel.
De amikor elöszőr rúgtam, és ütöttem meg egy 100 kg-os(kb.) zsákot, magam is meglepődtem, és bár az edző szerint a technikát kell fejlesztenem, mert a testi erőt hoztam, de negatív értelemben lepődtem meg, mert azt hittem repkedni fog a zsák ha full erővel rugom vagy ütöm.. hát nem!
Én a fákat rúgtam rugásgyakorlás gyanánt, gyakran amíg nem vérzett a lábszáram, feszkó levezetésnek jó volt. De tudtam a lábam melyik részével kell eltalálni a fát hogy ne okozzak magamnak komolyabb sérülést! A kéz nagyon sérülékeny! az sem mindegy a kézfej melyik oldalával viszed be az ütést! A belső oldal van megtámasztva a csontokat tekintve, ha lecsúszik egy ütés, és a külsű kisujj felöli résszel ütsz, bizony komoly csonttöréseket szenvedhetsz, akár olyat is amit szilánkosnak hívnak..Edzőmnek raktak vasat a kezébe egy ilyen után..Szóval kézzel inkább óvatosan! Én kesztyű nélkül csak pár miliméterrel a fal vagy egyéb tárgy előtt megállított ütéseket végzek gyakorlásként, és mindig maximálisan összeszorított ököllel, ha túlcsúszna akkor úgy a legkisebb a sérülés esélye! Remélem legalább ezzel a pár tanáccsal megvédelek! -
törölt tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Jól szórakoztam az írásodon, meg kicsit szörnyülködtem...
Ismerem ezt a "nem tudom, mennyi erőm van" jelenséget
Bár én néha kiengedem, pl favágás, bútoremelés
De néha csattan az ajtó, holott csak...Viszont éppen ezért tudok egy éppen neked való embert, a volt edzőmet. Írj rám, ah szeretnéd őt kipróbálni. Ezt így elmondod neki, és fog tudni veled mit kezdeni.
-
myckey
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ennek a testzsírnak nem kell nagy jelentőséget .....
Tükör adja a visszajelzést, kb. meg természetesen az össz. EÜ állapot.
( mondom ezt úgy, hogy nemrég voltam mérésen, rendes gépes kutyafüle, nem cask ilyen magasság/súly/kor, hamuka )Tovább olvasva, elég mókás amit írsz
Csak aztán nehogy új tegyél, mint a Ván Dám...a pálmafákat ne háborgasd, mer a lábszár nem fog pár nap alatt összekovácsolódni, mint a Kickboxerben 
Menj el, bárhova/akárhova, ahol van küzdősport, aztán látogatottság is akad, ott aztán kedvedre felmérheted magad, meg majd kapsz is cserébe .
Komolyan. Bármelyik jó, ahol megy a kezes lábas matek, ne csak box és/vagy taekwondo...keress olyan helyet, ahol megy a bunyó K1 szabályrendszerben. Kick Box vagy más... Kempo, ott van földezés is, már egy ideje.
Jitsu is faxa, mármint nem a brazilos földharcos, hanem a komplex. De itt azért akadnak csodabogarak, kerülni kell a varázslókat, az az utcán nem buli. Egyéb harcművészetek akár...Karate, mint a Shotokan irányzat, az inkább erőre alapszik.
Olyan hely kell, ahol van Fight, sport irányzat is, nem cask tradíció.
Nem kell túlvariálni, menni kell edzeni és csinálni.

-
Fitzgerald
veterán
Sziasztok!
Van egy gyakorlati kérdésem. Alapvetően egészen nagydarab vagyok, 184 centi magas, hosszú lábú, jelenleg 88 kiló. Voltam 110 kiló is pár évvel ezelőtt, de 25 körüli testzsírral.
Úgyhogy lefogytam. Testzsír indexem még mindig nem a legjobb, de vékonyabb, szikárabb alkatom van.
Melyik lenne a legideálisabb sport, amelyben ki tudnám próbálni az ütő/rúgóerőmet?
40 éves vagyok. Nem igazán vagyok tisztában a saját erőmmel, gyerekkori kisebb csetepatékat leszámítva életemben kétszer verekedtem csak, abból egyszer még fiatal felnőtt koromban, és akkor is inkább leütöttek, mert részeg voltam, és mindössze 60 kiló. Relatíve könnyen megúsztam, néhány mokesz, meg az orrom dagadt be, illetve a metszőfogaim mozdultak ki a helyükről.
Második alkalommal én ütöttem meg néhányszor valakit (védekező fél voltam), de nem mertem elengedni magam, pont azért, mert nem ismerem a saját határaimat, és nem akartam esetlegesen komolyabb sérülést okozni. Ez utóbbi verekedés szerencsére nem eszkalálódott tovább néhány ütésnél, direkt homlokra ütöttem párat, és nem a másik fél orrát/száját/szemét céloztam. Leült, és ezzel véget ért a dolog.
Melyik az a sport, ahol relatíve gyorsan fel tudnám mérni a saját erőmet, és nem kizárólag a védekezésre/hárításra fókuszál?
Ha nagyon stresszes vagyok, egy téglafalat szoktam néha ütni puszta kézzel, ilyenkor ütök 3-4 szerintem elég erőset, kézközép csontjaim valószínőleg el is repednek, mert akár egy hétig, vagy még tovább is fájnak utána, és már elég "bütykösek" is.
Nem akarok senkit bántani, de jó lenne tudni, hogy hol vannak a határaim... -
Cranium
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre teszem-e fel a kérdésem, de azért megpróbálom:
Zsákolókesztyűt szeretnék venni, csak hobbiból zsákolás céljából. Van egy 10 unciás box kesztyûm, de annak a párnázása már elég gagyi. Jelenleg 3 Méteres elasztikus bandázst használok. Viszont ahogy figyeltem a zsákolókesztyűk kialakítása keskenyebb, és nem igazán védi a kezet. Viszont ha 4,5 méteres elasztikus bandázst vennék, akkor kérdéses belefér-e a kezem a zsákolókesztyûbe, mivel ott kézméretek vannak megadva. Valakinek van tapasztalata ezzel? -
DeFranco
nagyúr
OK srácok, köszönöm a segítséget, véleményeket
-
Amur
addikt
PazsitZ érveivel egyetértek.
Erre gondoltam nagyjából én is.. büdös, izzadt, eldeformálódott használt kesztyűkkel volt dolgom, de ha tényleg találsz olyat ami csak a polcon hevert mert a kissrác hamar abbahagyta és most csak ott porosodik, vagy úgy általában alig használt, az talán beleférhet. de mint mondtam és a kolléga is ráerősített, egy belépő szintű kesztyű újonnan kb. ott van mint egy kikimélt márkásabb használt. -
PazsitZ
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Hát nem vagyok szakértő, de amire gondolok és lehet én sem ajánlanám:
A használtba jó párszor/sokszor beleizzadt más (még ha szellőzteted, alatta fásliztál is).
A használat során a felvesz egy ökölformát, ami egyedi, ez nem feltétlenül ideális egy másik kéznél, hogy hol van már kikeményedve, ilyenek.
Persze, ha valaki eladja, mert tényleg 5-10 alkalommal használta és megunta, az lehet még jó, csak ezt nem tudhatod igazán.
Biztos vannak legendák sportolókról, akik szétfoszló 10 tulajos kesztyűkkel lettel bajnokok, de ha van rá forrás én újat vennék.Egy belépő szintű kesztyű azért annyira nem drága, bár én már rég vettem.
Second hand csoportokat, lehet találni facebookon, én box terén konkrétat sajnos nem ismerek
Ha meg elhagyja, akkor rágyúrhatsz a szülői szigorra
. -
DeFranco
nagyúr
ki tudjuk fizetni, nem ez a gond, de egyrészt 8 évesen még nem számítok arra hogy szétütik (ránézésre elég újszerűnek tűnnek amiket látok a srácoknál, azok is) másrészt meg tartok tőle, hogy nem egy párat kell venni (arról most nem kérek senkitől hegyibeszédet, hogy milyen fegyelemre kellene oktatnom a gyereket hogy ne hagyja el a cuccait, megvan, de az ördög nem alszik)
persze, ha van objektív oka, hogy miért ne legyen használt (azon kívül, hogy felejtsem el) akkor az nyilván lehet mérvadó, ezért is jöttem kérdezni, bár a sensei szerint sem ördögtől való a használt
-
Amur
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
szia, en és a nagylányom is thai boxolunk, szerintem a használt kesztyűt felejtsd el. volt benne részem. A decathlon belépő kesztűi tavaly 4000ft-ért voltak, most az áremelkedést beleszámítva is megéri szerintem. mi elvoltunk vele egy teljes évet, most kapott minőségi kesztyűt egy év sport után a leányzó.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok, remélem elfér itt a kérdésem, hátha itt alaposabb a helyismeret:
A fiam karatézik, iskolai, amatőr szinten (shito-ryu), most lenne szüksége az edzéshez kesztyűre és fogvédőre.
Fogvédőből nyilván újat veszünk, de kesztyűből talán jó lenne a használt is, tekintve hogy csak hetente kétszer használja edzésen, versenyre még egy ideig nem megy várhatóan, és amilyen szétszórtak ezek a kis raptorok, fennáll a veszélye hogy el is hagyja.
Mi a véleményetek, érdemes használt kesztyűben gondolkodni? Ha igen akkor van valami lófogásnál alkalmasabb platform a keresésre? Van esetleg valamilyen erre specializálódott weboldal, esetleg csoport, ahol a használt, gyerek méretű felszereléseket érdemes keresni?
-
Amur
addikt
Én thai boxolok egy éve, tinédzserként szabadfogású birkozó voltam(kb. mint az európai judo lenne, sokkal lazább mint a kötött fogás, szinte csak állásból csináltam dobásokat,fogásokat.
Kérdés kicsit van: Dániába fog költözni a család tavasszal, ott van-e valakinek ezen a vonalon(thai box, kick box, taekwando, vagy hasonló kategória) ott ismerős akivel tudnék edzeni. még nem tudom melyik szigetre megyek, éppen ahol lesz szabad állás cégen belül(áthelyezés)
Tehát Dániában ismerőst keresek aki küzdősportol, de a thai box,kick box kategóriában.
Köszi! -
emiki6
veterán
A hsz amire válaszoltál az említi a meditációt. Azóta rátaláltam a healthygamerGG yt csatornára, nagyon tudom ajánlani. Egy Texasban született indiai fazon csinálja ("Dr. K"), aki pár évet eltöltött Indiában és szerzetesnek tanult, aztán visszament amerikában és elvégezte a pszichiáter orvosit. Nagyon tudom ajánlani. Hallgattam par évig Jordan Petersont, de healthygamer egy egész más szint. Önfejlesztés terén a nyugati pszichológia nyomába sem ér a keleti tradícióknak, Dr. K zseniális előadó és amiről beszél az hiánypótló. A jógik befele tekintettek és figyeltek, ezért azalatt a pár ezer év alatt nagyon kifinomult meglátásaik voltak, mindenre találtak választ, ami lényeges.
Meditáció témában van egy mental health bootcamp sorozata, annak a meditáció részéből értettem meg mi is a meditáció. 30 perctől kezdődik: [link]
Én végül megvettem a meditáció "guide"-ját, abban minden ami kell össze van szedve, noha amit elmond, abból sokminden fent van a csatornáján, csak meg kell találni. -
Szevam
senior tag
Válasz magamnak és bárkinek, aki keres.
A keleti kultúra azért jó, mert magyaráz és nő a biztonságérzet, miután több dolgot megért az ember.
Ősi pecsét podcast sorozat: Még nem végeztem vele, de többször kell meghallgassak 1-2 epizódot, a jó megértésért.
-
hdomiki
csendes tag
Sziasztok!
Elkezdtem 2 hónapja thaibox edzésekre járni, beszereztem kezdéskor egy Decathlonos melegvizes fogvédőt viszont nem érzem hogy rendesen illeszkedne, nem esik ki viszont fura a számban és eléggé gyengének tűnik. Első 3-3 fogamon korona van ezért mindenképp szeretnék egy olyat beszerezni ami véd rendesen. Venum Predator-t ajánlották páran, nektek mi a véleményetek róla? -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Még valamikor a covidos, edzőtermeket is bezárós időszakban abba maradt a box edzésre járás (talán 2020 november? Jó rég volt
). Azót Pestre, a 15. kerületbe költöztem. Kis kondi + futás volt, de nem elég rendszeres, nem igazán vagyok formában, ezért kerestem egy küzdősport termet a közelben. Sima box hiányában kick-boxra esett a választás.
Mindenképp jó dolognak tartom, hogy plusz eszközöket is megtanulok használni a harcban, illetve ellenük védekezni, de közben meg "honvágyam" van. Simán boxolni szeretnék, box technikákat gyakorolni, hiányzik edzésekről az ugrálókötél, az árnyékolás. Kickboxban ugye a ducking nem annyira ajánlatos a rúgások (főleg térd) miatt. Nekem meg ez a elhajlós, "hit and dont get hit" művészet nagyon tetszik (még ha nem is megy olyan jól).
Igazból csak azért írtam ezt le, mert nem tudom, hogy csak "nem akarok kilépni a komfortzónámból", nem akarok újat tanulni, de higyjem el, hogy ez jó nekem, jobb mint a sima box, vagy maradjak a megszokott, egyszerű de nagyszerűnél, és járjak egy picit meszebbi terembe.
Ti hogy vélekedtek erről? Volt aki box -ról váltott thai/kick boxra? Vagy fordítva? -
Szevam
senior tag
Egy kicsit most megnyugodtam.
-
myckey
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Hülyére verni a másikat, súlyos sérülést okozni, vagy egy életre nyomorba dönteni...ehhez nem kell se küzdősport,se harcművészet.
Tanulni a másiktól/másoktól, mozogni, közösségbe járni ahol ( talán/esetleg) hasonló szemléletű emberekkel építek kapcsolatokat, javulni/fejlődni fiziológiailag: állóképesség,erő,gyorsaság(és ezek összefűzése),mozgékonyság,koordináció,légzőszervr-keringés-ízület-izom-idegrendszr-anyagcsere- , megtapasztalni olyat, ami akár a hasznomra is válhat, ami ezidáig életidegen volt a számomra.... Ehhez nem késő.
Persze az ember, ne akarjon " 100 " évesen minden címet bezsebelni, világot megváltani meg egyéb romantikus gondolatok. Van amivel nem lehet mit kezdeni,( az élsport, ebből megélni stb..sem egyszerű, ha már másra is kell az energia/idő ) de ésszerűen....Nem késő.
Vannak emberek, 40 fölött, 50 fölött stb...családdal, munkával. Mennek, és csinálják az "ilyesmit", elkezdik és megszeretik. Meg lehet szeretni sok-sok sport/harcm. ágazatot/irányzatot/stílust...és el is lehet vadítani az embert.
Ésszerűen, fokozatosan és jó csapattal/tanítóval. Sokat dob az emberen, akármit is kezdjen el.
40 körül...Életerős emberekről van szó.
Sok helyen mondtam már a PH-n...ismerek jóval tapasztaltabb,rutinosabb embereket is
( életkorban ) jóval ! .....De csinálják, korosztályos szinten, nemzetközileg is, eredményesen is...ésszerűen, keretek között, de nem teszik le a lantot. ( nem csak fight vagy martial arts )
Persze itt már van életút mögötte, de ez más szint is.Csináld, ahogy a kolléga is teszi, rajtad áll ( ha az élet úgy adja ) !
Tuti ismétlem magam, nem szeretem a ripacskodást
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- 1TB, 512GB, 256GB m-SATA SSD-k
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Azót Pestre, a 15. kerületbe költöztem. Kis kondi + futás volt, de nem elég rendszeres, nem igazán vagyok formában, ezért kerestem egy küzdősport termet a közelben. Sima box hiányában kick-boxra esett a választás.