- VR topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #8320 üzenetére
svn szerintem azért egyszerűbb, a gitben a local-remote repok - branch-ekkel meg lehet azért kavarodni szerintem, persze normál egyszerű használatnál nem, de komolyabb művelet esetén igen.
Win alá konkrétan a tortoiseSVN-el van tapasztalatom, ez nagyon jó jobbklik menübe beépülő cucc.
Git-et még csak linux alatt próbáltam.A netbeans támogatja mindkettőt, a 7.0 verzió óta tovább fejlesztették és új feature-ök is jöttek úgy rémlik.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #8317 üzenetére
A git viszonylag egyszerűen összerakható és használható, a legalapabb dolgokat egy óra kísérletezéssel simán megtanulod annyira, hogy ne legyen probléma később. És áldás tud lenni egy verziókövető, egyszemélyes projekteknél is.
-
válasz
Speeedfire #8315 üzenetére
1 db svn server nem lenne jó neked? vagy dropbox?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Speeedfire #7866 üzenetére
Tipp: [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7866 üzenetére
A kódban most nem keresgéltem hibát, de én azt javasolnám, hogy használd fel a Drupal truncate_utf8 függvényét - kiszedheted innen az oldalról is, minden felhasznált függvényre ott a hivatkozás. Nagyon jól működik HTML-elemekre is, ott vágja el, ahol kell.
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Speeedfire #7853 üzenetére
Ez tuti, vagy csak így érzed?, mert például az Interwarenél (már GTS) 4es php van.
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7834 üzenetére
letoltottem a "kepet" es ez van benne a tenyleges jpeg elott
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7829 üzenetére
<br />
<b>Warning</b>: imagettftext() [<a href='function.imagettftext'>function.imagettftext</a>]: Could not find/open font in <b>/mnt/ultraweb/h/hu/hunapk/captcha0.php</b> on line <b>22</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: imagettftext() [<a href='function.imagettftext'>function.imagettftext</a>]: Could not find/open font in <b>/mnt/ultraweb/h/hu/hunapk/captcha0.php</b> on line <b>23</b><br />RootRulez:
a font utvonalat ne uri-kent add meg, hanem file-kent:
/mnt/ultraweb/h/hu/hunapk/khand.ttf -
RootRulez
félisten
válasz
Speeedfire #7831 üzenetére
Nem, nem megy úgy se, akkor a szerver a ludas?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7812 üzenetére
Ja hogy ez az (az eredeti verziója, Ash Young).
Nem rossz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7810 üzenetére
Ebben mi van?
Most nincs kedvem kibontani és kipróbálni, saját kód vagy valami előre megírt cuccos?
Csak kíváncsiságból.
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #7790 üzenetére
Nos ezt meglehet oldani dinamikusan valahogy vagy minden egyes ilyen esetben fel kellene darabolnom a tervrajzot, majd egyesével ezeket kitölteni?
Utóbbi.Illetve, mennyit nem pofátlanság egy ilyen oldalért kérni?
- Fogod azt az órabért, amivel kiegyezel és nem érzed azt, hogy szarért-hugyért dolgozol.
- Megsaccolod, kb. hány óra alatt leszel vele kész. Próbálj nagyvonalúan saccolni, főleg, ha olyan dolgot kell fejleszteni, aminek még neked is utána kell nézned.
- Meghatározod a projekt szopófaktorát. Ez azért fontos, mert mindig lesznek váratlan kérések, apró javítások, stb., amivel nem tudsz előre kalkulálni. Javaslat: ha nem különösebben rázós az ügyfél/projekt, akkor kiindulásnak a 2-es szopófaktor kb. jó lesz.Namost a fenti 3 számot összeszorzod és megvan, mennyi az az összeg, amiért neked várhatóan megéri bevállalni a munkát. Ha ennél lényegesen kevesebbet szeretne fizetni az ügyfél, akkor valószínűleg jobban jársz, ha nem vállalod be a munkát.
A kalkuláció általában érvényes mindenféle kis léptékű számtech projektre. Nyilván ha a saját munkádon túl plusz költségeid is lesznek (utazni kell, domain regisztráció, bármi), azt is szépen hozzá kell adni.
-
Alukard
senior tag
válasz
Speeedfire #7790 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint ezek mind egyedi fejlesztések, de rosszabbnak látszik mint amilyen... Viszont a szint darabolós képeket neked kell megcsinálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7762 üzenetére
Kivételesen ebben tényleg találtam említésre méltó tippeket, pedig nagyon sokszor haszontalanok ezek a "100 tipp arról, hogyan tudsz minél több időt elkúrni ennek a cikknek az elolvasásával"-jellegű rovatok.
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7753 üzenetére
mer' mondjuk exportalni akar (ugyfeltorzset, cikktorzset, arlistat, akarmit), mondjuk csv-be
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7749 üzenetére
jah, igen, ez kimaradt (de lenyegeben annyi csak, hogy a lekerdezes ele teszel egy explain kulcsszot, vagy explain extended kulscszopart
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7747 üzenetére
elmeseli, hogyan rakja ossze az adatbazisszerver a lekerest, mikent join-ol, milyen kulcsokat hasznal, milyen sorrendben...
-
válasz
Speeedfire #7733 üzenetére
Ha jól emlékszem az.
-
válasz
Speeedfire #7728 üzenetére
Windows VPS -> Torrentbox?
-
válasz
Speeedfire #7726 üzenetére
"Fősulin szakdogakészítés aktuális és a csoporttal elhatároztuk, hogy ha létezne rá mód, megosztanánk egymással amink van. Tervek, doksik, képek,stb."
Nem látok itt scriptet. Dropbox.
-
válasz
Speeedfire #7724 üzenetére
Dropbox. Minek ha már van?
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #7712 üzenetére
MySQL
Szerver: Localhost via UNIX socket
Szerver verzió: 5.0.92-community
Protokoll verzió: 10
Felhasználó: *************
MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
WebszerverApache/2.2.17 (Unix) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_bwlimited/1.4
MySQL kliens verzió: 5.0.92
PHP-kiterjesztés: mysqlezen rossz
---
Szerver verzió: 5.0.38-Ubuntu_0ubuntu1.4-log
ezen meg jó, meg máson is -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7708 üzenetére
Hát simán lehet, honnan tudjam
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7706 üzenetére
Most már semmi, ezek szerint sikerült megcsinálnia.
Tegnap még a szokásos Newhostingos átirányítós oldalt lehetett ugyanitt látni.mobal: na, végül mi volt a megoldás?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7656 üzenetére
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7653 üzenetére
A mysql_result elállítja a pointert 0-ról 1-re szerintem. Mielőtt fetch-elnél, állítsd be 0-ra.
-
válasz
Speeedfire #7653 üzenetére
Szerintem a while függvényed a ludas. De hogy miért?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7643 üzenetére
"Ip, ország, böngésző, url, ahonnan jött url stbstb."
Ja, kábé ezek az adatok is kellenek. Az ország kivételével, bár utólag azt is megtudhatod IP alapján, ha nagyon akarod: [link]. De ez most nem kell neked.
Egyébként kicsit túlmisztifikálod ezt a plusz 5-6 mezőnyi letárolást.Még két tábla sem kell, ha nem feltétlenül akarod összekötni a júzerekkel az IP-címüket... bár azt is megteheted, pl. az első mező a uid, és anonim (nem bejelentkezett) user id-ja meg a 0. De ahogy elnézem, Te totál egyszerűt szeretnél, tehát kell neked a $_SERVER tömbön belül a 'REMOTE_ADDR' ($_SERVER['REMOTE_ADDR']), 'HTTP_REFERER', 'HTTP_USER_AGENT', esetleg 'REQUEST_URI', meg ami tetszik... Ezek a felsoroltak fontosak lehetnek. Meg természetesen egy időmező (default CURRENT_TIMESTAMP értékkel! Így ezzel sem kell foglalkozni, explicite értéket hozzárendelni, mert alapból kap egy értéket. Bár a query cache miatt elvileg jobb lenne PHP-vel átadni neki, de itt tök mindegy sztem...) Ráadásul így aszerint is tudnál szűrni, hogy mondjuk keresőrobot kereste-e fel az oldaladat, vagy akár spammotor.
Szóval nem egy olyan nagy csoda ez, egy tábla, azt' kész. Nincs itt semmi mini Google Analytics.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #7646 üzenetére
Bár konkrétan analytic-et nem használtam még, de a google API általánosságban jól használható szvsz: [link]
-
PazsitZ
addikt
válasz
A google analytics egyébként miért nem jó?
vagy esetleg: Piwik
Kliens, de akár szerver oldalról is lehet beletolni az adatokat. -
cucka
addikt
válasz
Két tábla kell összesen, 1 a felhasználóknak és még egy a látogatásoknak. Ez független attól, hogy hányféle adatot tárolsz el.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7640 üzenetére
Ja, most értettem meg, hogy ezek szerint tulajdonképpen lesz@rod, hogy még egyszer bekerül, még ha ugyanaz a felhasználó nézi is meg...
Mivel pont Te írtad le, hogy az fog történni, hogy session megszűnése után már újabb látogatónak számít... ("Ha kilép a böngészőből és 20 perc múlva megint felmegy akkor az már még 1, még ha az ip ugyan az is.") Azt hittem, pont azt szeretnéd, hogy ez ne így történjen, legalábbis így volt értelmezhető, amit írtál...
"Nem akarok több 100 táblát egy sima statisztika miatt."
Nem igazán látom be, miért lenne szükség többszáz táblára emiatt?
Igazából több táblára sincs feltétlenül szükség.
Vagy ez költői túlzás akart lenni?A többszáz bejegyzés még stimmel, de ki a francot érdekel, ha többszáz sor van egy adatbázisban, rég rossz lenne, ha nem lehetne könnyen és gyorsan kezelhető...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7637 üzenetére
Akkor ezek szerint pont Te írtad az ellenkezőjét, amikor azt írtad, hogy "ha 5x megy fel akkor 5x kellene bekerülnie a táblába", és pont ezért borult az egész logikája...
mert ezek szerint ha most fix IP-ről beszélünk, akkor pont, hogy 1x kellene bekerülnie a táblába.
A dinamikus IP pedig (épp a session megszűnése miatt) - szopás.Ilyen esetben le kell tárolnod egy cookie-t hosszú lejárati idővel (miért olyan nagy para ez? Akkor gond, ha törli a júzer), meg session.cookie-lifetime (ez is sütialapú végül is). Itt van egy topic amúgy a session lejárati idejéről: [link].
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7623 üzenetére
Na várj, akkor most mit is szeretnél? Nekem legalábbis őszintén szólva ellentmondásos, amit írsz.
Először azt írtad, nem akarod, hogy csak a lap minden egyes betöltését számolja. Aztán azt írod, hogy nem 1x kéne eltárolnia júzerenként, hogy hányszor látogatott meg egy lapot, hanem ha 5x ment fel, akkor 5x tárolja el. Aztán írod, hogy "Viszont ha csak kattintgat ide-oda az oldalon akkor az 1nek számítsa." Most akkó' mi va'? -
Peter Kiss
őstag
válasz
IP, SessionID, DateTime, URL, ezeket, ha lemented, mindent megkaphatsz belőle.
-
válasz
Nem érted. Külön táblába tárolod a lapletöltést, amit minden esetben elmentesz, és külön a napi látogatást.
-
válasz
Speeedfire #7621 üzenetére
Akkor leírom megint
: szóval felnéz a lapodra - elkapod az ip címét, eltárolod. Letölt egy lapot, akkor megnézed, hogy aznap volt e már az oldalon, ha igen akkor egy másik táblába eltárolod, hogy ekkor, ő ezt letöltötte. A végén meg szummázod. Nem erre gondoltál?
-
válasz
Speeedfire #7619 üzenetére
Tárold el naponta az ip címet valamilyen titkosított formában. Aztán pedig utána, ha már megnézte egyszer a lapod, csak az oldalletöltések tárol, melyik lapon hányan, így frankó kis statisztikát - bár ez elég fapados - kaphatsz. Ha bonyolítani akarok akkor nézheted az opre / böngésző párost is, bár ez nem szükséges.
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #7614 üzenetére
Nem, a te szervereden van kikapcsolva a php beállításai között az url_fopen, ami azt jelenti, hogy fopen() függvénnyel csak lokálisan elérhető file-t tudsz megnyitni. (A dom parser-ed ugyanúgy fopen-el próbálja megnyitni a file-t amivel dolgozni szeretne)
A megoldás, hogy szólsz a rendszergazdának, hogy kapcsolja be. -
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #7612 üzenetére
...wrapper is disabled in server configuration by allow_url_fopen=0...
távoli fájlmegnyitás le van tiltva?
-
letix
senior tag
válasz
Speeedfire #7600 üzenetére
Örülök hogy hasznosnak bizonyul az oldal!
Éppen oda tervezek valami jobban működő forgalomszámláló megoldást! Persze időm az még nem volt.A history-t kimentettem, átnyálazom, köszönöm az uraknak!
udv
letix -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #7594 üzenetére
nem rossz, de hibás
SUM(case DNemKod when 'F' then 1 end) as Fefriak?? -
letix
senior tag
válasz
Speeedfire #7586 üzenetére
Tisztelt Sk8erPeter, Speeedfire!
Este áttanulmányozom a hozzászólásaitokat, és nekiállok!
Köszönöm szépen a segítő készségeteket és az időtöket!
udv
letix -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7594 üzenetére
Nem is rossz ötlet.
==
Más:
ez nem is egy túl komplex lekérdezés (meg gondolom csak valami szemléltető példa, nem?), az a durva, amikor valaki többszáz soros lekérdezésekkel bíbelődik===
(#7595) lafaty80 : ennek örülök, mondjuk gondolom az én hozzászólásomtól függetlenül csináltad, de akkor végül beigazolódott, amit az utóbbi két linkben írtak, hogy a dll kicserélése megoldja.Nincs mit!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7590 üzenetére
"érdemes lenne mellé egy dátum mező és a végén csak szummázni kellene az adatokat."
Pontosan ez a jó megoldás.
Ezerszer jobb, mintha ahhoz hasonló lenne, ahogy most csinálja fájlba írással, hogy mondjuk lenne egy táblája, abban egyetlen mező, és mindig azt update-elgetné... az nagyon gáz. Inkább legyen több(száz)ezer sora, amit század(/ezred)másodpercek alatt megszámol az adatbázisszerver, mint hogy egyetlen mezőbe gányolgasson.Ráadásul így sokkal bőbeszédűbb az adatnyilvántartása, és nem nagyobb meló megcsinálni (csak kb. 5 perccel
).
"Csakhogy ezt a google sokkal szebben megcsinálja."
Na de a JavaScript nem mindenkinél van engedélyezve. Tudom, azok dögöljenek meg.De ha saját nyilvántartás kell, és tényleg mindenkit (keresőrobotokat, spammereket, stb. is, amiknél mondjuk tényleg nincs engedélyezve a JS) nyilván akar tartani, akkor nem árthat PLUSZBAN egy ilyen megoldás.
-
letix
senior tag
válasz
Speeedfire #7583 üzenetére
Kedves Speeedfire!
Igen, erre már magam is gondoltam, de első körben szeretnék elkerülni mindennemű külsős cuccost. Ha más lehetőség (amit magam is össze tudok ütni) nem lesz, akkor ezt választom.
Köszönöm!
udv
letix -
D@ni88
addikt
válasz
Speeedfire #7566 üzenetére
És ez miatt lehet lehalhat az objektum?
Akkor hogy oldanád meg? -
válasz
Speeedfire #7552 üzenetére
Más kérdés, hogy a feldolgozás meg a fájl - adatok méretével ugye nőne. Adatbázis a leggyorsabb. Mehet a munka jquery -vel, ahogy fentebb írtad.
-
válasz
Speeedfire #7548 üzenetére
php -val is lehet megoldani, elég intenzív fájlkezeléssel
-
BullZeye
veterán
válasz
Speeedfire #7548 üzenetére
Köszi a tippet, akkor megyek oda kérdezni
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7543 üzenetére
microtime osszenyomva (kimenet 10-11 karakter):
#!/usr/bin/php
<?php
function mkid( $data ) {
$alphabet = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789+-";
$result = "";
while ( $data > 0 ) {
$key = $data & 63;
$data = $data >> 6;
$result = "{$alphabet[$key]}{$result}";
}
return $result;
}
$time = microtime();
$time = preg_split( "/[ ]/", $time );
$time[0] = substr( $time[0], 2 );
$id = mkid( $time[1] );
$id .= mkid( $time[0] );
?> -
válasz
Speeedfire #7543 üzenetére
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7541 üzenetére
enkriptalj timestamp-et
-
válasz
Speeedfire #7533 üzenetére
Tök mind1, hogy vps v tárhely
ugyan úgy kell...
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7537 üzenetére
jobb otletem nekem sincs ra, viszont ez sem teljeserteku (ugye referrer hamisitas +1 sor a curl-os lekeresbe)
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #7533 üzenetére
offline server
-
D@ni88
addikt
válasz
Speeedfire #7530 üzenetére
Szia.
Pl ilyet szeretnék elkerülni: [link]
Továbbá jártam már olyan oldalon, ahonnan le lehetett tölteni magát a php fájlokat. Ha jól tudom flashgettel -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7473 üzenetére
"Ez nem lehet egyszerű dolog. Ha külön css fájlban a kivágott kód, legalábbis én nem tudok róla, hogy csináltak volna már ilyet."
Külső CSS-fájlnak megfelelő header küldése esetén nyugodtan megadhatsz PHP-fájlt is.
Példa:
...
<head>
...
<link href="ez_a_css_fajlod.php" type="text/css" rel="stylesheet" />
...
</head>
....A PHP-fájl tartalma meg a következő (daninet példakódját felhasználva):
ez_a_css_fajlod.php
<?php
header('Content-type: text/css');
function generateRandomColor(){
$randomcolor = '#' . strtoupper(dechex(rand(0,10000000)));
if (strlen($randomcolor) != 7){
$randomcolor = str_pad($randomcolor, 10, '0', STR_PAD_RIGHT);
$randomcolor = substr($randomcolor,0,7);
}
return $randomcolor;
}
$background_color = generateRandomColor();
$body_text_color = 'red';
?>
a img:focus, a img:hover, a img:active { background: <?php echo $background_color;?> }
body {
color:<?php echo $body_text_color;?>;
}Mondjuk gondolom kevésbé jellemző, hogy ilyet túl sűrűn alkalmaznának, de ez is működik!
-
daninet
veterán
válasz
Speeedfire #7483 üzenetére
jah.. nekem is nemrég küldtek mailt.. annak is át kell regelnie a címét akinek máshol van
-
D@ni88
addikt
válasz
Speeedfire #7479 üzenetére
.Hu Domain 3500.
-
daninet
veterán
válasz
Igazából itt nincs külön fájl, ez egy tumblr téma, copy-paste kész kód.
Akkor lehet ismét nagyot álmodtamazért ha van vmi tipp hogyan oldhatok meg egy random színt ilyen módon elfogadom
-
Coyot
őstag
válasz
gányolás? láttál már wp template kódot egyáltalán?
csak rajtad múlik mennyire fog szarul kinézni a kód, a motor meg megcsinál mindent helyetted és van hozzá rendes dokumentáció. innen engem nem érdekel mennyire gány a belső kód. ami amugy a régi időkre emlékeztet, sima strukturált szerkezet, néhány újabb okosabb megoldással.
de megsúgom halkan, hogy a kutyát nem érdekli hogy gány-e a kódod ha jól működik.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7469 üzenetére
Template-en mindent megoldasz wp-ben, nem kell a kódban turkálnod. Szerintem fasza
-
válasz
Speeedfire #7462 üzenetére
Csak egy példa volt. Lehetőségek tárháza: [link]
-
válasz
Speeedfire #7450 üzenetére
Hogy neked semmi nem jó... Tudod mit! Fusson routeren!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7452 üzenetére
Nem fogod tudni rábeszélni, mert ő sajátot akar írni.
Én is sajátot használok itt-ott, így egyszerűbb volt, mint az egész siteot migrálni egy gyári keretrendszerbe. Tanuláshoz, illetve ötleteket viszont a linkelt keretrendszerekből merítettem.
-
válasz
Speeedfire #7447 üzenetére
Miért is? Havi 1990.- ? [link]
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7439 üzenetére
Jónak tűnik, de ez nem inkább egy az egyben kijelzi ugyan ezt?
Nem, ez csak az egyik funkciója. Közvetlenül lehet címezni, kiolvasni cellákat. Olvasd el a doksiját.
-
válasz
Speeedfire #7442 üzenetére
Ha az ügyfél valami vállalt, tessék rábeszélni valami rendes tárhelyre! Esetleg vps -re
-
válasz
Speeedfire #7439 üzenetére
Arra gondoltam, hogy php -ból futtatsz egy kis progit ami megcsinálja
Persze ehhez szerver kell, legalábbis megfelelő jogok.
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #7434 üzenetére
Ez alatt mit értesz?
Például vegyük azt az esetet, hogy szeretnéd megadni a csv file-ban a termék kategóriáját. A CSV-ben ez egy string lesz, amiben lehetnek elgépelések, előtte-utána szóköz, ebből kell neked egy kategória_id-t legyártanod. Le kell kezelned azt az esetet, amikor valamiért nem tudod ezt a kategória_id-t legyártani. Pl. a júzer feltölt egy több ezer soros táblázatot, amiben néhány sorban hiba van. Mi fog történni ekkor? Hogyan jelzed neki a hibát? A hibátlan sorokat feltöltöd? Csomó eldöntendő kérdés, amin el kell gondolkozni.
(Egyébként nem megoldhatatlan feladat, nekem is sikerült már megírnom egy ilyet, pusztán azért szóltam, hogy messze nem triviális és rengeteg hibalehetőség van)Esetleg ha priviben elküldöm a bolt árlistáját tudnál adni 1-2 irányított tippet?
Küldd, este ránézek. -
válasz
Speeedfire #7436 üzenetére
Mérettől függően én továbbra is javasolnám a "külső" megoldást
meglehet oldani úgy is!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7429 üzenetére
-
válasz
Speeedfire #7431 üzenetére
De lehet az lenne a leginkább célravezetőbb, és leggyorsabb megoldás. Fontos neked a PHP -s fájl feldolgozás? Ezen is gondolkodj el... szerintem előre legyártani a kéréseket az sql számára, majd csak azt futtatni (persze ez az adatok méretétől függ) gyorsabb...
-
cucka
addikt
válasz
Jól használható gyári szkriptet szerintem (a feladat jellege miatt) nem nagyon fogsz találni.
Egyébként írtam már ilyen programot, a legfőbb tapasztalat, hogy az egész feladat tömény sz*pás. Amire mindenképp oda kell figyelni:
- karakterkódolás
- bemenő adatok validálása
- hibatűrő megoldás kitalálása olyan mezőkre, ahol több, előre definiált opció közül lehet választani -
válasz
cvs fájlhoz szerintem könnyű szerel tudnál sajátot. beolvasol egy sort, szétszeparálod vesszőnként (ugye comma separated file) majd mehet az adatbázisba
xls -ből pedig: [link]
-
válasz
Speeedfire #7406 üzenetére
Nekem a newhosting -gal sincs semmi bajom azt mégis ugattad
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7415 üzenetére
mondjuk a fenti próbálkozások annak, aki már legalább egyszer csinálta, legfeljebb 15 percét veszik el, a support meg nem hinném, hogy ennyi idő alatt válaszol
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7413 üzenetére
hát ja, náluk is lehetne próbálkozni
-
D@ni88
addikt
válasz
Speeedfire #7392 üzenetére
Ez már egy .tk-s domainról megy. lehet hogy ott nem lehet használni
-
D@ni88
addikt
válasz
Speeedfire #7389 üzenetére
Eddig úgy volt felépítve az oldal, hogy a template.php-n belül létrehoztam az oldal formai struktúráját.
És mindig az egyes div-ekbe include-oltam az adott php-kat a $_GETből kapott érték szerint.<?php
session_start();
include_once("initial.php"); <-osztályok
$users = new Users();
include_once("page.template.php");
?> -
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7385 üzenetére
Miért?
-
RootRulez
félisten
válasz
Speeedfire #7366 üzenetére
No, de akkor ez most rám mennyire vonatkozik?
Valamit át kéne írnom?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7364 üzenetére
Na de ezt itt nem mondtad. Én meg épp azért "szóltam be", mert az úgy nem fog működni.
Bufferelés hiánya esetén ezt a hibát kapod:
"Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ... in ... on line ..."
Nyilván, mivel fejléceket a HTML output után bufferelés hiányában már nem lehet küldeni.De az általam belinkelt kommentben sincs explicite ob_start() meg ob_flush().
Egyszerűen cseréld meg a kódodban a sorrendet...előbb legyen a header elküldése, utána a kiírt szöveg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7357 üzenetére
header() a HTML output UTÁN?
([link])
-
RootRulez
félisten
válasz
Speeedfire #7361 üzenetére
Ühüm köszi, működik!
Mindenképp jobb az én fapados megoldásomnál.
-
RootRulez
félisten
válasz
Speeedfire #7359 üzenetére
Mielőtt átirányítom a valós oldalra, átirányítom 3 másik odalra, ahol csak a szám változik
Ennyi...
-
RootRulez
félisten
válasz
Speeedfire #7357 üzenetére
Köszi! Sajna se PHP-hoz, se java-hoz nem értek, de az irányítás megy így.
(a visszaszámolást megoldom úgy, hogy másodpercenként irányítja tovább oldalra, ahol egyel kevesebb számot ír ki. A 4. oldal meg a tárgy oldal lesz.
)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7320 üzenetére
Sejtettem, hogy a PHP-s DOM-kezelő osztályokra gondolsz, csak az nem világos, hova, miért kell.
Mert mondjuk használható olyasmire is, hogy akár külső oldal legenerált HTML outputjából szedsz ki tartalmakat, ha nincs más megoldás, vagy akár saját adatbázisból kiszedett adatokat akarsz megjeleníteni, és ehhez segítségül hívod a DOM-ot megalkotó osztályokat, bár utóbbi használata szerintem nem feltétlenül indokolt, pl. teljesítménybeli szempontok miatt.
Úgy értem, lassabb vagy erőforrásigényesebb lehet így legenerálni egy egész oldalt, mintha "statikus" HTML-elemekbe dinamikusan szúrsz adatot PHP-vel. Persze igénytől függ, egyéb dolgokra is használható, pl. sanszos, hogy ilyen módon egy XML-doksit áttekinthetőbben tudsz generálni, bizonyos esetekben tehát lehet, hogy pont jobb is ezeket használni, ezért kérdezősködtem vissza, kíváncsiságból, nem kötekedésből.
(Na jó, az, hogy rácuppantam a "dom-olás" szóra, az az volt.
)
Amúgy meg már hogyne Doom-oztam volna!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7313 üzenetére
"Dom-olni akarok egy oldalt a span-ek alapján."
He?
Szép magyaros mondat, de nekem nem biztos, hogy jól sikerült értelmezni.Szóval kikeresed egy HTML outputból a <span> tageket, és ezeket az elemeket szeretnéd megkeresni, megjeleníteni, manipulálni...?
Ha <pre> tagekkel íratod ki, akkor ott minden új <pre> tagnél eleve új sortöréssel kezd, szóval ott nem meglepő, ha új sorba pakol.
(#7292) mobal : "ajaxplorer tudtommal nem is használ php -t."
Elég érdekes lenne, ha egy PHP-alapú alkalmazás nem használna PHP-t... -
orkester
őstag
válasz
Speeedfire #7291 üzenetére
Köszi ez nem jött be, de mobal rávilágított a hibára, így már hibátlan:
<?php function imageResize($width, $height, $target) {
if ($width > $height && $width > 0 && $height > 0) {
$percentage = ($target / $width);
}
else if ($height > $width && $width > 0 && $height > 0) {
$percentage = ($target / $height);
}
$width = round($width * $percentage);
$height = round($height * $percentage);
return "width=\"$width\" height=\"$height\"";
}
?> -
válasz
Speeedfire #7294 üzenetére
ja tényleg. nem szóltam
-
válasz
Speeedfire #7289 üzenetére
ajaxplorer tudtommal nem is használ php -t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #7276 üzenetére
Na, ez az ajaxplorer is eszegeti rendesen a vasat, bejelentkezéskor már kiírja, hogy a 8MB-os php limit elfogyott.
-
Cheesy
őstag
válasz
Speeedfire #7282 üzenetére
Nem SEO, elsősorban egy scriptet kellene összerakni.
A keresőoptimalizálás a végére maradna, de lényegében csak linkeket tartalmazna az oldal, semmi csúnya nem lenne rajta. -
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #7280 üzenetére
ezt kifejtened?
-
Cheesy
őstag
válasz
Speeedfire #7278 üzenetére
Hmm akkor azt felejtsétek el vagy húzzátok ki
Pedig még gondolkodtam is rajta, hogy odaírjam-e.
Lényegében nem is kell hozzá blackhat, mert nem csinál semmi rosszat.. -
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7274 üzenetére
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7272 üzenetére
Érdekes, nekem Asus WL500GP és megy a py probléma nélkül. Persze kell neki háttértár, meg swap, de hát mi az ami megy anélkül...
Amúgy konkrétan mik azok a funkciók amik feltétlenül kellenek? Vannak sokkal lightweight-ebb cuccok is, mint amit korábban belinkeltél, csak az a kérdés, hogy mennyire legyen csicsás és funkciógazdag...
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #7270 üzenetére
Milyen router?
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Synology NAS
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audacity - hangszerkesztés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (10/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged