- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orb1337
tag
válasz
Speeedfire #4955 üzenetére
Nem ismerem a Geshit, lehet hülyeséget mondok, de:
<textarea name="szoveg" cols="50" rows="10"></textarea>ebben a beviteli mezőben tárolod a programkódot?
Arra gondolok, hogy nem fér bele a 10sorba az a kódmennyiség amit szeretnél tárolni, vagy túl hosszú a sor. -
Orb1337
tag
válasz
PowerBuldog #4952 üzenetére
ATW-nél létre kell hozni a szerver gyökérkönyvtárában - talán wwwdir? - egy tmp nevű könyvtárat
(#4921) Tele von Zsinór megoldottam közben, egyszerű szintaktikai hiba volt
-
Orb1337
tag
válasz
Tele von Zsinór #4917 üzenetére
Igen, ez az osztálynév, windows xamppon jó, unix szerveren, ha csak az első betü nagy akkor ott is, hiba akkor van, ha több nagybetüt tartalmaz vagy _-t.
-
Orb1337
tag
Van arra lehetőség, hogy az autoload webszerveren betöltse az olyan modulokat, aminek neve több nagybetűt is tartalmaz pl: Action_Hir.php
Localhoston xamppal tesztelve jól működött , viszont tárhelyen megdöglött, nem találja az osztályt, csak miután átírom a fájlnevet. -
Orb1337
tag
válasz
DeltaPower #4857 üzenetére
Köszi, még keresgéltem, úgytűnik az SWFUpload jó lesz
-
Orb1337
tag
Hali!
Egy egyszerű termékkatalóguson dolgozom, tartalmaz egy űrlapot(név, leiras stb bekérése), a felhasználónak lehetősége van korlátlan mennyiségű képet feltölteni, a képek nevét adatbázisban tárolnám, foreignID alapján összekapcsolva a termék táblával.
Ezt a "korlátlanságot" hogyan tudnám elintézni?
-a sima php-s feltöltés ugye fix beviteli lehetőséget biztosít (max a számát tudom meghatározni, ha elötte bekérem a képszámot)
-Javascriptes megoldás mentén is keresgéltem, jQuery uploadify nem rossz út, de így nem megoldott a pl méretezés és a feltöltött fájlok nevének lekérése. -
Orb1337
tag
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy amikor rákattintok a Küldés gombra, akkor a felső részen ne a form action-nél megadott fájlt hívja meg, hanem töltse be újra az egész oldalt, de nem árt, ha az adatokat is bepréseli az adatbázisba.
A form actiont a formot tartalmazó dokumentumra módosítod, ebben az esetben itt kell megoldanod az adatbázisba írást:
if (!isset($_POST['submit'])) //ha megnyomja a gombot
{
//ide jöhet a beolvasás
} -
Orb1337
tag
Én most a Netbeans IDE-t használom, támogatja a php kódkiegészítést, valamint a 6.8-as verziótól a Symfony keretrendszert. (jövőben a Zend is támogatott lesz)
Ezért az én választásom a Symfonyra esett.
Sok jó példát, könyvet találhatsz tanuláshoz a neten, de ha gondolod privátba adok pár linket -
Orb1337
tag
Symfony-ban készítek admingenerátorral egy foto feltöltő modult.
a parancsom: symfony propel:generate-admin frontend Photo
A következő hibaüzenetet kapom:
Fatal error: Class 'photoFormFilter' not found in C:\symfony-1.4.2\lib\generator\sfModelGeneratorConfiguration.class.php on line 496
-
Orb1337
tag
válasz
Orb1337 #4156 üzenetére
OOP alapok kipipálva, elhatároztam hogy kipróbálok egy keretrendszert.
A Symfony-ra esett a választásom, találtam hozzá jópár tutoriált valamint egy diplomamunkát is.
Netbeans 6.8 támogatást nyújt a symfonyhoz, legenerálta a könyvtárrendszert.
Ugye a Symfony 1.4 tartalmazza a Doctrinet és a Propelt is, viszont alapból Doctrinenal indul. Megnéztem Sandboxos változatban is, szintén Doctrine.
Hogy tudom átállítani Propelre? -
Orb1337
tag
Üdv!
Azon fáradozom, hogy Javában megszerzett OOP tudásomat "átültessem" PHP-ra is.
Készítettem egy Auto.php fájlt amiben az Auto class található, valamint készítettem egy Main.php -t amiben létrehozom az autó példányokat (pl. gyártó, szín, rendszám...).
Ahhoz, hogy működjön includolnom kellett az Auto.php fájlt.A kérdésem az lenne, ha több classból álló problémát kellene megoldanom, azt egy osztalyok.php fájlban hozzam létre? És akkor ahol kell ott includolom az osztalyok.php fájlt.
Javában ugye egy csomagon belül tudtam dolgozni az összes osztállyal, php-ban is létezik hasonló, vagy a fent említett megoldás a nyerő? -
Orb1337
tag
válasz
DerStauner #4044 üzenetére
ok. és a php-hez kell weblapszerkesztési ismeret?
-Alap html ismeretre mindenképpen szükséged lesz.
csinálok egy weblapot valamilyen weblapszerkesztővel, rápakolok vezérlőelemeket (gombok, táblák, szövegdobozok, linkek, stb), és a weblapszerkesztőben pl a gombok mögé írom a php kódot?
-Úgy veszem észre, hogy nagyon megszoktad a Virtual Studio használatát, nálunk is erőltették anno a suliban.
Ezt a fajta "varázslós" megoldást felejtsd el, ha php programozással akarsz foglalkozni. (persze itt is vannak, ilyen megoldások pl. sok programban tudsz két kattintással kész formot létrehozni, de teleszemeteli a kódodat)a php kódban kapcsolódok a mysql adatbázishoz?
-Igen, a kódon belül pl. a mysql_connect segítségével
a mysql adatbázis feltételezem, hogy a php szerveren van, ugye?
-A webszerveren, a fentebb említett WAMP csomag segítségével települ minden amire szükséged lehet
-
Orb1337
tag
Nézegettem php fejlesztő álláshírdetéseket és majdnem mindenhol követelmény az oop. Azt szeretném kérdezni, hogy egy nyelvet már egész jól ismerő fejlesztőnek, milyen nehéz és mennyi időbe telne az oop elsajátítása? Van valamennyi java alapom, tehát az alapokkal (objektum, öröklődés...) tisztában vagyok.
Léteznek magyar nyelvű szakirodalmak a témában? -
Orb1337
tag
válasz
Sk8erPeter #3544 üzenetére
Őket énis csak ajánlani tudom.
Egyszer volt, hogy a weboldal mysql csatlkozások száma elérte a maximumot, egy levélváltás után megoldották a problémát. -
-
Orb1337
tag
csináltam egy sessionos loginrendszert, mennyire tartjátok jó megoldásnak azt ha az admin is itt lép be és az adminnak szánt oldalakon a $_session['username']==admin parancsal ellenőrzöm hogy a felhasználó admin-e, ha nem visszairányítom a login oldalra?
-
Orb1337
tag
Köszönöm, az ajaxhoz sajnos nem értek, de mindenképpen megfogom tanulni
.
Viszont találtam valamit amin elindulhatok:
$sql = mysql_query("select * from hirek order by hirid desc");
while($hirek_row=mysql_fetch_array($sql))
{
echo "<table id='htabla'>";
echo "<tr><td id='htablacim'>
<a href='?lap=hirmeg&hirid=".$hirek_row['hirid']."'>".$hirek_row['cim']."</a></td></tr>";
echo "<tr><td id='htablatartalom1'>"
.$hirek_row['tartalom1'].
"</td></tr><tr><td id='htablatovabb'><a href='?lap=hirmeg&hirid=".$hirek_row['hirid']."'>Tovább>></a></td></tr>";
echo "</table>";
}; -
Orb1337
tag
Hali,
az oldalamon a híreket egy adatbázisban tárolom és egyszerű lekérdezéssel jelenítem meg őket. Azt hogyan tudnám megvalósítani, hogyha rákattintok egyre, akkor azt új oldalon a tartalom divbe jeleníti meg? -
Orb1337
tag
Weboldalamba szeretném a simleviewer flash alapú galériát használni. A galéria gond nélkül működik, ha a hozzá adott index.html fájlt futtatom, viszont ha egy könyvtárral feljebb szeretném a flash fájlt beilleszteni egy php oldalba akkor nem találja a galériát hibát ír ki.
Mi lehet a gond?
Használta valaki ezt a galériát? -
Orb1337
tag
válasz
vincent001 #2744 üzenetére
http://www.tutorial.hu/egyeni-submit-gomb/
Ilyenre gondoltál? -
Orb1337
tag
php jelszóval védett tartalomat szeretnék létrehozni, van egy adminfelületem ami kér user-t, pw-t amit sessionbe tárolok. A többi lapra csak bejelentkezés után lehetne eljutni, ha enélkül próbálnának rálépni, akkor hibaüzi, hogy jelentkezz be, esetleg visszaugrik a bejelentkezéshez. A következő kóddal próbálkoztam:
<?php
session_start();if($_SESSION['belepett'] == true)
{
print "Védett oldal";
}
else
{
print "Jelentkezz be!";
}?>
Ez oké, de egy egész oldalt szeretnék védetté tenni, amin több php funkciót is használok (pl. hírírás).
Tudtok adni egy kis ötletet? -
Orb1337
tag
válasz
Tele von Zsinór #2613 üzenetére
Igen, megvan mi volt a hiba, az includeolt php saját magára postolt
-
Orb1337
tag
Üdv!
Honlapomra include-olva van egy form, három beviteli mezővel és egy submit gombal. Nos ha a gombra kattintok akkor csak az includolt rész jelenik meg. Mi lehet a gond? -
Orb1337
tag
Nekem van egy nagyon alap problémám: PHP oldalamon firefox alatt rosszul jelennek meg a nyelvi karakterek, IE alatt minden stabilan működik. Mi a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest