Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Inkább örültél volna, hogy még megoldásnak neveztem a tiéd. Soakot leszólod azért, mert sántít az OO látásmódja, de a tiéd sem jobb. Azt mondod:
public function addNewTab(tabId, tabLabel, htmlContentOfTab)
Első körben syntax error, második körben pontosan tudod, hogy egy Tab-ot akarsz hozzáadni, akkor adj hozzá egy Tab-ot, ne pedig egy metódusban hozz létre raw adatból újat, és azt add hozzá. Single responsibility mond valamit? Nem hiszem.
$tabs = array(
'fragment-1' => array(
'label' => 'One',
'content' => '<p>tartalom egy.............</p>'
)
);Ezt meg hol tanultad? Tömb mire való? Azonos elemek (néha a végletekig leeegyszerűsítve (pl. valami alap osztály)) tárolására, nem arra, hogy újabb olyan tömböket rakjunk bele, amelyek inkább szótárak, így az azokban lévő KeyValuePair-ok csak úgy lógnak a levegőben.
private $tabs = array();
Miért private? Mi van, ha később hozzá kell férni egy leszármazott osztályban? Vagy ilyet nem lehet, annyira egységbe zársz?
Soak kódját nem magasztaltam, az ő megoldása PHP-san ronda és finom, egyedül kiemeltem benne egy jó elgondolást, de az is igaz, hogy az övé több és jobb, mint a te általad berakott pár gondolat, ráadásul te csak leszaroztad, ahelyett, hogy megpróbáltad volna megfogni benne a jót, esetleg a jó útra terelni. Sőt, azt mondtad, hogy a public field-ek miatt akármit berakhat oda bárki, miért, a tiédbe talán nem?
Ráadásul az egyszerű megoldást emeled ki, szerintem a te általad folytatott sokkal bonyolultabb azzal, hogy gyakorlatilag egy helyen intézel mindent.
És még egyszer ne add be senkinek, hogy nekem könnyebb volt a rövid beszélgetések után összehozni azt, amit.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Az mondjuk mindenesetre érdekes, hogy neked szabad olyat, hogy "kiokádj" valamit ami jelen állapotában még nem is használható - legalábbis azt vettem le, hogy egy bőven kezdő a segítség kérő. Mondjuk Athlon kódjával sincs semennyire beljebb szvsz - , nekem viszont nem szabad összedobni 2.5 perc alatt egy, az ő kérését maximálisan és egyszerűen megoldó kódot ( ami nyilván nem tökéletesen OOP meg miegymás, de nem "erőltettem" meg magam ) .
U.i.: Leírtam neki, hogy miért megyek végig a $this objektumom. A tulajdonság neve a tab neve, az értéke pedig amit a tab-ba szeretne. Ennyire egyszerű, de nem értem, hogy eddig miért nem vetted a fáradtságot ehelyett a hosszú hsz helyett és összedobtál valamit. Nekem semmit nem tudónak 2percig tartott összedobni amit összedobtam. Gondolom neked ugyanennyi időbe tellne egy normálisat, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest