- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
válasz Bencus88 #13097 üzenetére
Hát olyan 110k-ért már befektetnék egybe. SSD-ről jobban szeretem futtatni a rendszereimet pc-n is évek óta. Amúgy az árra visszatérve, 1 év múlva kizártnak tartom, hogy 150k alatt ne lehessen kapni majd 1TB-os kiadást, sokan kezdenek átállni rá és mivel a kereslet növekszik, így gyártás is olcsóbb lesz és csökkenés garantálható árban. Persze lehet aztán max 10k-val lesz olcsóbb és 110k-s árra még várhatunk 2-3 évet is.
-
DanielK
addikt
válasz sniper elite #13102 üzenetére
Majd ha olyan élettartama lesz, mint a hdd-nek, akkor megéri, addig szerintem felesleges konzolba. El tudod képzelni, mennyit ír a hdd-re egy játék futtatás közben? Szerintem sokat.
-
Madwe
nagyúr
válasz sniper elite #13096 üzenetére
Én egy 1tb-os sshd-t vettem, ami 1tb hdd+8gb ssd. Működési miatt viszont csak akkor lesz gyorsabb mint egy hdd (s majdnem olyan gyors mint egy ssd) ha nagyjából ugyanazokkal a játékokkal játszol egymás után, ha egy nap több címbe is belenézel akkor nem jelent előnyt! (a gyakran használt dolgokat - gyk egy játékot már harmadszor indítasz el - teszi ki az ssd-re, s miután az csak 8gb, ezért az os-en kívül 1-2 játék fér el benne - os részeiből csak a boothoz szükséges dolgokat teszi bele ami max 1gb illetve ugyan egyre több 50gbos játék van, ott is a betöltésnél 1-2 giga elég...) Ha te is pl 1 héten 2-3 játékkal játszol, akkor lehet érdemes egy ilyet beszerezned, mert tárhely 2x akkora lesz 3 ha így használod gyorsabb is lesz.
-
Madwe
nagyúr
válasz Tirexi #13107 üzenetére
2.5-ös hdd megy bele, max 9.5mm magas! Ez fontos, hiszen van pár többtálcás hdd ami 12.5 vagy 15mm magas (leginkább 2 de 1-2 1.5tb-os hdd-k ezek). A legnagyobb ami belemegy tudtommal ez (mostanában jelentett be 1-2 gyártó 2tb-os 9.5mm-est, de sztem az még nem kapható), a csere meg gyerekjáték ugyanúgy mint ps3 esetén volt, sőt még egyszerübb sztem, s ami fontos, nem jár garivesztéssel!
(#13110) Tirexi máshogy kell mint ps3-nál, csak viszonyításképp írtam h itt sem nehezebb, felettem egy yt link a cseréről
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz n000rbi #13111 üzenetére
Persze igen hát hogyne most vettem életemben először PS-t és már tudjam hogyan kell benne winyót cserélni?
(#13113) alfa156:
Úgy hallottam a One az bug-os meg csak 720p.[ Szerkesztve ]
-
LaptopSystem
őstag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni dönteni PS4 vagy Xbox One között ?
ti melyiket ajánljátok? mi szól mellette ellene stb,,, véleményekre lennék kíváncsi!
Köszönöm
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Def26
félisten
válasz LaptopSystem #13113 üzenetére
Családi bohóckodás, kisgyerekkel, feleséggel xbox one. Hardcore gaming ps4.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
gianni85
veterán
válasz LaptopSystem #13118 üzenetére
olcsóbb, részemről kb ennyi.
Bár nekem az xbox mindig is szimpatikusabb voltHa tudnám mik az elvárásaid jobban tudnék segíteni. Alapvetően, ha egész család számára (asszony / gyerekek is) jönne a konzol, akkor X1. Főleg, ha a Kinect már 360on is bejött.
[ Szerkesztve ]
-
mstills
tag
válasz LaptopSystem #13118 üzenetére
PS4 erősebb, minden multiplatform cím magasabb felbontáson fut és/vagy több FPS-el. nincs ráderöltetve a kinect.
Xbox one inkább egy multimédia-központ lett, egyelőre több szolgáltatással, kinect játékkal.döntsd el melyik fontosabb. én személy szerint annyit töltök a menüben, amíg elindítom a játékot, szóval engem nem nagyon érint ez a sok feature.
-
sniper elite
senior tag
válasz LaptopSystem #13120 üzenetére
Olyan 40k-val drágább az xbox one mégis gyengébb. Kinect 12-14 éves korig szórakoztató max. Bátyám 360-ra vett anno és kb 10 alkalommal használta. Én meg kb 3x mert annyira gyökérség. Szerintem PS4 nagyon állatra sikeredett azt vegyél! Ráadásul xbox nagyon lehúzós, azért is kell fizetni, hogy multizhassál egyáltalán.
-
gianni85
veterán
válasz sniper elite #13123 üzenetére
csak szólok, hogy a multi már PS4-en sincs ingyen
-
zzola
titán
válasz sniper elite #13123 üzenetére
"Ráadásul xbox nagyon lehúzós, azért is kell fizetni, hogy multizhassál egyáltalán."
PS4-en is fizetni kell...
-
zzola
titán
válasz LaptopSystem #13127 üzenetére
Szerintem azonos áron vannak a címek...idehaza biztosan.
-
gianni85
veterán
Dobozos játékok egyforma áron vannak, és a használtpiac is működik. Egyedül a digitálisan vásárolt játékok olcsóbbak X-en.
Egyébként nyilván itt a PS4-et fogják többen ajánlani, az X1 topicban meg azt
[ Szerkesztve ]
-
Bencus88
nagyúr
azonos árak. De felmész bármelyik konzol üzlet weblapjára és látod. Ez is befolyásolhat a választásban, milyen játékok állnak közel hozzád. Én is a ps4-et ajánlom, eddig nem csalódtam benne.
-
Bencus88
nagyúr
válasz sniper elite #13131 üzenetére
pontosan
-
-
haddent
addikt
A játékok és a gép ára ne legyen döntő. Játékok fillére azonosak a gép meg 1x drágább, amiatt ne azt vedd amit nem akarsz. Multiplatformerek PS4 -en szebbek jobbak ez nem vitás. Exkluzívokat eldöntöd, kontrollert eldöntöd. Én személy szerint biztos biztos megint PS4 -et vennék.
-
Def26
félisten
válasz sniper elite #13133 üzenetére
Jó páran innen rendelték. [link]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
F.B.I.
veterán
Elég minőségi ingyen játékokat adnak a PS+-hoz. Ha csak a Warframe, Warthunder játékokat nézzük (persze PC-én is ingyenes) nálam már döntött. Nagyon minőségi játékok, korlátlan játékidővel. A multik egyformák (barátomnak XO van) nem láttam nagy különbséget a két gép között, játék közben, persze ha pixelt akarok elemezni, akkor biztos megfigyelhető (nem érdekel). Autóverseny itt nincs (még), a Forza 5 nagyon szép de nem nyújt akkora kihívást, mint a 4. vagy egy GT6.
Az XO nekem nagyon halk de nagy, külön a táp (aki nem hordozza, annál nem érdekes, én vagy, hogy viszem a gépet) és egy kicsit bonyolultabb a menü, szokni kellene, a PS4 menü, egyszerű, mint a faék, party chat már jól működik itt is.Egyetlen dolog miatt választanám az XO-t: a joy...nagyon hamar vége a DS4-nek, 6 óra és ülhetsz a gép előtt a kábel végén (ez sem érdekel, 1 méterre van a gép).
Sony volt a kezdetektől, de a multi élményt és a barátokat a 360 hozta el, 2006 óta. Többen átmentünk egy kis időre PS3-ra multizni de a chat hiánya miatt, gondot okozott, ezért visszatértünk de most mindenki PS4-t vett.
Európában, több eladott PS4 van, ami azoknak, akik multiznak, előnyt jelent, többet nyomhatod, kisebb laggal, net problémával (BF4-nél nem igaz) , valamint bízok a Sonyban és az exkluzív címekben, a multinál lényegtelen.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
sniper elite
senior tag
Köszi tudom, de azért akarom innen venni mert ilyen csomagban adják: [link] De sajnos a sejtésem beigazolódott, írtak vissza, hogy túl későn adtam le a rendelést és következő körös vagyok ami kb 2hét múlva lesz... De annyi eszük nincs ba..meg, hogy kiírják ezt az oldalra is vagy, hogy hány darabból lehet rendelni, én hülye meg már beleéltem magam.
-
Ronam
addikt
Én is a Konzolok Szervizétől rendeltem a PS-t, az oldalukon az van kiírva, hogy 17.-re várható az érkezés. Beszéltem ma velük, és azt mondják valószínű csak hétfőn lesz náluk gép . Mondjuk van ahol rosszabb a helyzet, Gameshopnál 23.-ra ígérik.
[ Szerkesztve ]
-
Bencus88
nagyúr
Kicsit az, de legalább kárpótol a sok játék amit havonta kapsz a plus-ért.
-
sniper elite
senior tag
-
Bencus88
nagyúr
válasz sniper elite #13140 üzenetére
Én is főleg most elvileg Outlast kapunk februárra. Amúgy érdemes az üzletket felhívni hátha akad még valamhol. Én is így szereztem dec 22-én.
-
haddent
addikt
válasz sniper elite #13142 üzenetére
Playmania-ban volt amikor voltam cseréltetni. Angol gép az biztos és lehet, hogy (most ahogy hiány van főleg) drágábban adják, de egy próbát megérhet ha érdekel.
-
krx21
nagyúr
válasz haddent #13099 üzenetére
Egyetértek... Ráadásul, volt téma régebben és linkeltem is gyakorlati teszteket a SSD vs HDD a PS4-en és hát nem hogy meggyőző, de volt hogy még lassabb is volt, pláne a SSHD...
A másik, hogy valószínű "sima" HDD-nek kezeli TRIM nélkül és agyon lesz írva...(#13107) Tirexi Ha HDD-t cserélsz nagyobbra akkor két dologra kell csak figyelni, miután megnéztél róla upgarde videót... 1. Ne legyen 9,5mm-nél vastagabb, mert ugye vannak 15mm vastagságúak is...(lehetőleg 7200-es legyen) 2. Ha EU-s géped van (1004) akkor ne az US, hanem az UK PS supportról töltsd le az PS4UPDATE file-t a megfelelő könyvtárba téve...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
A trimet a ma kapható ssd-k sshd-k egymaguk elintézik, nem kell hozzá os hogy támogassa... Valamint ssd sehol se volt lassabb hdd-hez képest, sshd volt, de azt tesztje válogatta, ahol simán először lemérték ott minimálisan lassabb volt a hdd-nél, hiszen akkor csak a hdd-t használja, ahol rendesen használták (gyk. nem install után elsp indítást mértek) ott rendre mind hozta az ssd szintjét kb, ami azért érezhetően gyorsabb volt mint a hdd...
ezen meg nem kell meglepődni, e miatt az eltérő eredmények...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Szerintem akkor is teljesen felesleges, mert szinte mindegyik játék úgy van megírva, hogy játék közben semennyit nem kell várni a töltésre... Az első indításnál, meg kibírom azt a +5s-t, mert kb ennyiről beszélünk...
A Trim funkció megvalósításához kell az operációs rendszer támogatása is...Az SSHD-nek csak win alatt van értelme, de csak akkor ha sok kis file-al dolgozok...
Nem fogok egy játékot 4x elindítani hogy végre gyorsabb legyen mint HDD-n, ráadásul folyamatosan írja a kis élettartamú pici 8gb-os memóriáját... Kösz nem kell... Pláne nem PS4-ben...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
De egy sshd nem is kerül többe jóformán egy hdd-nél. Valamint azért pl Killzone is töltöget, resogun is elvacakol egy ideig, sokat nem számít, de ha algi drágább akkor miért ne?
Trimben igazad van, azt hittem megy az is firmware szinten, de a garbagy collection, wear leveling és cell clearing-nek elegendőnek kell lennie - s ha esetleg 5-6 év múlva lehal, akkor még mindig van 1 tb-os hdd-d
Nem kell 4x elindítani hogy gyorsabb legyen, pont ezért írtam h felhasználói szokástól függ megéri e - ha naponta 5-6 címet tolsz felváltva nem jó, ha ált. ugyanazzal a 2-3 játékkal játszol egy ideig akkor jó!
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
"akkor miért ne?"
Mert rövidebb az élettartama...
Mert lassabb... (2-3 játék használata (1 bekapcsolás alatt) is több adat mint 8gb, tehát megint lassabb lesz...)
Nem beszélve ha a 2-3 játék mindig más, akkor aztán meg mindegy...
Az a speciális egyedüli helyzet, hogy ha 2-3x indítom el, akkor kicsit gyorsabb lesz, pedig nonszensz előny...
És mondom a lényeget, játékok eleve bufferelnek játék közben (előre tölt) vagy az átvezető videó alatt tölt is... A legkevesebb esetben vársz játék közben a HDD-re, kivéve az elején, ami kibírható...
Sőt, én egy 1.5TB-os 5400-est vettem bele a 1TB-os 7200-es helyett... Mert nekem a +500Gb többet ért hosszútávon, persze azért itt jobb lehet a másik valakinek, azt megértem...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Nem több adat mint 8 gb, mert nem az egész játékot teszi bele, hanem amiket gyakran tölt - ez maximum 2-3 gb/ játék. Mindegy, mindenki döntse el maga, akit érdekel mit tud az sshd mert egyszerre 2-3 játéknál többet nem használ az esetleg olvasgassa a linkelt fórumot, s döntse el jobb e vagy sem... Cahce-el, de bootnál, játék indításánál s pálya betöltésénél nem, s pont ezekben az esetekben tud gyorsabb lenni - persze igazából az hogy valami 50 vagy 40 mp alatt tölt be, vagy 1.30perc helyett 1.10 alatt, az sokat nem számít, mérlegelni kell, én úgy döntöttem nekem megéri, lehet más is így dönt, vannak előnyei meg hátrányai s előnyei nem mindenkinél jön ki, de lehet valakinek jobb... Az biztos h általánosságban egy hdd mindenkinek jó, sshd meg lehet hogy jobb, de lehet nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest