Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby1980
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3662 üzenetére
Köszi a tippet, valószínűleg az lesz, hogy most ez így megy egy darabig, aztán - mivel nem sok frémet használ a honlap, de ezeket meg lehet oldani akár táblázattal is, meg a css-sel - majd átálláok erre, akkor ha jól találtam ki magamban, az eddigi külön oldalaknál be kell majd állítani, hogy ne rögtön a bal oldalon kezdődjön, hanem a képzeletbeli menü mellett. Egyelőre örülök, hogy működik az oldal, aztán majd ahogy az igények növekednek, persze ennek megfelelően módosulni is fog. Bár felmerült egy kérdés. Ha esetleg olyan menü lenne, hogy bizonyos almenük megjelenése esetén görgetni kellene az oldalt, és ha ugyebár be van állítva, hogy a menü maradjon a helyén mindig, akkor csak azt lehet elérni, ami látszik is? Mert akkor gondolom, a görgetés után is maradna a pozíciója, tehát ami "lelóg", nem látszik. Vagy ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Üdv: Csabi
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt, és Boldog Új Évet! -
chubby1980
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3659 üzenetére
Az ötlet nem rossz, de vannak különböző tartalmak, amik ip alapján változnak, pl a menü sem lehet mindig ugyanaz, mert adminoknak különböző dolog kell, és az oldalt böngészőbe írva is el kell érni, így ott nem lehet menü. Nyilván meg lehet oldani ezzel is, lehet hogy majd egyszer, ha lesz egy komolyabb fejlesztés és ráállok, akkor megcsinálom. Viszont ahova ez készül, csak ie-vel böngésznek, úgyhogy a frémes megoldás nem lehet annyira rémes.
Mellesleg a rém rendes család oldalát is csináltam, szövegszerkesztővel (tehát beírtam hogy <a href... stb, nem bíztam a wordben, mert túl nagy fájlt csinált, más meg nem volt jó, inkább forráskódban szerkesztettem.), mégis szóltak néhányan, hogy máshogy néz ki ie-ben, meg máshogy firefox-szal. A lényeg, hogy ez működik, persze a fejlődést nehéz kikerülni.
"Jó pap holtig vakul." -
chubby1980
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3567 üzenetére
Igen, van. Egész egyszerűen a bal oldali menünek mindig láthatónak kell lennie, miközben a jobb oldali tartalom időnként görgethető méretűre növekedhet. Pusztán ennyi.
-
chubby1980
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #3561 üzenetére
Szintén semmi. Viszont megtaláltam a hiba okát azt hiszem. Az alábbi dolgok történtek.
- Szerettem volna kinyerni a winuser nevét. Mivel ez php-ben lehetetlen és javascripttel sem működött activex control hiánya miatt (feltepelíteni meg nem lehetett), találtam egy megoldást. Ez a megoldás imitálja a felhasználó belépését phpben, így mégiscsak megvan a neve
- Innen kezdődtek a bajok. A fenti módszer neve NTLM autentikáció. Minden szép és jó volt. Módosítottam a honlapot az új és egyszerű módszer alapján.
- Ezután egyetlen űrlap se működött. Bárhol, ahol post van, ez után nem hajlandó működni, mert az ntlm anonimusz bejelentkezést hajt végre, és a html úgy működik, hogy ha egy anonimuszos lapról adatot küldesz posttal egy űrlapnak, akkor semmi sem fog továbbítódni. Ha gettel továbbítot, minden esetben működni fog, de valószínű nem örülne senki, ha a jelszava titkosítás nélkül ráadásul az url címben továbbítódna
- De mire erre rájöttem, hogy ez volt a baj... egy egész napom ráment. Mindenesetre mégiscsak egy másik megoldást kellett találnom. Kicsit bonyolultabb, de szintén célravezető, és emelett működik a postos űrlap is.Azért köszönöm mindenkinek a tippeket.
Csabi
-
chubby1980
csendes tag
-
chubby1980
csendes tag
Szia!
Semmilyen javascript nincs az oldalon, az action maga a php, nagyjából ennyi a tartalma:
<?
$jelszo=$_POST["jelszo"];
print $jelszo;
print "<form action=test.php method=post>";
print "<input name=jelszo type=password>";
print "<input type=submit>";
print "</form>";
?>Egyszerűen érthetetlen. Ja, és ezután rögtön kiírattam a $_request-et és ott azt írta, hogy a request method nem post, hanem get.....
Csabi
-
chubby1980
csendes tag
Sziasztok!
A lényeg a következő:
Több keretes honlap, az egyikben menü van, a másikban tartalom. A menüből egy űrlapkezelő php kirak egy űrlapot a jobb oldalra, és ugyanez a php dolgozná fel. Érdekes módon nem tudom elérni a bevitt adatokat. POST-tal kéne (jelszó miatt), de nem működik. Viszont ha a php-ra rámegyek jobb egérgomb megnyitás új lapon, akkor tökéletesen működik. Mitől lehet ez? Van valakinek ötlete? Megpróbáltam utánanézni, de ilyen hibaleírás nem nagyon van a neten. Ha átírom a method=get-re a formot, akkor jó, viszont nem előnyös, hogy a felhasználó jelszava csak így get formában látható legyen.
Remélem, valaki tud erre megoldást.Köszönettel:
Csabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest