Új hozzászólás Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
Hello!
Eléggé kezdő vagyok még a php terén, de használok egy mail szervert és hozzá egy webmail felületet (xmail, és a T-Dah féle webmail).Na most nekem olyan gondom lenne, hogy amikor csatolmányként 1 mega vagy a fölötti levelet kapok akkor nem nyitja meg, egyszerűen üres kimenetet ad, semmi nem jelenik meg, de ha ilyen 1-200 kb-s adat jön akkor azt szépen meg is jeleniti hiba nélkül... gondolom, hogy ez valami php beállítás miatt lehet... Valaki nem tudná nekem megmondani, hogy mit kellene beállítanom, hogy ne legyen ilyen... vagy teljesen máshol kellene a probléma után néznem?
Üdv!P
-
bnss
veterán
válasz
Sk8erPeter #3898 üzenetére
Ha rajtam múlik, így marad.
Nem vagyok benne teljesen biztos, de úgy tudom, hogy 100%-ig a készítő kódja. Jó, bizonyos elemeknél elkerülhetetlen a hasonlóság...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudom, hogy nem Te írtad, nem is azért mondtam, hanem csak segítő szándékból.
És most tényleg sokkal szebben mutat az oldal, sztem hagyd is így!Nem kell az a párszavas levágás az első mondatból...bőven elég a cím. Lehet, hogy az eredeti készítője valami blogmotorszerű cuccból költöztette át a kódot...
-
bnss
veterán
válasz
Sk8erPeter #3896 üzenetére
Én is gondoltam már rá, ugyan így vagyok ezzel kérdéssel, mint Te. Ki is szedtem, illetve egyelőre "lefokoztam" megjegyzéssé a kódot.
Az, hogy ez a feature miért készült, nem tudom, mint mondtam, nem én írtam a kódot, csak a karbantartó feladatokat látom el pár napja ezen és egy másik honlapon.
szerk.: nem foglalkozom az előbb felvázolt kóddal, így határozottabban jobban fest az oldal összképe.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nekem ne köszönd, csak vakondkának, csak ő segített érdemben, én nem.
Amúgy szerintem őszintén szólva elég gagyin mutat, hogy így ki van emelve az első néhány szó a bejegyzésből. Még egy blog esetén talán érthető, de itt nem értem, miért nem elég csupán a főcím, ami ott is van. Én ezt úgy, ahogy van, kiszedném a fenébe, dehát ízlések és pofonok... -
bnss
veterán
válasz
Sk8erPeter #3894 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, a hiba javítva!
(Viszont nekem még ez sem tetszik teljesen. Ahol több szó van az első sorban, amiből a kód elkészíti ezt a rövidített címet, ott nem is zavar. Csak ott tűnik nem kevésbé esztétikusnak, ahol pl, egy-két szó van az első sorban, ezért a kód további sorokat von be a rövidített címbe. Azon gondolkozom, hogy ezt hogyan tudnám kiszűrni. Kvázi minden problémás sor után van sortörés. Nagyjából úgy képzelem el, vagy a beállított karakterszámot vágja le és rakja oda ki a kód, vagy ha nincs ennyi karakternyi szöveg az első sortörésig, akkor csak az első sortörésig található karaktereket olvassa ki. Megpróbálom kód formába is önteni a gondolatmenetem.
)
-
bnss
veterán
válasz
Sk8erPeter #3891 üzenetére
Véletlen elírás több okból sem lehet:
- kvázi az összes oldalon jelentkezik a hiba;
- ha megnézed a pirossal keretezett rész alatti első mondatot, akkor láthatod, hogy ott helyesen szerepel, azaz a forrás helyes.vakondka: köszönöm a tippet, mindjárt megnézem, hogy így mi a helyzet.
-
vakondka
őstag
Véleményem szerint a php kódban lesz a hiba, ami veszi a cím első néhány karakterét, majd kiírja mögé a 3 pontot.
Gondolom adatbázisban html entitikkel vannak rögzítve az ékezetes karakterek és ha ezt rossz helyen vágod el, akkor ez lesz az eredménye.Először alakítsd vissza a szöveget a html_entity_decode() függvénnyel, majd ennek eredményéből már levághatod az első néhány karaktert ahogyan a programod most is csinálja.
PL:
<?php
$cimszoveg="Tisztelt Programszervezõ kollégák, Osztályfõnökök, Egyesületek és utazni vágyó csoportok!";
$short_cim=html_entity_decode($cimszoveg);
$short_cim=substr($short_cim,0,35).'...';
echo $short_cim;
?> -
Sk8erPeter
nagyúr
És ha mondjuk phpmyadmin felületen megnézed, akkor a szövegek helyesen szerepelnek az adattáblában?
(Mert elsőre csak a sima véletlen elírás jutott eszembe.
)
Mondjuk ha az ékezetekkel lenne valami hasonló para, akkor az könnyen megmagyarázható lenne, hogy nem stimmel a karakterkódolás, és ha UTF-8-ban van fent a szöveg, akkor ilyenkor esetleg egy mysql_query('SET NAMES utf8'); parancs segíthet, meg a doksik megfelelő karakterkódolásra állítása, stb... De így... -
bnss
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben: adott egy weboldal és a hozzá tartozó MySQL adatbázis. A gondom az lenne, hogy a képen jelölt részt adott tábla, adott eleméből olvassa ki a kód. Ahogy az látható is, nem éppen esztétikus, hogy bizonyos ékezetes karakterek helyett egy kód jelenik meg.
Nem sikerült még rájönnöm, hogy ezt a hibát hogyan tudnám kiküszöbölni. Rég foglalkoztam php-val, ráadásul nem a saját kódom, még ismerkedem vele.
A segítséget előre is köszönöm!
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #3877 üzenetére
Mi a különbség a kettő között? Milyen funkcióval bír a "Kukac" ?
@sqlite_query( );
sqlite_query( );Egyébként nem honlapon ügyködöm, hanem csak kisérletezgetek meg olvasgatok egy két tutorial-t.
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3885 üzenetére
Hát igen, de végül is minden nyelvben lehet ronda, de működő kódot írni.
Igen, de a Perl kód a különösen ronda kategóriába tartozik. Php-val vagy más átlagos nyelvvel nem tudsz olyan durva dolgokat csinálni, mint amiket Perl-el.Azt még nem tudom, fogok-e valaha Perllel foglalkozni, vagy inkább érdemes-e megtanulni.
Szerintem nem. Amúgy alapszinten könnyen tanulható, az ideális Perl program hossza pedig legfeljebb 1 oldal, tehát ritkán van komoly Perl tudásra szükség.Egyébként most olvasgatok az SQLite vs. MySQL témában, és itt azt hozzák ki, hogy "egyszálú" alkalmazások esetén az SQLite még gyorsabb is lehet.
Abban az esetben lehet gyorsabb, ha a kiadott query-k sebessége gyakorlatilag a diszk sebességétől függ leginkább, ilyen pl. az insert. A MySQL mögött ott egy futó daemon cache-eléssel, tehát olvasásnál szinte minden esetben gyorsabb lesz, mint az SQLite. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát igen, de végül is minden nyelvben lehet ronda, de működő kódot írni.
Azt még nem tudom, fogok-e valaha Perllel foglalkozni, vagy inkább érdemes-e megtanulni. Annyi nyelv van még, amire tuti, hogy szükség van...
Egyébként most olvasgatok az SQLite vs. MySQL témában, és itt azt hozzák ki, hogy "egyszálú" alkalmazások esetén az SQLite még gyorsabb is lehet.
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3883 üzenetére
Amúgy tök jó nyelv, jó dolog programozni, csak vannak olyan rövidítései, amelyek miatt nagyon nehezen olvashatóak a perl programok. Odafigyeléssel persze lehet Perl-ben is jól olvasható programot írni.
Ez pont olyan, hogy a php-t is sokan szidják, mert teljes mellszélességgel támogatja a gányolást és a szar kód írását, de szerintem ettől függetlenül odafigyeléssel lehet minőségi php kódot írni. -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3881 üzenetére
Én ilyet sehol nem állítottam, és még csak nem is gondoltam.
Bocsánat, nekem ez jött lea srác korábbi hozzászólásaiból ítélve azt mertem feltételezni, hogy weblap készítésén munkálkodik.
Lehet, hogy más szoftver által használt SQLite adatbázis adatait is fel kell használnia a weboldal készítésénél. (Vagy mondjuk szinkronizálni a weboldal MySQL adatbázisát az SQLite-al).És mi a gáz a Perl-lel?
Láttál már Perl kódot?. Több helyen úgy hivatkoznak rá, hogy "write only language".
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Kezdjük ott, hogy abból a téves feltételezésből indulsz ki, hogy a php kizárólag weboldalak készítésére alkalmas."
Én ilyet sehol nem állítottam, és még csak nem is gondoltam... Persze lehet, hogy így tűnt abból, hogy jelen esetben a honlapszerkesztésre koncentráltam, mivel a srác korábbi hozzászólásaiból ítélve azt mertem feltételezni, hogy weblap készítésén munkálkodik. Ha nem így van, majd ő megmondja."Valójában általános scriptnyelvként is teljesen jó, például százszor inkább ebben írnám a scriptjeimet, mint mondjuk perl-ben."
És mi a gáz a Perl-lel?A válaszokat egyébként köszönöm.
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3879 üzenetére
Kezdjük ott, hogy abból a téves feltételezésből indulsz ki, hogy a php kizárólag weboldalak készítésére alkalmas. Valójában általános scriptnyelvként is teljesen jó, például százszor inkább ebben írnám a scriptjeimet, mint mondjuk perl-ben.
A másik, hogy nem csak weboldalak használnak adatbázist. Vannak más programok is, amelyek adatbázissal dolgoznak, tehát ha egy adott program SQLite-ban tárolt adataival szeretnél kezdeni valamit, akkor a mySQL-el nem mész sokra.SQLite előnye, hogy nagyon egyszerű, kezeléséhez nem kell semmilyen adatbázis szoftvert feltelepíteni. Mivel file-ként működik (ok, a MySQL is, csak nem ennyire egyszerűen), ezért könnyű vele dolgozni, archiválni, stb. Hátránya, hogy full fapad, kizárólag kis terhelésnél alkalmazható és lassú. Bizonyos feladatokra tehát megfelelő, más feladatokra viszont nem. Ha olyan a feladatod, amelynél az adatokat szöveges file-okban tárolnád, akkor erre ez egy jó alternatíva, ugyanis lényegesen könnyebb használni (írhatsz sql lekérdezéseket pl.), cserébe nem szerkeszthető kézzel.
Pl. egy honlap esetén milyen esetben lehet jobban hasznát venni az SQLite-nak, mint a MySQL-nek, ha feltételezzük, hogy utóbbi szolgáltatás is hiánytalanul rendelkezésre áll?
Semmilyen esetben. A honlapok egyik sajátossága, hogy párhuzamosan sokan használják, tehát olyan adatbázist rendszert érdemes használni, ami erre fel van készítve. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ezt tudom, csak érdeklődtem, mert a legtöbb tárhely-szolgáltató biztosít MySQL-hozzáférést, ezért én eddig nem éreztem szükségét az SQLite-nak.
Mik a pro/contra érvek az SQLite mellett/ellen?
Eddig csak annyi érvet tudnék mellette felsorakoztatni, hogy talán épp amiatt, hogy lokálisan tárolódnak az adattáblák, ezért kisebb hálózati forgalmat generál, ezáltal gyorsabb lehet. De tudtommal nagyobb forgalmat már nem képes lebonyolítani. Többek közt azért, mert egyszerre csak egy felhasználó írhatja az adatbázist.
Biztonsági és egyéb szempontok?Pl. egy honlap esetén milyen esetben lehet jobban hasznát venni az SQLite-nak, mint a MySQL-nek, ha feltételezzük, hogy utóbbi szolgáltatás is hiánytalanul rendelkezésre áll?
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3877 üzenetére
Amúgy hogyhogy SQLite-ot használsz, és nem MySQL-t? Csak kíváncsiságból kérdezem.
Bár nem engem kérdeztél, de gondolom pontosan azért, mert nem kell hozzá semmilyen adatbázis szerver. (Ugyebár pont ez lenne az sqlite lényege) -
Sk8erPeter
nagyúr
Konkrétan SQLite-nál ezt írják:
"In version 1.0.x of SQLite, a database is just a directory with table files in it. In versions 2.x an 3.x, the database is a single file. Unlike other relation database systems, there is no daemon managing the database, the SQLite API interprets queries and runs them against the file(s) directly. I usually create a directory /usr/local/sqlite/var and create database directories or files there as follows. SQLite database users are equivalent to unix users. Database directory and file permissions dictate what permissions a user has on the database.
mkdir -p /usr/local/sqlite/var
chown testuser /usr/local/sqlite/var
chmod 755 /usr/local/sqlite/var
"
És a következőkben már az adatbázishoz való csatlakozást írja le. Olvasd el.Amúgy hogyhogy SQLite-ot használsz, és nem MySQL-t? Csak kíváncsiságból kérdezem.
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #3875 üzenetére
Értem a célzást. Ez csak egy mintapélda része. Sok gondot nem kavar mert nem hozza létre 2x-er a táblát, csak nagyon nem elegáns.
Még csak nem rég értem haza, holnap rágooglizok, hogy miért nem mehet. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ha csatlakozas a függvény neve, akkor minek hozol létre benne egy új táblát is?
Még időben szokj le arról, hogy a függvényeid mást is csináljanak, mint az eredeti feladatuk...
Ráadásul ha még nincs adatbázisod, akkor nehéz lesz nem létező adatbázisban táblát létrehozni.
Amúgy olyan fél perc guglizással lehet találni oldalakat, ahol létrehoznak adatbázist és adattáblát (azt nem tudom, mennyire jók az oldalak, és nem ismerem az SQLite-ot): [link], [link], [link], [link] -
akopacsi
csendes tag
válasz
DeltaPower #3872 üzenetére
Köszönöm. A jelszóra nem is gondoltam... de a tovább post-olás nekem sem tűnt elég elegánsnak.
-
DeltaPower
addikt
válasz
akopacsi #3867 üzenetére
legjobb megoldás szerintem 2 php oldal.
első:
adat form, magának postolja vissza. ellenőrzés, helyes adatok esetén sessionba menti és redirectel a második oldalra. helytelen adatok esetén visszahelyettesíti a formba és kiírja a hibát.
második:
képfeltöltő form, ez is magának postol.megoldható 1 fájllal is, így viszont áttekinthetőbb szerintem.
mindenképp sessiont ajánlok mentéshez, post adatokat tovább postolni nem egy elegáns megoldás. egyrészt ilyenkor ellenőrizni kell a továbbpostolt adatokat is (forrásban átírhatók a hidden form elemek), másrészt pl több lépcsős regisztrációnál jelszót forrásban tovább postolni mondhatni tilos.
-
cucka
addikt
Egyrészt a termék táblában ott a termék id mezője, tehát nem kell őrizgetni a hozzákapcsolt táblákból a termék_id mezőket.
Másrészt a lekérdezésben meg lehet mondani, hogy milyen mezőket szeretnél kiválasztani. Például:
select termek.*, termek_kep.url, from termek left join termek_kep on (termek.id=termek_kep.termek_id)Ha pedig névütközés van, akkor át tudod nevezni a mezőket. Például ha a termék és a termék_kép táblában is van egy név meződ, akkor az egyiket átnevezed:
select termek.*, termek_kep.url, termek_kep.nev kep_nev from termek left join termek_kep on (termek.id=termek_kep.termek_id) -
sonar
addikt
XAMPP van feltelepítve, mit kell még állítani, hogy SQLite adatbázist létre tudjak hozni?
Warning: sqlite_open() [function.sqlite-open]: unable to open database: C:\xampp\htdocs\adatok\peldadb in C:\xampp\htdocs\1902_cookie_sqlite.php on line 25
sqlite hiba: unable to open database: C:\xampp\htdocs\adatok\peldadb
Vonatkozó kódrészlet:
function csatlakozas ($adatbazis){
$adatbazis_azon = sqlite_open($adatbazis, 0, $error);
if (! is_resource($adatbazis_azon)){
die ("sqlite hiba: $error");
}
$letrehoz = "CREATE TABLE vendeg_naplo(
azon INTEGER PRIMARY KEY,
elso_latogatas INTEGER,
utolso_latogatas INTEGER,
latogatas_szam INTEGER,
ossz_ido INTEGER,
ossz_letoltes INTEGER)";
@sqlite_query($adatbazis_azon, $letrehoz);
return $adatbazis_azon;
} -
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3861 üzenetére
egy kis gond még azért van a rendszerben a lekérdezéssel.
a termékek és a képek táblában is van termek_ID mezőnév, ezzel van kapcsolva a tábla, azonban a képek táblában csak ott van termek_ID ahol kép is van, így ahol nincs kép, ott NULL lesz az érték, és ezzel felülíírja az adott sor termek_ID-jét.
eredmény: ahol nincs kép, ott nincs termekID sem, mert null lesz
hogy őrízzem meg a webshop_termekek tábla termek_ID mezőjét hogy ne írja felül NULL-al? -
akopacsi
csendes tag
Szükségem lenne egy kis segítségre. Szeretnék egy regisztrációs űrlapot készíteni, ami rögzíti a nevet, jelszót, életkort, települést, stb. Azt szeretném elérni, hogy az űrlap ellenőrizze a megadott adatokat (ütközés már foglalt felhasználónévvel, speciális karakterek kiszűrése) és ha helyesek az adatok, akkor irányítsa át a felhasználót egy következő lapra, ahol képet is tölthet fel. Ha helytelen valamelyik adat, akkor pedig erre hívja fel a figyelmet és újra jelenítse meg az űrlapot.
A kérdésem nem az, hogy hogyan lehet ezt megírni. Azzal nincs baj. Inkább az érdekelne, hogy ilyen feladatnál mi a "best practice" megoldás? Érdemes külön-külön html lapot és egy feldolgozó php scriptet készíteni vagy egy ötvözött oldal elég? Érdemes bevonni a játékba a session változókat ("összeszedni" minden adatot és a képet és csak a legvégén rögzíteni az adatbázisban) vagy a csak post változókkal szoktátok megoldani?
-
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3861 üzenetére
Ha pedig kiiratni akarod a usernek, akkor rakj ki neki addig egy kis ikont ami jelzi a töltést, így egy fancy userbarát felületet kap legalább és csak oldalanként kérd le az adatokat, ne az egészet.
xls-be lesz kiíratva, nem képernyőre.
most a lekérdezés 0,01mp, a generálás kb 1-2mp, és már indul is a download -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3864 üzenetére
Köszi, amint lesz időm, kipróbálom.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #3862 üzenetére
Swfupload vagy apc- + ajax.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #3860 üzenetére
pár hónapja direkt rákérdeztem erre itt, van egy 3-4000 soros terméklistám és van egy olyan oldalam ami ebből kiszedi a csak akciós cuccot és azt jeleníti meg (párszáz termék), gyorsabb-e és jobb-e ha csinálok egy akciós viewt, aszonták nem. most akkor?
-
PazsitZ
addikt
válasz
Louloudaki #3859 üzenetére
A view-s javaslatom pont arra vonatkozott, hogy nem mindig futna le a view-t létrehozó lekérdezés. "Nem tudom milyen időközönként van szükséged a listára, milyen sűrűn változnak az adatok"
(#3858) biker: 25000 sor szvsz így is úgy is időbe kerül, na most akinek ekkora adatmennyiség kell, az várjon pár másodpercet.
Ha pedig kiiratni akarod a usernek, akkor rakj ki neki addig egy kis ikont ami jelzi a töltést, így egy fancy userbarát felületet kap legalábbés csak oldalanként kérd le az adatokat, ne az egészet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #3859 üzenetére
Gyorsít, nem is keveset, mert a mysql elő tudja készíteni a queryt. Értsd: valamennyit optimalizál rajta, valahogy úgy, ahogy a prepared statement-ek is gyorsabbak, mint ha ugyanazt simán átadod.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
PazsitZ #3853 üzenetére
a view készítése nem gyorsít a dolgon, erre már rákérdeztem egyszer itt. az max arra jó, hogy sok helyről összeszedett adatot beleraksz és egyszerűbb utána a queryt megírni, de attól a mysql még ugyanúgy lefuttatja minden egyes alkalommal azt a queryt is ami a viewt összerakja. tehát ha
"create view akármi as select ez meg az innen onnan", és lekéred "select * from akármi" formában a view tartalmát, akkor lefut az "ez meg az innen onnan" is. -
PazsitZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3852 üzenetére
Olyan mezőkön amelyeken WHERE feltételeket végzel, amelyekkel táblakapcsolást csinálsz jól jöhet az indexelés. Persze az indexelést sem szabad túlzásba vinni. (kellő adatmennyiség és ezeken végzett komolyabb műveletek)
webshop_kepek.termek_ID - (index)
webshop_termekek.termek_ID - (primary key)webshop_termekek.termek_kat - (index)
webshop_kategoriak.kat_ID - (primary key) -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3852 üzenetére
konkrétan nincs indexelve
-
PazsitZ
addikt
Gondolom kategória mindenképp tartozik egy termékhez, tehát ott nem kell left join.
Nem tudom milyen időközönként van szükséged a listára, milyen sűrűn változnak az adatok, de én megpróbálnék estleg olyasmi megoldást, hogy a termék és kategória táblát egy view-ba kinyerni (ezt nem is mindig kellene frissíteni), és ehhez left join-olni a képek táblát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
És amúgy indexelve vannak valamilyen szempont szerint az egyes mezők?
Pl. cucka írta pont a másik topicban, milyen durva előnyöket nyert ő is az indexeléssel.De majd Ő vagy valaki más biztos megírja a lehetséges megoldást neked.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3849 üzenetére
dehogynem, csak egy perc
ezen szeretnék optimalizálni -
Sk8erPeter
nagyúr
Ennek örülök, szívesen.
Amúgy most látom, hogy bent maradt egy felesleges sor, ami baromságVisszanéztem az előző hsz.-eket, és onnan másoltam ki, aztán maradt benne a
$query = mysql_query("SELECT DISTINCT allatnev, datum, allapot FROM allat_tabla WHERE datum='$mai_nap' AND allatnev='$allatnev' ;")
or die ...sor, természetesen annak így kellett volna kinézni:
$query = mysql_query($query) or die ...
még az előző
$query="SELECT * FROM user_table;";sor miatt, ami az érvényes lekérés.
(Vagy lehetett volna akár röviden
$query = mysql_query("SELECT * FROM user_table;") or die ...
)De ezek szerint észrevetted, úgyhogy akkor semmi gáz.
-
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #3844 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Szépen működik.
Köszönöm még egyszer. -
biker
nagyúr
illetve a 10-12mp az a 2. lefutástól él a cacheelés miatt, első futás 65mp
és ezzel si próbáltam:
SELECT * FROM webshop_termekek LEFT JOIN webshop_kategoriak ON webshop_termekek.termek_kat=webshop_kategoriak.kat_ID LEFT JOIN webshop_kepek ON webshop_termekek.termek_ID=webshop_kepek.termek_IDde ugyanolyan lassú
-
biker
nagyúr
lenne egy inkább mysql kérdésem, de az a topik nem pörög így
van egy webáruház, amiben vannak termékek tábla, vannak a kategóriák tábla, vannak a képek tábla.
ok egyszerű, egy kategóriában több termék is lehet, egy termékhez több kép is lehet.
kapcsolások termek_ID és kat_ID alapján.semmi gond, üzemel, de szeretnék egy képet is tartalmazó árlistát exportálni aktuális adatokkal.
25.000 sor van termékből, 8000 kép, és 500 kategóriaA gon az, hogy eddig jó:
SELECT * FROM webshop_termekek, webshop_kategoriak WHERE webshop_termekek.termek_kat=webshop_kategoriak.kat_ID ORDER BY termek_ID ASCvagyis olyan táblázat készül, ahol a kategóriák nem ID-vel, hanem névvel kerülnek bele, és nincs is gond, mert minden termékhez van egy kategória.
azonban ahogy szeretnék képeket is, és megadom ezt:
SELECT * FROM webshop_termekek, webshop_kategoriak, webshop_kepek WHERE webshop_termekek.termek_kat = webshop_kategoriak.kat_ID AND webshop_termekek.termek_ID = webshop_kepek.termek_ID ORDER BY webshop_termekek.termek_ID ASCvagy ezt
SELECT * FROM webshop_termekek, webshop_kategoriak, webshop_kepek WHERE webshop_termekek.termek_kat = webshop_kategoriak.kat_ID AND webshop_kepek.termek_ID = webshop_termekek.termek_ID ORDER BY webshop_termekek.termek_ID ASC
akkor csak azt a 8000 sort kapom vissza, ahol van is kép.
A gond az, hogy egy terméknek lehet több képe, és egy terméknek lehet, hogy nincs képe, ez azonban csak az egyezőket adja visszahogy írjam meg, hogy igaz legyen a feltétel, tehát mind a 25.000 sort visszaadja akkor is, ha a képek tábla csak 8000 sor, és ahol mégis egyezik a termek_ID, ott legyen kép_link
jelenleg két selectel, de az kb 10-15mp script futást eredményez
kvázi ciklusban 25.000 select
-
Sk8erPeter
nagyúr
Vegyük azt az esetet, hogy mondjuk a "kedvezmény" mezőben mindössze négy érték szerepelhet:
0 (vagy NULL, esetleg semmi), 15, 25, 30Csak egy lehetséges (közel sem tökéletes, de szerintem működőképes) gyorsmegoldás keretében itt alább úgy csinálom, hogy hidden mezőkkel küldöm el az adott userhez és formhoz tartozó user_id-t, aminél lehet, hogy van szebb megoldás, de most hirtelen ez ugrott be.
A HTML része meg most úgy néz ki, hogy van egy nagy "kerettáblázat", és azon belül formonként külön-külön kis táblázatok, amiknek a mérete a CSS-stílusok meghatározása miatt passzol egymáshoz, így nincs gond a megjelenéssel.
De úgy döntöttem, inkább megmutatom az egészet, hogy én hogy gondoltam kezdve egészen a megjelenítéstől a feldolgozásig, így nem származhat belőle félreértés. A feldolgozó fájlhoz persze a saját szempontjaidat még hozzá kell fűznöd, és az "action"-nél be kell állítanod a feldolgozó fájl elérési útját, amennyiben nem ugyanabban a fájlban dolgozod fel, amiben meg is jeleníted (inkább szerintem küldd ki egy feldolgozó fájlnak!).Tehát maga a táblázat megjelenítése így nézne ki:
<?php
$discount_table=''; //ehhez fogjuk hozzáfűzni a tábla tartalmát, a feltételektől függően, aztán amikor a megjelenítéshez érünk (a body megfelelő részénél), ezt echo-zzuk (print-eljük) - szétválasztjuk a megjelenítést a feltételvizsgálatoktól
$query="SELECT * FROM user_table;";
$query = mysql_query("SELECT DISTINCT allatnev, datum, allapot FROM allat_tabla WHERE datum='$mai_nap' AND allatnev='$allatnev' ;")
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ":". mysql_error() ."<br />");
while( $res = mysql_fetch_assoc($query)){
user_array[]=$res;
}
if( isset($user_array) ) //csak ha már vannak felhasználók a táblában, akkor kezdjük el az egészet
{
$user_array_size=count($user_array); //hány sor van
$discount_table='
<table width="500" border="1">
<tr>
<td>
<table class="user">
<tr>
<td class="user_name">Név</td>
<td class="status">Státusz</td>
<td class="discount">15%</td>
<td class="discount">25%</td>
<td class="discount">30%</td>
<td class="submit_col">Elküldés</td>
</tr>
</table>
';
for($i=0;$i<$user_array_size;++$i)
{
//hozzáfűzzűk a többit, itt jönnek az egyes formok (actionnek a megfelelő fájlt adjuk meg)
$discount_table .='
<form id="form_'.$i.'" name="form_'.$i.'" method="post" action="">
<table class="user">
<tr>
<td class="user_name">'.user_array[$i]['nick'].'</td>
<td class="status">'; //van már beállított kedvezmény?
if( !empty(user_array[$i]['kedvezmeny']) ) //ha már beállítottunk kedvezményt
$discount_table .= 'Ennek a usernek '.user_array[$i]['kedvezmeny'].' kedvezmény jár.';
else
$discount_table .='Még nincs beállítva kedvezmény.';
//folytatjuk
$discount_table .='
</td>
<td class="discount"><input type="radio" name="discount" value="15" /></td>
<td class="discount"><input type="radio" name="discount" value="25" /></td>
<td class="discount"><input type="radio" name="discount" value="30" /></td>
<td class="submit_col">
<input type="hidden" name="user_id" value="'.user_array[$i]['id'].'" />
<input type="submit" name="discount_submit" value="Elküldés" />
</td>
</tr>
</table>
</form>
';
}
//lezárjuk
$discount_table .='
</td>
</tr>
</table>
';
}
else //üres a tábla
$discount_table='Még nincsenek felhasználók!';
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Kedvezmények megjelenítése</title>
<style type="text/css">
<!--
.user{
width:600px;
}
.user_name{
width:100px;
}
.status{
width:200px;
}
.discount{
width:40px;
}
.submit_col{
width:80px;
}
-->
</style>
</head>
<body>
<?php echo $discount_table; ?>
</body>
</html>------------------------------------
Aztán maga a feldolgozás LÉNYEGI része (még az esetleges hibaüzenetekkel és egyebekkel ki kellene egészítened, ha szükséges) meg így nézne ki:<?php
if(isset($_POST['discount_submit'])){
$query="UPDATE adatbazisod.user_table SET kedvezmeny = ".$_POST['discount']." WHERE user_id = ".$_POST['user_id']." ;";
$query = mysql_query($query)
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ":". mysql_error() ."<br />");
//további esetleges ellenőrzések, hibaüzenetek, ha kell...
?>---------------
Remélem működni fog!
-
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #3842 üzenetére
A kedvezmény mezőjét szeretném update-elni az adott usernek, tehát a submit gombbal azt az értéket kell meg változtatni amelyik sorban lenyomta az admin a gombot.
Alapesetben a usernek nincsen kedvezménye tehát az a mező üres.Vagy esetleg van valami más megoldás ahogy meg lehetne adni a usereknek a kedvezményt.
Valami más alternatíva, hogy hogy lehetne a usereknek a kedvezményt megadni? -
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Csak ehhez tudni kéne, hogy mit szeretnél update-elni a submit gombbal, ha már eleve fel van töltve a táblába, hogy van-e adott usernek kedvezménye, vagy sincs, és ha igen, mennyi.
Tehát amiután lekérdezted, van-e kedvezmény, és mennyi, minek szeretnél formot elküldeni? Biztos van valami célja, csak nem írtad le.
Amúgy ezek ismeretében nem nehéz. Csak "checked" állapotúra kell állítani az adott radio buttont: [link]. -
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #3727 üzenetére
Üdvözlet.
Újból el akadtam így hát jövök újból kérdezni.
Szeretnék egy kedvezményes rendszert a neveldémhez.
Ezt a rendszert csak az admin látja (ezt meg tudom oldani).
Ezen az oldalon minden user megjelenik.
A képen látható egy séma, hogy hogy képzeltem el.
Kép:
Azt meg tudom oldani, hogy lekérdezem a userek nevét és, hogy van e kedvezménye vagy sem illetve kiíratom ezeket, de azt már nem, hogy a mellette levő rádiógombokat és a nyomógombot rá tegye minden egyes sor mellé.
Illetve azt, hogy lehet megoldani, hogy az adott user sorában lévő update, set működjön.
Az adott táblában ezeket az oszlopokat használom: id, nick, kedvezmeny.Valakinek valami ötlete az updte set sablonra?
Elnézést ha ismételten nyakatekerten fogalmaztam.
Üvd: meone.
-
nepszter1
addikt
Üdv, szeretnék elkezdeni magamtól tanulni php-t és
Matt Zandstra
Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt
ezt a könyvet néztem ki magamnak remélem jól döntöttem . -
cucka
addikt
Sima idézőjelnél a sima idézőjeleket kell escape-elni a szövegben. A változót string összefűzéssel tudod belerakni.
Dupla idézőjelnél a dupla idézőjeleket kell escape-elni. A php a változókat behelyettesíti a szövegbe, tehát nem kell csinálni semmit. Ha nem egyértelmű a helyzet (pl. a változó neve után rögtön betű következik), akkor a szövegben rakd {} közé a változót. Természetesen a string összefűzés is működik. -
vamzi
senior tag
Sziasztok újabb kérdés
<A HREF="javascript:void(0)"onclick="window.open('textbox.php?sorsz=','textbox','width=300,height=200,menubar=yes,status=yes')">Ezt a kódot hogyan tudnám echozni? Tudom, hogy backslash-sel kell, de nem tudom hova kell tenni a kódban. Másrészt a felugro ablak linkjében a "sorsz=" után egy $count változónak kellene állnia. A végén pedig még egy változó(ugyebár a linknek a neve) ami a $buffer változóban van, majd pedig lezárom a szkriptet </a> és új sor <br>
Szóval ezt mind, hogy tudnám megoldani, hogy kiírja, és működjön is. Elég a bemásolt kódrészletben kisegíteni, vagy legalább a backslash használatát elmagyarázni.
Előre is köszönöm. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3833 üzenetére
"A RewriteBase arra jó, hogy megmondd, a /valami könyvtárban vannak a dolgaid, és ezt vegye figyelembe a többi szabálynál."
Igen, köszi, ezt tudom, de nem épp ugyanerre való a sima HTML-es <base> tag is?Pl.:
<base href="http://akarmioldal.hu/mindenfele" />
ILLETVE
.htaccess-ben:
RewriteBase /mindenfeleA kettő nem ekvivalens egymással?
Szerk.: rájöttem, hogy valszeg hülyeséget kérdeztem, mert a RewriteBase konkrétan csak a szabályra vonatkozik, a <base> meg inkább arra, hogy pl. adott oldalon hol keresgélje a képeket, stb., amiknek relatív elérési utat adtunk meg.
De pontosítsatok, ha valamit rosszul mondok. -
vamzi
senior tag
Sziasztok. Fájlból szeretnék beolvasni feltétellel. A fájlban több bekezdés található. Egy bekezdést egy üres sor választ el a másiktól. A file-t soronként olvasom be tárolom el, majd echo-zom ki egészen a file végéig. De én csak az első üres sorig szeretném beolvasni az első bekezdést. do while ciklust használok, mert a fájlom semmilyen esetben nem üres. Feltételnek ez van megadva és e helyére keresném a megoldást:
while (!feof($handle));előre is köszönöm.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #3832 üzenetére
A RewriteBase arra jó, hogy megmondd, a /valami könyvtárban vannak a dolgaid, és ezt vegye figyelembe a többi szabálynál.
Az IfModule-nek annyi szerepe van, hogy nem 500-at kapsz, ha esetleg nem lenne betöltve - mert akkkor a Rewrite* szabályokat nem tudja értelmezni az apache, és jófejségből kapsz egy internal server errort.
Jellemzően nem szokták kikapcsolni (illetve inkább jellemzően be szokták kapcsolni), ha tudom, hogy x szerveren van mod_rewrite, törölni szoktam az IfModule tagokat, ezzel nyerve egy elhanyagolható sebességnövekedést. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3830 üzenetére
Hali!
A RewriteBase / sor nem ugyanerre való a .htaccess-ben?
Legalábbis ebben a cikkben ezt írják:
"Lényegében ezzel a sorral azt mondjuk meg, hogy a szabályaink úgy értendők, hogy a http://www.domainunk.hu/ címet tegye elé, onnantól meg majd mi megszabjuk jól, hogy mit akarunk (lásd: RewriteRule). Ha pl. azt szeretnénk, hogy a "/nevem" könyvtárra vonatkozó URL-eket vegye csak figyelembe a Rewrite, akkor természetesen "RewriteBase /nevem" a helyes megoldás (és a htaccess-t is ebbe a könyvtárba kell tennünk)."Még egy kérdés a .htaccess-ről:
Az alábbi sorra:
<IfModule mod_rewrite.c>
azt írja a cikk, hogy "Egyszerű feltétel, azaz ebben a blokkban szereplő bejegyzéseket, csak akkor szeretnénk, ha értelmezné a webszerver, ha a rewrite modul be van töltve, különben hagyja az egészet figyelmen kívül. "
De ha esetleg nincs betöltve a modul, akkor nekünk külön el kell intéznünk, hogy attól még értelmezze a címet, tehát ne legyen az, hogy a júzer beírja, hogy oldal.hu/lap/nyelv, és nem jön elő semmi, mert nem értelmezi GET értékekként. Akkor ennek ellenőrzésére ugyanúgy szét kéne bontani az URL-t az explode() függvénnyel?
Egyáltalán elő szokott fordulni olyan eset, hogy a szerveren nem tölthető be a modul, vagy ezt jellemzően nem kapcsolják ki? -
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3830 üzenetére
Hálám örökké üldözni fog !
-
vakondka
őstag
válasz
DeltaPower #3828 üzenetére
Szia,
Köszi a segítséget.
Ezzel már majdnem jó is lenne:
RewriteRule ^(.*)/([^/\.]+)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]Csak most az oldal mindent (css, js, képek, stb) /magyar/ mappában keres
The requested URL /szobak/magyar/stylesheet.css was not found on this server.
-
DeltaPower
addikt
válasz
vakondka #3826 üzenetére
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
helyett mondjuk ilyesmi
RewriteRule ^(english|deutsch|magyar)/(.*)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]
ekkor így fog kinézni az url-ed:
http://localhost/szobak/english/panzio-szolgaltatas
a fix változót szerintem jobb előrébb tenni a queryben, bár az eredeti elképzelésednek megfelelően így is működhet:RewriteRule ^(.*)/(english|deutsch|magyar)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]
vagy
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]bár ebben az esetben a (.*) helyett a ([^/\.]+) kifejezést érdemes használni, mivel ez kizárja a "per" jelet és a pontot a $p változó tartalmából.
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Szeretnék keresőbarát url-eket, ami jelenleg működik is, de csak 1 változóval
és szeretném kibővíteni, hogy 2 változót adjon át az url-ben...
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteBase /szobak/
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
</IfModule>Szóval az első változó a p a második lenne a lang
Ez lenne a cél: http://localhost/szobak/panzio-szolgaltatas/english
Ebből, hogy: http://localhost/szobak/index.php?p=panzio-szolgaltatas&lang=englishElőre is köszi !
-
shev7
veterán
na megegyszer talan nem ertetted mit irtam.
Mikor meghivod a php oldalt, akkor elkezdodik a feldolgozas, es a html kodot megjeleniti a bongeszod. amikor az action reszhez er NEM TORTENIK SEMMI. Az actionben megadott script akkor fog lefutni amikor megnyomod a submit gombot.
-
sonar
addikt
válasz
fordfairlane #3821 üzenetére
ok, de akkor a probalkozasoknak nem kettesével kellene növekednie?
Hiszen 2szer hívom meg -
Sifre
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3817 üzenetére
Köszi a választ!
Az előző hsz-ból kifelejtettem a legnagyobb gondot: nem vagyok valami penge se php-ban, se mysql-benTehát ha van egy script, akkor azt be tudom illeszteni az oldalba, de sajátot írni már nem megy...
Ezért kérdeztem, hogy nincs-e valakinek egy linkje, ahonnan le lehetne tölteni valami hasonlót...Egyébként az oldal ahonnan az ötletet vettem: [link]
Asszem felveszem a kapcsolatot az oldal üzemeltetőjével.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez MySQL-lel nagyon egyszerűen megoldható.
Minden vásárlás után feltöltesz egy adattáblát a naplóval, és egy különálló táblában meg tárolhatod az eddig elért pontjait, amit minden vásárláskor egyszerűen csak növelgetsz +100-zal.
De ezt így általános nem lehet megmondani, hogy hogyan kell csinálni, kicsit hosszadalmas lenne példafeladatot írni, inkább jobb lenne, ha mutatnál egy kódrészletet, akár egy formot, amit a vásárláskor el kell küldeni, mert akkor az ott található $_POST értékekkel kell feltölteni az adatbázist.
A phpmyadmin felületen létre kell hoznod a táblát a vásárlások nyilvántartásához, meg egyet az elért pontokhoz. Ez elég egyszerű, de jó lenne, ha tudnánk, mondjuk eddig hol tartasz - pl. létrehoztad-e már az űrlapot, amivel vásárolni kell, esetleg az már működik-e rendesen, stb. -
Sifre
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy probléma megoldásához.
Szükségem lenne egy php scriptre, amivel különböző vásárlók kedvezményeit tudnám nyilvántartani. Pl. XY vásárol valamit, és mondjuk ezután jár neki 100 pont. Ezt beírnám egy táblázatba, amelyből XY egy felhasználónév/jelszó kombinációval egy weboldalon le tudná kérdezni az aktuális pontjait, valamint esetleg naplószerűen látná az eddigi vásárlásait, valahogy így: [link]
Az a gond hogy nem tudom hogyan keressek rá a google-ben, mi lehet a neve ennek a scriptnek...
Nem tudtod véletlenül egy helyet ahonnan le lehetne szedni valami hasonlót?
Előre is köszönöm!
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #3807 üzenetére
egy többmillió rekordos adatbázisban kb mennyire lesz gyors ha megfelelően van indexelve?
Nagyon gyors lesz, az index miatt.kíváncsiságból kérdem. meg ezt az n bites dolgot hogy gondolod?
Legyen például egy 4 betűs ábécénk, az a,b,c,d betűkkel. A megfeleltetés a következő:
Ha a szóban van a betű, akkor a 4 bites szám első bitje 1, különben 0
Ha a szóban van b betű, akkor a 4 bites szám második bitje 1, különben 0
És így tovább.Például az aaabbb szónak a 0011 fog megfelelni (vagyis az decimálisan a 3-as szám), az acdacd szónak meg a 1101 (decimálisan 13).
Gondolom látható, hogy teljesen mindegy a szó hossza. A feladat arról szólt, hogy olyan szavakat keresünk, amelyek csak a megadott betűket tartalmazzák és a betűk ismétlése megengedett. Az adatbázisban korábban minden szóhoz eltároltuk a neki megfelelő számértéket (a fenti algoritmus szerint). A program úgy működne, hogy a keresett betűkre meghatározzuk a számértéket a fentiek szerint és egyszerűen kikeressük az adatbázisból az ugyanolyan számértékkel rendelkező szavakat. Mivel egy szám típusú indexelt mezőről van szó, ezért a keresés várhatóan villámgyors lesz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mi az, hogy "ha minden php blokknál meghívja a self részt"?
Az if(!isset ($_POST['tipp'])) sorral ellenőrzöd, hogy elküldték-e a formot, ha még nem (tehát még nem volt tipp), akkor a kiírandó üzenet az üdvözlés. Egyéb esetben meg már elküldték a formot, és itt ellenőrzéseket végzünk (kisebb-nagyobb-egyenlő), és ennek megfelelően állítjuk be az $uzenet változó tartalmát.
A $probalkozasok változó növelgetését is ki kellene még azért egészíteni valamivel (legalább egy feltétellel), mert nem túl szép, hogy első meghíváskor (amikor még nyilván nincs beállítva a $_POST érték) egy definiálatlan változó értékét adod át, és azt próbálod növelgetni. -
sonar
addikt
Itt az alábbi nagyon egyszerű kód és jól is müxik. Viszont egy dolgot nem értek, mégpedig, hogy milyen sorrendben megy a végrehajtás. Mert ha minden php blokknál meghívja a self részt akkor nem működne jól. Pár szóban vki fel tudna világosítani, hogy a html részben hogyan is mennek a meghívások.
(Remélem sikerült vmennyire érthetően kifejeznem magamat)
<?php
$kitalalando_szam=42;
$uzenet="";
if (! isset ($_POST['tipp'])){
$uzenet ="Üdvözlöm a szamkitalalos játékban";
}else if ($_POST['tipp'] > $kitalalando_szam){
$uzenet=$_POST['tipp']." túl nagy, próbáljon kisebbet";
}else if ($_POST['tipp'] < $kitalalando_szam){
$uzenet=$_POST['tipp']." túl kicsi, próbáljon nagyobbat";
} else {
$uzenet="Telitalálat!";
}
$tipp= (int)$_POST['tipp'];
$probalkozasok=(int)$_POST['probalkozasok'];
$probalkozasok++;
?>
<html>
<head>
<title>10.8 saját magát meghívó HTML kód - számkitalálós rejtett mezõkkel</title>
</head>
<body>
<h1>
<?php print $uzenet; ?>
</h1>
Tippelés sorszáma: <?php print $probalkozasok;?></br>
<form method="post" action="<?php print $_SERVER['PHP_SELF']?>">
<p>
<input type="hidden" name="probalkozasok" value= "<?php print $probalkozasok;?>"/>
Ide írja a tippjét: <input type="text" name="tipp" value= "<?php print $tipp;?>" />
</p>
</form>
</body>
</html> -
shev7
veterán
válasz
Louloudaki #3810 üzenetére
jo de azert 600k ezzel a modszerrel boven a kezelheto kategoriaban van.
-
shev7
veterán
válasz
Louloudaki #3807 üzenetére
most hirtelen a magyarra nem talaltam adatot, de az oxfodi ertelmezo szotar 600.000 kulonbozo szocikket tart nyilvan a wikipedia szerint.
Mod: szerintem ugy gondolta, hogy az almahoz tartozo szam a-adik l-edik m-edik bitje 1, a tobbi nulla
-
Louloudaki
aktív tag
egy többmillió rekordos adatbázisban kb mennyire lesz gyors ha megfelelően van indexelve? kíváncsiságból kérdem. meg ezt az n bites dolgot hogy gondolod? vegyük azt, hogy alma, abban van a,l,m amit figyelembe kell venni, de mi van a hosszabb szavakkal? pl egy többszörösen összetettel?
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #3801 üzenetére
Egy kis kreativitással meg lehet oldani, hogy villámgyors legyen. Egy n elemű ábécé esetén minden szóhoz hozzá lehet rendelni egy n bites számot, ez alapján lehet keresgélni. Mivel a szótár nagyjából változatlan, ezért az n bites számokat indexelni is lehet, tehát a keresésed elég gyors lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest