- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
De nagy poén lenne, hogy mindezeket tényleg tudná, mi meg csak itt röhögcsélünk rajta... Ráadásul Matolcsy meg lehet, hogy csinálni fog egy 500Ft-os eurót, úgyhogy ennyiért még meg is érte volna venni
[ Szerkesztve ]
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
james001
veterán
Egyébként amit ad hozzá demó,arról még életemben nem is hallottam... Lehet az lesz az új Assassin's Creed rész?
Meg nagyon kíváncsi vagyok én is hogy ezt csak poénból rakta-e föl,vagy lehet vett vmi kínai másolatot amire ráfirkantották hogy PS4...https://psnprofiles.com/kazama001
-
Ghard
őstag
"Blue-ray"
fake. -
M@trixfan
addikt
Azt jól értelmezem, hogy a Jaguar a Brazos 2 utódja, ami a PS4-ben van? Ha így van akkor brutális átalakulás lesz itt PC fronton is rövid időn belül. Én annyit el tudtam volna még képzelni, hogy magasabb órajelen járnak a Jaguar magok a konzolban. 28 nm csíkszélesség mellett a 2-3 Ghz-ces tartomány kifejezetten kellemesnek tűnik.
Megnéztem az egész prezentációt, ahogy időm engedte részletekben. Sokan kritizálják, hogy nem szólt akkorát a a bemutató. Szerintem meg pont jól csinálta a Sony, hogy egy földön járó, elvárható bemutatót tartott. Nem ígértek mindent össze-vissza mint a PS3 idején, nagyon jól választották meg az arhitektúrát. A Gaikai innentől kezdve megoldja a visszafelé kompatibilitás kérdését is. Két dolog miatt is jó lehet ez az irány. Egyfelől rövidebb életciklusra lehet tervezni olcsóbb kezdőárral. Jobban lépést tud tartani a konzol a technika fejlődésével. Másrészt nem kell az előző generáció emulálásával bajlódni, ami nem is lehetséges amíg nagyságrendekkel nem gyorsabb a következő generáció, tehát ebből a szempontból sem releváns már a generáció kitolása. A nagyon komoly gyűjtőknek persze mindig az lenne jó ha minden kompatibilis lenne, de az informatikában elég gyakran a fejlődés gátja a visszafelé kompatibilitás. Másrészt azért nem festményekről és porcelánokról van szó egy játékgyűjtemény esetén. Akinek ennyire fontos az megoldja valahogy. Megmondom őszintén én már a multiplatform fejlesztéseknek sem örültem a PS3, Xbox 360 indulásakor.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
DM-Fan
nagyúr
válasz M@trixfan #113 üzenetére
"Gaikai innentől kezdve megoldja a visszafelé kompatibilitás kérdését is."
Pont ez a dolog egyik legnagyobb szépséghibája, hogy a Sony már kvázi visszakozott ebben a kérdésben:
"Habár Yoshida úr elmondta, hogy "valamilyen módon" lejátszhatóvá tesznek majd egyes PSN és PS3 játékokat közvetlenül is, tehát ennek a felhő-szerver alapú szolgáltatásnak kínálatát növelni fogják régebbi játékokkal is, de ez egyelőre még a cég távlati tervei közé tartozik."
A bemutatóval kapcsolatban: szerintem elég fura az, hogy bemutatnak valamit, amit mégse mutatnak meg. Látni sejtetik, hogy mit fog tudni, de nem tudod, hogy fog kinézni. Olyasvalamiről beszélnek, amit nem tudsz kézzel fogni, így kissé hiteltelen az egész, ahogy már másnap meg is jelentek ezen szólamok világszerte a médiában. Elég amatőr volt ez, keynote-nak nem is igazán nevezhető. Ugyebár a profik tényleg azt csinálják, hogy tessék, itt van a kezemben, így néz ki, élőben mutatom: ezt tudja, 2 hét múlva már meg is tudod venni. Itt most mutattak valami tartalmat, amiről vagy elhiszed, vagy nem, hogy abból a valamiből fog kijönni, amit egyébként még nem láttál, mert valószínű, hogy még nem is létezik végleges formájában. Ez nem termékbemutató, ez csak egy immár hivatalos pletyka megerősítése. Ja, de, bocsánat: az új kontrollert sikerült bemutatni, amiben semmi forradalmi nincs, inkább negatívum, hogy megszűntek az analóg karok, ami az egyetlen jó dolog volt a korábbi kontrollerben. Helyette kapsz egy tapipadot, amire nagy eséllyel egyébként semmi szükség nem lenne. Ja, meg lesz rajta szép kék LED, amire azt mondják, hogy mindent könnyebb úgy eladni, hogy van benne egy szép nagy kék LED.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M@trixfan
addikt
Köszönöm, ez a nagy "multitask" közepette elkerülte a figyelmemet. Ami a Sony-nál "távlati terv" az sajnos lehet meg sem valósul. Meg kell tartani a PS3-at akinek ez fontos. Azért szerintem jó cucc lesz a PS4, bár engem az utóbbi időben a Steam akciók fogtak meg, brutális akciók vannak AAA játékokra időnként. Big Picture mód mellett fejlődnek még egy kicsit az APU-k és már az 1080p is megvan. Minden új cucc iránt nagyon lelkesedem, de lehet, hogy a sokatt szidott PC lesz a fő játékplatform nálam
Bemutatóval kapcsolatban:
Nem lehet, hogy azért csinálják, hogy még az utolsó pillanatban is beletehessenek valamit, megemelhesség az órajelet, stb? A PS3-nál is nagy baj volt a túl korán lerögzített GPU. Simán jöhetett volna G80-nal is, mondjuk az egy jobb sorsú PS3 lett volna.[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz M@trixfan #113 üzenetére
Én annyit jegyeznék meg az írásoddal kapcsolatban, hogy a konzolgyártóknak nem feltétlenül érdeke lerövidíteni a termékeik életciklusát. Konzolokra különösen elmondható, hogy a magas k+f, valamint a kezdeti magasabb előállítási költségeket nyújtottabb pályán dolgozzák le, a PS3 is jó sokára csapott át a piros tartományból nullszaldóssá. Jó dolog a naprakészség is, de úgy gondolom, hogy a konzol elsődleges feladata az, hogy pénzt hozzon a gyártónak. Ha ehhez 'uptodate'-nek kell lennie, ám legyen. De alapvetően az csinálja jól, aki elfogadható áron nyújt a tömegeknek elfogadható szintű szórakozást. Ez pedig fokozottan jellemző az életciklus kései szakaszában, amikor az önköltségi ár a padlón van, és a fejlesztők is rutinosan bánnak a hardverrel. Ha levágatnád az utolsó szakaszát a ciklusnak, akkor gyakorlatilag a vállalatok pénzcsapjait zárnád el, és nuku következő generáció.
-
M@trixfan
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #118 üzenetére
Ez csak elhatározás kérdése, hogy milyen üzleti modell mentén akarnak haladni. Drága konzol hosszú ciklussal, vagy közönségesebb harver rövidebb ciklussal. mindkettő járható út. Amilyen szinten fejlődik a technika lehet az utóbbi előremutatóbb. Amit írtál az tökéletesen igaz az eddigi konzolokra. A PS3-nál brutális volt a K+F a Cell miatt, új volt a BD, stb... Most semmi ilyesmi nincs a gépben, a könnyű játékfejlesztés volt a cél és egyáltalán nem olyan egzotikus a hardver mint a PS3, főleg amikor megjelent. Még az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesz veszteséges a PS4 a Sony számára már az életciklus elején sem. Egyedül a 8GB GDDR5 ami különleges, ezt viszont nagyon jó, hogy meglépték.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz M@trixfan #119 üzenetére
Szerintem a legjárhatóbb út (de pénzügyileg igazoltan a legjárhatóbb) a 'közönségesebb hardver ugyanolyan hosszú életciklussal'. Nagyjából ezt csinálja a Nintendo, és hosszú távon eddig ez látszik leginkább igazolódni. Ha tippelnem kellene, hogy a N, vagy a Sony lenne képes hosszabb távon, önerőből fenntartani a fejlődését (szigorúan a játékdivíziókra szorítkozva), akkor jelenleg nem a Sonyra voksolnék.
-
Blaise
veterán
válasz Dr.F.E.R.I. #120 üzenetére
Nintendo? Viccelsz?
-
Ghard
őstag
válasz Dr.F.E.R.I. #120 üzenetére
A casual rétegnek biztos jó.
Én nemrég olvastam tesztet az új Sonic racingről, és meglepődtem hogy a wiiu változat a legrondább,a ps3 pedig a legszebb(konzolok közül). Azért egy akármilyen hd tv már van otthon aki ilyen gépeken játszik,és ez azért enyén égő a nintendóra nézve,hogy sima hd felbontást se éri el.[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
-
kelzsoca
félisten
Pár infómorzsa: [link]
-
woodbear
addikt
Spock és a PS4
[link]Oldalam: www.swsfoto.de
-
Mister_X
nagyúr
A dolog pikantériája, hogy biztos drágább lesz digitálisan, még ha csak egy kicsit is. Miért? Mert máskülönben az értékesítők nyakán maradna a dobozos és amúgy is elég pengének néz ki a PS4 online vásárlásának a menete.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Mister_X
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
De olyan kényelmetlen elmenni a boltba, hazajönni a boltból, plusz ott az az egy deka plusz, amit vinned kell... Huszonakárhányadik században vagyunk mán, az istenit neki
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mister_X #136 üzenetére
Milyen kényelmetlen lesz majd 40-50 évesen a végrendeletedet fogalmazgatni, mert annyit sem mozdulsz ki és mozogsz a friss levegőn, hogy feloldódna az a koleszterin, amit az a chips okoz, amit aközben magadba tolsz, amíg lecsorog annyi a játékból, hogy már elkezdhess játszani. Ilyen a tipikus mai Facebook-generáció: online éli a szexuális életét is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Edgeri
senior tag
Hogy a viharba ne lehetne: Online chips rendelés
De ez még mind semmi ehhez képest: ez már tényleg a végÜdv, Edgeri
-
Mister_X
nagyúr
Nem tudom, nekem teljesen mindegy, hogy lemezen van-e a játék vagy sem, ennek csak annak a tartalma érdekel. És kikérem magamnak, nem vagyok fent se Facebookon, se nem eszek chipszet
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mister_X #143 üzenetére
Nekem viszont felüdülés a mai agyondigitalizált világban egy-egy szép kiadványt a kezemben tartani és ott tudni a polcon. Mondjuk ez gyűjtőszenvedély is, ami valamilyen szinten deviancia, de vállalom. Facebook-on én sem vagyok fenn (gyűlölöm), a chips-et viszont imádom és mértékkel mindent lehet, mert egyébként a függőségek nélküli élet sivár.
Get Moded!
-
leslieke
Jómunkásember
Nekem viszont felüdülés a mai agyondigitalizált világban egy-egy szép kiadványt a kezemben tartani és ott tudni a polcon. Mondjuk ez gyűjtőszenvedély is
Ezzel csak egyetérteni tudok. Én elsősorban a könyvekkel vagyok így, meg 1-2 jó zenekar lemezeivel.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
Edgeri
senior tag
válasz kelzsoca #147 üzenetére
az adott játék töltési idejét hasonlítja össze a benchmark töltési idejével, és ha ez nem egyezik, akkor jelszót kér a rendszer, majd tiltja is a játékost. - valaki segítsen már ezt értelmezni. Én NEM akarok olyan töltési időt egy PS4-nél, ami már összehasonlítási alap lehet bármihez
Üdv, Edgeri
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest