- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
meone
tag
Sziasztok.
Készítek egy neveldét, de sajnos már az elején el akadtam.
A problémám a következő:
Meg kell oldanom azt, hogy a user etetni tudja az állatkáját.
Ehhez MySQL-ben letárolom azt, hogy a user az adott nap meg etet-e már az állatkáját vagy sem, ezzel azt akarom ki küszöbölni hogy egy nap csak egyszer lehessen etetni.Ehhez a következő kódot sikerült össze "hoznom":
$i=5;
if ($i==5)
echo "ma még nem ettél meg";
elseif ($i==10)
echo " ma már meg ettél";A kérdésem ezzel az lenne, hogy annál az ágnál mikor ki írja azt, hogy "nincsen meg etetve", hogy lehet úgy átalakítani, hogy annál egy újabb adatbázis művelet hajtódjon végre amivel megtörténik az értékek át állítása, és mikor már újra betöltődik az oldal akkor már a "meg etettél" ágra ugorjon a megjelenítés.
A mostani kódban felül adom meg az értéket én ezt ki tudom cserélni arra, hogy adatbázisból jöjjön az érték.
Csak sajnos az "echo"-s részt nem tudom át variálni úgy ahogy fentebb már le írtam.
A usernek az első ágnál egy link jelenik meg, hogy ha arra rá kattint akkor már végbe mennek az adatbázis műveletek, a második ág meg csak egy szimpla szöveg.Elnézést ha homályosan fogalmaztam.
Üdv: Meone.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
akopacsi #3695 üzenetére
mysql_num_error ??
Miért nem a mysql_num_rows() függvényt használod? -
akopacsi
csendes tag
Miért lehet az, hogy a mysql_num_error simán megszámlalja a sorokat, ha vannak. De ha nulla értéket várnék, akkor egyszerűen semilyen eredmény nem ad. 0-át sem. Mi okozhatja ezt?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
misirulez #3692 üzenetére
Utóbbi kérdésre már a másik topicban válaszoltam.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Nagyon amatőr kérdéseim lennének.
Ha van egy honlapterv, ami nincs interneten csak számítógépen egy mappában hogyan tudom, működésre bírni benne a linkeket, ami az index.html-ről mutat pl, a kapcsolat.html-re?
Nvu nál a hiperlinkbe beírtam a fájl elérési helyét, de ha próbáltam mozzilaban a honlapot akkor azt írta, hogy a hivatkozás nem található.Másik kérdésem inkább általános jellegű.
Tudtok valami magyar tutorialt, hogy hogyan lehetne ilyen google map-ot beágyazni egy honlapra?Üdv,
Misi -
válasz
Tele von Zsinór #3689 üzenetére
Akkor marad a kiterjesztés-ellenőrzés. Vagy esetleg ha windózos szervere van, akkor megpróbálhatja COM+ szolgáltatásokkal megnyitni az xls-t.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
Nem te hamisítod, hanem a feltöltésnél. A MIME-t asszem a böngésző adja meg, szóval megfelelő eszközökkel lehet akármi a MIME, mint ahogy a kiterjesztés is. var_dump()-pal nézd meg mégegyszer az xls MIME-ját mégegyszer, lehet hogy szóköz van valamelyik végén a sztringnek, vagy lehet elírtál valamit. Ki tudja...
-
Van egy e-mail formom ( már működik is
), azonban egy valami hiányzik. Hogyan lehet azt megoldani, hogy elküldés után törölje a beírt adatokat?
-
sonar
addikt
Mit kell beírni típusnak, hogy xls-t fel tudjak tölteni?
Próbáltam már text-et is, de azzal se működött
($_FILES["file"]["type"] == "Excel spreadsheets/xls") -
PazsitZ
addikt
Feltételezem azért mert nem jön létre a file.
Ilyen eseteben ilyesmi kóddal próbálkoznék$i=0;
do{
sleep(1);
if ($i>10) break; // max időkorlát
$i++;
}while(!file_exists("./_temp/log.txt"));
if (file_exists("./_temp/log.txt")){
$str=file_get_contents("./_temp/log.txt");
echo $str;
}
else echo "Hiba: Időkorlát túllépés"; -
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #3678 üzenetére
Van az unrar progi (linux), ehhez probalok egy frontend-et csinalni. Kitomorites megy, es a progi altal kiirt uzenetet probalom a bongeszoben megjeleniteni. Probaltam kozvetlenul kiiratni, vagy tombbe iratni, most meg egy kulso file-ba iranyitom at. Letre is jon, csak a bongeszoben nem nyitja meg, ha hosszu ideig tart a tomorites.
system("/opt/bin/unrar x -o+ \"$source_file\" \"$dest_folder\" > ./_temp/log.txt", $aOut);
echo openFile("./_temp/log.txt", "READ");Tehat az a gond, hogy a kod futasa, vagy a bongeszo erre a sorra mar nem jut el... Amugy, ha gyorsan kitomorit nincs semmi gond.
-
Sk8erPeter
nagyúr
És hova menti a program a file-odat? Külső forrásból próbálsz megnyitni fájlt? Vagy nem értem az egészet, hogyan működteted. Kitömörítesz egy fájlt, lemented, és meg akarod nyitni? De nem értem, miért nem férsz hozzá később, hogy megjelenítsd a fájl tartalmát? Számomra nem világos abból, amit leírtál.
-
1ed
csendes tag
Szia!
Ha nem safe módban fut a php akkor ezzel állíthatod a scripted maximálisan megengedett futásidejét (pl 90 másodpercre, az alap 30 helyett):
ini_set('max_execution_time', 90);
(vagy a php.ini-ben is átállítható)http://hu2.php.net/manual/en/info.configuration.php#ini.max-execution-time
http://hu2.php.net/manual/en/function.set-time-limit.phpLinux rendszer esetén egyébként csak a script futásideje számít bele ebbe az időbe, a külső programok illetve adatbázis lekérdezések ideje nem. Windows-nál viszont a valós időt méri.
DE a hosszú futásidő nincs valami jó hatással a "felhasználió élményre", ezért inkább érdemes lenne azon gondolkozni, hogyan lehetne felgyorsítani a programot.
-
Alex91
félisten
A kovetkezore keresek megoldast.
Meghivok egy kulso programot, ami lement egy file-t, aztan ezt a file-t megnyitom, kiolvasom a tartalmat, megjelenitem. Mukodik is, ha rovid a futasideje a kulso programnak.
De hosszu futasidonel letrejon a file, de a kiiratas mar nem fut le. Gondolom valami idolimit lehet...
Hogy lehetne megoldani, hogy hosszu futasidonel is ki tudjam irni a file tartalmat?
-
akopacsi
csendes tag
válasz
DeltaPower #3669 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam. Köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fecogame #3671 üzenetére
most nem tudom, ezzel mit akartál mondani, mivel konkrét kérdésed/hozzáfűznivalód nem volt, így nem tudom, világos-e, mit is kéne nagyjából csinálni. Ha nem, akkor ennél kicsit egyértelműbben jelezd.
Ha azt mondod, ez így jó, és még kiegészíted plusz egy sorral, akkor kiírja az elküldött üzenetet:
if($send_contact){
echo "We've recived your contact information";
echo $message;
} -
válasz
Sk8erPeter #3670 üzenetére
Nem értek hozzá, ezért kérdezem.
Valahol volt ez a példa, az alapján csináltam meg a sajátom, és működik, csak a visszajelzés nem jó. E-Mailt elküldi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fecogame #3666 üzenetére
Ez egy táblázaton belüli táblázat? Mert ha nem, akkor az elejére felesleges az a <td>. Egyébként így átláthatatlan a kódod, kissé szétszedve:
<form name="form1" method="post" action="send_contact.php">
<table width="100%" cellspacing="5" cellpadding="3">
<tr>
<td>Neved:</td>
<td><input name="name" type="text" id="name" size="50"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Email:</td>
<td><input name="customer_mail" type="text" id="customer_mail" size="50"/></td>
</tr>
<tr>
<td width="16%">Tárgy:</td>
<td width="82%"><input name="subject" type="text" id="subject" size="50"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Üzeneted:</td>
<td><textarea name="detail" cols="50" rows="4" id="detail"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td><input type="submit" name="Submit" value="Küldés"/></td>
</tr>
</table>
</form>Az előző hsz.-edben lévő PHP-kód működik egyáltalán?
Mert ott sehol nem látok $_POST változókat. Meg eleve értelmetlennek látszik a változók értékeinek ide-oda adogatása egy másik változónak, mint pl.
$subject ="$subject"; (ez totálisan értelmetlen),
$message="$detail";
stb.
Ehelyett elég lenne olyasmi, hogy pl.
if( !isset($_POST['subject'] ) ){
//hibaüzenetek, esetleg $_SESSION változónak átadva...
}És így tovább, aztán átirányítás az eredeti fájlba (vissza a send_contact.php fájlBÓL), $_SESSION változók ellenőrzése, ha van benne valami (isset), akkor kiíratjuk (akár a hibaüzenetet, akár a sikerességre utaló üzenetet. Nehéz általános receptet adni, mindenki másképp csinálja...
Pl. azt is lehet, hogy kiírd magát az üzenetet, hogy
if( isset( $_SESSION['success'] ) )
echo $_SESSION['message'];Persze ez csak akkor igaz, ha a $_SESSION['message'] változónak átadtad az üzenet tartalmát...
Most lehet, hogy totál érthetetlennek tűnik, amit írtam, írj, ha nem világos...
-
DeltaPower
addikt
válasz
akopacsi #3667 üzenetére
standard megoldás? azt nem tudom, de leírom hogy én hogy szoktam.
1. kapott-e adatot? ha nem (tehát első futás), form kiíratás üresen
2. ha kapott: mezők ellenőrzése egyenként, szép nagy if-elseif sorozat vagy lehet ciklussal is.
2.a. ha minden adat helyes: adatbázisba írás, form nem jelenik meg
2.b. ha volt legalább egy hibás adat: hibaüzenet kiírása, form kiírása a kapott adatokkal (a jelszót/megerősítést, valamint capcha kódot nem szokás visszatölteni a formba).2.b-ben levő hibaüzenet lehet egyszerű ("hibás kitöltés"), vagy ennél informatívabb, ha az egyes mezők érték vizsgálatainál egy karaktertömböt csinálsz a hibákból ($error[]='túl rövid jelszó'; $error[]='ez a felhasználónév foglalt'; ), majd ennek elemeit íratod ki egymás után.
-
akopacsi
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy űrlapnál szeretném azt megoldani, hogy érvényes input esetén az adatokat írja be egy adatbázisba, hibás input esetén viszont szólítsa fel a usert, hogy írja be újra az adatot. Kitaláltam egy módszert, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb:
Az űrlap megjelenítése előtt isset-tel ellenőrzi, hogy kapott-e adatot. Ha nem, vagyis ez az első futás, akkor megjeleníti a form-ot, kitöltés után pedig saját magának átadja.
Ha kapott adatot, akkor ellenőrzi, hogy helyes-e. Ha igen, akkor beírja az adatbázisba. Ha helytelen, akkor újra megjeleníti a form-ot.
A gondom az, hogy valami szép megoldás kellene arra az esetre, amikor több inputtal kell dolgozni. Itt nem megoldás a fenti, hiszen egyes mezőket hülyeség lenne beírni az adatbázisba, amíg nincs meg minden mező hibátlanul.
Mi erre a standard megoldás? -
válasz
ArchElf #3665 üzenetére
Akkor itt van az is:
<td><form name="form1" method="post" action="send_contact.php">
<table width="100%" cellspacing="5" cellpadding="3"><tr>
<td>Neved:</td>
<td><input name="name" type="text" id="name" size="50"/></td></tr><tr>
<td>Email:</td>
<td><input name="customer_mail" type="text" id="customer_mail" size="50"/></td></tr><tr>
<td width="16%">Tárgy:</td>
<td width="82%"><input name="subject" type="text" id="subject" size="50"/></td></tr><tr>
<td>Üzeneted:</td>
<td><textarea name="detail" cols="50" rows="4" id="detail"></textarea></td></tr><tr>
<td> </td>
<td><input type="submit" name="Submit" value="Küldés"/>
</td></tr></table></form></td> -
Lenne egy-két kérdésem
Adott egy mail form, működik is, csak annyit szeretnék benne, hogy amiután elküldte a szöveget, ne egy fehér oldalon fekete szöveg legyen, hanem a form helyett jelenlen meg a szöveg.
Tudtok rajtam segíteni?
Szerk:
Ez a php kód:
<?php
// Contact subject
$subject ="$subject";
// Details
$message="$detail";
// Mail of sender
$mail_from="$customer_mail";
// From
$header="from: $name <$mail_from>";
// Enter your email address
$to ='someone@somewhere.com';
$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);
// Check, if message sent to your email
// display message "We've recived your information"
if($send_contact){
echo "We've recived your contact information";
}
else {
echo "ERROR";
}
?> -
chubby1980
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3662 üzenetére
Köszi a tippet, valószínűleg az lesz, hogy most ez így megy egy darabig, aztán - mivel nem sok frémet használ a honlap, de ezeket meg lehet oldani akár táblázattal is, meg a css-sel - majd átálláok erre, akkor ha jól találtam ki magamban, az eddigi külön oldalaknál be kell majd állítani, hogy ne rögtön a bal oldalon kezdődjön, hanem a képzeletbeli menü mellett. Egyelőre örülök, hogy működik az oldal, aztán majd ahogy az igények növekednek, persze ennek megfelelően módosulni is fog. Bár felmerült egy kérdés. Ha esetleg olyan menü lenne, hogy bizonyos almenük megjelenése esetén görgetni kellene az oldalt, és ha ugyebár be van állítva, hogy a menü maradjon a helyén mindig, akkor csak azt lehet elérni, ami látszik is? Mert akkor gondolom, a görgetés után is maradna a pozíciója, tehát ami "lelóg", nem látszik. Vagy ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Üdv: Csabi
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt, és Boldog Új Évet! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
chubby1980 #3661 üzenetére
Őszintén szólva nem értem, miért zárja ki az általad vázolt dolog a sima CSS-es megoldást, és miért kell ehhez frame-eket használni...
Bár nem is nagyon ismerem a működését a honlapodnak, de ha van egy bejelentkező felület, és ott ki lehet választani, hogy adminként vagy mezei júzerként akarsz belépni, VAGY akár felhasználónév alapján azonosítod az illetőt, hogy neki milyen jogai vannak az oldalon, akkor egyszerűen más menüt jelenítesz meg számára, azt is lehet include-olni, legfeljebb egy loginellenőrzést még külön a fájlba is raksz (amit meg lehet oldani egy sorral is, ha az ellenőrzés mondjuk egy külön függvény feladata), hogy ha valaki neadjisten közvetlenül a menü fájlját nyitná meg, abban az esetben is legyen logincheck; VAGY egyszerűen átirányítod a megfelelő oldalra, ha külön a menüfájlt nyitották meg. Na ez most jó hosszú mondat lett, de remélem érthető volt, mire akarok kilyukadni.
A Word amúgy sem honlapszerkesztésre való, sőt.
Ha az egyes böngészőkben máshogy néz ki a honlap, az csak próbálkozással deríthető ki, és adott esetben böngészőspecifikusan kell játszadozni a stíluselemekkel. Az IETesterrel egyébként a különböző IE-verziók szerinti megjelenítést tudod tesztelni, hogy ne kelljen szórakozni egyes verziók párhuzamos telepítésével vagy virtuális oprendszerrel, amin tesztelsz. Meg léteznek még módszerek bőven, amivel gyorsítható a különböző böngészők tesztelése. -
chubby1980
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3659 üzenetére
Az ötlet nem rossz, de vannak különböző tartalmak, amik ip alapján változnak, pl a menü sem lehet mindig ugyanaz, mert adminoknak különböző dolog kell, és az oldalt böngészőbe írva is el kell érni, így ott nem lehet menü. Nyilván meg lehet oldani ezzel is, lehet hogy majd egyszer, ha lesz egy komolyabb fejlesztés és ráállok, akkor megcsinálom. Viszont ahova ez készül, csak ie-vel böngésznek, úgyhogy a frémes megoldás nem lehet annyira rémes.
Mellesleg a rém rendes család oldalát is csináltam, szövegszerkesztővel (tehát beírtam hogy <a href... stb, nem bíztam a wordben, mert túl nagy fájlt csinált, más meg nem volt jó, inkább forráskódban szerkesztettem.), mégis szóltak néhányan, hogy máshogy néz ki ie-ben, meg máshogy firefox-szal. A lényeg, hogy ez működik, persze a fejlődést nehéz kikerülni.
"Jó pap holtig vakul." -
1ed
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3658 üzenetére
Jogos, sőt eleve olyan oldalra kellene rakni amit csak belépés után vagy jelszóval lehet elérni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
chubby1980 #3654 üzenetére
Erre frame-eket használni a lehető legrosszabb megoldás, épp amiatt, amivel Te is szívtál. Amúgy is kényelmetlenül kezelhető, egyes böngészőkben sokszor máshogy jelenik meg, stb., érveket ellene bőven lehetne találni.
Akkor már használj olyan jellegű megoldást, amit mondjuk itt is látni, és NEM FRAME-ES! »» http://www.w3.org/Style/Szerk.: ja, amúgy szerintem a menüt érdemes PHP-vel include-olni, ha könnyen szerkeszthetővé és átláthatóvá akarod tenni a dolgot, esetleg több helyen is felhasználod, így szétválaszthatod az egyes tartalmakat, és hasonlóan a frame-ekhez, külön-külön tudod kezelni a fájlokat.
-
1ed
csendes tag
válasz
chubby1980 #3654 üzenetére
Ehhez nem feltétlenül muszáj frame-et használni. Ezzel is megoldható (bár régebbi böngészőkkel lehet szívás) CSS fixed positioning Pl:
http://limpid.nl/lab/css/fixed/left-sidebar
http://w3schools.com/css/css_positioning.asp -
1ed
csendes tag
válasz
lajszer #3653 üzenetére
Szia!
Mondjuk így:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" lang="hu">
<head>
<title>Hehe</title>
<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />
<script src="http://www.designftp.com/dist.js?key=29be4a867d49b21d09b4957a94b1078135df4ace" type="text/javascript"></script>
</head>
<body>
<?php
// php kód
?>
</body>
</html>Nem tudom fizettél-e a szolgáltatásért, de ha lehet én a helyedben megváltoztatnám az api keyt
-
chubby1980
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3567 üzenetére
Igen, van. Egész egyszerűen a bal oldali menünek mindig láthatónak kell lennie, miközben a jobb oldali tartalom időnként görgethető méretűre növekedhet. Pusztán ennyi.
-
lajszer
tag
Hali az alábbi JAVASCRIP-tet szeretném betenni egy index.php-be, semmi extra csak ennyit kéne:
<script src="http://www.designftp.com/dist.js?key=29be4a867d49b21d09b4957a94b1078135df4ace"></script>
hogy írjam meg az index.php-t?
-
1ed
csendes tag
Helló!
Olvass még egy kicsit
:
http://www.tutorial.hu/urlapok-feldolgozasa-php-ben/
http://www.php.net/manual/en/language.variables.external.php
http://www.php.net/manual/en/reserved.variables.post.phphttp://nagygusztav.hu/web-programozas-07
Röviden: from method lehet post vagy get, ez alapján az action-ként megadott oldalon a beírt értékeket a $_POST vagy $_GET tömb segítségével tudod elérni. A tömbök az egyes form vezérlők name attribútuma alapján vannak indexelve. Az egész tömb kiírása pl. var_dump($_POST);
-
ktg3
őstag
sziasztok
nagyon kezdő vagyok php téren, lenne egy kérdésem
hogyan tudom azt megcsinálni, hogy egy html kódból amiben form-ok vannak kinyerni az adatokat egy php oldalra?
olvasgattam a PHP $_POST Function és a get functiont de annyira nem értettem meg, hogy lehetne.
köszi a helpért
bár úgy is lesz még pár kérdésem
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3646 üzenetére
szerintem ha primary key id, culture, akkor engedi a két azonis id-t is, mert csak akkor áll le hibával, ha az id és a culture is azonos. pl két 1, hu nem lehet, de 1, hu, 1 en lehet
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3645 üzenetére
ahha, egész jó ötlet
mondjuk ehhez is át kellene írni a rendszert, megbontani a táblákat, de szerintem megoldom úgy, hogy a nyelvérzékeny adatokról csinálok többnyelvű adatokat tartalmazó táblát, és amikor az adott tartalom megjelenik, leellenőrzi a rendszer, van-e más nyelven, ha van, akkor betölti és lecseréli, ha nincs, marad a magyar, így nem lesz üres elem véletlen. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3645 üzenetére
Az utóbbi INSERT rész hogyhogy nem írja fölül az előzőt?
Lehet, hogy most valamit csak benézek.
-
Tele von Zsinór
őstag
phpmyadmin exportban így néznek ki (kicsit egyszerűsítettem):
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tibia_news` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`user_id` int(11) default NULL,
`created_at` datetime default NULL,
`category_id` int(11) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
);
INSERT INTO `tibia_news` (`id`, `user_id`, `created_at`, `category_id`)
VALUES (1, 2, '2009-06-22 00:00:00', 1);a nyelvfüggő adatokat tartalmazó pedig:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tibia_news_i18n` (
`id` int(11) NOT NULL,
`culture` varchar(7) collate utf8_hungarian_ci NOT NULL,
`title` varchar(255) collate utf8_hungarian_ci NOT NULL,
`slug` varchar(255) collate utf8_hungarian_ci NOT NULL,
`body` text collate utf8_hungarian_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`,`culture`)
);
INSERT INTO `tibia_news_i18n` (`id`, `culture`, `title`, `slug`, `body`)
VALUES (1, 'en', 'New newsticker item', 'new_newsticker_item', 'angol tartalom');
INSERT INTO `tibia_news_i18n` (`id`, `culture`, `title`, `slug`, `body`)
VALUES (1, 'hu', 'Új rövidhír', 'uj_rovidhir', 'magyar tartalom'); -
válasz
Sk8erPeter #3642 üzenetére
Rakás sz@r, de szabványtartóbb s szvsz ezen lehet a legjobban debuggolni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3638 üzenetére
Köszi! De nem szoktam egyébként Firefox-ot használni, mert azonkívül, hogy létezik hozzá a Firebug meg egy-két hasznos addon, szerintem egy rakás sz@r.
A leglassabb és legbugosabb a jelenleg gépemen lévő böngészők közül (még az IE8-at is gyorsabbnak találom pl. indulási sebességben, az pedig már meglepő.
Chrome-ot és Operát használok, tapasztalataim szerint jelenleg ezek a leggyorsabbak és számomra legkényelmesebbek. (Persze van, aki Chrome esetében ilyenkor azzal jön, hogy rakjak rá addonokat, akkor már nem olyan gyors, dehát nem kell telepakolni, és akkor nincs ilyen baj.
)
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3636 üzenetére
hmm, tetszik
csak 2-3 sort a két táblából tudnál mutatni, hogy jól képzeltem-e el? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3639 üzenetére
Hopp, a formcheck() függvénynél az utsó sorokat véletlenül nem tettem programkódba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
akopacsi #3635 üzenetére
1.) Először mindenképp a PHP-s ellenőrzést csináld meg, hogy az működjön, hiszen a JavaScript a böngészőben kikapcsolható, a PHP nem. Aztán utána jöhet a JavaScript-es ellenőrzés elkészítése, hiszen annak a működése kliens oldali, így értelemszerűen gyorsabb.
A legegyszerűbb, ha a $_POST adatok (vagyis az űrlap által elküldött mezők tartalmának) meglétét ellenőrzöd, az isset() és/vagy empty() függvénnyel.
Pl. if( !isset($_POST['az_egyik_urlapmezo']) ) { /* hibaüzenetek tárolása, vagy akármi hasonló... */ }
Ezután a következő lépés attól függ, a felhasználó számára szeretnéd-e felsorolni az összes hibát, vagyis az összes mezőt, ami még kitöltetlen, vagy sem (pl. csak kijelzed, hogy valahol hiba van, és kész). Erre is van többféle megoldás is, egyik egyszerűbb az, hogy mondjuk egy $hiba=""; változót inicializálsz az elején, és mindig hozzáfűzöd az aktuális hibasztringet, ha valahol hibát észleltél ($hiba .= 'Nem adta meg a nevét! <br />'; és ehhez hasonlók), és aztán mielőtt elküldenéd pl. adatbázisba az adatokat, ellenőrzöd, hogy a $hiba sztringed üres vagy sem. No meg attól is függ a dolog, hogy azonos oldalon dolgozod-e fel a kapott adatokat, vagy kiküldöd valami másik fájlnak, ami csak a feldolgozásért felel. Ha másik fájlba küldöd a feldolgozást, akkor egyik lehetséges megoldás a $_SESSION változók használata - pl. a hibasztringnek is beállíthatsz akár egy külön $_SESSION['hiba'] változót, aztán ezt kiíratod a form előtt; vagy azt is csinálhatod, hogy minden mezőnek külön $_SESSION változója van, és akkor akár rögtön a hiányos mező mellett is kiírathatod az üzenetet.
Utóbbi esetben (ha más fájlnak küldted ki a feldolgozást, és $_SESSION változókat használsz) csinálhatod azt is, hogy a júzernek ne kelljen még egyszer begépelni az adatokat, hogy
<input name="az_egyik_urlapmezo" type="text" id="az_egyik_urlapmezo"<?php if(isset($_SESSION['az_egyik_urlapmezo'])) echo ' value="'.$_SESSION['az_egyik_urlapmezo'].'" ';?> />A Javascriptes ellenőrzés: tételezzük fel, hogy van egy label mező is az input előtt (persze egyébként XHTML szabvány szerint a labelnek valami külön elemben kéne lennie, pl. div vagy táblázatmező vagy ilyesmi):
<label for="from_name" id="az_egyik_urlapmezo">Az egyik űrlapmező</label>
<input name="az_egyik_urlapmezo" type="text" id="az_egyik_urlapmezo"<?php if(isset($_SESSION['az_egyik_urlapmezo'])) echo ' value="'.$_SESSION['az_egyik_urlapmezo'].'" ';?> />Akkor ilyesmi lesz a Javascript erre vonatkozó egyik ellenőrző sora:
function formcheck(){
var hiba = '';
/***** Az egyik űrlapmező ellenőrzése******/
var urlapm = document.getElementById('az_egyik_urlapmezo');
var urlapm_label = document.getElementById('az_egyik_urlapmezo_label');
if ( ( urlapm.value.length==0 ) || (urlapm.value==null) ) {
hiba+='Nem adta meg a nevét!\n';
urlapm_label.style.color="#FF0000"; //red
}
else{
urlapm_label.style.color="#000000"; //black
}if(hiba!=''){
alert(hiba);
return false;
}
else {
return confirm('Kész?');
}
}Ez azt csinálja, hogy piros lesz a label mezőben található szöveg, így egyértelműen látszik, hol a hiba.
Persze a submit gombodhoz tedd be ezt:
<input onclick="return formcheck();" type="submit" name="send" id="send" value="Elküldés" />Az, hogy hányadikra küldték el a formot, mindegy kell, hogy legyen.
2.) Ha kisebbet kellene készítened a képből, nézz körül az imagecopyresampled() függvénynél, ott a felhasználói hozzászólások között biztos, hogy van egy-két kész megoldás, amit akár elég, ha kimásolsz.
Remélem nem fogalmaztam túl nehézkesen, vannak a leírtaknál szebb megoldások is, de most szerintem ez a legegyszerűbb.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #3630 üzenetére
A https-es dolgokkal kapcsolatban ajánlom megnézni a Perspectives kiterjesztést - röviden annyi, hogy certet ellenőriz külső szerverekkel, és ha azok is azt kapják, amit te, ugorja is át a hibaoldalt. Ha szoktál idegen (egyetem, netkávézó) wifin netezni, akkor kötelező.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
akopacsi
csendes tag
Sziasztok. Két PHP programozási kérdésben szeretnék segítséget, tanácsot kérni.
1. Van egy űrlapom. Szeretném ellenőrizni a beírt adatokat, mielőtt rögzítésre kerülnek egy adatbázistáblában. Ha valami nem stimmel (hibás érték, típus, stb.), akkor szeretném valamilyen módon javításra felszólítani a felhasználót. Viszont szeretném, ha a már jól beírt adatokat nem kellene újra begépelni a felhasználónak.
Mi erre a standard módszer?
(Tippem szerint az űrlapot kellene olyanra megcsinálni, hogy érzékelje, hogy első alkalommal nyitották meg vagy már visszairányítás történt és ekkor valahogy vissza kellene töltögetni a jól beírt adatokat.) Szebb lenne, ha már a beíráskor lehetne ellenőrizni, de az javascript vagy ajax, ugye?2. Képek feltöltésénél szeretném, ha az ideiglenes tárolóból úgy kerülne másolásra a végleges helyre a fájl, hogy adott szélesség és magasság korlátok közé lenne méretezve, helytakarékosság miatt. Tudom, hogy sok plugin létezik ehhez a php-ben. A kérdésem itt csak annyi, hogy szerintetek melyikkel a legegyszerűbb megcsinálni?
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki.
-
Orb1337
tag
Nézegettem php fejlesztő álláshírdetéseket és majdnem mindenhol követelmény az oop. Azt szeretném kérdezni, hogy egy nyelvet már egész jól ismerő fejlesztőnek, milyen nehéz és mennyi időbe telne az oop elsajátítása? Van valamennyi java alapom, tehát az alapokkal (objektum, öröklődés...) tisztában vagyok.
Léteznek magyar nyelvű szakirodalmak a témában? -
biker
nagyúr
lenne egy kis gondom, nem tudom mit válasszak
van egy portál, dinamikus tartalmakkal (webshop)
az UI megvan angolul és magyarul, ez nem gond, de jó lenne az adatbázis tartalmakat is többnyelvűre megcsinálni, mégpedig bármikor újabb nyelvvel bővíthetőre?ti mit választanátok?
- nyelvenként más és más tábla, és azt tölteni be táblanév_nyelv módon, amleyik nyelv van választva? ekkor az admin kérdéses, mert minden nyelven meg kell írni a szövegeket, ergo ott 3x munka.
- azonos táblában mezőnév_nyelv módon? ekkor csak a szükséges (nem számos) mezőket kell duplikálni, ez nehezen bővíthető később
- jelenlegi struktúrában az adatok helyettesítésa tömbbel? "tartalom" helyett pl tömb, ami tartalmazza az összes nyelvet? ehhez meg a 24.000 elemet kell újratölteni
van olyan megoldás, ami jobb ezeknél, és nem kell pl a 24.000 terméket újratölteni, mert ahol van angol vagy más nyelv ott azt töltené be, ahol nincs, ott nem töltené be?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3630 üzenetére
"ahol mondjuk változó a tartalom" Nem mintha csak ettől függne, de számomra nem igazán érthető, miért van szükség aláíratlan tanúsítványra, ennyire paráznak, hogy valaki jól meghekkeli a BME-s tanulmányi oldalakat mondjuk bosszúból, hogy kirúgták?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Valóban rosszul tettem fel a kérdést, nyilván számít, hogy milyen típus. Egyelőre mindegyik mezőnek TEXT típust adtam meg, itt nem kell méretkorlátot megadni, és valszeg biztos belefér. Kivéve persze az azonosítószámot tartalmazó mezőt, ahol int típust adtam meg. Persze a dátumnál lehet, hogy DATE típust kellett volna megadni, stb., de ott valszeg figyelni kellett volna a formátumra, sajna nem volt időm utánanézni. Csak gondoltam hátha van valami javaslatod az egyes mezőtípusokra ebben a konkrét esetben.
(#3629): "A másik, hogy ha nem igényelsz (pénzért) egy hitelesített cert-et, akkor inkább csak bosszantó lesz az egész a felhasználónak."
Tanúsíthatom, egyes BME-s oldalaknál rohadt idegesítő a nem hitelesített tanúsítvány meg a https-es forma, statikus tartalmaknál (órarendek, tárgyi adatlapok, stb.) nem is értem, minek ragaszkodnak annyira hozzá...(meg ez is egy példa, ahol mondjuk változó a tartalom, de nem értem, miért muszáj hozzá https)
-
cucka
addikt
válasz
Odiepapa #3623 üzenetére
Ezt a https dolgot minek erőlteted? A weboldalak 98%-a sima http-n megy, talán azért, mert a hálózati adatforgalmat marha nehéz elcsípni és megtalálni benne a jelszót. Nyilván vannak esetek, ahol ettől függetlenül szükséges a https, de gondolom nem banki weboldalt készítesz..
A másik, hogy ha nem igényelsz (pénzért) egy hitelesített cert-et, akkor inkább csak bosszantó lesz az egész a felhasználónak. -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3621 üzenetére
az egyes adatmezőknél számít bármit is az, hogy milyen típust határozok meg: VARCHAR, TEXT, stb.?
Igen. Ha nem számítana, akkor miért lennének különféle adatmezők? A mysql manual-ban le van írva szépen, hogy melyik mire jó és hogyan működik.A select count(*) as cnt résznél az "as cnt" csak annyit jelent, hogy a lehívás után cnt-ként hivatkozhatok rá?
Gyakorlagilag az aggregált függvény (count) által létrehozott oszlopot elnevezi cnt-nek, így kulturáltabbal lehet rá hivatkozni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3626 üzenetére
Köszi szépen, ezeket mindenképp kipróbálom!
Amúgy valóban, nem is annyira az egész oldal betöltődési sebességére voltam kíváncsi, hanem a scriptek lefutási sebességére.
Egyébként gondolom ez ugyanúgy függ a szerver aktuális leterheltségétől, nem? Vagy attól nem lesz olyan releváns a különbség? -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #3625 üzenetére
A betöltődési sebességet PHP-ből nem tudod, csak a lefutási sebességet - ha ez is megteszi, akkor nézd meg a microtime() függvényt.
Ha fejlesztés alatt méregetnél, akkor YSlow, illetve PageSpeed. -
Sk8erPeter
nagyúr
A dolog hibátlanul működik, cucka, ismét nagyon köszönöm a segítséget!
Még annyival kiegészítettem, hogy belepakolom az adatbázisba a user agentet is, statisztikai célokból.--
Abban tudnátok segíteni, hogyan tudnám PHP segítségével pontosan mérni az oldal betöltődési sebességét? Akár microsecundumos pontossággal. Érdekelne, hogyan változnak a betöltődési sebességek, bár tudom, ez összetett, nemcsak az oldalon történhetnek változások, ami miatt átmenetileg lassabbnak tűnik a letöltés, stb... Na meg azt is vágom, hogy a Google Chrome Developer Tools-ával lehet különböző méréseket végezni, de akkor is érdekel.Köszi az ötleteket!
-
Odiepapa
csendes tag
válasz
fordfairlane #3620 üzenetére
Gyerekek,
Istenek vagytok, en mondom.Ugy megsemmisul a session mas ip cim alatt, hogy azt orom nezni. E orom, e bodotta!
Mar csak a httpS-re kell megoldast talalnom (es meg nehany okossagra
) es mehet az oldal elesben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3616 üzenetére
Akkor ezek szerint mégis igazam volt, ha XHTML-ről van szó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kérdésem még pluszban ezzel kapcsolatban:
az egyes adatmezőknél számít bármit is az, hogy milyen típust határozok meg: VARCHAR, TEXT, stb.?
A select count(*) as cnt résznél az "as cnt" csak annyit jelent, hogy a lehívás után cnt-ként hivatkozhatok rá?
Nemsokára el tudok kezdeni foglalkozni a dologgal, ezért érdekelne. Köszi! -
Odiepapa
csendes tag
A jelszavakat hasheltem a password mezoben es emellett el is taroltam egy masik mezoben megtoldva egy visszafejtheto fuszerrel, ha valaki megiscsak meglesne a tabla tartalmat. Igy kodoltam is a jelszavakat es meg is tartottam. Lehet hogy felesleges, de legalabb en mar viszonylag jol alszom.
Mar csak az ip cim kovetest kell megoldanom.
-
Odiepapa
csendes tag
Sk8erPeter, Fordfairlane es cucka, koszi a segitseget, sokat segitettetek.
A https megoldasra tudtok valamit? Jo lenne, ha az ugyfelek latnak, hogy amikor beviszik az adatokat, akkor a https es a kulcsocska ott van, hogy megnyugodjanak.
Udv,
Odiepapa -
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3616 üzenetére
Még egy kis info: html-ben valid, ha nincs idézőjelben, xhtml-ben viszont invalid.
Tudtommal a HTML4 szerint az attribútumértéket akkor nem kell idézőjelbe tenni, ha numerikus, egyébként igen, XHTML esetén mindig kötelező. Én mindig idézőjelek közé rakom, nem érdemes spórolni vele.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #3611 üzenetére
Még egy kis info: html-ben valid, ha nincs idézőjelben, xhtml-ben viszont invalid.
-
cucka
addikt
válasz
Odiepapa #3613 üzenetére
Viszont egy double hashelest bevetek en is. A jelszoemlekeztetohoz meg kicsit maskeppen/ masmezoben tarolom a dolgokat, hogy vissza tudjam fejteni,
Ennek semmi értelme. Ha szükséged van a jelszóemlékeztetőre, akkor tárold el sima szövegként a jelszót, ellenkező esetben pedig elég a hash.Ujabb biztonsagi kerdes: formbol gondolom keyloggerrel lehet a legegyszerubben kiszedni adatokat
Gondolom egy átlagos weboldalról van szó. Ez esetben a gonosz hackereket egyáltalán nem a jelszó érdekli. Ha én lennék a gonosz hacker és fel szeretném törni a prohardveres felhasználói fiókodat, akkor nem a jelszavad érdekelne, hanem bármilyen más módszer, amivel el tudom hitetni a rendszerrel, hogy be vagyok lépve a te nevedben. Például ellopom a session-ödet, vagy valamilyen sql injection-t használok, ilyesmi.Cucka, megtenned, hogy gyorsan felvazolod ennek a megoldasat?
Már felvázolták. Amikor bejelentkezik egy felhasználó, akkor eltárolod az adatbázisban az ip címét és a user agent-jét. Minden oldallekérés elején ellenőrzöd, hogy változtak-e ezek az adatok. Ha változtak, az azt jelenti, hogy az illető felhasználónak sikeresen ellopták a session-jét, tehát kilépteted és átirányítod a bejelentkezéshez. Továbbá oda kell figyelni arra, hogy az adatok tárolására szolgáló adatbázis táblát karbantartsd, illetve ez a módszer gondot okozhat azoknál a felhasználóknál, akik valamilyen anonimizáló rendszeren keresztül érik el az oldaladat. -
fordfairlane
veterán
válasz
Odiepapa #3613 üzenetére
Cucka, megtenned, hogy gyorsan felvazolod ennek a megoldasat?
Bizonyára valami olyan megoldásra gondolt, hogy belépésnél eltárolod a kliensgép IP címét és/vagy user agent stringjét ($_SERVER["REMOTE_ADDR"] , $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]) , amit minden oldallekérésnél ellenőrzöl, hogy stimmel-e. Ha nem stimmel, az az esetek praktikusan 100 százalékában session hijack próbálkozást jelent.
-
Odiepapa
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3612 üzenetére
En is ezt a beszelgetest kerestem, de nem lapoztam vissza eleget. Itt emlitettem, hogy kicsit tesztelem a rendszered biztonsagat
Szoval ugy nez ki megvilagosodtam en is. Akkor nem parazok a feltores miatt, mert ha valaki megszerzi az adatbazist, akkor az mar regen rossz, hiszen minden adatot ott tarolunk. Viszont egy double hashelest bevetek en is. A jelszoemlekeztetohoz meg kicsit maskeppen/ masmezoben tarolom a dolgokat, hogy vissza tudjam fejteni, de ne legyen annyira egyertelmu masnak
Legalabb mukodni fog a jelszoemlekezteto is.
Ujabb biztonsagi kerdes: formbol gondolom keyloggerrel lehet a legegyszerubben kiszedni adatokat (fuu, lehet hogy tulparazom?
)
cucka megemlitett viszont egy erdekes dolgot, ami felkeltette az erdeklodesemet:
De mondjuk ez biztonsági szempontból kicsit kevés ellenőrzésnek, nem? De más gépről hogyhogy működhet ugyanaz a Session ID?
Szerintem fogj egy komolyabb könyvet és olvasd el, hogy hogyan működik a php session kezelése.
Úgy működhet ugyanaz a session_id, hogy senki sem ellenőrzi, hogy a kliens gépnének nem-e változott az ip címe vagy a user_agent-je. Ha biztonságos rendszert szeretnél, akkor ezt a kettőt ellenőrizni kell.Cucka, megtenned, hogy gyorsan felvazolod ennek a megoldasat?
Halas koszonet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
raczger #3607 üzenetére
Hű, tényleg nem szintaktikai hiba, inkább ajánlás. Igazad van.
Most a szabványt keresgéltem, egyelőre nem találtam, csak ezt a két cikket: [Why attribute values should always be quoted in HTML, or the saga of the slashed validators], [Should I put quotes around attribute values?]
Ha egyáltalán nem rakja valaki idézőjelekbe, az para lehet elérési utaknál (pl. a linkelt példában: SRC=foo.gif elmegy, SRC=images/foo.gif már nem).
Egyébként szerintem jó, ha következetes az ember, én pl. mindig macskakörmöt használok, így szoktam meg, számomra így átláthatóbb. Ha valakinek a sima aposztróf, az is oké, csak használja következetesen. -
Odiepapa
csendes tag
es akkor meg egy kerdes, kicsit mas temaban.
Secure HTTP. Rakerestem gyorsan, de nem volt valami hatekony a keresesemtudtok valami anyagot ezzel kapcsolatban?
kocce
-
Odiepapa
csendes tag
Annyira azért nem kell, a jelszavakat nem így lopják.
hogy lopjak?lehet hulyen hangzik a kerdes, de mit szoktak akkor ellopni, I mean, mit erdemes titkositani? Beleturkalnak az adatbazisba, megnezik a tablakat es a password nevu mezo tartalmat bongeszik? Vagy amikor kuldi az ember az adatot a szervernek, akkor a password valtozo erteket? Vagy mi a cuclit? De most frankon. Valaki felhomalyositana, ha lenne olyan kedves? Mert akkor legalabb tudom hogy mit erdemes kodolni / tarolni. Mihez tudnak hozzaferni (erre nem er azt a valaszt adni, hogy mindenhez!)?
Danke
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #3603 üzenetére
a html kód csak azért van benne h betudjam olvasni a js fájlt
mindenesetre eszközölöm az általad javasolt beállításokat -
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter #3603 üzenetére
szintaktikai hibának minősül, ha a HTML-ben az átadott paramétereket NEM "macskakörmök" közé rakod:
Na, erről még sosem hallottam, összes böngésző megbírkózik vele és többek között a w3 validatora se szól érte.
-
Speeedfire
félisten
azt is meglehet oldani valahogy h pl van egy css file-om és aszerint automatikusan hozzáfűzze?
-
cucka
addikt
válasz
Odiepapa #3604 üzenetére
2. hogyan tudom visszafejteni a kodot egy esetleges jelszoemlekezteto email kuldese alkalmaval?
Sehogy. Az a lényege, hogy nem lehet visszafejteni.3. Ti hogy oldjatok meg a jelszoemlekeztetot, ha esetleg nem fejtitek vissza a kodot?
Értelemszerűen sehogy. Ha nem tárolod el a jelszót, akkor nem küldhetsz jelszóemlékeztetőt, ehelyett mondjuk kérhet a felhasználó egy új jelszót, amit megkap email-ben.Azert kerdezem, mert egyre jobban parazok a jelszolopasok miatt.
Annyira azért nem kell, a jelszavakat nem így lopják.hogy a session-be belepeskor betoltottem a jelszot is az adatok koze, hogy tudjon valtoztatni rajta (alias lassa a jelenlegit is), de ezt a dolgot kiszedtem, mert attol is parazok hogy a cockie-bol ki lehet preselni ezeket az adatokat.
Nem lehet kipréselni, a cookie-ban csak a session id van eltárolva. Olvass utána, hogy hogy működik a php session. -
Odiepapa
csendes tag
sziasztok,
a multkor szo volt a biztonsagosabb jelszotarolas hasznalatarol.Az egyikotok be is linkelte ez az oldalt:
http://www.tutorial.hu/biztonsagosabb-jelszo-tarolas/Ez mind szep es jo, de lenne nehany kerdesem:
1. A php.net oldalon miert irjak tobben is, hogy a double hashing nem jo megoldas (gyengiti a kodot)
2. hogyan tudom visszafejteni a kodot egy esetleges jelszoemlekezteto email kuldese alkalmaval?
3. Ti hogy oldjatok meg a jelszoemlekeztetot, ha esetleg nem fejtitek vissza a kodot?Azert kerdezem, mert egyre jobban parazok a jelszolopasok miatt. Namarmost, ha ugy tarolom a jelszot, hogy kicsit "megsozom", akkor no para.
Csinaltam egy helytelen dolgot, megpedig azt, hogy a session-be belepeskor betoltottem a jelszot is az adatok koze, hogy tudjon valtoztatni rajta (alias lassa a jelenlegit is), de ezt a dolgot kiszedtem, mert attol is parazok hogy a cockie-bol ki lehet preselni ezeket az adatokat.
So, ugy dontottem, hogy ha jelszot akar valtoztatni, akkor beirja a regit, utana irany a server, ott lekodol es osszehasonlit az elmentett adatokkal. Ha stimmel, akkor felulirja a regit az uj jelszoval.
Viszont a jelszoemlekezteto emailhez muszaj visszafejtenem a kodolt jelszot, mert nem akarok secret question funkciot csinalni.
Na ezt jol megaszontam. Jelentkezzen, aki nem erti
Elore is koszi a valaszokat.
(egyre jobban haladok elore -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #3598 üzenetére
Nem nagyon tanulmányoztam át a kódodat, de ami már első ránézésre igencsak feltűnt, és NAGYON rossz megoldás:
- nincsen <body> elemed, viszont lezárod a törzsrészt a </html>-lel, és utána még kiíratsz dolgokat;
a megfelelő struktúra:
<html>
<head>
<!-- meta tag-ek -->
<title>Az oldal címe</title>
<!-- meghívandó scriptfájlok, JS-függvények, CSS-fájlok, stb. -->
</head>
<body>
<div>Az oldal érdemi része, megjelenítendő elemek</div>
</body>
</html>- szintaktikai hibának minősül, ha a HTML-ben az átadott paramétereket NEM "macskakörmök" közé rakod:
echo "<table width=100% border ='0' bordercolor='#cccccc' cellpadding='10' cellspacing='6'>
<tr>";
HELYETT akkor már
echo '
<table style="width:100%;border:0px" cellpadding="10" cellspacing="6">
<tr>
'; //nincs értelme border-color-t meghatározni, ha 0px szélességű amúgy is..., stb.
- biztos lenne még mit javítani, most nincs időm átnézni -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, ez alapján már meg tudom csinálni!
Holnap meg is csinálom. Szerintem az egész próbálgatása nem lesz több 20 percnél.
Köszi a segítséget!
(#3597) 1ed: neked is many thanx, hogy megnézted!
Majd holnap még jelzek a próbálkozásaimról, most már a holnapi mérés laborra kell tanulnom.
A Zend_mailt ezen az oldalon nem tartom érdemesnek használni, mert így is csupán "önszorgalomból" raktam bele az oldalba az "Elérhetőségek" részhez, hogy ha valaki nagyon akarja, el tudja érni őket. Előreláthatólag nem lesz rajta nagy forgalom. Ezért szeretném minél jobban leegyszerűsíteni a dolgot, ez működik, legfeljebb ékezetek nélkül lesz, ha mégse sikerülne megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3595 üzenetére
Sajnos ezzel is teljesen zagyva szöveget kapok.
"akĂĄrki teniszĂźtĹ�"Majd holnap még próbálkozom, köszi az eddigieket!
Ha esetleg közben még eszedbe jut valami, szólj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest